Mamusie i dzieciaczki majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *48

ROZPAKOWANE:
Kwiecień:
25.04 (10.05) - Akamara -córeczka Aurelia 2920 g, 49 cm, Kliniczna SN
27.04 (11.05) - Kasia i Tomuś - Synek Arek 3550 g, 56 cm, Zaspa CC

Maj:
05.05 (01.05) - pomelo - córeczka Agatka 3460 g, 53 cm, Redłowo SN
14.05 (01.05) - jantarka - córeczka Marta 3400g, 56cm, Redłowo SN
14.05 (20.05) - Svilka - Córeczka Hania 3890g, 55cm, Wejherowo CC
15.05 (26.07) - Irongirl88- córeczka Amelia 1200 g, 43 cm, Zaspa CC
17.05 (10.06) - Bożenka83- Córeczka Amelia 2470 g, 51cm, Wejherowo SN
18.05.(25.05) - atta9 - synek Jaś 3530g, 55cm, Kliniczna CC
21.05 (01.06) - nulka - Córeczka Oleńka 3670 g, 55 cm - 21:15 Zaspa SN
22.05 (22.07) - KLAUDIA00 - Synek Adaś 2130g, 45cm, Zaspa CC
24.05 (26.05) - Hanulek - Córeczka Agatka 3100 g, 52cm - 15.45
26.05 (26.05) - Mała757 - Synek Julian 3450 g, 51 cm - 22:50 Kliniczna SN
27.05 (11.06) - aneczka27- córeczka Lenka 3760g, 56cm - 00:10, Wejherowo SN
28.05 (28.05) - sylpiw - Córeczka Lena 3780g, 56cm - 9:45 Wojewódzki CC
29.05 (13.06) - Alicja11 - Synek Alex 2560g, 48cm - 9:00 Kliniczna SN
29.05 (24.06) - jeremka - Synek Jeremi 2580g, 51cm, Kliniczna SN
30.05 (23.05) - makuszka - Córeczka Marta 3480 g, 55 cm - 17:40 Kliniczna CC

Czerwiec
02.06 (30.05) - SylwiaW - Córeczka Ewa 3940g, 57cm - 2:45 Wejherowo SN
03.06 (10.06) - Azura - Synek Jakub 3980 g, 56cm, 19:00, Kliniczna SN
03.06 (04.06) - bastrzel - Córcia Nela 3600g, 59cm, Zaspa
04.06 (09.06) - Wiktoria29- Synek 3660g, 58 cm, Swissmed CC
05.06 (16.06) - Madziuska2- Coreczka Julka 3250g, 56cm, 8:05, Kliniczna SN
05.06 (31.05) - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka 3850g, 55cm, 18:35, Kliniczna
07.06 (30.05) - kabor - Synek Filip 3480g, 54cm, 15:10, Kliniczna SN
07.06 (10.06) - majlazz25a- Synek Staś 3650g, 57cm - Kliniczna SN
09.06 (07.06) - bauaganiarka Maurycy 4025g, 59 cm, Kliniczna SN
10.06 (01.06) - banka - Synek 4465g, 60cm, 11:15, Wojewódzki SN
12.06 (07.07) - oooll - Córka Eliza, 2830g, 50cm, 10:45, Wojewódzki SN
12.06 (01.06) - kobritta- córka Zosia, 3500, 56cm, 15.45 Kliniczna SN
15.06 (18.06) - sylwiaagnieszka - Synek Maciej, 3620 g, 55 cm 5:10, wojewódzki CC
17.06 (07.06) - stokrotka84- córka Kornelka, 3360g, 56cm, 20:20, Wejherowo SN
21.06 (17.06) - Jolaa - Synek Antoś, 3810g, 57cm, 7:00, Zaspa SN
22.06 (13.06) - Martuchowata - Córka Julka, 4050, 57cm, 9:20 - Redłowo SN
22.06 (22.06) - Jonka6 - Synek Vincent, 3490g, 57cm, 10:50 Zaspa CC
22.06 (23.06) - minika86, Synek Piotr, 3620g, 56cm,11:50, Szpital w Ostródzie, SN
24.06 (04.07) - Masia - Synek Franuś, 3670g, 56cm, 9:32 Kliniczna CC
24.06 (20.06) - Mikulka - Córeczka Ania, 4030g, 57 cm, 23:50 Kliniczna

2 w 1

Czerwcowe:

07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
10.06 - marzena-rumia
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
20.06 - agusia85 - Synek Robert Marcin- Wejherowo
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
01.07 - Juliett7 -córka Julia - Wejherowo
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.09 - talkosia - Córeczka
10.07 - kate88 -wojewódzki, Kacperek
12.07 - nilkaa - synek - Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30 - Synek Gracjanek - Zaspa
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
14.07 - monika848 - Synek - Redłowo
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
20.07 - KateZSP - synek, Kliniczna CC
21.07 - Novia8 - synek Franek, Redłowo
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki
27.07 - arletka1991 - córeczka Lena - Redłowo

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Lista rzeczy na Kliniczną:
DOKUMENTY:
Karta ciąży, dowód osobisty, rumua, grupa krwi, p/ciała i ostatnie usg i wszelkie wazne konsultacje nie tylko ginekologiczne,
DLA MAMY:
Rzeczy osobiste typu: szlafrok, 2 koszule, kapcie + klapki pod prysznic, recznik, skarpetki, termometr, wkładki poporodowe, papier toaletowy, maszynka jednorazowa, enema (jeżeli ktos chce mieć wykonaną), wkładki laktacyjne, laktator, biustonosz do karmienia, majtki jednorazowe, cos do jedzenia, woda najlepiej z dziubkiem, kosmetyki, sztucce, kubek, talerzyk.
DLA DZIECKA :
Ciuszki, niedrapki, czapeczka, rozek, kock (do zawiniecia zaraz po porodzie) co kto woli, generalnie szpital ma swoje i można z nich skorzystac, pieluszki jednorazowe ( z tego co pamiętam to 7 szt na dobe szpital zapewnia), mokre chusteczki, pieluszki tetrowe, szczoteczka do włosków,
DLA OSOBY TOWARZYSZĄCEJ:
Najlepiej wcześniej zakupic w automacie szpitalnym byty jednorazowe i okrycie wierzchnie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie i dzieciaczki majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *48

Julek przybiera super bo przez pierwsze 4tygodnie przybrał 1150g więc super a też mam czasami wrażenie że oddaje wszystko co zjadł
Fakt że jest obrzartuchem i wydaje mi się że jak za dużo zje to wtedy mocno oddaje jedzonko ale czasami nawet jak spokojnie je to i tak po jakimś czasie potrafi sporo oddać :-/

no to uff ;)
mi też Mauryś trochę ulewa, ale Tysia bardziej te 2lata temu, miałam wrażenie, że wszystko, co zje, a każda kropelka była cenna, bo mnie karmienie bolało i było mega wysiłkiem dla nas obu, w końcu samo przeszło, dr Wyszomirska nam radziła po karmieniu kłaść na prawym boczku (jeszcze przed odbiciem) na 10minut, żeby się szybko co nieco wchłaniało, zanim wróci; ale i tak wracało :/ było trochę lepiej, jak zjadała mniejsze porcje (a była obżartuchem na maksa ;) ), czasem nawet ściągałam laktatorem mleko początkowe (to wodniste, co zaspokaja pragnienie; z resztą ma więcej laktozy czyli dla niektórych brzuszków ciężkie) i dawałam dopiero po chwili pierś z tym już niby tłuściutkim obiadkiem ;) ale z wagą było ok, więc jakoś się trzymałam. a Julek dobrze przybiera?

Bauaganiara nie jesteś wyrodna :-)
mi powiedzieli w przychodni że jeżeli nic się nie dzieje to dopiero na pierwsze szczepienie mamy się pojawić
Ja byłam jak miał miesiąc bo strasznie ulewał i wolałam skontrolować wagę i zapytać lekarza czy coś można z tym zrobić
Dostałam jakąś zawiesinę ale niestety nic nie pomogło a wręcz mam wrażenie że jest gorzej :-/
w następnym tygodniu mamy szczepienie więc zobaczymy jak waga skoczyła
pozdrowienia

doczytałam trzy po trzy, to coś napiszę :P
poza tym mam chwilkę, bo Mąż z Martysią na rowerze, na plaży czy gdzieśtam ;)

najpierw to
gratulacje dla nowych mam!

kurcze już tak niewiele z nas w dwupaku, trzymajcie się kuleczki :)

niby przed porodem dzieci są mniej ruchliwe, ale niewiele znam osób, u których to się sprawdziło; moje dzieci z resztą też do ostatnich chwil fisiowały w brzuchu nieźle :)
ale już je nisko pewnie macie, to Wam uciskają różne nerwy i w ogóle... no i pęcherz :/

jeny, mi się zumba marzy od dawna i też bym chciała w to wskoczyć! tylko jak już to pewnie tu: http://www.dancefusion.com.pl/ bo mi bliżej; tylko jeszcze się nie zdecydowałam, bo mi trochę kasy szkoda i może na pojedyncze zajęcia (25zł/h) wbiję, żeby zobaczyć, czy warto czy
jednak sobie sama poskaczę w domu przy Youtube :P tylko podobno po 8tyg od porodu sn i po konsultacji z ginem jeszcze najlepiej można zacząć szaleć także mam trochę czasu.

ja mam jeszcze 10kg do zrzucenia i to niedługo - nie mam zamiaru sobie nowych ciuchów kupować :P i tak mi Mama dała kilka par spodni i spódniczek, bo już jęczałam ;) 2 rozmiary większy tyłek mam (jak nie 3!), masakra jakaś...! no i ten brzuchowy worek ;)

też się podpisuję pod tym, że wkładki laktacyjne Johnsona zostawiają kłaczki... ale Mąż mi kupił no i co zrobić ;)

Banka a Ty miałaś sesję z brzuszkiem może przypadkiem? ;)

a co do karmienia poza zaciszem domowym to ja już się nie szczypię, nawet w kościele karmiłam i na krawężniku gdzieś :)

my na spacer jutro się nie wybierzemy - jeszcze się sama z dwójką nie wypuszczam, przyznaję się ;) chyba, że w okolice które wymieniła Kobritka - też mi bardziej pasują no i do czasu następnego spotkania może się rozkręcę albo Tysię komuś pożyczę :)

i w przychodni też jeszcze z Maurysiem nie byłam, jak już tak się przyznaję, chyba jestem najwyrodniejszą mamą w naszym wątku, chyba że się nie przyznajecie do swoich grzeszków ;)

jeny ale mi śpi synek, już chyba ze 3h... na balkonie w foteliku samochodowym - dobrze mu robi nasze wiejskie powietrze :P

moj maz stwierdzil ze potrzebuje auta i w przyszlym tyg ma przyjechac jego znajomy z moim nowym nabytkiem i wtedy tez chetnie dolacze sie do spacerku z wami w gdansku :) bo w gdyni jakos malo chetnych a w waszym gronie jakos tak bede sie lepiej czula :) a pociagiem jakos tak slabo :)

Gratulacje dla nowych mam:)
Tak jak pisze Ooolll PZU przez neta szybko, bezproblemowo i prawie od razu kasa na koncie.
Dzisiaj u nas była pani dr pediatro-neurolog, oczywiście Maciek ją olał- dosłownie, wszystko jest ok, mamy zdrowe dziecko i można go szczepić. Mam spasować ze specjalną dietą i tak się tym nie filmować.

Ale chyba 256 tez ma tam przystanek co nie ?
Człowiek zawsze autem jezdził w tamte rejony to kompletnie sie nie zna :P
Wg mapy na google bysmy musiały wysiasc na przystanku wiezycka.. chyba :P

To jak sie umawiamy ???

Anavaw - a co dokładnie masz na myśli że czujesz parcie na dół? bo ja czasami czuje taki ścisk w pochwie. Może to to samo :)
Mój maluch jest ruchliwy i to bardzo, aż mnie boli tak wali, ale on tak ma od zawsze :)

Kate88, cierpliwosci!;) Qrcze, najgorsze sa te upaly, prawda?

Niuta, gratulacje:))

Dziewczyny, ja na razie odpadam, bo moj monsz dzis jak skladal wozek powiedzial, ze "o, tu zaraz peknie oska kolka", wiec sie na razie boje wypuszczac gdzies dalej, chyba, ze uda Mu sie to w jakis cudowny sposob dzis wieczor zalatac;(( Madziuska, mam do Ciebie numer jakby co. Nulka, napisalabys tez mi swoj na privie? Szkoda by mi bylo stracic spacerek z Wami. Kobritta, mi na przyszlosc rejony Wrzeszcza tez pasuja:)

Pomelo i Azura, zazdraszczam wypoczynku!;)

Hej dziewczyny witam po tygodniu nieobecności. Widzę, że idziecie jutro na spacerek. Ja niestety odpadam, bo mam jutro chirurga Agatkowego. W poniedziałek byłam na pierwszym szczepieniu. Mała była po nim rozdrażniona i nie miała apetytu, ale tak jak pisali na ulotce w ciągu 2-3 dni ustąpiło. My cały tydzień się byczyłyśmy na kaszubach:) i teraz tydzień w domu i we wtorek znowu wybywamy:)Mam do nadrobienia prawie cały wątek, więc powoli będę nadrabiała.
Azura odpoczywaj na Helu i nabieraj sił:)
Noo i gratuluję nowym mamusiom:)

Witam !
Gratulacje dla nowych mamuś:)
Ja dziś czuje cały czas parcie na dół, troszkie bolesne i zastanwiam sie czy cos sie zaczyna dziać ? Wczoraj zaczełam stosowac 3 x S:) Może mała chce się wydostac w pierwszym terminie, ale niech nie robi tego 13 w piatek , oh. A najgorsze jest to ze ja nic nie sprawdze , bo lekarz nie chce mnie juz widziec chyba ze sie orzeterimnuje. A dziewczyny pytanko, czy wasze maluchy przed porodem były takie ruchliwe, ja mała czuje jak kreci cały czas tak na dole ?

no dobra Dziewczyny, to która chętna na spacerek w okolicach Wrzeszcz, Zaspa, Brzeźno ewentualnie Oliwa bo ja z Matarni jestem i z dwójką trochę ciężko przetransportować się w Wasze rejony. Ewentualnie chętne zapraszam do siebie na Matarnię:)

hejka :)
cóż u mnie ostatnie dni to wielkie marudzenie i zrzędzenie :P Moje niestety :( Spać nie mogę, po nocy mam spuchnięte ręce i nogi i czuję jakby ktoś mi żyłę wyrywał z lewego biodra :D Także się nie nudzę ;]
A tak poza tym trochę pojeździliśmy, pozwiedzaliśmy, jeszcze jakieś pierdółki się dokupiło i tak weekend zleciał :)

Nieska miałaś chyba ktg w piątek, co?? I jak?? co tam słychać ??
KateZSP czemu na patologię? coś się dzieje ? Masz jeszcze czas :P Nie wpychaj się :P

A co do spacerku to czy jeśli pogoda będzie trochę łaskawa i dam radę to mogę się z Wami wybrać :D Znowu :P?? Co prawda jutro mam termin, ale jakoś tak niezbyt junior chce poznać mamę i tatę :P
Dziewczyny dajcie znać na którą się umawiacie, a ja się postaram dostosować :)

Byłam dziś na ktg, na początku pani doktor się coś wynik nie podobał i zaczęła rzucać moim brzuchem... Junior się obudził i ze złości tak mnie pokopał że myślałam, że z "leżanki" nie wstanę.. ale zapis się spodobał gince :P
Ogólnie powiedziała, ze już mnie nie chce widzieć, dopiero za 6-7 tyg na wizycie kontrolnej :) A jak nie urodzę do wtorku, to we wtorek mam się stawić do szpitala:) Więc zakładam ze do końca przyszłego tygodnia poznam moje dziecko ;]

ooolll na pewno będzie ok :-)
daj znać jak wrócisz

jeszcze 262 można jechać z pętli
ja najbliższy dzień wolny na spokojny spacer to mam w czwartek jak by co :-)

295 -jedzie na 5 wzgorz ;))
nulka wchidzisz na ich strone i wchodzisz na zglos szkode ;)
I dalej juz robisz co mowia pisze z kom wiec nie mam jak linka wkleic ale jakbyco to wieczorem wkleje
teraz jedziemy do chirurga denerwuje sie mocno ehhh

no ja jutro nie dam rady niestety bo mechanika mam a najgorsze jest to że po burzy nie mamy zasięgu w domu i nie mogę się nigdzie dodzwonić :-(

ooo to ja wsiądę w gdańsku tylko sprawdzę o której jest ;] a wy się dosiądziecie do mnie :) to dogadajcie się co do godziny mi tam obojętnie ;]

Madziuska, a Ty z centrum, to mozesz wsiasc w gdańsku ;) zapomnialam :P

ooolll, a jak zalatwic pzu przez neta ??

Dziewczyny, to bysmy musiały sie spotkac na petli jak ostatnio... chociaz lepiej przy rondzie za/przed przychodnia jak ostatnio szłysmy i w 265 wsiasc... i 10.12 jest... albo 13.16 :)
bo nie wiem jaki jeszcze autobus tam jezdzi...

ja za wkladki 30szt place niecale 7zl, johnson sa ok 16zl za 50 szt..

Zus zalatwiony, w pzu taka giga kolejka ze odpuscilam.. ale spacer 2 godzinny był :)

Wkradł mi się błąd z tą wagą. Kacperek ważył 3150 g :) W szpitalu wszyscy się dziwili, że miesiąc przed czasem a taki duży chłop ;)

Inne tematy z forum

trymer/maszynka do strzyżenia - zbieram opinie (18 odpowiedzi)

dzieczyny, poszukuję jakiejś maszynki/trymeru (max do 150 PLN), która/-y tnie włosy od 0,5mm....

Czy naprawdę? (19 odpowiedzi)

od lutego wchodzą te zmiany w prawie jazdy?? kurdee kto coś wie konkretnego, bo dzowniłam do...

Pompa ciepła (23 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...