Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 cz.8

aktualna lista:

*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek/SYNEK
04.07. asski /SYNEK
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
07.07.-kararinah-/CÓRECZKA
08.07. pillotka / SYNEK
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
10.07. Antoza / CÓRECZKA :) Hania
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
14.07. mentorka / SYNEK Julek
16.07. eni_a/ CÓRECZKA
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka/ CÓRECZKA
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK
20.07. Ananao/ SYNEK Kubuś
21.07 asienkaj / CÓRECZKA
23.07. Yevele
23.07. Aknah/SYNEK
23.07. Kamyczek1234/CÓRECZKA
24.07. Basieniak / CÓRECZKA Wiktoria

*SIERPIEŃ*
03.08. Aniulek_80
05.08. Gosia / SYNEK Paweł
05.08. Paulina/ córka Liliana
07.08 Betti_174
07.08 Harietta /CÓRCIA EMILKA
11.08. Madzik /SYNEK
17.08 Sensimilia / SYNEK
17.08. wisienka84 / SYNEK
20.08. Francess
23.08 KasiOB / SYNEK
24.08. Kasiula1986 / CÓRCIA
25.08 E_w_a/ CÓRECZKA
27.08 pszczoola /CÓRECZKA Monisia
31.08 Aisak/ raczej CÓRECZKA

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-CZ-7-t462341,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 cz.8

Dziewczyny w Lidlu będzie akcja mama od 23 maja:

http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-120E3CE6-D1CD7BEA/lidl_pl/hs.xsl/offerdate.htm?offerdate=40615

Witam dziewczyny w piękny poranek :-)

Tak letnio się na zrobiło.

Witam mamma25 :-) Nie jest tak źle z tą trzecią cesarką, przerwa 4 lata to nie za mało.

Widzę, że coraz więcej nas zaczyna prowadzić tryb życia kanapowo-łóżkowy :-) Mój młody już od jakiegoś czasu wypina pupę i zapiera się nią o żebra i próbuje się prostować. I kopniaki cą coraz boleśniejsze, szczególnie uderzenia główką w krocze. Mam go bardzo nisko.

Ja jak na razie ciuchy posortowałam i poupychałam te większe w kartony rozmiarami. Teraz mam zamiar zacząć prać te mniejsze. I prasować, a tego nienawidzę :-//

kararinah ja nie jestem z trójmiasta więc nie wiem czy namiary na fotografkę coś Ci dadzą ;)

mTusia a mnie właśnie boli to wypychanie, jeden bok mam cały skopany... szczerze mówiąc wolałam jak był główką do góry bo wtedy nawet mimo silnych kopniaków jakoś specjalnie mnie nic nie bolało... No ale już kilka dni jest główką w dół i już tak zostanie pewnie ;))

mamma25 ja w ciągu drugiego trymestru przytyłam jakieś 14 kg więc masakra... Ale jak tylko zaczął się trzeci trymestr to wystopowałam i tyje tylko tyle co dzieciaczek więc odetchnęłam z ulgą ;)))

Ja też witam przepraszam że tak bez przywitania ,po prostu coraz bardziej mnie zaskakuje mimo że każda ciąża jest inna .Jestem zmęczona co jest normalne może jestem przewrażliwiona ,o tą ciąże boje się najbardziej chyba.

Bo to trzecia cesarka i chyba troche za wcześnie młodsza córka ma 4 lata.

mamma25 ja właśnie jakoś koło 24 tyg. w 6 tyg przytyłam 5 kg i byłam przerażona, a potem wszystko się unormowało. Po tym okresie tyje średnio 1 kg. przez 4 tygodnie

Panno - ja też nie biorę dopóki nie boli, pooddycham przeponą i zaraz przechodzi :)
Mamma25 - witamy, właśnie co jest dziwnego ? Wszystko w porządku ?
Mentorka - śmieszne to jest uczucie :) ale u mnie jeszcze nie bolesne :)
ja właśnie kupując proszki i płyny zwracałam uwagę na to ile wychodzi prań, ile wagowow trzeba proszku sypać, ale porównałam z tym ile sypię do naszego prania i i tak daję trochę mniej, zwłaszcza teraz jak piorę nowe rzeczy lub już prane, tylko do odświeżenia :)

moja mała też dzisiaj pupcię wypina, pierwszy raz tak robi i cały dzień tak sobie siedzi :)

dzisiaj dostałam wiadomość że w końcu jutro będzie łóżeczko, w weekend będziemy składać

mentorka jeśli można wiedzieć, to gdzie byliście na sesji? też chcemy zrobić kilka fotek przed rozwiązaniem i miałam coś poszukać, ale jakoś zabrać się nie mogę.

Prośba do tych co robią zakupy wyprawkowe przez allegro o podesłanie sprzedających, też chce takie zakupy zrobić a nie bardzo chce mi się szukać i tak sobie pomyślałam że pójdę na łatwiznę :)

Właśnie że nie mam bardzo mocne skurcze mimo ze to 24 tydz i przytyłam prawie 6 kilo w 2 mc a po tyg bo dziś byłam u lekarza bo się źle czułam prawie pół kilo.Tak nie miałam jeszcze w poprzednich ciążach mim o że miał 2 cesarki.Na szcęście lekarz twierdzi że jest ok 22 mam usg.

cześć dziewczyny

byłam dzisiaj na pobraniu krwi-próby wątrobowe i wyniki ok i byłam też u dermatologa z tym moim uczuleniem i okazuje się że to nic poważnego, uczulenie pokarmowe. Więc mam maść, w ciągu 10 dni powinno zejść. Troszkę już jestem spokojniejsza.

Jak to jest z tym twardnieniem brzuszka? martwić się czy nie? jak już wcześniej pisałam, mam zakaz ćwiczeń, ograniczyć spacery i duuużo odpoczywać i łykać nospę. To moje twardnienie wcale nie jest jakieś uciążliwe, co jakiś czas na chwilę, a tu takie zalecenia.

mamma25 a dlaczego ta ciąża jest najdziwniejsza? :)) dobrze się czujesz? wszystko ok? :)

my właśnie wróciliśmy z sesji zdjęciowej, było bardzo fajnie tylko po 3 godzinach byłam rzeczywiście umęczona :)) mam nadzieję że wyjdą fajne zdjęcia, a zapowiada się naprawdę nieźle :))

mTusia nasz mały robi dokładnie to samo:)) wypina pupę i kopie po boku :)

w piątek przychodzą mebelki także w weekend składamy a w przyszłym tygodniu zaczynamy pranie :D proszki już kupione tak więc spoko :) a wzięłam do prania proszek Dzidziuś bo był dość tani a dopiero koleżanka mi uświadomiła, że mało prań z niego wychodzi np w stosunku do Jelpa... no ale cóż, trudno, człowiek się uczy na błędach :D

mamma25- witamy! Ale jesteś tajemnicza, rozwiń myśl :) Co Cię tak zaskoczyło?

Witam w sierpniu pojawi się moje maleństwo,zresztą trzecie a ta ciąża jest najdziwniejsza ze wszystkich myślałam że już nic mnie nie zaskoczy.

Ewa - powiem Ci, że już nigdy nie będziesz miała tyle czasu dla siebie, co w ostatnich tygodniach ciąży, więc jeśli możesz to korzystaj :) Potem to już tylko tyrka :)

Pillotka - dobry typ z tym Gerwazym :) Ciekawa jestem, na czym w końcu u Was stanie. Ja też jeszcze Dzidziusia jakoś nie kupiłam i w ogóle nie się zabrałam za medyczne rzeczy typu maść na brodawki, gaziki dla malucha, parafina itp.

Twardnienie brzucha to normalka, ja już od dłuższego czasu mam. Ale nawet nospy nie łykam, bo nigdy to długo nie trwa.

KasiOB - można się przestraszyć, nigdy nie wiadomo, jak stłuczka wpłynie na ciążę..

jejku...jak ja się cieszę że nie mieliśmy problemu co do imienia....z Martą nie było żadnej dyskusji...ja marzyłam o Marcie zanim się dowiedziałam że jestem w ciaży, a Mąż był zachwycony...

Teraz mieliśmy 100% zgodny typ dla dziewczynki...a dla chłopca mi sie nic poza Szymonem nie podoba...i Mąż bez przekonania czasem coś wymyślał...ale potem się poddał i widzę że już od dłuższego czasu mówi do Szymka po imieniu :)

Panno - Gerwazy mi dziś przyszedł do głowy, też nietypowe, może podpasuje Wam? :D

u nas była jedna rozmowa o imionach :D jakieś typy są. Mąż mi powykreślał z mojej listy prawie wszystkie imiona, natomiast Jego propozycje są do kitu :P mam nadzieję, że wrócimy do tematu przed rozwiązaniem :D

Cześć Dziewczynki!
Przez to, ze jestem z końca sierpnia to jestem mocno do tylu ze wszystkimi tematami. Dopiero wczoraj robiłam glukoze. Wyszło 111 po 2h więc jest ok. Po wszystkich historiach jakich sie naczytałam po tym badaniu wzięłam sobie wolne wyrazie jakbym zaniemogla ;) Na szczęście wszytsko było ok i po wszystkim dobrze sie czułam. Dzięki temu zaliczylam spacer z koleżankami mamusiami. Generalnie wczorajszy "lajtowy" dzień sprawił ze mocno spadła mi motywacja do pracy ;) Opcja zwolnienia wydaje sie być coraz bardziej kusząca ;) Zwłaszcza, ze jak czytam jak dużo już macie przygotowane to zaczynam sobie uświadamiać, ze tez już powinnam działać. A ja mam tylko zamówiony wozek, komodę i "start pack" ciuszków.

Cześć Dziewczyny :)
Ja pudełko z chusteczkami znalazłam w auchan, nivea - takie niebieskie, wzięłam dla pudełka :)
Lekarz mnie tak wystarszył, że wzięłam się za prasowanie no i pranie i piorę i piorę, masakara :( Mam dosyć :(
Fajne dni teraz mamy, ciepło słoneczko, spaceruję, opalam się troszeczkę, oczywiście posmarowana kremem z filtrem :) o i objadam się truskawkami, jeszcze hiszpańskie, ale trudo, jak później pewnie nie będę mogła :( najbardziej to i tak będzie mi żal czereśni, bobu, kalafiorka :( no nic, trudno :(
Wczoraj odebrałam zamówienie w aptece i zostawiłam majątek, bo dorzuciłam jeszcze kremy na rozstępy :/
Wyprawka, ciąża i inne takie to małe bankructwo, ale co tam :)
Mentorka - gratuluje udanego USG, mnie koleżanka pocieszyła, że jej mała tez rosła do 33 tygodnia a potem przystopowała, trochę mnie pocieszyła, a moje dziecko znalazło chyba jakąś nową zabawę, tak że zapiera sie główką i pupą i kopie po boku :) tylko mamie się średnio ta zabawa podoba :)
Miłego popołudnia, korzystajcie ze słoneczka :)

My się wkońcu powoli zabraliśmy za pokój dla malutkiej, co prawda w kartony się panujemy z książkami i pozostałą stertą d*pereli, ale łóżko już rozkręcone tak samo jak i moje stare biurko czekają na wyniesienie do kontenera.

Śliczna dziś pogoda, zaraz zjezdzamy autobusem z Lotniska wprost do Galerii Bałtyckiej po jakieś buty dla męża,, he he. ;)

hue hue...ja myślałam że ten spacer to ma być jutro :P

A był dziś hahahaha.....mam nadzieje że sie udał...dziś nie dałabym rady bo musiałam iść złożyć papiery do ostatniego p-kola...zaliczyłyśmy z Córcią spacer...w międzyczasie przyszły kolejne 2 paczki :)

Ja mam mieć kocyk coś z turkusem ;) zobaczę wszystko w niedzielę...
Ja się nawet do biedry nie zrywam....bo musiałabym być w centrum Gdyni po 7-mej żeby dostać co chcę....później już nic nie ma :P

A w mojej okolicy nie ma ŻADNEJ Biedronki ...może KIEDYŚ się to zmieni...dobrze, że jeszcze do Lidla mamy blisko....

cześć, wszystkim :)

Jak się spacerek udał, Dziewczyny? pogoda piękna :)
my się z rana basenowaliśmy, ale mam nadzieję, że termin z następnym spacerkiem nam podpasuje :)

śmiać mi się ze mnie chce, bo chciałam się zabrać za pranie ciuszków, a przecież jeszcze nie kupiłam proszku :D zapomniałam, że trzeba go kupić ;]