Mamusie i dzieciaczki lipiec-sierpień 2011 *24*

Tak się smutno w tamtym wątku zrobiło, że postanowiłam założyć nowy...

Link do starego: http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpin-2011-23-t265651,1,16.html

LIPIEC
she_gd - 10 lipiec
PysiaKrzysia - 19 lipiec SYN
carmelasoprano - 22 lipiec CÓRKA

SIERPIEŃ
kasisyn - 5 sierpień
Anuleczkaa - 12 sierpień CÓRKA
mamasyna - 17 sierpień
kwiatek3081- 18 sierpnia CÓRKA
hokasia – 20 sierpień SYN
Tamara - 26 sierpień
Maua_mama - 28 sierpnia SYN Borys Patryk/ Szpital w Wejherowie

Rozpakowane:
francess - 12 czerwca, syn PIOTR 4030g 58cm SN
lisiusowa - 17 czerwca, syn JAŚ 2490g 53cm CC
arisa6 - 26 czerwca, syn JAŚ 3400g 56cm SN
Marta - 27 czerwca,córka 4250g 54cm CC
Carool - 30 czerwca, syn, 3000g 54cm SN
mona_g - 01 lipiec, syn KUBUŚ 3600g 56cm SN
kulka_07 - 02 lipiec, córka 2700g 53cm SN
młodamamuśka - 05 lipiec, syn BARTOSZ
hania_m - 07 lipiec, syn MATEUSZ 3090g 51cm
monika – 09 lipiec, córka AMELIA 3160g 54 cm SN
annamaria836 – 10 lipiec, córka MARYSIA 3300g 56cm SN
kaska2308 - 10 lipiec, ŚP. Szymon 3150g 54 cm SN
aguseek - 11 lipiec, syn ADAM 3410g 54cm SN
dzdżi - 14 lipiec, córka ZUZANNA 3310g 54cm SN
Nikita987 - 15 lipca, córka NATALIA 3100g 51cm CC
kasiorek555 - 16 lipiec, syn DAMIAN 2900g 53 cm CC
ciezarowska- 17 lipiec, córka ALICJA 3610 g, 59 cm SN
iiikkkaaa - 18 lipiec, córka NINA 2480g 51cm SN
Kate - 19 lipiec, syn JAŚ
aniolqq - 20 lipiec, córka PAULINA 3830g 57 cm SN
donniczka- 21 lipiec, córka IGA 3160g, 53cm, CC
Kasia0606 - 23 lipiec, syn KRZYŚ 2620g 52cm CC
bruxa - 24 lipiec, syn JAŚ 3480g 56 cm CC
agusp - 27 lipiec, syn MIKOŁAJ 3030g 58 cm SN
wercia83 - 27 lipiec, syn MICHAŁ 3540g 51 cm SN
mata82 - 29 lipiec, córka ANTONINA MARIA 3840g 55cm SN
magda84 - 31 lipiec, syn NATANIEL 3640g 56 cm SN
Muszczek - 03 sierpień, syn KRZYŚ 4270g 61cm SN
weronikaxx - 03 sierpień, córka LENKA 3340g 55 cm SN
milka0928 - 08 sierpień, córka KLAUDYNKA 2860g 55cm SN
Tesula - 09 sierpień, córka JULIA 4000g 57cm CC
Kejt - 09 sierpień, córka LENA 4130g 58 cm SN
a_guniek - 10 sierpień, syn MARCEL
gosia_dim_ - 11 sierpień, syn WIKTOR 3515g 58cm SN
Mimi - 11 sierpień, córka POLA 4150g 55cm SN
umchi1 - 13 sierpień, syn DOMINIK 4060g 59cm SN
MissMarple - 20 sierpnia, córka HELENKA 3280g 56cm SN
Margola13 - 23 sierpnia, córka GABRYSIA 3490g 56cm CC
MamaFilipa - 28 sierpnia, córka OLA 3540g 55cm SN
MARKOWA - 30 sierpnia, córka ZUZIA 3400g 54cm SN

No cóż życie płynie dalej... ciekawe co u Maua_mama, chyba jest bardzo zajęta bo wcześniej dość mocno się tu udzielała a teraz cisza...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie i dzieciaczki lipiec-sierpień 2011 *24*

bruxa, nie wiem skąd ta pacynka, ale chyba nie z Ikei, bo to ja kiedyś dostałam, więc ma już kilka lat :p Taka na całą dłoń. A matę też mamy Tiny love, ale na razie jakoś specjalnie długo się nią nie bawi, bo ile ją mamy to jest chory i marudny i dzisiaj w ogóle pierwszy raz od kilku dni czymkolwiek się udało go zainteresować. A jak się go nosi to w ogóle na wszystko gapi się wielkimi oczami, lubi zwiedzać :)

Też liczyłam na to że zimę jeszcze damy radę w gondoli, ale nie wydaje mi się. Może przynajmniej większość zimy.

A łapanie ciuchów i włosów - fakt, to mu też wychodzi najlepiej hehehe
My mamy w mieszkaniu na kawałku ściany czarno-białą tapetę i jest nią zachwycony, aż buzię otwiera ze zdziwienia jak koło niej spacerujemy:D

Gondola ma pasy, ale nie używam - pasy mam schowane, a tylko uchwyty wystają co bardzo raduje moje dziecko:) A co do spacerówki, mam nadzieję, że uda nam się przejeździć jeszcze zimę w gondoli, chociaż on tak rośnie i przy tym jest taki długi, że czasem mam wątpliwości czy się uda...

Moja za to gapi się w czarno - biała parasolkę jak jedzie wózkiem

agusp - masz gondolę z pasami czy jeździsz spacerówką???

Muszczek - pacynka-krowa ta z Ikea? Bo ja dziś właśnie taką kupiłam :) Jaśkowi na razie najbardziej podoba się mata Tiny Love, ona właśnie ma takie dzwoneczki i on sobie w nie wali i się cieszy :) Zabawkom uważnie się przygląda i książeczkom z bajkami, które mu czytam też, ale póki co nie łapie nic rączkami.
A do buzi bezustannie pcha pięść :)

To dlaczego te nosidełka są niby dla wagi od 5 kg? I jakieś tam wkładki dla noworodków, po co to skoro nie można? Kurczę, mnie nosidło jest potrzebne tylko po to, żeby wsiąść z małym do autobusu i z niego wysiąść, byłby w nim w sumie jakieś 10 minut, bo do mojej mamy jeżdżą tylko autobusy typu PKS i ciężko mi włazić do nich z wózkiem... A u mamy stoi drugi więc teoretycznie nie byłoby problemu.

Krzyś na razie chwyta tylko moje ciuchy i włosy ;)

A ja polecam zabawki firmy Lamaze - świetne są, takie przemyślane bo i grają i szeleszczą, są bardzo kontrastowe - i kolorowe i czarno-białe i generalnie są bardzo fajne:) Miki łapie zabawki od mniej więcej 2 tygodni, potrafi nawet przez minutę trzymać sobie grzechotkę, a wózku ciągle bawi się uchwytami od pasów (bo czarne) :)

No Krzyś też nic nie łapie, ale pokazujemy mu czasem grzechotki różne, mamy takie dzwoneczki Tiny love - bardzo je lubi, od kilku dni bardzo mu się spodobała pacynka-krowa - gadam do niego, a on się śmieje :) A poza tym jak pisałaś - karuzelka, mata, książeczki. No i muzyczki sobie słuchamy albo gadamy albo robimy gimnastykę albo zwiedzamy mieszkanie, ale to już nie zabawki.

Pan Metka to taka maskotka z milionem różnych metek :) Też mi się podobała, ale na razie nie mamy.

Kto to jest Pan Metka???

moja na zabawki na razie tylko z daleka patrzy:( nie łapie jeszcze nic w rączki, ale dziś znowu spała od 20 do 4 rano:)))

Dziewczyny jakie macie zabawki dla Waszych dzieci??
wiem ze macie foteliki ;) maty ;) no i jest Pan Metka i widziałam jakies ksiazeczki.... cos jeszcze? macie cos ciekawego? co polecacie?

Lek nie ma laktozy, i dostaliśmy go za 45 zł.

a i wiecie co, Aniela wczoraj zaliczyła pierwsze turlanie! dzis powtórzyła. ranyjulek :) zabawki oczywiście wszystkie ciamka. jak tylko znajda sie w rączce to od razu do buzi. Pan Metka robi furrorę, smieje się do niego z daleka. juhu! już się bałam, że tylko nam się tak spodobał :))

ortopedzi zalecają korzystac z nosideł (zalecane sa nosidła ergonomiczne dla dzieci w ogóle) od momentu, kiedy dziecko stabilnie samo siedzi, a więc od 6 mca. także Jasiek jest zdecyowanie za malutki

miałyśmy dzis dotrzec do Klubu Kangura, ale Aniela miała inne plany. wolała zasnąc o 8:30 i spac do 11:00 (jak nigdy). także nie udało nam się dotrzec :) nie chciałam jej budzic. a szkoda, marzy mi sie, żeby ktoś sprawdził, czy na pewno dobrze wiążę Anielkę i chciałam poznac nowy supełek :)

A u nas dzisiaj trzeci dzień mamy karmienia o prawie identycznych porach :) Może mu się wreszcie stabilizuje, byłoby super :)

I chyba rzeczywiście coś jest w tych czarno-białych zabawkach. Do tej pory pokazywałam Krzysiowi tylko naprawdę żywe kolory, a i tak najbardziej go chyba zainteresowała przedwczoraj czarno-biała pacynka krowa i dzisiaj pokazana książeczka czarno-biało-czerwona (w końcu mamy książeczkę mothercare). Chyba zrobię mu jeszcze drugą książeczkę żeby miał na zmianę, bo naprawdę fajnie ją sobie ogląda.

Do nosidła dziecko powinno utrzymywać główkę sztywno i w miarę prosty kręgosłup przy noszeniu na rękach- więc Jasiek raczej jest za malutki. My młodą do nosidła dopiero od końca 4 mca wsadzamy.

A ja bym chciała, ale chust się boję i kupuję nosidło, mam nadzieję, że Jasiek nie jest jeszcze za malutki.

Kulka ciesze sie ze u Was lepiej! Anielka to dzielna dziewczyna :)

u nas wszystko ok. wiekszych przebojów nie mamy, szczepienia dobrze znosimy-przynajmiej na razie ;)
wnocy dosc ladnie spimy, w dzień niestety coraz mniej ;( no ale nie mozna miec wszystkiego ;)

ja jakos do tych całych chust i chustowania nie jestem przekonana...
ale zycze Wam wszystkim powodzenia ;)
chusta za 2 koła... jak dla mnie cena powalajaca za chuste ;)
a w zime to chyba pod kurtka sie dziecko nosi czy jak?

tesula, zarejestrowałam się na chusty.info. dzięki ! faktycznie można kupić kurtkę dla dwojga o połowę taniej używaną. niesety póki co xl za duże, m za małe, a l nikt nie sprzedaje :)

bruxa - o widzisz, to może zależy od MOPS'u, w Gdyni trzeba mieć pesel żeby złożyć wniosek o becikowe.
Współczuję problemów...ja nie mogłam doczekać się końca połogu bo po porodzie libido coś skoczyło;) Gorzej, że nie miałam jeszcze okresu a nie karmię piersią:/ Rany....chyba nie zaciążyłam hehehe Chciałabym bardzo, ale przydałaby się chociaż chwila przerwy:)

A nasza Natalka przeziębiona :-((( najpierw my z mężem chorowaliśmy a teraz ona katarek i kaszelek :-((( ehh mam nadzieję że na tym się skończy i mała szybko wyzdrowieje

Rzeczywiście MamaFilipa&Oli się nie odzywa pewnie ma pełne ręce roboty przy dwójce szkrabów

Widzę że wiele z Was chustuje :-) ja żeby się przekonać chyba musiałabym się wybrać na to spotkanie klubu kangura