Mamusie Lipiec-Sierpień 2020 :)

Hej, niedawno dowiedziałam się, że po raz drugi zostanę mamą, wszystko wskazuje na to, że maluch pojawi się na świecie w połowie sierpnia. Jeżeli są tu jakieś mamy, które również spodziewają się dziecka w podobnym okresie, to serdecznie zapraszam do tego wątku, fajnie byłoby stworzyć swoistą grupę wsparcia ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

dziewczyny podajcie może linka do grupy poprostu? i wtedy znajdę?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

hej, ja też się zgłaszam i czekam na akceptację, bo grupę znalazłam :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

przejrzałam właśnie chyba z ponad 50 profili andrzejów musiałów, którzy nie mają zdjęcia profilowego i nie znalazłam takiego, który by miał tylko 2 znajomych :/ może podasz po prostu link do profilu na fb? u mnie jest to facebook.com/mojeimięinazwisko ;)

O ja zwlaszcza ze nie mamy profilowego. To wez tego co ma 2 znajomych

kurczę, andrzejów musiałów znajduje od groma - nie wiem, którym jesteś ;)

jasne, mój nick na fejsie to Andrzej Musiał. Bazuję na koncie męża ponieważ mamy je tylko po to żeby wiedzieć co słychać na bieżąco w szkole córki:) Ja wolę instagrama a mąż w ogóle nie używa mediów społecznościowych...

to może podaj e-mail albo ewentualnie dane jak Jagoda i po prostu Cię zaprosimy :)

Noszzz kurde d*pa. Wszystko wyszukalo tylko nie to

Mamusie Lipiec- Sierpień 2020 - Trójmiasto

Wpisz takie hasło w fejsbukową wyszukiwarkę - powinno znaleźć :)

Dziewczyny pod jaka nazwa jestescie na fejsie? Ja nie mogę znaleźć

W profilowym masz alejke z rzeczką?

Żonkil, Anja pomocy, nie mogę znaleźć. Gdybyście mogły mnie zaprosić. Jestem jako Jagoda Wop albo napiszcie proszę na messangera, cokolwiek.

Fajnie. Znalazłam. Do zobaczenia na fb. Co nie zmienia faktu, że trzeba tu też czasem zaglądać... Może ktoś jeszcze będzie chciał dołączyć...

No dobra:) już jest, nazwa taka sama, jak nazwa wątku, tylko po myślniku dodane Trójmiasto, nie umiem ustawić, pytania o nick, żeby zweryfikować członkostwo

Jestem za, Żonkil, możesz czynić honory ;) weryfikacja członkostwa przez nick na forum?

Mi rozstępy pojawiły sie na piersiach i teraz na boczkach zaczynaja sie pojawiać mimo ze smaruję sie regularnie kremami dla ciężarnych... ogolnie zaczelam mocno od miesiaca przybierać na wadze ze wzgledu na opuchlizne ktora wogole mi nie schodzi... robie co 2 tygodnie badania moczu na obecnosc bialka zeby wykluczyc zatrucie ciazowe :/ ogolnie jestem juz zmeczona tym blogoslawionym stanem i nie wiem jak wytrwam jeszcze 10 tygodni.
A co do grupy na fb to bardzo fajny pomysł moznaby wstawiac fotki z jakimis super lupami dla naszych maluchow

Co do grupy na fb, 4 lata temu, jak rodziłam dziecko jr 3- założyliśmy tajna grupę na fb. Fajna sprawa. Ale u nas to nastąpiło zaraz po porodzie.

Zależy od położnika. Idziesz ze skierowaniem od okulisty, więc lekarz, który zleca cesarkę - ma wszystkie dane. Jak rodziłam 7 lat temu na Klinicznej - babka zadzwoniła do okulisty, żeby potwierdzić osobiście w rozmowie czy jest potrzeba cesarki. Okulista okazał się faja, bo zamiast twardo stać przy swoim - zaczął się wycofywać, że może jednak sn... I ostatecznie babka z wada wzroku rodziła sn. Poród ok i bez komplikacji. Ale tak jak piszesz - wszystko zależy od zaangażowania ginekologa .

Myślę,że jesteśmy na końcówce i potrzebujemy wsparcia. Ja jestem na tak.

Hej dziewczyny, u mnie 29 tydzień, co do wagi, to też czuję się jak słoń, brzucha akurat nie mam dużego, ale wszystko pozostałe już tak ;) Ja mam atopową skórę, teraz strasznie mi się nasiliło, swędzi mnie całe ciało. Mi się pojawiły jakieś drobne rozstępy, ale cały czas się smaruje, no i znikają, wygląda na to, że nie są głębokie. Mam do Was pytanie, co myślicie o utworzeniu jakiejś prywatnej grupy na Facebooku? Nie były byśmy dla siebie takie anonimowe, a zarazem wieksza prywatność, bo tutaj może zajrzeć w sumie każdy, to oczywiście taka luźna propozycja, bez większej spiny, dajcie znać co o tym myślicie, no i czy macie na to ochotę
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (121 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

Poszukiwany fizjoterapeuta uroginekologiczny (20 odpowiedzi)

Jak w temacie, szukam dobrego fizjoterapeuty uroginekologicznego, zajmującego się m.in...

rozedma płuc, i co dalej? (5 odpowiedzi)

Dziewczyny,moja najlepsza przyjaciółka zadzwoniła dzisiaj do mnie z informacją,że zdiagnozowano u...