Mamusie i dzieciaczki majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *48

ROZPAKOWANE:
Kwiecień:
25.04 (10.05) - Akamara -córeczka Aurelia 2920 g, 49 cm, Kliniczna SN
27.04 (11.05) - Kasia i Tomuś - Synek Arek 3550 g, 56 cm, Zaspa CC

Maj:
05.05 (01.05) - pomelo - córeczka Agatka 3460 g, 53 cm, Redłowo SN
14.05 (01.05) - jantarka - córeczka Marta 3400g, 56cm, Redłowo SN
14.05 (20.05) - Svilka - Córeczka Hania 3890g, 55cm, Wejherowo CC
15.05 (26.07) - Irongirl88- córeczka Amelia 1200 g, 43 cm, Zaspa CC
17.05 (10.06) - Bożenka83- Córeczka Amelia 2470 g, 51cm, Wejherowo SN
18.05.(25.05) - atta9 - synek Jaś 3530g, 55cm, Kliniczna CC
21.05 (01.06) - nulka - Córeczka Oleńka 3670 g, 55 cm - 21:15 Zaspa SN
22.05 (22.07) - KLAUDIA00 - Synek Adaś 2130g, 45cm, Zaspa CC
24.05 (26.05) - Hanulek - Córeczka Agatka 3100 g, 52cm - 15.45
26.05 (26.05) - Mała757 - Synek Julian 3450 g, 51 cm - 22:50 Kliniczna SN
27.05 (11.06) - aneczka27- córeczka Lenka 3760g, 56cm - 00:10, Wejherowo SN
28.05 (28.05) - sylpiw - Córeczka Lena 3780g, 56cm - 9:45 Wojewódzki CC
29.05 (13.06) - Alicja11 - Synek Alex 2560g, 48cm - 9:00 Kliniczna SN
29.05 (24.06) - jeremka - Synek Jeremi 2580g, 51cm, Kliniczna SN
30.05 (23.05) - makuszka - Córeczka Marta 3480 g, 55 cm - 17:40 Kliniczna CC

Czerwiec
02.06 (30.05) - SylwiaW - Córeczka Ewa 3940g, 57cm - 2:45 Wejherowo SN
03.06 (10.06) - Azura - Synek Jakub 3980 g, 56cm, 19:00, Kliniczna SN
03.06 (04.06) - bastrzel - Córcia Nela 3600g, 59cm, Zaspa
04.06 (09.06) - Wiktoria29- Synek 3660g, 58 cm, Swissmed CC
05.06 (16.06) - Madziuska2- Coreczka Julka 3250g, 56cm, 8:05, Kliniczna SN
05.06 (31.05) - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka 3850g, 55cm, 18:35, Kliniczna
07.06 (30.05) - kabor - Synek Filip 3480g, 54cm, 15:10, Kliniczna SN
07.06 (10.06) - majlazz25a- Synek Staś 3650g, 57cm - Kliniczna SN
09.06 (07.06) - bauaganiarka Maurycy 4025g, 59 cm, Kliniczna SN
10.06 (01.06) - banka - Synek 4465g, 60cm, 11:15, Wojewódzki SN
12.06 (07.07) - oooll - Córka Eliza, 2830g, 50cm, 10:45, Wojewódzki SN
12.06 (01.06) - kobritta- córka Zosia, 3500, 56cm, 15.45 Kliniczna SN
15.06 (18.06) - sylwiaagnieszka - Synek Maciej, 3620 g, 55 cm 5:10, wojewódzki CC
17.06 (07.06) - stokrotka84- córka Kornelka, 3360g, 56cm, 20:20, Wejherowo SN
21.06 (17.06) - Jolaa - Synek Antoś, 3810g, 57cm, 7:00, Zaspa SN
22.06 (13.06) - Martuchowata - Córka Julka, 4050, 57cm, 9:20 - Redłowo SN
22.06 (22.06) - Jonka6 - Synek Vincent, 3490g, 57cm, 10:50 Zaspa CC
22.06 (23.06) - minika86, Synek Piotr, 3620g, 56cm,11:50, Szpital w Ostródzie, SN
24.06 (04.07) - Masia - Synek Franuś, 3670g, 56cm, 9:32 Kliniczna CC
24.06 (20.06) - Mikulka - Córeczka Ania, 4030g, 57 cm, 23:50 Kliniczna

2 w 1

Czerwcowe:

07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
10.06 - marzena-rumia
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
20.06 - agusia85 - Synek Robert Marcin- Wejherowo
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
01.07 - Juliett7 -córka Julia - Wejherowo
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.09 - talkosia - Córeczka
10.07 - kate88 -wojewódzki, Kacperek
12.07 - nilkaa - synek - Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30 - Synek Gracjanek - Zaspa
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
14.07 - monika848 - Synek - Redłowo
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
20.07 - KateZSP - synek, Kliniczna CC
21.07 - Novia8 - synek Franek, Redłowo
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki
27.07 - arletka1991 - córeczka Lena - Redłowo

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Lista rzeczy na Kliniczną:
DOKUMENTY:
Karta ciąży, dowód osobisty, rumua, grupa krwi, p/ciała i ostatnie usg i wszelkie wazne konsultacje nie tylko ginekologiczne,
DLA MAMY:
Rzeczy osobiste typu: szlafrok, 2 koszule, kapcie + klapki pod prysznic, recznik, skarpetki, termometr, wkładki poporodowe, papier toaletowy, maszynka jednorazowa, enema (jeżeli ktos chce mieć wykonaną), wkładki laktacyjne, laktator, biustonosz do karmienia, majtki jednorazowe, cos do jedzenia, woda najlepiej z dziubkiem, kosmetyki, sztucce, kubek, talerzyk.
DLA DZIECKA :
Ciuszki, niedrapki, czapeczka, rozek, kock (do zawiniecia zaraz po porodzie) co kto woli, generalnie szpital ma swoje i można z nich skorzystac, pieluszki jednorazowe ( z tego co pamiętam to 7 szt na dobe szpital zapewnia), mokre chusteczki, pieluszki tetrowe, szczoteczka do włosków,
DLA OSOBY TOWARZYSZĄCEJ:
Najlepiej wcześniej zakupic w automacie szpitalnym byty jednorazowe i okrycie wierzchnie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: gratulacje dla pq ;)

Hej dziewczyny,
pq GRATULACJE :) W KONCU SIE DOCZEKALAS SWOJEGO SZCZESCIA! :)

Ja mam tez za soba koszmarna noc... Chyba wypilam za duzo na noc herbatki na laktacje i zaczął sie sajgon w nocy... Spac nie mogłam tylko jakos tak czuwalam, bylo mi mega zimno az mną trzesło,bylam przykryta swoja kołdrą i wzielam jeszcze od meza bo jemu goraco bylo, jeden cycek mialam jak balon a mala nie mogla sobie z nim poradzic, przez to budzila sie co godzine od 1. Jak wstalam o 3 to zaczelo mi wyginac nogi takich skurczy dostalam i za nic nie moglam ich opanowac. Rano o 7:30 mialam goraczke 38,3... a na 10 mialam klientki, wzielam paracetamol i jakos minelo ale jak nakladalam drugiej kolor to nagle zrobilo mi sie mega slabo ze myslalam ze zemdleje, musialam co chwile siadac. Masakra jakas...

Hejka dziewczyny. Ja pozdrawiam ze szpitala ale w Gdańsku mnie nie szukajcie :-) Byłam u rodziców i niestety dopadło mnie wysokie ciśnienie. Leże sobie w człuchowie ale niestety ciśnienie nie spada pomimo leków dlatego mnie nie wypuszczają nawet coś dziś na obchodzie przebonkiwali o cc jak się do jutra nie unormuje. No nic zobaczymy. Szpital ładny opieka też ok więc nie narzekam teraz tylko czekam co się wydarzy.
Na spacerki też się pisze za jakiś czas

Sorry, że tak w częściach się wpycham, ale jeszcze słowo o monitorach oddechu - ja mam Tommie tippie i też mi się fałszywie chyba włącza. Około 1-2 razy dziennie. Fakt, że mała wtedy zazwyczaj baaardzo mocno śpi, kładę jej wtedy rękę na brzuchu i oddycha, ale bardzo bardzo lekko. One są chyba troszkę nadwrażliwe i trzeba się do tego przyzwyczaić. W sumie myślę, że lepszy fałszywy alarm niż jego brak wtedy gdy trzeba. Moja położna w rodzinie miała sytuację, w której monitora zabrakło.....I to nie u wcześniaka. Z drugiej strony zawsze ktoś ma w zanadrzu jakąś "mrożącą w żyłach historię....

A z innej beczki: u mnie się rozpadało :( Znowu się nie zobaczymy :((((((((

Ale córa to mi się udała muszę przyznać :))))

image

Uploaded with ImageShack.us

Pq no wreeeszcie....Gratulacje i moc uścisków dla Majki !!!!

A z tym spacerem dzisiejszym to może być różnie patrząc za okno....

A ja nie wiem co się ze mną dzieje: na dzisiaj musiałam oddać jeden projekt do pracy, wcześniej nie mogłam się tym zając i myślałam, że zawalę. Ale wczoraj wzięłam się w garść i od 21 do ...5 rano popracowałam sobie i czuję się super ;) No, pewnie po południu baterie mi się rozładują, ale i tak jestem w szoku. Aach te hormony.... Szkoda, że nie można ich kupić w buteleczce i jechać na nich do końca życia....

hejka
PQ gratulacje :-)
ja dzisiaj miałam tak beznadziejną nockę że nie wiem za co się wziąć a nie mogę sobie poleżeć dzisiaj niestety :-/
mały zasnął około 20 i obudził się o północy więc fajnie-nie licząc tego że ja poszłam spać 23:30 :-/ później obudził się o 3 i już później co godzinę :-(
jestem padnięta i n ie wiem w co ręce włożyć :-/

miłego spacerku wam życzę :-)

Jak coś to ja się piszę na jakiś spacerek w czwartek :-)

masz racje nulka, lepiej częściej niż rzadziej, nam się włączył już pare razy ale to akurat ewidentnie było jak zeszła z płytki,
ale dzisaj nad ranem to nie jestem pewna,
aczkolwiek jak podeszłam do łóżeczka to było wszystko ok, nawet młodej nie dotykałam.
oby fałuszywy alarm i oby ich jak najmniej.

:)

my dzisaj idziemy na kliniczną z ciastem dla Pań położnych o może do poradni laktacyjnej podskoczę oby mi inne pozyje do karmienia pokazali bo umiem tylko na leżąco :) a na leżąco na spacerz to trochę lipa :)

Madziuska, wysłałam Ci moj nr w razie co :) Może hanulek tez do nas dołączy- pisałam jej sms :) Kate zapraszamy :))

Ja sie odmeldowuje- dzieć mi sie budzi i pewnie juz nie zajrze. Do zobaczenia !

aaaaaaaaaaaaaaaaaa i przede wszystkim GRATULACJE PG !!

Czekamy an relacje i fotki :)
Nom i jeszcze troszkę i będziemy po osiedlu śmigać z wózkami :D
I jeszcze Iwonka z naszych okolic ;]
Także poczekajmy na wszystkie dzieciaczki i będziemy podbijać nasze wioski :D

hej Mamuśki :)

Ogólnie zastanawiam się jeszcze nad spacerkiem :) Pogoda mnie nie zachęca :P Ale jakby co to wysiadacie na przystanku Wieżycka??
Bo tak myślę, ze dosiadłabym się na Niepołomickiej, albo dotarła do Was na miejscu :)
W razie czego nr do Madziuski mam, więc będę molestować :D

banka, nr wysłany :))

oooll, nr zapisany, bede Cie łapać na kom w razie co :) czyli pewnie my bedziemy u Ciebie koło 13:30.

Mikulka, może lekko przesuncie monitor ? mój maz wczoraj na łożeczku zaznaczył ołówkiem gdzie jest dokladnie i idealnie tak kladlismy młodą i nic dzis nie piszczało...
Z drugiej strony lepiej nich piszczy za duzo niz raz za mało...

ja też się obawiam spacerów z dwójką - w tym niespełna dwulatką ..
W ogóle martwi mnie problem schodów, bo Elizka jeszcze samodzielnie nie schodzi, tzn jak są niższe to radzi sobie dzięki temu że ktoś jej rękę poda, ale w przypadku takich jak są u mnie na klatce to będzie duży problem wciąż :(
I jak zejść z noworodkiem i 12 kilowym dzieckiem z 3 piętra? Chyba tylko chusta zostaje a i tak będzie ciężko jeszcze trzymać starszą na rękach.

Mikulka to nieźle, dzięki za info :)

Hejka
pq Gratulacje i czekamy na relacje ;)

Jako ze moje dziecko 1 i 2 ma nietolerancje laktozy to moge powiedziec ze nie ulewaja, i glownie objawialo sie to kolkami i żabim brzuszkiem, do tego Bianka nie przybierała na wadze.

musze wam powiedziec ze jestem wstretna matka, wczoraj zostawilam dzieciaki z mezem i skoczylam z przyjaciolka do pubu na piwko ;) ajjj normalnie rewelacja a do tego moglam pospac cała noc bo mężulek wstawal do malego

Pq gratki !!! no i po strachu !!! niech mala rosnie na twoja pocieche mamusiu hehehe
hanulek si dokladnie kojarze cie :))) no ja szybko szlam testuje wozek pod katem biegania i rolek i qrcze lekko lipa. a typowo rolkarski wozek to kosztuje za duzo na taki kaprys .....

To ja czekam na cynk od nulki - wyslalam ci priva

a teraz spadam do kadr do pracy ;)

witam i ja,
nocka jako tako bo tatuś spał z małą do 5 i jak od 12 do 2 w nocy jazzowała to akurat padło na niego :)
dzisaj mi się kurcze włączył monitor oddechu i tak jak nulka nie wiem czy to jakiś błąd czy faktycznie 20 sekund bez oddechu małej było...

Kobritta, o Masi nic nie wiem, pisałam 3 dni temu smsa do niej ale nie odpowiedzieli.... oby wszystko było ku dobremu!

co do porodu 2 tygodnie po terminie to ja na kontroli w piątek miałam wszystko pozamykane, zero rozwarcia, dziecko wysoko, a urodziłam w niedzielę, więc się nie ma co sugerować, tak naprawdę kiedy poród to wróżenie z fusów,

a co do ulewanie to na nietolracje laktozy jest delicol, ale mi lekarz powiedził, że nietolerancja to raczej kolki a nie ulewanie, na ulewanie kazał ten zagęszczacz, tylko, że jak się później okazało moje dziecko raczej nie ulewa (tak raz na dobe się jej zdarzy - więc traktuuję tpo jako wypadek przy pracy)

elfik - ja też Młodą dokarmiałam, ale jak właśnie się udało nie dokramić to potem wszystko poszło jak z płatka i teraz mała jest na samym cycu, a zaczynałyśmy od samej butli...

pq, moje wielkie Gratulacje :))))) masz już swoją Majeczke przy sobie :) czekam na relacje i fotkę :)))

pogoda w Helu nie rozpieszcza, ale i tak sobie odpoczywam ;]

Witam i gratulacje dla pq :) Wreszcie się doczekałaś :)

My z Anatolem chyba zaczynamy się dogadywać. Z cyckami już trochę lepiej ale niestety nadal muszę używać nakładek bo mały nie radzi sobie ze złapaniem moich płaskich brodawek. Mleczko płynie i dziś była pierwsza nocka bez dokarmiania także pierwszy sukces.
Tata poszedł do pracy, niestety nie mógł zostać z nami bo ma gorący okres w pracy.

Wczoraj miałam wizytę położnej i nic nowego się nie dowiedziałam ;)
Chciała mi już zdejmować szwy na ranie po cięciu ale w jednym miejscu mam lekko zaczerwienione więc poczeka do piątku.

Dziewczyny po cc ile dni po miełyście zdejmowanie szwów i czy to jest bolesne?

Od wczoraj puszczamy i spiewamy Tolkowi kołysanki Grzegorza Turnała, jest spokojniejszy więc polecam.

Gratki dla pg!:))) Jestem ciekawa wrazen:) Moja Maja jak przyszla na swiat 2 lata temu miala poobne wymiary - 3530 g i 56 cm:)

Nulka, ja mam peknieta os od kolka wozka i niestety boje sie tak daleko zapuszczac od domu, wiec dzis nie podjade:( Jedziemy jednak autkiem w okolice dzisiaj zobaczyc wozek z ogloszenia - jesli bede dzis miala nowy, to Was bede lapac:) Czy miejscem spaceru jest ten staw z prawej strony, nad ktory sie skreca na swiatlach przed takim duzym zakretem?!:) I jest tam Biedronka?

Nulka, napisz mi na priva swoj numer telefonu, to jak cos, to bede Was lapac:)

Bauganiarka, Ania robi super foty:) Piotrek z reszta tez - robil nam na slubie:)

Nillka - no to nieźle :) widzę że też rodzisz w Redłowie :)
Akamara - a mogę spytać gdzie robiliście chcrzciny? bo główkuję nad jakimś fajnym miejscem i chyba będziemy robić w Zhong Hua.

Inne tematy z forum

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

Zabawy/pożyteczne zajęcie dla 3 latka (29 odpowiedzi)

Jestem mamą prawię3 letniej córeczki. Nie pracujei spędzam cały dzień z dzieckiem. Męża nie ma...

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? (20 odpowiedzi)

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? jak się ubrać na taki zabieg? jak to działa i czy działa ?