Mały Książę. Końcówka

Temat dostępny też na forum: Mały Książę. Końcówka
Opinie do spektaklu: Mały Książę. Końcówka.
Mały Książę
Antoine de Saint - Exupery

Tłumaczenie: Ewa Łozińska - Małkiewicz

Preferencje wiekowe: 15+

W 1935 roku Antoine de Saint - Exupéry rozbija się samolotem lecąc samotnie nad Saharą. W 1943 roku - po doświadczeniach II Wojny Światowej, emigracji i rozstaniu z miłością swojego życia - pisze niezwykle dojrzałą, wielowymiarową, filozoficzną baśń Le Petit Prince, którą dedykuje ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ale ten plakat...
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

A mnie się podobało!!!!!!!!

Uważam, że to bardzo dobrze przemyślane przedstawienie, zmuszające do zastanowienia się nad naszym byciem na tym ziemskim padole.
Dziękuję Reżyserowi i całemu Zespołowi.
Felicja
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

zawiedziona

obejrzałam i się zawiodłam, magia Małego Księcia została zerwana, nie oczekiwałam przełożenia tekstu na scenę 1:1, ale Niektóre sceny były zdecydowanie niepotrzebne, mam tutaj na myśli : odsłonięcia piersi "Róży", sceny uniesienia seksualnego oraz krzyknięcia przez dziecko "dziwka". Nie taki jest Mały Książe, on wzrusza, zachwyca swoją subtelnością i głebokością spostrzeżeń, skłania do refleksji, powoduje, że szukamy piękna, a trzy wcześniej wymienione sceny oraz krzyki aktorów, rozdrażniały, powodowały, że trudno było skupić się na pięknie, które zapewne też w tej sztuce było, ale nie dla wsyzstkich... Gra Pana Aleksandra Skowrońskiego mnie wzruszyła, szczególnie ostatnia scena...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Quo vadis (5 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Quo vadis . - Wartka akcja, krwiste postaci, wyrazisty wątek miłosny,...

Zemsta nietoperza (27 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Zemsta nietoperza . "Zemsta nietoperza" Fundacja KULTURA.TERAZ! planuje...

Jeden, jeden, dwa (3 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Jeden, jeden, dwa . "Jeden, jeden, dwa" to historia opowiadająca o...