Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 cz.8

aktualna lista:

*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek/SYNEK
04.07. asski /SYNEK
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
07.07.-kararinah-/CÓRECZKA
08.07. pillotka / SYNEK
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
10.07. Antoza / CÓRECZKA :) Hania
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
14.07. mentorka / SYNEK Julek
16.07. eni_a/ CÓRECZKA
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka/ CÓRECZKA
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK
20.07. Ananao/ SYNEK Kubuś
21.07 asienkaj / CÓRECZKA
23.07. Yevele
23.07. Aknah/SYNEK
23.07. Kamyczek1234/CÓRECZKA
24.07. Basieniak / CÓRECZKA Wiktoria

*SIERPIEŃ*
03.08. Aniulek_80
05.08. Gosia / SYNEK Paweł
05.08. Paulina/ córka Liliana
07.08 Betti_174
07.08 Harietta /CÓRCIA EMILKA
11.08. Madzik /SYNEK
17.08 Sensimilia / SYNEK
17.08. wisienka84 / SYNEK
20.08. Francess
23.08 KasiOB / SYNEK
24.08. Kasiula1986 / CÓRCIA
25.08 E_w_a/ CÓRECZKA
27.08 pszczoola /CÓRECZKA Monisia
31.08 Aisak/ raczej CÓRECZKA

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-CZ-7-t462341,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 cz.8

Bezglutek trzymaj się, wiem że ciężko jest mieć taką niemoc, gdy chce się wszystko zrobić, ale już niedługo zostało. Do tego na końcu czeka Cię super nagroda w zamian za to oczekiwanie :)

W nowym gniazdku super, od wczoraj chodzę jak w skowronkach, bo moja mama postanowiła ufundować nam mebelki z meblika. Wybraliśmy serię oceanic, bo od początku chciałam zrobić klimat morski w pokoju naszej małej, w końcu to będzie "Monika dziewczyna ratownika". Szkoda, że czeka się na nie aż 6 tygodni. Od dzisiaj jest promocja w mebliku, za każde wydane 1000zł jest 100zł rabatu na kolejne zakupy. Może komuś się przyda ta informacja.

Życzę miłego dnia i umiarkowanego słońca. Jak nigdy teraz też mi doskwiera.

Hej dziewzcyny

własnie wróciłam od lekarza
Mała ma już 1800 gram , spora jest lekarz powiedział :)
ma 26 cm . wiadomo że te obliczenia mogą sięmylić :)

teraz idęza trzy tygodnie bo będą częstsze wizyty a od jutra już z córeczką w domku będe bo wkońcu trzeba trochę odpocząć od pracy

na zajęcia 6 czerwca chyba jednak nie pojde bo mamy w przedszkolu festyn rodzinny i zarazem taki przed pójściem do przedszkola

bezglutek strasznie Ci współczuje, dasz radę, może jako pierwsza się rozpakujesz :)
nam w szkole rodzenia mówiła że teraz to tylko wodą, ale położna jest zdania że spirytusem najszybciej, tylko trzeba uważać żeby nie poparzyć skóry. Rozmawiałam z koleżanką, która niedawno rodziła i ma większe doświadczenie i ona uważa że samą wodą, to za długo się będzie goił i poleca octanisept. Pryska się na kikut i czeka aż wyschnie. Dobry jest oczywiście spirytus, ale nie poleca świeżo upieczonym mamom :)
Co do pieluch pampers. W carrefurze jest promocja. Są w promocji premium care 1 i 2. A w drogerii Natura new baby 2

Mam pytanie do dziewczyn które chodzą do szkoły rodzenia.
Jakie są teraz zalecenia odnośnie pielęgnacji kikuta pępka?
Gdzieś ostatnio przeczytałam, że teraz nie zaleca się odkażać alkoholem ani gencjaną. tylko nie dopuszczać do zamoknięcia. Ciekawa jestem jak położne ze szpitala teraz uczą.

Cześć dziewczyny,

Jestem po nadplanowej wizycie u lekarza :-(. Wczoraj męczyły mnie skurcze takie jak przy miesiączce. Akurat w trakcie wizyty też były. I niestety dostała leki na ich powstrzymanie: fenoterol i isoptrin. Od razu lekarka uprzedziłam nie o skutkach ubocznych, przeraziłam się: kołatanie serca, drżenie rąk, mdłości, wymioty, omdlenia :-O. Koszmar. szyjka znowu się skróciła, ma 2 cm teraz.
Zostało mi tylko leżenie plackiem :-((((

Muszę wytrzymać jeszcze trzy tygodnie. A jeszcze tyle do zrobienia a ja muszę leżeć....

Gratulacje nowego gniazdka Pszczooola (a może ula? ;)

Ja rodziłam w koszylce na ramiączkach (tylko, świeciłam gołą pupą, ale wtedy w ogóle mnie to nie interesowało). Wcale się mocno nei zabrudziła, bo jako topu od piżamy używam do dzis :) Warto mieć coś, co łatwo zsunąć, zdjąć na ten kontakt skóra przy skórze i pieluszke flanelową (zamiast kocyka) do przykrycia maluszka (bo pod spodem powiniem był goły i my też :)

Cześć Dziewczyny, nadrobiłam zaległości :) Przez 2 dni Was doganiałam do końca wątku po tylu dniach. Mieszkamy już na nowym ale zajęć nadal tysiące. Nic więcej nie napiszę, padam już, dobranoc :)

My po USG prywatnym - leżałam na kozetce godzinę ( kręgosłup boli jak cholercia) - mała ZNOWU nie chciała pokazać co ma między nóżkami, a i twarzyczkę zakrywała rączkami ( chcieliśmy film 4d ) ale tylko zdjęcia Nam zrobili ... jak za 2 tygodnie nie pokarze, tak jak dzisiaj to ja już nie wiem ... =). Waga małej to 1075g.
Zdjęcia nóżek, rączki i twarzyczki są ;)

Idę w kime dziewczynki, bo jutro musimy wcześnie wstać i jechać na cmentarz, bo jutro mija już rok od śmierci mojej ukochanej mamusi ;(

Dobranoc wszystkim =)

Ja już nawet w szafie wszystko poukładałam :) Zostały mi kosmetyki do pochowania w komodzie, wymyślenie kilku patentów na pochowanie i posortowanie tego wszystkiego jakoś, no i spakować się muszę, ale jakoś nie mam pomysłu jak to zrobić :/
U mnie mała korzysta z każdej chwili mojego siedzenia i leżenia i wtedy się rozpycha i wyciąga, ale jakoś tak delikatna w miarę jest, nie kopie tylko uciska, no i siedzi cały czas głównie po prawej stronie :)
No i musze dokupic kilka rzeczy, przede wszystkim koszule do karmienia i staniki :/ ze stanikami czekam na ostatnia chwilę by jak najbardziej trafić z rozmairem :) dziewczyny czy do porodu koszula jest potrzebna rozpinana ? Kładą maleństwo na brzuch czy piersi ? bo nie wiem czy mogę wziąc moją jakąs starą z krótkim rękawkiem lub na ramiączkach czy już mam poświęcić koszulę do karmienia ?

A ja jutro jadę po końcowe zakupy do Akpolu (mamma25 - właśnie takie rzeczy to albo Akpol, albo Mama i ja - to chyba największe wybory w 3mieście).
Ogólnie coraz ciężęj - a to jeszcze 2 miesiace zostały. Ta pogoda taka duszna jest nie do zniesienia.

Panno - w realu kupowałam. były do prania i proszki i płyny, i balsamy, a także płyn do płukania.

ja będę prać kolorami. sortowanie rozmiarami i rodzajem ciuszka będzie po prasowaniu :D

no, udało mi się prawie wszystko wyprasować, porządki w szafie Synka zrobione. Więcej już dziś nie dam rady zrobić, padam na twarz ze zmęczenia.

dobrej nocy :)

Dziewczyny a gdzie zacząć kupować takie pierdołki jak smoczki butelki itp i jakie kosmetyki kupujecie na początek wole kupowac po troszku niż tak na hurra jednak pod sam konieec z dwójka dzieci a i tak żartują że sie turlam za nimi.

Hej
my używaliśmy pampersów zielono-żółtych, teraz też mam takie kupione do szpitala

no ja praktycznie wszystko wyprane, część już poprasowana, no i na 80% mam odłożone rzeczy do szpitala dla nas, resztę dokupię na tym weekendzie i za jakiś czas tylko do toreb spakuję:) u mnie to ostateczność, bo przez mój kręgosłup za chwilę nie dam rady:/

jutro wizyta z anestezjologiem czy przez ten mój kręgosłup w razie czego będą mogli mi epidural podać - mam nadzieję, że tak, bo jednak wolę mieć wybór czy chce czy nie chce znieczulenie

Właśnie do Akpolu mi nie po drodze, szybciej już o ten real zahaczę, dziękiza info :)

Sensi - na patologię ppolecam piżamę spodnie plus góra, bo kilka razy dziennie będziesz miała robione ktg a jak się ma spodnie, to gaciami nie trzeba świecić. Dobrze, że Cię lekarze uspokoili.

I ja piorę rozmiarami, mniej sortowania potem :)

Sensimilia a co się dzieje bo ja chyba w temacie nie jestem... ?

ja chyba z 2 godziny sortowałam wszystkie ciuszki na różne kupki (wiem, wiem potem wszystko jedno mi będzie ale na razie będę prać kolorami :))
z kocykami, poszewkami, pieluszkami tetrowymi i flanelowymi wyszło mi jakieś 10 pralek... masakra... no ale ubranka są w rozmiarach 56, 62, 68 i trochę 74 :D wypadałoby zacząć prać bo potem się nie ogarnę :D

Sensimilia - ja dzisiaj widziałam dużo 2i 3 w tesco na karwinach/ dąbrówce, ale przyznam, że nie kupowałam, bo nie wiem czy cena jest faktyczne promocyjna

mamma - ja miałam dzisiaj glukozę - nie było najgorzej, chyba za dużo się naczytałam o tym ;) wyniki też ok,bo wyszło 111:)
jutro mam wizytę i już przebieram nogami. A młody co raz mocniej kopie - najfajniejsze jest jak wyprostuje nóżkę i jej nie schowa - jak lekko nacisnę to zaczyna kopać :)
w weekend dostaliśmy wanienkę, przewijak i fotelik, tak więc trochę się posunęło :) na łóżeczko jeszcze czekamy...ech...

miłego wieczoru dziewczyny

Hej hej =)
Ja też jeszcze nie rodzę, przynajmniej się staram nie rodzić =p
My wczoraj znów mieliśmy przygodę szpitalną, tym razem od razu na zaspę jechaliśmy i nie żałuję bo i sprzęt lepszy i ogólna atmosfera, a przede wszystkim lekarz i położne znacznie sympatyczniejsze i zaangażowane. Mąż jak tam wszedł powiedział 'tu będziemy rodzić , już postanowiłem'. Dziś byłam też na wizycie u swojego lekarza, zlecił dodatkowe badania. Z Małym wszystko ok, podrósł ładnie - 1125 gram =) wg tego jest równo z terminem z ostatniej miesiączki =) tylko ze mną kiepsko.. ale co zrobić, teraz bobas najważniejszy.. w sobotę znów idziemy na wizytę.
Lekarz mnie uspokoił co do porodu, bo się bałam bardzo, że nie dam rady, ale powiedział, że pomoże i uspokajał także pod tym względem mniej się stresuję =)

Cieszę się, że ten deszcz spadł, jakoś mi się humor poprawił i ogólnie mam więcej siły jak nie jest tak upalnie i duszno =)
Ja przez te szpitalne przygody muszę już sobie spakować torbę, ale taką nie na porodówkę tylko bardziej na patologię, bo wczoraj mnie już straszyli, że mnie tam zostawią, a ja zupełnie nie jestem gotowa na taką sytuację. No i równo za tydzień planuję zacząć pranie bo pokoik będzie gotowy =) chcę teraz jak najszybciej wszystko naszykować gdybym miała potem nie być w stanie..

Panno ja kupiłam Dzidziusia w akpolu w Gdyni, a ostatnio widziałam też w realu na Wzgórzu =)
Widziałyście może promocję pampersów w tesco? Ja chciałam kupić zapas dwójek a może nawet trójek gdyby były, ale były tylko 4 i trochę 5 =(
Miłego wieczoru =)

Pillotka- gdzie kupiłaś dzidziusia? Byłam w tesco i nie było, więc nie zabralam się jeszcze za pranie ;) w tym tempie to mąż będzie prał jak będę na poporodowym ;)

~kararinah-ja polecam Ci tradycyjne pampersy zielono-zółte,ale w szpitalu dużo idzie takich pieluszek na pierwsze kupiki i dada z biedronki są idealną podróbą pampersów ja przy pierwszej ciąży korzystałam z pampersów tylko dopiero kiedy odpieluchowywałam małego to kupiłam DADY i żałuję,że wcześniej tego nie zrobiłam bo są na prawdę okej i cenowo wychodzą dużo taniej.