Mamusie i dzieciaczki majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *48

ROZPAKOWANE:
Kwiecień:
25.04 (10.05) - Akamara -córeczka Aurelia 2920 g, 49 cm, Kliniczna SN
27.04 (11.05) - Kasia i Tomuś - Synek Arek 3550 g, 56 cm, Zaspa CC

Maj:
05.05 (01.05) - pomelo - córeczka Agatka 3460 g, 53 cm, Redłowo SN
14.05 (01.05) - jantarka - córeczka Marta 3400g, 56cm, Redłowo SN
14.05 (20.05) - Svilka - Córeczka Hania 3890g, 55cm, Wejherowo CC
15.05 (26.07) - Irongirl88- córeczka Amelia 1200 g, 43 cm, Zaspa CC
17.05 (10.06) - Bożenka83- Córeczka Amelia 2470 g, 51cm, Wejherowo SN
18.05.(25.05) - atta9 - synek Jaś 3530g, 55cm, Kliniczna CC
21.05 (01.06) - nulka - Córeczka Oleńka 3670 g, 55 cm - 21:15 Zaspa SN
22.05 (22.07) - KLAUDIA00 - Synek Adaś 2130g, 45cm, Zaspa CC
24.05 (26.05) - Hanulek - Córeczka Agatka 3100 g, 52cm - 15.45
26.05 (26.05) - Mała757 - Synek Julian 3450 g, 51 cm - 22:50 Kliniczna SN
27.05 (11.06) - aneczka27- córeczka Lenka 3760g, 56cm - 00:10, Wejherowo SN
28.05 (28.05) - sylpiw - Córeczka Lena 3780g, 56cm - 9:45 Wojewódzki CC
29.05 (13.06) - Alicja11 - Synek Alex 2560g, 48cm - 9:00 Kliniczna SN
29.05 (24.06) - jeremka - Synek Jeremi 2580g, 51cm, Kliniczna SN
30.05 (23.05) - makuszka - Córeczka Marta 3480 g, 55 cm - 17:40 Kliniczna CC

Czerwiec
02.06 (30.05) - SylwiaW - Córeczka Ewa 3940g, 57cm - 2:45 Wejherowo SN
03.06 (10.06) - Azura - Synek Jakub 3980 g, 56cm, 19:00, Kliniczna SN
03.06 (04.06) - bastrzel - Córcia Nela 3600g, 59cm, Zaspa
04.06 (09.06) - Wiktoria29- Synek 3660g, 58 cm, Swissmed CC
05.06 (16.06) - Madziuska2- Coreczka Julka 3250g, 56cm, 8:05, Kliniczna SN
05.06 (31.05) - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka 3850g, 55cm, 18:35, Kliniczna
07.06 (30.05) - kabor - Synek Filip 3480g, 54cm, 15:10, Kliniczna SN
07.06 (10.06) - majlazz25a- Synek Staś 3650g, 57cm - Kliniczna SN
09.06 (07.06) - bauaganiarka Maurycy 4025g, 59 cm, Kliniczna SN
10.06 (01.06) - banka - Synek 4465g, 60cm, 11:15, Wojewódzki SN
12.06 (07.07) - oooll - Córka Eliza, 2830g, 50cm, 10:45, Wojewódzki SN
12.06 (01.06) - kobritta- córka Zosia, 3500, 56cm, 15.45 Kliniczna SN
15.06 (18.06) - sylwiaagnieszka - Synek Maciej, 3620 g, 55 cm 5:10, wojewódzki CC
17.06 (07.06) - stokrotka84- córka Kornelka, 3360g, 56cm, 20:20, Wejherowo SN
21.06 (17.06) - Jolaa - Synek Antoś, 3810g, 57cm, 7:00, Zaspa SN
22.06 (13.06) - Martuchowata - Córka Julka, 4050, 57cm, 9:20 - Redłowo SN
22.06 (22.06) - Jonka6 - Synek Vincent, 3490g, 57cm, 10:50 Zaspa CC
22.06 (23.06) - minika86, Synek Piotr, 3620g, 56cm,11:50, Szpital w Ostródzie, SN
24.06 (04.07) - Masia - Synek Franuś, 3670g, 56cm, 9:32 Kliniczna CC
24.06 (20.06) - Mikulka - Córeczka Ania, 4030g, 57 cm, 23:50 Kliniczna

2 w 1

Czerwcowe:

07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
10.06 - marzena-rumia
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
20.06 - agusia85 - Synek Robert Marcin- Wejherowo
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
01.07 - Juliett7 -córka Julia - Wejherowo
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.09 - talkosia - Córeczka
10.07 - kate88 -wojewódzki, Kacperek
12.07 - nilkaa - synek - Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30 - Synek Gracjanek - Zaspa
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
14.07 - monika848 - Synek - Redłowo
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
20.07 - KateZSP - synek, Kliniczna CC
21.07 - Novia8 - synek Franek, Redłowo
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki
27.07 - arletka1991 - córeczka Lena - Redłowo

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Lista rzeczy na Kliniczną:
DOKUMENTY:
Karta ciąży, dowód osobisty, rumua, grupa krwi, p/ciała i ostatnie usg i wszelkie wazne konsultacje nie tylko ginekologiczne,
DLA MAMY:
Rzeczy osobiste typu: szlafrok, 2 koszule, kapcie + klapki pod prysznic, recznik, skarpetki, termometr, wkładki poporodowe, papier toaletowy, maszynka jednorazowa, enema (jeżeli ktos chce mieć wykonaną), wkładki laktacyjne, laktator, biustonosz do karmienia, majtki jednorazowe, cos do jedzenia, woda najlepiej z dziubkiem, kosmetyki, sztucce, kubek, talerzyk.
DLA DZIECKA :
Ciuszki, niedrapki, czapeczka, rozek, kock (do zawiniecia zaraz po porodzie) co kto woli, generalnie szpital ma swoje i można z nich skorzystac, pieluszki jednorazowe ( z tego co pamiętam to 7 szt na dobe szpital zapewnia), mokre chusteczki, pieluszki tetrowe, szczoteczka do włosków,
DLA OSOBY TOWARZYSZĄCEJ:
Najlepiej wcześniej zakupic w automacie szpitalnym byty jednorazowe i okrycie wierzchnie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie i dzieciaczki majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *48

Novia, ja mam reczny TT i ogolnie jest ok jesli sciagasz sporadycznie- jak ja.. natomiast jak masz malo pokarmu i musisz sciagac jak np sylwiaagnieszka to sie zajedziesz... zaczekaj az urodzisz i zobaczysz.. dzisiaj można kupic takie sprzety codziennie bez problemu.

My wrócilismy z ponad 3godz spaceru, super pogoda, mile towarzystwo- maz i córa- jak to sie można niedzielnie zrelaksować :) ale tak mi nogi w tylek wchodzą, ze młoda karmiłam w sypialni na leżąco :P
Teraz ona sobie zasypia a ja korzystam z chwili wolnego- jedzenie i kompiuter :)

A na co to Karmi ma być? jenyyyy ale mam ochote ehhhhhhhhhhhh

Co do karmii mam nadzieję ze zadziała- nie ma to jak łączyć przyjemne z pożytecznym :D

sylwiaagnieszka i tak strasznie dużo schudłaś!

Oczywiście zapomniałam dopisać o opuchliźnie- to jest też całkiem normalne, uroki połogu. Ja na nast. dzień po porodzie to nawet twarz miałam spuchniętą, nogi słoniowe, palce ledwo zginałam, mi przeszło po paru dniach- nie mogłam się nadziwić jakie chude nóżki i dłonie mam. Tak samo wzmożone pocenie się jest normalne, w nocy miałam "dygawice" tak to sobie nazwałam- raz było mi megagorąco, rozkrywałam się, a za chwilę nadchodziły zimne poty z dreszczami i żadne kołdry nie pomagały. Ginekolodzy potwierdzili, to hormony.

Pochwalę się, zostało mi 3,5 kg do wagi wyjściowej tj. 57kg na końcówce ciąży było 79kg, ale brzuszek nadal jest :/

Gratulacje dla nowych mamuś, jeśli się powtarzam to sorki, jednym okiem czytam drugim patrzę na małego i jednocześnie się odciągam ;)
Jeremka ja mam podobną ilość mleczka, trzeba walczyć. Dzisiaj kupiłam sobie karmi- wiem wiem to alkoholowe z lekka, ale będę próbować różnych metod. Bocianka też zakupię przy okazji. Na początku, jeszcze w szpitalu, miałam odpowiednią ilość mleczka, a teraz lypa. Nawał mleczny też mnie ominął, więc spoko Mikulka, nie każda musi przejść etap cycków jak kamieni i jest to zupełnie normalne- pytałam się babki od laktacji.

Jeśli laktator to zdecydowanie elektryczny, jeśli ma to byś sporadyczne odciąganie to może ręczny by zdał egzamin, ale ja bym się chyba pocięła gdybym miała ręcznym ściągać- zwłaszcza w nocy.

Maciuś dzisiaj odkrył książeczkę Tiny Love- kiedyś chyba Nilkaaa ją polecała, Azura też ją ma, mały patrzy się wielkimi oczami, coś tam gada po swojemu i macha do niej rączkami, świetny widok.

dzięki banka za informację, o to właśnie mi chodziło:)

Hej kobietki ;)

również jestem ciekawa jak Masia, mam nadzieje że lepiej

pq daj znać jak u ciebie ;)

Ja właśnie bede chciala sprzedać laktator mam TT tylko że bym chciala go sprzedać bez butelki ;/ mam 2 pojemniczki na mleko wiec jak ktoś chętny to pisać ;)

Musze wam powiedzieć że dzis odpadł Vincentowi pępuszek jupppiiii , no i mąż sie poprawił, wczoraj zrobił sobie wolne, nasza młoda pojechała z dziadkami do ZOO a my buszowaliśmy po sklepach i spedzilismy mily wieczor ;) a dzis poszedł bardzo rano do pracy zaraz ma byc w domku i jedziemy z dzieciakami do Gdyni na parade Madagaskaru hehe ciekawe jak bedzie.
No i wlasnie o takie rodzinne weekendy mi chodzi a nie o siedzenie na 4 literach w domu przed tv

Dziewczyny ale jestem pierdoła, ja mam termin na 20 lipca, a nie 21 hehe. Czyli KateZSP tak samo jak Ty!:) i powiem Ci że mnie też ciągle coś boli :/ źle śpię i jeszcze jakieś dołki łąpię ehh

Nulka - jaki masz laktator? kurcze ja już nie wiem co ja mam sobie kupić czy ręczny czy elektryczny:/

Ciekawe co z Masią...

Cześć Mamusie,
a my mieliśmy aktywny tydzień - wizyty u 4 lekarzy i ślub brata męża na którym synek też był obency:-)

Usg bioderek mamy już z głowy - całe szczęście wszystko ok, byliśmy tez u kardiologa na echo serca i u dwóch pediatrów ale na dzieciach zdrowych - przegląd młodego i kwalifikacje do szczepień.
Czeka nas jeszcze odwiedzenie neurologa, okulisty i audiologa.

Oooll- a jakich specjalistów Wy odwiedzacie odwiedzanie w ramach wcześniactwa?

Jeżeli chodzi o temat szczepień to naczytałam się ostatnio sporo i zdecydowaliśmy się na lekką modyfikację kalendarza. Będziemy szli trybem indywidualnym, całe szczęście pediatra jest na to otwarty. Moje modyfikacje polegają na tym aby przesuwać i rozdzielać w czasie poszczególne szczepionki tak aby mały organizm mógł się uporać z poszczególnymi dawkami. Także w 8 tyg będzie tylko II dawka Engerixa.

No a poza tym to Jeremek ładnie przybiera, waży już 3500 a przy wypisie 3 tyg temu miał 2830:-)))

Dziewczyny zazdroszczę wam takiej ilości mleczka, ja odciągam z obydwu piersi 110-140 co ok 4 godz.

Elfik, nie znam niestety sposoby na pozbycie sie spuchnietych nog, ale po pierwszym porodzie tez mialam mega spuchniete nogi, mimo ze w ciazy w ogole mi nie puchly... spalam z nogami do gory i po jakims tygodniu minelo...

Olunia sie wydaje taka drobniutka, a tu juz 5 kg:) ale sliczna kruszynka:)

Ja mam dola - naprawde nie mam w co sie ubrac na chrzciny..! chyba bede musiala zalozyc jakas ciazowa bluzke, a juz nie moge na nie patrzec po 9 msc...

Novia8 ja już mam chyba bóle wszystkiego albo marudzę jak stara baba :) Ciesze się że to już prawie koniec :)

Mój mały szkrab zasnął w swoim bujaczku- pierwszy raz :P

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

No Mikulka, szalejecie :)) Może masz juz unormowana laktacje i dlatego Ci nie pęcznieją ? Albo z kolei w drugą strone.. bo ja na początku tez tak nie mialam, poźniej mi sie zrobilo... znowu bylo ok... i od 2 dni znowu puchną... ale tylko po nocy... w dzien jest wszystko ok...

elfik, niestety nie pomoge...

i ja się witam serdecznie,
moje dziecko po wczorajszej kolce spało od 22 do 2 w nocy, jedzonko, dalej od 2.30 do 5.30 - jedzonko i od 6 do 9 - więc też jestem mega wyspana - rano ją wykąpałam, a teraz znów spi Malutka.
czytam o tych piersiach - ja nie długo karmię, ale po jednej piersi na jedno karmienie czyli koło 6h mam przerwy miedzy cyckami a nawet jak młoda spi 4h ciurkiem to więcej i nie miałam jeszcze napęczniałych cycków....
hmmmmm
Młoda się raczej najada, szczególnie, że przybiera na wadze bardzo mocno - nie wiem czy to może być kwestai, że ja mam bardzo duży bust?
i co istotne, mój biust jest nawet trochę mniejszy niż w ciąży...

Też się zdziwiłam, że tak szybko mnie wypisali. Ale cieszę się,że jesteśmy już w domku. Laktacja idzie do przodu, w nocy juz nie dokarmiałam i młody po cycku spał 2h :)

Nie wiem czemu ale od wczoraj mam mega spuchniete kostki nóg, nie miałam tego w ciaży a teraz mam więc nie wiem o co chodzi. Śpię z nogami do góry ale nie schodzi. Czy któraś z Was tez tak miała i zna powód i sposób na pozbycie się?

Hanulek, zgadzam sie z dziewczynami... ja tez po takich przerwach budze sie z balonami... wtedy jeden cycek dla młodej, drugi dla laktatora i jedziemy... i z jednego cycka sciagam ok 150ml ...
Tylko jestem przerazona, bo juz bylo ok i niezaleznie ile spałam takie numery mi sie nie zdarzały... a od 2 dni znowu mam 'balony' :/

mała dzis spała 7 godzin, zjadła i jeszcze 2 dospala :) takze jestesmy z mężem mega wypoczęci.. :)
Jedyne co, znowu monitor nam dzwonił 3 razy... i nie wiem, czy cos z nim jest nie tak... czy faktycznie młoda łapie bezdechy...

pq, jak tam ?? masz malucha przy sobie ? :)

Zastanawia mnie co z Agusia85 i Pyszotką... kurcze, juz tyle czasu mineło..

witam niedzielnie :) syrenka, tez mialam ten problem. Gin powiedzial ze moze tylko wystawic zwolnienie do dnia porodu. Ale powiedzial mi ze mam isc do lekarza rodzinnego zeby mi wystawil dalej bo szkoda macierzynskiego, i tak zrobilam.

Ciekawe jaka dzis bedzie pogoda bo moj maz zapowiedzial nam ze chce isc z nami na spacer! szok!

Elfik, gratulacje! Ale Was szybko wypisali po cesarce..!

Hanulek, zgadzam sie z Nikaa, ze takie przerwy moga tyllko dla Ciebie byc niekomfortowe, ze zbierze Ci sie za wiele mleka, ale jak juz bedziesz miala za duze cisnienie w piersi, to sama sie obudzisz;) Nie sadze by mialo to natomiast jakikolwiek wplyw na laktacje:)

Syrenka, mozesz dostac l4 wstecz, ale nie wprzod - wiec pojdz do lekarza w poniedzialek, 16stego. Jak gin nie chce, to moze nawet rodzinny Ci wystawic krotkie zwolnienie:)

My dzis jedziemy na chrzciny w gosci (nie do Aurelki, tylko do Ignasia;) i juz planuje jak tu sie zapakowac na caly dzien z dwojka Maluchow;) a juz jak sie samemu ubrac to nie mam pojecia - w nic sie nie mieszcze z biustem, a do tego chcialabym ubrac sie elegancko, ale tak, zeby moc dyskretnie karmic;) ehhh..;)

gratulacje dla rozpakowanych

Hanulek:
wg mnie Ty już raczej masz rozkręconą laktację więc przerwy w nocy, szczególnie pojedyncze i jednak aż nie tak długie nie mają większego znaczenia
Ja bym się w ogóle nie przejmowała.

Inne tematy z forum

OSZCZĘDZANIE W KAŻDYM CALU (80 odpowiedzi)

Czy któreś z was są bardzo oszczędne jeżeli tak to w jaki sposób i co zaoszczędzacie . -woda...

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? (20 odpowiedzi)

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? jak się ubrać na taki zabieg? jak to działa i czy działa ?

przedszkole NR 27 W GDYNIA; MALUTKOWO opinie (25 odpowiedzi)

proszę o opinie tego przedszkola. szukamy fajnego przedszkola dla naszego dziecka...