Mamusie i dzieci wrzesień-październik 2011 *34*

????? - gwiazdeczka - CÓRKA
25.08 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA - Kaja - 3820g - 54cm - SN
25.08 - Lipuszka - Kliniczna - CÓRKA - Julia - 2765g - 51cm - SN
04.09 - czarna84 - Kartuzy -SYN - Dominik - 3150g - 53cm - SN
05.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek - 4165g - 59cm - SN
08.09 - ligia - CÓRKA
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Krystian - 3680g - 55cm - SN
10.09 - bladykot - Wejherowo - CÓRKA - Małgorzata - 3800g - 57cm - SN
14.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Olwia - 3550g - 54cm - SN
16.09 - Dżina - Zaspa - SYN - Mikołaj - 3420g - 56cm - CC
16.09 - leokadia2101 - Wojewódzki - SYN - 3680g - 56cm - SN
18.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jaś - 3330g - 55 cm -SN
22.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela - 3480g - 59cm - SN
26.09 - izulucha - Londyn - CÓRKA - Nell - 3900g - ok.60cm - CC
27.09 - alicja_82 - Zaspa - CÓRKA - Natalia - 2960g - 52cm - CC
28.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA- Klara- 3240g - 55cm - SN
29.09 - marta29 - Wojewódzki - SYN - Gustaw - 4040g - 58cm - SN
30.09 - Monia Er - Redłowo -SYN - Cyprian - 4000g - 57cm - CC
01.10 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia - 4310g - 58cm - SN
01.10 - ewaaa42 - Zaspa - CÓRKA - Liliana - 3190g - 52cm - SN
02.10 - titina - Wejherowo - CÓRKA - Ida - 3420g - 58cm - SN
05.10 - tysiola - Dom - CÓRKA - Emilia - 3800g - SN
05.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś - 3200g - 54cm - SN
06.10 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA - Lenka - 3920g -58cm- SN
07.10 - misiabela - Zaspa - SYN - Łukasz Kamil - 3300g - 54cm - SN
08.10 - eveline22- Wojewódzki-CÓRKA-Dominika-3900-57cm-CC
13.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA - Kinga - 2700g - 55cm - SN
13.10 - Ila85 - Kliniczna - CÓRKA - Nina - 3160g - 53cm - CC
15.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta - 3490g - 56cm - SN
18.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA - 4000g - 56cm
20.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartosz - 4290g - 58cm - SN
23.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia- 4040g - 56cm - SN
24.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN - Piotr - 3850g - 56cm - SN
25.10 - Brzoskwinka 84 - Kliniczna - CÓRKA - Nadia - 3360g - 54 cm - SN
27.10 - haniag83 - Wejherowo- SYN - Szymon - 3750g -59cm - SN
02.11 - lilo - Kliniczna- SYN - Michał - 3630g -58 cm - CC
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie i dzieci wrzesień-październik 2011 *34*

czas na nowy wątek :)

zapraszam

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=291926&c=1&k=160

Dzisiaj przyszla mi paczuszka z Bobovity: sloiczek po 4 miesiacku marchewkowa z ryzem, kaszka mleczno - ryzowa z bananami 45g i herbatka melisa z jablkiem 5g. Do tego taki poradnik zywienia dziecka od 4-8 miesiaca. Czekam jeszcze na Hippa i Bebilon :D

mamosandry ale slodkie masz suwaczki :)

ja przyszłam ze sklepu, a junior i senior śpią razem na wersalce:)

to tak jak mlody jak przegapie ten pierwszy moment gdzie jest spiacy to potem ciezko mu zasnac a jak od razu klade do lozeczka to w 5 sekund zasypia :)

ktomis moja juz od jakiegos czasu nie przysypia przy butelce, to juz tak bedzie coraz czesciej.
Moze za dlugo jest w czuwaniu? Moja jak jest za dlugo to marudzi, wiec jak widze pierwsze oznaki zmeczenia to ja klade do lozeczka.

hej a my juz po obiadku Sandra szaleje z tata a krystian wlasnie wstal i zajada ie mleczkiem :)

hejo!

dzięki dziewczyny za sugestie i linki odnośnie ubranek do chrztu.

mały dziś pobił rekord spania po spacerze. :) zawsze budził się po 5-10 min jak tylko weszliśmy do domu a dziś 1,5 godziny jeszcze przespał!! Mogłam spokojnie pojechać na zakupy, po Mata, do ośrodka(muszę iść ze starszym bo kaszle tak że słuchać nie mogę).
Łukasz zasypia najczęściej sam. Czasem przy piersi. Najgorzej jak coś mu jest.. to wtedy przytula się do pieluszki i ssa smoczek. Na rękach uśnie jak jest mocno zmęczony. Nie bujamy,nie kołyszemy, nie nosimy do spania.

Czarna coś się nie odzywa.. swoją drogą byłam dziś w Żukowie i tak widziałam kilka kobiet z wózkami.. i sobie myślę.. może któraś to właśnie czarna z forum :)

a z usyopianiem to nie ma problemow, karmie i odkladam i spi, nie uzywamy smokow itp, bo nigdy jej nie dalismy, i tak pije butle, wiec smok jest hihi...

a ze smutnych spraw, moja pies 14 letni mial miec dzis usuniecie guza, niestety miala zapasc przy podawaniu narkozy, wiec zabiegu nie bylo, w czwartek podejscie w znieczuleniu miejscowym, guza musimy usunac, bo grozi peknieciem i wykrwawieniem sie niestety...jest to bolonka francuska, pies, z ktorym spedzilam prawie polowe zycie i moja corka Blanka pyta sie o psa i swoje psy nazywa jej imieniem, nawet nie moge pozegnac sie itp, bo km nas dziela....ale wiek robi sowje, choc ma duze szanse, bo jest uczulona na ten srodek przy narkozie, dzis ja ledwo odratowali...nawet moja mama nie zdazyla dojechac do domu..,..i musiala wracac po Majke, ma tak moj pies na imie...

hello,

ale tu wywody na temat facetow itp...moj maz jest super pod wzgledem dzieci, ale trzeba mu bylo duzo mowic jesli chodzi o blanke, z Nell no problem juz wie, wiec na przyszlosc pierworodki, faceci ucza sie ;-)

u mnie z moich traum z blanka pamietam jak na OIOMie klocilam sie z nim przy lekarzach ze moge mieszac moj pokarm ze sztucznym a on nie, no i trzeba bylo mu przetlumaczyc ze przez ten glupi, ciezki porod ja nie wyprodukuje wiecej mleka, bo w pewnym momencie ja musialam byc z Blanka ja 3mac i tulic , a nie karmic, bo moj pokarm by nic nie dal, najwazniesze bylo ratowanie dziecko i mialam w pupie karmienie piersia...na szczescie moja mama przyjechala z sis i uratowaly mnie przed deprecha...i chyba ze moj zwiazek sie nie rozpadl...hihi pomimo, ze dziecko urodzilo nam sie po 10 latach, a mieszkania razem po 6 laatach Blanka sie pojawila, wiec duzo rzeczy mieslismy przedyskutowane...choc nie wiem jak da rade 16 grudnia, bo wychadze o 12, wracam ok.polnocy, mam christmas party i z sis idziemy mna dance irish itp przedstawienie...

powiem szczerze, maz ma maly kontakt z Nell, bo Blanka zajmuje jego cala uwage...a Nell zaczyna wymuszac, Blanka mam nadal okresy zazdrosci pomimo urozmaicen itp w zyciu...

Jumelko, tak w zeszly czwartek dostalismy paszport, hurraaa, bede pierwszy raz na swieta od 5 lat, rozumiecie to, wiec snieg musi byc ;-)))choc jak ja przejade przez sniegi moim maclarenem questem...ja juz uzywam maclaren quest sport, bo P&T byl za ciezki i nawalaly mi plecy, i ze spar organizyacyjnych maclaren wazy tylko 5.5kg, wiec zlozyc i wlozyc z dzieckiem na reku no problem, no i jakosc super...ps. ja mieszkam w domu, wiec nie znosze , a w gda mamy winde az 3 do wyboru....

a przypomnialo mi sie jak poszlam dp pracy na zebranie, i Tom zostal 5h sam z Blanka, i co dawal jej picie a nie mleko, bo nie skumal ze glodna, a miala 4 miesiace, wchodze do domu, a tam ryk i panika w oczach, ze nie co jej jest, i pytam sie, kiedy jadla i ile, no nic, bo nie skumal ze glodna,a mleko, wode mial przygotowana wystarczylo tylko wlac hihi....

ja Krystiana klade do lozeczka daje smoczka ktorego on i tak po chwily wypluwa :) klade mu do poluiczka misia przytulanke i wychodzew i zasypia :) na rekach nawet nie ma szans zeby zasnal :)

Tak się nasunął temat usypiania Maluchów. Co, oprócz wyjścia na spacer i wspomnianej pieluchy, robicie aby Maleństwa zasnęły w dzień? :)

Ja przyzwyczaiłam chyba do usypiania przy cycku. Kładliśmi się razem i cyc na chwile i Mały spał w 10 minut. Ale teraz zauważam, że tak samo robi jak trzeba jeść :( no i w sumie dziś nawet nie zasnał przy tej metodzie - coś mu si e odwidziało zapewne. Dopiero się wypłakał w łóżeczku (juz nie wiedziałam co robić bo nie spał od rana , nawet na spacerze, wiec zostawilam go samego bez muzyki, w ciszy. No i pomarudzil , poplakal troche i zasnal. Złą taktykę z tym cyckiem przyjęłam.....Szukam pomysłów, bo bujanie dla Kuby to ewidentnie nie jest to co "tygryski lubią najbardziej"...
no i mam taką zagwostkę. Podzielcie się swoimi sposobami,proszę!

A u nas kolejny dzień walki z moim dzieckiem a konkretnie z jego głodem.
Mam już dosyć zabiegania o wykarmienie młodego w ciągu dnia samą piersią, bo na nim to się po prostu nie sprawdza. Poddaje się.
Dziś rano jadł ok 6.30 do 7.30 z obu piersi oczywiście, pospał godzinkę, potem powtórka z jedzenia ok. 10 - 11, wyszliśmy na spacer na którym podrzemał, bo snem tego nazwać nie można jakieś 30 min. po czym obudził się i wrzeszczał jak opętany. Po raz pierwszy musiałam go wyjąć z wózka na ulicy ale po włożeniu i tak wrzeszczał dalej, więc wróciłam z nim takim ryczącym do domu, dałam butle ze 120 ml mojego mleka, wypił i marudził, że mało, troszkę pogugał i dopiero zasnął. Chciałam z nim wyjść jeszcze raz ale po prostu ... nie mam ani siły ani ochoty. Do tej pory spacery to był jedyny czas kiedy on dobrze spał 3 a czasem 4 godziny a ja miałam święty spokój, ale od kilku dni i z tym koniec. Od jutra zaczynam dawać mu przed spacerem Bebilon a jak trzeba to potem w ciągu dnia też. Trudno. Nic na siłę, widocznie dłuższe karmienie nie jest mi pisane a ja nie mam już siły patrzeć jak on jest wiecznie głodny.

a my juz po spacerku :) mlody spi w wozku a sandra lustro myje hehe :) kurcze ale ladnie dzisiaj :) Dzina to tak jak ja ja tez uwielbiam po sniegu zasuwac :) a para jest najlepsza hehe :)

ale naskrobałyście postów, no ale już jestem na bieżąco:)

wcześniej nie miałam czasu żeby coś napisac, teraz mały mi zasnął więc korzystam
my prawdopodobnie jutro wybieramy się do dziadków Michasia, mam nadzieję, że mały dobrze zniesie podróż, bo to 3 godziny, ale jest autostrada aż do Torunia więc nie powinno byc źle

Dżina wszystkiego najlepszego z okazji imieninek Mikołaja:)

Dziewczyny na prawde przydała by się zima ,mróz i śnieg .Bo jak nie będzie mrozu to nie wytępi barterii i wirusów i będą nam dzieciaki chorować na wiosne.Ja lubie śmigać po śniegu i puszczać parę z ust :) Zresztą co to za Święta bez śniegu?! Mój Mikołaj ma dzisiaj pierwsze imieninki i idziemy z tej okazji zaraz na kawę i spacer do Gdańska na jarmark Świąteczny i podziwiać choinkę.

Przed chwilą przyszło łóżeczko turystyczne więc możemy już śmigać w podróże.

image

Natalia ja KOCHAM zime :) dla mnie to koszmar jak sniegu nie ma :(

mamasandry
daj luz z tym sniegiem, im pozniej tym lepiej :)

Anita
my na spacerze sie nie zjawimy, na chwilę Zosia pójdzie z tata by zasnąc, bo piździawka niezła za oknem, a później będzie spała w sieni przy otwartym oknie, ja w tym czasie smigam do Gdańska...
ale jutro mam nadzieję, że już nie będzie tak wietrznie i pójdziemy na długi spacer na Orunie :)

ja to wlasnie sie ubralam bo tez w pizamie smigalam :)
pranie drugie wstawilam mlody bawi sie grzechotkami a Sandra maluje konika ktorego dostala od miklaja :) teraz jeszcze tylko jusze zamiesc i bede miala sprzatniete mlody za pol godzinki pojdzie spac to z sandra porobimy bombki :)kurcze ja to juz bym swieta chciala i gdzie ten snieg??