Mamusie Marcowe i Kwietniowe cz.2

-Marzec-
2.03-Eweliina
9.03-Ineskaa
15.03-Flatershine
26.03- darlonek
27.03-panna-anna
30.03-Lucky83

-Kwiecień-
2.04-Agi8877
2.04-gosiaczek.k
26.04-kruszynka82
27.04-jagodzianka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie Marcowe i Kwietniowe cz.2

Ja też po wizycie :) ale dziś nie mialasm usg, tylko przyszlam z wynikami, dr założył kartę ciąży, zbadał szyjkę itd. Wszystko ok a najsmieszniejsze jest to, ze schudlam troszkę a byłam przekonana, że przytylam :/ ale nier narzekam :P

Przychodnia na Jagiellońskiej w Gdańsku. Lekarz nazywa sie dr Zinkiewicz.

a mi kazano gdzie indziej szukać, bo w mojej przychodni nie robią. Możesz zdradzić gdzie Ty chodzisz?

Cześć M.,
z tego co wiem, to usg prenatalne jest chyba standardem. Ja właśnie dziś miałam :) a robiłam u swojego lekarza prowadzącego na NFZ
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Cześć :)
Też mam termin na kwiecień :)
Wczoraj miałam pierwsze USG- niesamowity widok!
Powoli się oswajam z nowiną.
Chciałam się was podpytać o usg genetyczne- gin kazała mi je zrobić, a teraz się martwię czy rzeczywiście miała ku temu jakieś obawy czy to profilaktyka i wszyscy takie mają.
Gdzie je robiłyście i za ile?

Sasanka, u Zinkiewicza jak to u Zinkiewicza... duże opóźnienie ;) Byłam zapisana na 8:20, weszłam do położnej u 8:10, a siedziałam tylko u niej przeszło pół godziny - zakładanie karty ciąży, między czasie inna pacjentka wyszła z gabinetu, więc położna musiała jej wypisać zwolnienie, ustalić kolejny termin itd. Potem zawiesił się system i już w ogóle nic nie dzialalo, więc kazała mi iść do lekarza, bo i tak nie mogła nic zrobić heh :)
Od lekarza wyszłam o 9:30 i widziałam, że babeczki za mną były nieźle wkurzone ;)
Poszłam za Waszą radą i zjadłam rano coś słodkiego. Maluszek ślicznie fikał, lekarz stwierdził, że trzyma rączki jakby przez telefon rozmawiał albo przez lornetkę patrzył :) Najważniejsza rzecz, że wszystkie parametry w normie, rozwija się zdrowo, a mi nawet poprawiły się wyniki krwi, co podobno dziwne, bo i im dalej w ciąży, tym podobno gorsze :)

Piękny to był poranek :)

Mdłości temat rzeka .. jedne wcale nie maja a drugie nawet do 3trymestru.
Najczesciej to poprostu uroki ciąży , ale warto pomyslec czy może nie jest cos na rzeczy , cos co jemy lub pijemy co sprawia ze mamy gorsze mdlosci i zlikwidowac to z naszego życia. Warto usiasc i przemyslec :))

U nas bez zmian , brzuch rośnie i zaczynaja sie moje problemy z nogami czyli ze skurczami i dziwnym uczuciem w nogach od dluzszego siedzenia.
Heh w pierwszej ciazy troche pozniej mnie to wzielo bo okolo 35t. Musuakan wymeczyc nogi aby zasnac , a że rodzilam rowniez zima w styczniu , to po nocach nei chcialo mi sie chodzic , wiec mnoim "wybiegiem" byl dywan , potrafilam z 3-4 godz chodzic wokol niego , oczy spaly nogi dalej chodzily. LEkarz nie chcial nic przepisac , a domowe sposoby nie pomagały.
Wczoraj wybralismy sie do Londynu , daleko nie mamy 1godz drogi autostrada , nooo aleee pec chcial , był wypadek . Jechalismy 3 godz do centrum. Wracajac w samym londynie ktos kogos potracił i wyjezdzalismy z samego centrum 3 godz wiec do domu jechalismy łacznie okolo 4 godz .. powiedzialam oostaaaatni raz ..

Całujemy ! :)

Nie straszcie mnie... Liczyłam po cichu na to ze mdłości ustąpią wraz z końcem pierwszego trymestru :(
Widze, ze karty różnie zakładają, mi się po prostu wydawało, że 15 to trochę późno. no nic, pewnie będę miała jeszcze milion takich głupich pytań ;)
Panna Anna pochwal się, jak tam po dzisiejszej wizycie. Z tego co pamiętam to chyba chodzisz do Zinkiewicza, tak jak ja ;)

ja też mdłości miałam stosunkowo krótko. może z 3 tyg.

teraz jestem rozleniwiona, ospała a wczoraj mi dokuczał ból taki ala skórcz w dole brzucha. podobno macica się przygotowuje stąd takie skurcze w podbrzuszu.Nie plamie wię jest ok. Nadal przyjmuje luteine 2 x dziennie.

a wizyta za 2 tyg, nie mogę się doczekać bo w wtedy będę miała założoną kartę ciązy.

Czyli naprawdę jestem szczęściarą że miałam je przez chwilę... :) Ja kolejną wizytę mam 10.10. Jak to przeżyć? :)

Darlonek, powodzenia! Ja też jutro mam wizytę i tak samo jutro będę miała założoną kartę :)
a mdłości... szkoda gadać ;) chyba nigdy się nie skończą ;)

Hej hej :)
Mi gin jutro założy kartę jak przyjdę ze wszystkimi wynikami, a jestem w 13 tyg. :)
Ja też ciągle mam mdłości, ale tak samo łapią już tylko wieczorem.

Witam mamuśki:)

Cudownie, że po wizytach same dobre wieści:))
Ja kartę miałam założoną w 9 tyg.
Rozbolał mnie dziś ząb:( najgorsze, że wizytę mam w środę, chyba umrę do tego czasu:(
A ja nadal mam mdłości, dobrze, że głównie wieczorem.

Ja bede miala dopiero za miesiac, to bedzie 15 tydzien

Mi lekarz zalozyl w 7 tyg
Teraz mam 15 tydz i wreszcie przeszly mdlosci na dobre,

Ja juz mam. Założona na ostatniej wizycie- 12 tydz.

ja jeszcze karty ciąży nie mam, ale ustaliłam w czasie poprzedniej wizyty że 29.09 mi założą tuż przed wizytą - to będzie początek 11 tyg

A własnie dziewczyny, macie już karty ciąży? Jeśli tak to w którym tygodniu Wam założyli?

Hehe, dlatego moj tak fkal ostatnio, bo jadlam skittles'y w oczekiwaniu na wejscie do gabinetu :)

Zapomniałam dodać - znów wskoczyliśmy na termin 27.03 :)

Inne tematy z forum

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (19 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Adwokat- rozwód- podział majatku (63 odpowiedzi)

Szukam bardzo dobrego adwokata z trójmiasta, który zajmuję się rozwodami i podziałem majątku....

nnt. Wymiana drzwi - jaką firmę z Gdańska polecacie? (20 odpowiedzi)

Zastanawiamy się nad wymianą drzwi do mieszkania. Czy możecie polecić jakąś firmę z...