Mamusie i dzieci wrzesień-październik 2011 *34*

????? - gwiazdeczka - CÓRKA
25.08 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA - Kaja - 3820g - 54cm - SN
25.08 - Lipuszka - Kliniczna - CÓRKA - Julia - 2765g - 51cm - SN
04.09 - czarna84 - Kartuzy -SYN - Dominik - 3150g - 53cm - SN
05.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek - 4165g - 59cm - SN
08.09 - ligia - CÓRKA
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Krystian - 3680g - 55cm - SN
10.09 - bladykot - Wejherowo - CÓRKA - Małgorzata - 3800g - 57cm - SN
14.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Olwia - 3550g - 54cm - SN
16.09 - Dżina - Zaspa - SYN - Mikołaj - 3420g - 56cm - CC
16.09 - leokadia2101 - Wojewódzki - SYN - 3680g - 56cm - SN
18.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jaś - 3330g - 55 cm -SN
22.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela - 3480g - 59cm - SN
26.09 - izulucha - Londyn - CÓRKA - Nell - 3900g - ok.60cm - CC
27.09 - alicja_82 - Zaspa - CÓRKA - Natalia - 2960g - 52cm - CC
28.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA- Klara- 3240g - 55cm - SN
29.09 - marta29 - Wojewódzki - SYN - Gustaw - 4040g - 58cm - SN
30.09 - Monia Er - Redłowo -SYN - Cyprian - 4000g - 57cm - CC
01.10 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia - 4310g - 58cm - SN
01.10 - ewaaa42 - Zaspa - CÓRKA - Liliana - 3190g - 52cm - SN
02.10 - titina - Wejherowo - CÓRKA - Ida - 3420g - 58cm - SN
05.10 - tysiola - Dom - CÓRKA - Emilia - 3800g - SN
05.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś - 3200g - 54cm - SN
06.10 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA - Lenka - 3920g -58cm- SN
07.10 - misiabela - Zaspa - SYN - Łukasz Kamil - 3300g - 54cm - SN
08.10 - eveline22- Wojewódzki-CÓRKA-Dominika-3900-57cm-CC
13.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA - Kinga - 2700g - 55cm - SN
13.10 - Ila85 - Kliniczna - CÓRKA - Nina - 3160g - 53cm - CC
15.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta - 3490g - 56cm - SN
18.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA - 4000g - 56cm
20.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartosz - 4290g - 58cm - SN
23.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia- 4040g - 56cm - SN
24.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN - Piotr - 3850g - 56cm - SN
25.10 - Brzoskwinka 84 - Kliniczna - CÓRKA - Nadia - 3360g - 54 cm - SN
27.10 - haniag83 - Wejherowo- SYN - Szymon - 3750g -59cm - SN
02.11 - lilo - Kliniczna- SYN - Michał - 3630g -58 cm - CC
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie i dzieci wrzesień-październik 2011 *34*

no właśnie, dziel się z nami doświadczeniem

~ Eveline - zawsze możesz dzielić się doświadczeniem ;p

my braliśmy szczepionki refundowane,małej po nich nic nie było,nie gorączkowała itd po za tym mamy zamiar wyjechać na stałe do stanów a tam jest 49 szczepień od 0-2 lat więc dodatkowo nie chce w dzieciaki nic wlewac
Marta my mamy pralkę indesita ecotime i naprawde jest eco ale mamy ogrzewanie na prąd,pranie robimy co 2 dni dlatego pisałam o kw
Ja od jakiegoś czasu dziwnie się czuje w naszym wątku...już "stara"matka jestem dla Was to wszystko jest nowe a mnie juz nic nie zaskoczy dlatego jakoś sie przestaje udzielać

co do sukienki, to jest wg mnie dobra gatunkowo. Myślałam że nie będzie aż tak dobrze...
Patunga - śmiało zgapiaj :)

jestem załamana, znowu ulewa jak nie wiem co :(
kiedy to się skończy?

Proszę bardzo - na zdrowie :)

Dziękuję za podpowiedzi!
~marta29 dziękuje za podanie cen i konkretny opis.

Czyli większość te skojarzone bierze..myślałam ze droższa jest ta skojarzona, ale to cenę te dodatkowe "podbijają".

A w sumie skutki uboczne to pewnie i tu i tu, czyli zdania podzielone, jak słusznie zostało napisane.

Tak sobie myślę, ze niedawno głównym tematem było "jak ciężko w 8-9 miesiącu ciąży" a teraz to śpi/nie śpi, kupki, szczepienia, bioderka ehhh czas płynie MEGA szybko........

~Natalia
nieistotne jaki ścieg, ważne że dajesz radę ;)
Sukienka śliczniutka, oby tylko gatunkowo też była dobra. Ja to zawsze mam opory przed tego rodzaju zakupami, wolę zobaczyć w realu, pomacać itp.

~Patunga
rozumiem cię doskonale. Dla mnie spokojny poranny prysznic i make up to teraz luksus. I pomyśleć, że wcześniej tego rodzaju luksusów kompletnie nie doceniałam ...

Witam, my właśnie szukamy lokalu na chrzciny w Pruszczu, mieszkamy tu od niedawna i nie wiemy na co się zdecydować. Czy mogłabym poprosić o jakieś namiary? Pytanie oczywiście do Nusi85. Dzięki

hello,

my to codziennie jestesmy z 2.5h - 3h na spacerkach, bo blanka lubi wyszalec sie...ale mamy pelno tras zrobionych bo mieszkam w dosc zielonej dzielicy londynu i mamy farme zwierzat itp, no i lotnisko blisko, i docki sa z tamizy wiec jest gdzie chodzic i wszedzie chodniki hihi

my chrzciny robic bedziemy w sopocie w parafii sw.Bernarda, tam bralam slub ponad 4 lata temu, chrzcilam Blanke, i Nell tez planuje...szybko i bezpolesnie z paierologia wszystko mailem przesylalam, i impre planuje w Harnasiu, albo dw.Admirala, ale Harnas i wiata wygrywa, bo mamy osobne pomieszczenie itp...nadal nie mamy chrzestnych, tzn. ja chce swoja kuzynke, ale nie ma s.koscielnego itp, wiec nie wiem czy przejdzie, a na chrzestnego maz nie ma pojecia...pomimo 4 braci, ale zadnego nie chce ja...

u nas Nell jest to kluska, b.duza i duzo wazy, ostatnio moja babcia czyli jej prabacie widziala na skypie ja i pow.ze jej oczu nie widac taka gruba, ach juz klocic nie bede sie, ale no comment...

bylam na shoppingu i sie zalamala, nibuy waze mniej niz przed ciaza, ale w nic nie wchodze itp i moje cialo to jakas masakra normalnie...

do tego znow zalamka z moja praca itp, ogladam ogloszenia, ale ciezko teraz wybierac, bo i tak na macieryznskim jestem...i za 3 tyg. widze sie z moim szefem na imprezie swiatecznej, achh pewnie bedzie chcial juz moje deklaracje...

Natali no to Zosia porzadnie sie dotlenila :) Ja zdazylam sciagnac mleko i mala sie obudzila :D Od tamtej pory nie spi ale juz marudzi. Ja chwile z lapikiem w reku bo troche sie zmeczylam tym "spacerkiem " :D Teraz maz pelni warte i slysze jak mala slicznie guga az normalnie musze isc do nich!

Cześć dziewczyny,ale zasuwacie z wątkiem:))
U nas mają wczoraj kiepskiego spała w.ciągu dnia,jak mysz.. Za to w nocy spała od 21:30 do 4:) coraz lepiej,idziemy do przodu:)

Ja mam ostatnio chandrę:( czuje się jak stara baba.. Nie mam czasu na nic,nawet spokojnie sie wykąpać bez stresu ze zaraz któreś będzie coś chciało:) żebym jeszcze miała jakaś pomoc ze strony męża,ale on.. Szkoda gadać,tylko płakać;)

Natalia-sukienka śliczna!! Chyba zgapie i małej taką sprawie:)

Muszę się w końcu wyrwać do fryzjera,kosmetyczki.. Bo wybieram się jak sójka za morze:)

Ciekawe co i tysioli:)

Pozdrawiam Was mamusie:)

malinowa manadrynko moze byc Medikon.
U nas szczepienie bylo na 8.30 a mala zaczela marudzic (i wtedy jej zmierzylismy temperature) ok. 18.

co do świątecznych ubranek to kupiłam takie cudo:

http://allegro.pl/body-ze-spodniczka-sukienka-swieta-swiateczne-62-i1935695263.html

Hehe, Monia teraz wyszło że ja jakaś krawcowa jestem hehe, a prawda jest taka, że ja mam dwie lewe ręce do szycia, umiem tylko przyszyć guzik a jedyne mi znane ściegi to na okrętkę i fastrygowy :P ale do zmniejszenia czapki wystarczyło. Nikt tego nie będzie oglądać się spoko :)
Ja to nawet nie umiem na maszynie szyć, mężowi wychodzi zdecydowanie lepiej hehe

Zosia jeszcze śpi od spaceru,czyli już 4h, zadziwia mnie to dziecko coraz bardziej...

My robimy chrzciny w restauracji, ale w Pruszczu, wiec pewnie info sie nikomu nie przyda;)

Heh, my już po chrzcinach :)
Robiliśmy w Ostródzie (ustąpiłam teściowej i ona zorganizowała wszystko). Byłam przerażona taką daleką podróżą ale Klara była spokojna jak aniołek. Na chrzcie też ani nie stęknęła :)))
Wszyscy się śmieją, że my praktycznie nie mamy dziecka :)

Jak doczytam poprzedni wątek to dam znać jak z kinem bo pomysł mi się podoba :))) Ale najpierw muszę nadrobić... aaa, a na 18.40 śmigamy na usg bioderek.

ok, to może pod medikonem sie spotkamy. A ta gorączka po jakim czasie od szczepienia się pojawiła?

No i dzisiaj byl mega spacer! U nas 3 godzinki :D Ciekawa jestem gdzie nastepnym razem sie wybierzemy?
Malinowa manadrynko jutro Natalia wyjezdza ale my z Jula tradycyjnie 11.30 -12 bedziemy ruszac na spacerek, wiec mozemy pojsc nad stwaik kolo szkoly. Co Ty na to?
No nic ziemniaczki sie gotuja, mala oglada karuzelke. Rbke usmazylam rano do tego buraczki. No zyc nie umierac :D

Brzoskwinka my robimy chrzciny w restauracji Villa Uphagena we Wrzeszczu http://www.villauphagena.pl/ea/strony/index.php na 24 osoby.

Ktomis my wybralismy skojarzone 6w1 plus rotawirus i pneumokoki razem 880zl za pierwsze szczepienie plus 880zl za drugie szczepienie i na poczatku stycznia mamy 3-cie juz bez rotawirusa, wiec 330zl mniej. U nas byly 2 wklucia w nozki i roatwirus do buzi do polkniecia ze strzykawki. P pierwszym szczepieniu mala byla marudna i miala stan podgoraczkowy 37,6 dalam jej czopek i po 30 minut temperatura spadla. Na 2-gim szczepieniu nie bylo stanu podgoraczkowego ale na drugi dzien dostala zauwazylam uczulenie w postaci wysypki w miejscu wklucia na nozkach. Byla czerwona i chropowata. Teraz jeszcze ma troszeczke chropowata skore ale nie jest czerwona.