Mamusie Lipiec-Sierpień 2020 :)

Hej, niedawno dowiedziałam się, że po raz drugi zostanę mamą, wszystko wskazuje na to, że maluch pojawi się na świecie w połowie sierpnia. Jeżeli są tu jakieś mamy, które również spodziewają się dziecka w podobnym okresie, to serdecznie zapraszam do tego wątku, fajnie byłoby stworzyć swoistą grupę wsparcia ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Oj, to u mnie to wygląda tak: 87 na czczo, 185 po godzinie, 193 po dwóch.
Chyba jutro te wyniki podrzucę położnej, żeby dopytała lekarza co z tym zrobić bo jestem z gołymi wynikami, bez żadnej interpretacji czy zaleceń (terminy badań i wizyt na NFZ są teraz bardzo rozstrzelone).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Beznicka- jak Ci wyszła krzywa? Mi wyszła 96/104/84 i tylko za ten jeden wynik lekko ponad normę który był wynikiem totalnego przypadku ( remont kuchni, stres i niewyspanie) to od ponad 6 tygodni 4x dziennie się kłuje Ani razu nie miałam wyniku ponad normę ale.... Moja diabetolog nie odpuszcza bo " to są hormony i w każdej chwili coś może się stać"- istna masakra. Na diecie cukrzycowej też jestem ale uważam , że brak słodyczy fast foodów i białego pieczywa to mi akurat na dobre wyjdzie:)

Ja mam fotelik X-Car od X-landera. Bardzo wygodny w srodku. Moja córka zasypia w nim w 5 min. Dużo ma takich miekkich ochraniaczy!:) I ma możliwość pochylenia go trochę, aby dzidzia mogła spokojnie leżeć i główka jej nie opadała do tyłu. Zapinany na isofix.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak, ja nie mam z tym problemu, przynajmniej co do zasady. Piję duszkiem, bez wczuwania się i starając się myśleć o czym innym. Ale tym razem kupiłam pierwszy raz glukozę smakową, cytrynową, i dla mnie ta jest o wiele gorsza, więc było trochę gorzej niż zwykle. :D
No i niestety wyszedł stan przedcukrzycowy. Teraz dieta. (Ale od jutra ;P).

Swoją drogą... czy nie da się wymyślić czegoś łatwiej znośnego niż ta glukoza. Nie wiem... kawał tortu nie mógłby to być?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przełknęłaś?? :)

Siedzę właśnie na krzywej cukrowej. Nie dość że trochę mnie mdli, to jeszcze młoda skacze i kopie. Niedobrze mi. :D

Ja nie mam nic z większych zakupów (wózek, łóżeczko, fotelik samochodowy itp) i nie będę miała jeszcze przez jakiś czas.

ja mam fotelik odziedziczoy- Kiddy. Jest spoko i się rozkłada do pozycji leżącej co dla mnie jest nowością bo przy poprzedniej dwójce dzieci miałam maxi cosi ( chyba najpopularniejszy) i miał tylko jedną pozycję.

Dziewczyny, macie już kupione foteliki samochodowe? jakie?

Beznicka ja się właśnie zastanawiam co to wczoraj było, bo za co się nie zabrałam to po chwili byłam padnięta ze zmęczenia! Także ja ostatecznie ucięłam sobie 2 drzemki, jedną przed obiadem, drugą po;)

Ja też z tych że mnie armata nie budzi.
Śpię zawsze i wszędzie. I nigdy mi za dużo spania.

Miałam trochę przebojów ostatnio. Najpierw sie okazało ze dziecko jest za małe, a później że mój fibrynogen wynosi 10 a norma to 4. Było więc trochę nerwów ale w końcu okazało się, że mała nadrobila z nawiązką i jest duża a eyniki badań były błędne. Więc chwila spokoju.

Do tego kupiłam wózek. I jestem bardzo zadowolona. I oczywiście nie powstrzymałam się i przy okazji wizyty w Gdańsku (bo teraz mieszkam na wsi) ob kupiłam mała w h and m bo saega wyprzedaże. A miałam nic nie kupować.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zazdroszczę, ja jestem tak zmeczona, a nie mogę zasnąć wszyysko mnie wybudza

Taka pogoda dziwna, odpoczywaj skoro możesz. Korzystaj... Już niedługo się to skończy. :)

Co u was, dziewczyny?
My zrobiliśmy rodzinne spotkanie na działce. Wróciłam o 15-tej, mąż z dzieckiem i psem poszli jeszcze na spacer, ja się położyłam... i spałam do 20:30 (pewnie spałabym dłużej, gdyby nie wrócili, co mnie obudziło).
Śpiączka jakaś czy co? :D
Co więcej, idę się zaraz myć i z powrotem do spania. :P

Będzie co ma być,a będzie - dobrze. Baby zawsze tak mówią... O i jeszcze głupoty typu - pewnie dziewczynka, bo brzuch kwadratowy, albo, że urodę odbiera :) Trzymaj pion ciotka! Trzeba się uśmiechać i mówić, że tak... Rodzisz za tydzień :)

Cześć, dziewczyny! Jakby co, to mnie na FB nie ma. Ale tutaj cały czas bywam. :)
A wiecie co? Widzą mnie koleżanki i zamiast powitania krzyczą że brzuch mi się opuścił i muszę uważać, bo może urodzę wcześniej. I co mogę powiedzieć? Odpowiadam zgodnie z prawdą że też tak mi się wydaje od tygodnia i to samo zaprząta mi myśli. :D
Ale tam... raczej jest OK, małe miało dzień spania ale dzisiaj kopie jak gdyby nigdy nic, więc nastawiam się pozytywnie. ;P

udało się, znalazłam was. Poprosiłam o zaakceptowanie:) musiałam się wznieść na wyżyny moich informatycznych możliwości ale się udało:):)

jak wpisuję skopiowany link to mi nic nie wychodzi. Poddaję się już chyba. Wpisywałam wszystko na wszystkie sposoby. Szlag mnie trafi

powstawiałam spacje, bo inaczej trojmiasto.pl nie chciało przepuścić komentarza...

w sumie faktycznie, trzeba było tak od razu :D

facebook.com / groups / 254422112496590

:)

Inne tematy z forum

Synek rozbił głowę i dziwnie mruga oczami-kto zna dobrego okuliste?;/ (30 odpowiedzi)

W czwartek mój 3letni synek spadł z krzesła i rozbił główkę trzeba było szyc ale poza tym nic mu...

otylosc (30 odpowiedzi)

Dziewczyny pomozcie.... juz nie mam sily na siebie patrzec.moje bmi jest na poziomie 45,2 i zadne...

Niania- jaki macie zakres obowiązków? (55 odpowiedzi)

Chodzi mi o czas, w którym np dziecko śpi- powiedzmy 2-3h w ciągu dnia. Czy niania gotuje obiad,...