Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 cz.8

aktualna lista:

*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek/SYNEK
04.07. asski /SYNEK
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
07.07.-kararinah-/CÓRECZKA
08.07. pillotka / SYNEK
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
10.07. Antoza / CÓRECZKA :) Hania
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
14.07. mentorka / SYNEK Julek
16.07. eni_a/ CÓRECZKA
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka/ CÓRECZKA
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK
20.07. Ananao/ SYNEK Kubuś
21.07 asienkaj / CÓRECZKA
23.07. Yevele
23.07. Aknah/SYNEK
23.07. Kamyczek1234/CÓRECZKA
24.07. Basieniak / CÓRECZKA Wiktoria

*SIERPIEŃ*
03.08. Aniulek_80
05.08. Gosia / SYNEK Paweł
05.08. Paulina/ córka Liliana
07.08 Betti_174
07.08 Harietta /CÓRCIA EMILKA
11.08. Madzik /SYNEK
17.08 Sensimilia / SYNEK
17.08. wisienka84 / SYNEK
20.08. Francess
23.08 KasiOB / SYNEK
24.08. Kasiula1986 / CÓRCIA
25.08 E_w_a/ CÓRECZKA
27.08 pszczoola /CÓRECZKA Monisia
31.08 Aisak/ raczej CÓRECZKA

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-CZ-7-t462341,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 cz.8

assik, ja też będę na spotkaniu w Gdyni

cześć dziewczyny :)
ja też jestem w" klubie biedronkowym". Mąż poszalał i kupił kocyki, pieluchy, ręczniki, nawet torbę :)
Ja niestety nie mogłam bawić się na zakupach, bo wracając z targów miałam stłuczkę, więc podjechałam do szpitala, że sprawdzili czy wszystko ok. Najpierw mnie wszyscy wyśmieli, że się głupia w internecie naczytałam bzdur, po czym zaczęły się plamienia i zatrzymali mnie na 5 dni. Już wszystko ok, ale mam się oszczędzać, żeby donosić małego... ale się strachu najadłam...
W ogóle, jak czytam ile Wy już macie rzeczy to zaczynam się bać. Co prawda ja mam większość dostać od brata, ale dopóki nie będę miała tego w domu, to będę się stresować, że jestem daleko w tyle za Wami ;)

ja też mam ten w kropki :)

cześć dziewczęta, byłam dziś w biedronce i były jeszcze koce, pieluchy wszystko było (Gdańsk grunwaldzka) i kupiłam ten w kropki, super cena, i takie mięciutkie.

Ja będę miała fotelik po Dziecku urodzonym we wrzesniu, więc jest w b.dobrym stanie, nie dajmy sie zwariować....
Jeśli fotelik nie brał udziału w żadnej stłuczce i nie ma żadnych pęknięć to nie sądzę żeby był niesprawny...każda Mam co ma 2-kę dzieci w krótkim odstępie używa tego samego fotelika...
Z all bym nie brała, ale od Koleżanki się nie obawiam :)

A chciałam powiedzieć, że dołączę do klubu kocykowego :P bo mi Kuzynka ma kupić...w Brodnicy wszystko dłużej leży hehe...i w ten sposób mam kolorowe flanelki i będę mieć jeszcze kocyk ;)

Co do spaceru to JAK SIĘ WYROBIĘ z wyjściem z domu to przyjadę pod batorego o 11 - z moją 3-latką :)

Melduje się po USG niestety dziś bez mierzenia tylko tak zaglądaliśmy, ale wszystko ok :) mała w końcu już się ułożyła główką w dół i zaczyna mieć tam ciasno....

co do mojego twardnienia brzucha to na razie nie wygląda na nic niepokojącego - najprawdopodobniej braxtona-hikcsa, na razie mam obserwować, a jeśli zacznie do tego boleć to brać nospę i dzwonić do gin także na razie się nie martwię :)

Witam nowe dziewczyny, cześć E_W_A :)
W końcu się pogoda robi :) Ja niestety kibluję w robocie i nie piszę się na spacer, ale jak tylko będę miała dzień wolny i uda nam się skrzyknąć, to bardzo chętnie się w końcu wybiorę:)

A ja Was pozdrawiam z Wolina;-) mamy piekna sloneczna pogode i troche sie szwedalismy po okolicy. Niestety dzis wracamy. Wieczorem pewnie napisze cos wiecej bo widze ze na forum sie mnostwo dzieje;-) buziaki

Asski kupujesz uzywany fotelik? z tego co wszyscy mowia to nie powinno kupowac sie uzywanych.. foteliki przewaznie te pierwsze szczegolnie maja roczna homologacje..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jutro o 11:00 wybieramy sięr z anuusią na spacer po skwerku i bulwarze.
Może ktoś chce dołączyć???
zbiórka 11:00 pod głównym wejściem do Batorego.
Do zobaczenia.

Witam
my mamy też już zakupione płyny do prania, był dzidziuś więc wzięłam...no ale teraz muszę czekać na pogodę, aby ciuszki mi poschły na powietrzu, a w Irlandii chyba będę miała problem - z prognoz wynika, że mam czekać do 20 maja:)

Na weekendzie jedziemy kupić łóżeczko i resztę rzeczy, powoli też kupuję rzeczy do szpitala i w ciągu miesiąca zamierzam się spakować, aby mieć to z głowy

no a później już tylko czekać:)

pozdrawiam

No i się rozpędziłam z enterem :P

Przyszła moja pierwsza paczka :) Mam już proszki do prania - jutro startuję z praniem :)

Mam też kremiki, wszelkiej maści wkłady i podkłady potrzebne PO porodzie ;)
Jutro czekam na dalsze zakupy :) mam nadzieję że już wszystko przyjdzie :)

W piątek przy okazji wizyty u gin wpadnę do akpolu może jeszcze coś mi się przypomni, że NIE MAM :P
Ale myślę że tylko kilka pieluszek tetrowych...

Ja kocyka w Biedrze nie kupowałam...bo mam kilka po pierwszym Dziecku...i kolory neutralne, więc SUPER :)
Wózek w naprawie, tylko fotelika nie mam, bo odkupuję od Koleżanki, a Ona jeszcze używa ;)

No dobra....czas spać...dobranoc :)

Cześć wieczornie, ciężki dzień za mną, ale zaliczyłam fryzjera więc czuję się fajnie :)

przeklejam listę warsztatową na Gdynię, bo dziś też dostałam potwierdzenie :)

warsztaty"Mamo to ja" na Gdynię na 7 czerwca :)
To kto Będzie w Gdyni?
- Antoza
- Asski
(dopiszcie się do listy)

ja dzisiaj też po wizycie, maluszek super dobrze, waży już 2300 :D aż w szoku byliśmy :) zrobili mi też ktg, wyszło książkowo:) śmieszne badanie, na początku Julek spał i nie chciał współpracować ale po cukierku zaczął szaleć ;)

no i pojechaliśmy do akpolu, kupiliśmy wszystkie najważniejsze rzeczy typu pieluchy, podstawowe kosmetyki, pościele, poszewki, wanienkę, butelki, smoczki itd :) przy płaceniu wolałam nie patrzeć na rachunek no ale już prawie wszystko mamy więc jestem spokojniejsza :))

No to po wizycie :-) Kubus wazy 1850g i bedzie chyba jak tatus. Standardowo nie chcial caly sie pokazac i do tej pory nie widzielismy twarzy :-(. Lezy glowka w dol i to nawet skierowany twarza w strone kregoslupa .. oby tylko za bardzo sie nie spieszyl na ten swiat.

A co do twardnienia brzucha to mam chyba tylko przy wiekszym wysilku.. jakis dluzszy i szybszy spacer.. na szczescie tak z nikad sie nie pojawiaja..

Dzisiaj rano bylam w biedronce i ani widu ani slychu za rzeczami dla dzidki :-(..

agusia-gdansk - ja kupiłam pudełko z wkładem w Leclercu

ja już nie mogę się doczekać, bo dzisiaj idę na USG :D ciekawe jak tam maluszek się czuje :)

kararinah - strasznie Ci współczuje ;/

Jestem po wizycie u ginekologa i...
z moim uczuleniem mam szybko iść do dermatologa, więc idę jutro, dodatkowo dostałam skierowanie na badanie krwi- próby wątrobowe.
Twardnieje mi brzuch i zdaniem mojej Pani doktor za bardzo i 3 razy dziennie nospę, no i mam zakaz uczestniczenia w zajęciach na siłowni dla kobiet w ciąży i w zajęciach w szkole rodzenia :( i oczywiście dołek, bo wiem że wrócą bóle pleców, a siedzenie całe dnie w domu niestety nie dla mnie, no ale jeśli to dla dobra małej to jakoś chyba dam radę, mam sporo książek, więc będę miała co robić
wyniki krwi ok, szyjka też się nie skraca, ale czas się zabrać za zakupy tak na wszelki wypadek.

hej dziewczyny, trochę mnie nie było a ile do czytania miałam ;))

witam nowe mamusie :)

ja niestety wczoraj miałam ciężki dzień... pogrzeb kochanego dziadka :( starałam się nie denerwować ze względu na Juleczka no ale oczywiście w takiej sytuacji to niemożliwe... Cieszę się że dzisiaj idziemy do ginekologa bo od tych nerwów mały się jakoś dziwnie ułożył....

my w ten weekend mieliśmy pojechać na jakieś większe wyprawkowe zakupy, no ale ze względu na okoliczności nie zrobiliśmy tego. Więc pewnie za tydzień coś pomyślimy. Może za tydzień też mi się już uda poprać trochę ciuszków ;)

a te dekoracje do pokoju dziecięcego super- uwielbiam takie ręcznie robione rzeczy :)))

Ja byłam właśnie na matarni w niedzielę i nie było. Ale nic zdążę jeszcze gdzieś kupić;)