Mamusie i dzieciaczki lipiec-sierpień 2011 *24*

Tak się smutno w tamtym wątku zrobiło, że postanowiłam założyć nowy...

Link do starego: http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpin-2011-23-t265651,1,16.html

LIPIEC
she_gd - 10 lipiec
PysiaKrzysia - 19 lipiec SYN
carmelasoprano - 22 lipiec CÓRKA

SIERPIEŃ
kasisyn - 5 sierpień
Anuleczkaa - 12 sierpień CÓRKA
mamasyna - 17 sierpień
kwiatek3081- 18 sierpnia CÓRKA
hokasia – 20 sierpień SYN
Tamara - 26 sierpień
Maua_mama - 28 sierpnia SYN Borys Patryk/ Szpital w Wejherowie

Rozpakowane:
francess - 12 czerwca, syn PIOTR 4030g 58cm SN
lisiusowa - 17 czerwca, syn JAŚ 2490g 53cm CC
arisa6 - 26 czerwca, syn JAŚ 3400g 56cm SN
Marta - 27 czerwca,córka 4250g 54cm CC
Carool - 30 czerwca, syn, 3000g 54cm SN
mona_g - 01 lipiec, syn KUBUŚ 3600g 56cm SN
kulka_07 - 02 lipiec, córka 2700g 53cm SN
młodamamuśka - 05 lipiec, syn BARTOSZ
hania_m - 07 lipiec, syn MATEUSZ 3090g 51cm
monika – 09 lipiec, córka AMELIA 3160g 54 cm SN
annamaria836 – 10 lipiec, córka MARYSIA 3300g 56cm SN
kaska2308 - 10 lipiec, ŚP. Szymon 3150g 54 cm SN
aguseek - 11 lipiec, syn ADAM 3410g 54cm SN
dzdżi - 14 lipiec, córka ZUZANNA 3310g 54cm SN
Nikita987 - 15 lipca, córka NATALIA 3100g 51cm CC
kasiorek555 - 16 lipiec, syn DAMIAN 2900g 53 cm CC
ciezarowska- 17 lipiec, córka ALICJA 3610 g, 59 cm SN
iiikkkaaa - 18 lipiec, córka NINA 2480g 51cm SN
Kate - 19 lipiec, syn JAŚ
aniolqq - 20 lipiec, córka PAULINA 3830g 57 cm SN
donniczka- 21 lipiec, córka IGA 3160g, 53cm, CC
Kasia0606 - 23 lipiec, syn KRZYŚ 2620g 52cm CC
bruxa - 24 lipiec, syn JAŚ 3480g 56 cm CC
agusp - 27 lipiec, syn MIKOŁAJ 3030g 58 cm SN
wercia83 - 27 lipiec, syn MICHAŁ 3540g 51 cm SN
mata82 - 29 lipiec, córka ANTONINA MARIA 3840g 55cm SN
magda84 - 31 lipiec, syn NATANIEL 3640g 56 cm SN
Muszczek - 03 sierpień, syn KRZYŚ 4270g 61cm SN
weronikaxx - 03 sierpień, córka LENKA 3340g 55 cm SN
milka0928 - 08 sierpień, córka KLAUDYNKA 2860g 55cm SN
Tesula - 09 sierpień, córka JULIA 4000g 57cm CC
Kejt - 09 sierpień, córka LENA 4130g 58 cm SN
a_guniek - 10 sierpień, syn MARCEL
gosia_dim_ - 11 sierpień, syn WIKTOR 3515g 58cm SN
Mimi - 11 sierpień, córka POLA 4150g 55cm SN
umchi1 - 13 sierpień, syn DOMINIK 4060g 59cm SN
MissMarple - 20 sierpnia, córka HELENKA 3280g 56cm SN
Margola13 - 23 sierpnia, córka GABRYSIA 3490g 56cm CC
MamaFilipa - 28 sierpnia, córka OLA 3540g 55cm SN
MARKOWA - 30 sierpnia, córka ZUZIA 3400g 54cm SN

No cóż życie płynie dalej... ciekawe co u Maua_mama, chyba jest bardzo zajęta bo wcześniej dość mocno się tu udzielała a teraz cisza...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie i dzieciaczki lipiec-sierpień 2011 *24*

Własnie grzebie na all i zauwazylam ze Fisher ma w ofercie butelki, wydawało mi sie ze oni tylko zabawki robia...

Macie moze te butelki, nigdzi nie widze info czy sa bra free
Bardzo przypominaja Avent, a sa o połowe tańsze.

ja tez szczepilam panstwowymi tylko na zoltaczke sama kupilam Engerixa B koszt 46 zł, takze wszystko miala naraz lacznie 3 zastrzyki 2 nozki i prawa raczka, ale dala sobie rade;) i moja tez super spala po szczepionkach byla 8h przerwa w karmieniu i spala 7h:) JUPI:):)

Hej

ja szczepiłam "państwowymi" tylko żółtaczkę zaszczepiliśmy w Swissmedzie aby było Engerixem B (w mojej przychodni był tylko Euvax)

Dowiedziałam się, że nie można pneumokoków podać w innym terminie bo mi to przesunie cały program szczepień, więc dostanie jedną dawkę mniej - pierwszą będzie miała razem z kolejnymi szczepieniami 7 listopada

a po szczepieniach moja didzia przespała dziś 9 godzin (od 20 do 5 rano) i zamiast obudzić mnie płaczem z głodu obudziła mnie śmiechem i guganiem:))

na Chałubińskiego to ja bardzo polecam! chodzimy do dr Malinowskiej i jest konkretna, u drugorj pani pediatry tez raz byłysmy i tez jest spoko. Pielegniarki mile, delikatne , zagaduja do malucha, naprawde nic do zarzucenia.

I.P. - przychodnie masz na rogalinskiej i na chalubinskiego. Pediatrzy generalnie ok. Warci polecenia.

dadżi, spacerki z wózkiem, zakupami i coraz cięższą dzidzią są skuteczne, sprawdziłam przy poprzednim dziecku ;-)

witam:)
u nas problem kupkowy ciag dalszy. po 2 tyg. podawania Debridatu zero zmian, wiec tak jak p. dr kazala wczoraj bylysy w przychodni i dostalysmy skeirowanie na usg jamy brzusznej, morfologia , TSH i badanie siusków. jutro beda wyniki takze modle sie zeby nie wyszlo nic negatywmnego szczegolnie z tarczyca;/ dostalysmy tez kropelki na zmiane flory bakteryjnej jelit BIOGAJA i przepajac miedzy karmieniami woda bo byc moze moje mleko jest za tłuste.
ostatnio nawet mam problem z wywolywaniem kupki czopkiem bo wyje w nieboglosy, ale raczej przez to ze jej sie to nie podoba gmeranie w pupce.

co do wagi mojej to ostatnio brakowalo mi 8 kg do wagi sprzed ciazy... nie mam wagi i nie wiem czy cos poszlo w dol, ale mam nadzieje ze regularne spacery gdzie robie naprawde kilometry ( oststaio z Chemu przeszlam sie do Carrefoura na Morenie:P) i taszczeneie wozka na 4 pietro sprawi ze troche mi ubylo:P

Witam mamusie. Ja to chyba zniknę, bo dziś się dowiedziałam że przechodzę na diete bezmleczną, a ja uwielbiam jogurty i serki, twarożki itd. Mam pozwolenie na "małe grzeszki" czyli ewentualnie jeden mały jogurt dziennie. Mały do 9 miesiąca zostaje na Bebilonie Pepti. Widać znaczną poprawę po tygodniu stosowania, ale ma trochę krostek, stąd potrzebna moja dieta a że karmię głównie piersią i zależy mi na tym, to trzeba się poświęcić. Ech... A zjechałam już prawie 1.5kg poniżej wagi sprzed ciąży. Spadek wagi mi akurat nie zaszkodzi, ale boję się o swoje włosy i ogólnie stan organizmu. Mały dostał dziś 3 szczepionki: 6w1, pneumokoki i rotawirusa. Trochę popłakał, ale dostał pierś i się szybko uspokoił.
Pozdrawiam.

Ja bym padła bez cukru ;)

U nas dzisiaj 2 miesiące, rany kiedy to minęło....Tesula ile wytrzymujesz na Ducanie? Ja bym umarła gdybym musiała wykluczyć i węglowodany i tłuszcz...moja mama była na Ducanie ostatnio i po kliku dniach nie miała siły wejść po schodach - ta dieta trochę wykańcza bo skąd brać energię, w białku jej przecież nie ma. Ja jestem cały czas na niskowęglowodanowej - zero cukru, pieczywa, ziemniaków, makaronów itd. Wagę sprzed ciąży już mam ale trzymam dietę dalej, zresztą na tej diecie i tak zawsze kurczy mi się żołądek i w ogóle nie czuję głodu...ja polecam - dieta fajna i nie męczy, bo nie trzeba wykluczać tłuszczu:) I zaraz sobie zrobię jajecznicę:P

Ja nie mogłam patrzeć jak raz Krzysia kłują, nie wyobrażam sobie pięciu kłuć za jednym razem... Rotawirusy z tego co nam mama (pediatra) tłumaczyła to w sumie bez sensu trochę. Pneumokoki zaszczepimy, ale jak Krzyś skończy rok - wtedy są chyba dwie dawki mniej, a wcześniej i tak do żłobka nie idzie, w piaskownicy się nie bawi, ma niewielki kontakt z dziećmi.
A chustę firmy obojętne jakiej, ważne żeby tkana skośno-krzyżowo. Z tych najtańszych dobrych to chyba Nati i Lennylamb. Mówię o tkanych, na elastycznych się nie znam.

mozna zaszczepić na wszystko za jednym razem.

nie wiem czy przy bezpłatnych zaszczepi Ci mimi od razu na pneumo. my wzieliśmy 6w1, bo jak chciałam 5, to na pneumo kazała lekarka przyjść za 2tyg...

Kochane Mamusie, trochę mnie tu nie było i dopiero co zaczynam nadrabiać zaległości. U nas mały katarek. Walczymy z inhalacjami z soli, smarujemy pod noskiem maścią maj. Gorsze, że po raz drugi w bardzo krótkim czasie mamy pleśniawki :/ Nystatyna pomaga, ale martwię się, że to coś zawitało znowu :/ Mam do Was kilka pytań. Pierwsze - jakiej firmy chustę polecacie? Pola uwielbia być blisko mnie, więc troszkę na pewno spędzi czasu w chuście :) Pytanko drugie - czy któraś z Was rodziła w Wejherowie około 11 sierpnia? Bo ja niestety nie mam gazety ze zdjęciem Małej z Dziennika Bałtyckiego. Obawiam się, że zdjęcie było, tylko, że ja nie wiedziałam, że są różne wydania w zależności od miast :( A tak chociaż zeskanowałabym od którejś z Was. We środę mamy szczepienia, nie wiem czy z katarem Małą zaszczepią. Wybieram te bezpłatne szczepionki, a chcę dokupić rotawirusy i pneumokoki. Zastanawiam się, czy to nie za dużo jak na jeden raz. Macie jakieś zdanie na temat tych dodatkowych szczepień? Martwię się jak Polunia je zniesie - już nie mogę spać :(
Z góry dziękuję za pomoc, pozdrowionka

mmm mi zostaly jeszcze 3 kg :) ale jakos juz teraz nie chudne stoje w miejscu i zastanawiam sie czy nawet nie zaczne rosnac w bok:) moje cwiczenia skonczyly sie na tym ze wyjelam mate zrobilam 50 brzuszkow to bylo 2 tygodnie temu i teraz ta mata wala mi sie po pokoju ale jej nie chowam twierdzac ze bede cwiczyc:):) heheh jakos mi sie nie chce;) brzuch niestety sie nie wciagnal i wisi parszywie zsuwajac sie na spodnie... za to ja podziwiam ze trzymacie diete:) ja jem wszystko a karmie piersia tylko:) wczoraj o 22 zjadlam cala czekolade milke taka mialam ochote... Lenka nie ma zadnych uczulen brzuszek jej nie boli od urodzenia 2 razy mialam tak ze plakala wieczorami chyba z bolu (kolki) ze 2 h ale tak to spokoj, kochane dziecko dobrze znosi i smazone i brokuly, kalafiory nawet kapuste do obiadu:) a teraz jak ma ta dlugo przerwe w jedzeniu okolo 6,5h to maz mi nalal kieliszek winka i sie rozkoszuje smakiem:) milych i spokojnych snow wszystkim;)

Tesula a w tej elastycznej to nosisz Małą tak na prosto czy na leżąco ?? Bo zastanawiam się czy można takie Maluchy już tak na prosto nosić czy dopiero gdzieś od 3 miesiąca ??

Co do wagi to ja ważę 2 kg więcej niż przed ciążą, ale mi to akurat wychodzi na dobre ;) Ja się bardziej martwię w drugą stronę, że od tego stresu i ryków mojej córci to ja niedługo zniknę...

Hejka

My po szczepieniach - poza głosnym wrzaskiem w momencie wbicia igieł (dostała 3 zastrzyki) żadnych lamentów nie było, a teraz już wykąpana i sobie śpi...

Co do chudnięcia... to mi do mojej wagi sprzed ciąży mam jeszcze 10 do zgubienia... ponieważ karmię teraz głównie moim mlekiem (ściągam dziennie ok 500 ml więc tylko jedna butla jest MM) to trzymam zdrową dietę, aby małej nic nie uczuliło, czyli żywię się głównie chudymi wędlinami, kurczakiem i marchewką, ale obawiam się, że dopóki jem ryż, chleb i ziemniaki to nie schudnę:( na mnie tylko Ducan działa...

Mam chustę!!! na razie kupiłam po taniości używaną pentelkę elastyczną, bo mi bardziej elastyk pasuje, a że mała szybko rośnie to długo jej nie ponoszę to wtedy kupię jakąś lepszą tkaną...

Kochana, mnie została dyszka i od miesiąca nie spadł ani 1 kilogram! No i się teraz zaczęłam ograniczać w miarę możliwości, bo już łapię doła z tego powodu.

No ja bym chciała 11 mniej niż przed ciążą :) To by było marzenie :)

Mi 4 o wagi z początku ciąży i 9 do wagi jaką chcę:(