Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 cz.8

aktualna lista:

*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek/SYNEK
04.07. asski /SYNEK
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
07.07.-kararinah-/CÓRECZKA
08.07. pillotka / SYNEK
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
10.07. Antoza / CÓRECZKA :) Hania
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
14.07. mentorka / SYNEK Julek
16.07. eni_a/ CÓRECZKA
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka/ CÓRECZKA
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK
20.07. Ananao/ SYNEK Kubuś
21.07 asienkaj / CÓRECZKA
23.07. Yevele
23.07. Aknah/SYNEK
23.07. Kamyczek1234/CÓRECZKA
24.07. Basieniak / CÓRECZKA Wiktoria

*SIERPIEŃ*
03.08. Aniulek_80
05.08. Gosia / SYNEK Paweł
05.08. Paulina/ córka Liliana
07.08 Betti_174
07.08 Harietta /CÓRCIA EMILKA
11.08. Madzik /SYNEK
17.08 Sensimilia / SYNEK
17.08. wisienka84 / SYNEK
20.08. Francess
23.08 KasiOB / SYNEK
24.08. Kasiula1986 / CÓRCIA
25.08 E_w_a/ CÓRECZKA
27.08 pszczoola /CÓRECZKA Monisia
31.08 Aisak/ raczej CÓRECZKA

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-CZ-7-t462341,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 cz.8

Znajoma urodziła w terminie chłopca 2300, więc naprawdę - każde dziecko jest inne :) Na zgagę migdały polecam, choć ja nigdy ze zgagą nie miałam większych problemów :)

panna dokładnie tak samo pomyślałam dlatego nie kupowałam 56 wcale. Wszystko co mam w tym rozmiarze dostałam od kumpeli, ale z kolei jej dziecko urodziło się 2950 g i 53 cm (2 tygodnie po terminie, nie wcześniak) i te ciuszki nosił 2 miesiące tak więc dziecko dziecku nie równe :P

Ja dzisiaj miałam bezsenną noc przez zgagę (pierwszy raz w życiu miałam coś takiego, okropność :/ ), ból kręgosłupa i chrapanie męża :P tak więc wolałam już wstać niż się męczyć i poszłam na pobranie krwi. Przynajmniej już z głowy :) wizyta w piątek, nie mogę się doczekać :D

Dlatego nie ma co zbyt wielu na 56 kupować. To zresztą zależy od dziekca - młody ważył 3900/56 cm i zużyliśmy tylko jedną małą paczkę 1 i bardzo szybko przeskoczyliśmy do rozmiaru 62 w ciuszkach. Na 56 amm tylko kilka rzeczy, głównie z lumpa :)
Byłam wczoraj w TkMaxie i oglądałam ciuszki. Były np. przepiękne na rozmiar 50, ale mam nadzieję, że urodzę w terminie więc nawet o nich nie myślałam.
Jotenka - przytrzymaj do poniedziałku, lepiej nie rodzić w długi weekend :)

mTusia gratuluję udanego usg, rzeczywiście Wasz maluszek rośnie jak na drożdżach :D 3kg to już całkiem spory bobas :)) ja ma wizytę w piątek i to będzie dokładnie ten sam dzień, jestem bardzo ciekawa ile nasz synuś będzie miał :)))

ja dzisiaj dalej prasowanko, jutro wstawiam ostatnią pralkę :) a jak tak piorę i prasuję nie mogę się nadziwić, że np jedne ciuszki 56 mogą być większe od niektórych 62 , albo różnica pomiędzy śpioszkami w tym samym rozmiarze 62 kilka cm :D i ja to posegregować ehhh... nie chciałabym żeby się okazało że coś jest za małe zanim zaczęłam używać...najbardziej byłoby mi żal tych nowych które sama kupiłam :)))

Witam Dziewczynki :)
My po wizycie u gina, mała roooooooooośnie :) Waży prawie 2900g, czyli przez 2 tygodnie przybrała 500g, rośnie mi mały klopsik, ale lekarz jest dobrej myśli, że dam radę urodzić naturalnie, zobaczymy, pobrał wymaz na paciorkowc, muszę go jutro zawieść i powiedział, że na pewno widzimy się za 2 tygodnie, wszystko pozamykane i twarde.

Po historii mojej koleżanki, wypytałam go o pępowinę, sprawdził, w tej chwili nie ma jej na szyjce i raczej już nie będzie, ale da się to sprawdzić, inna sprawa że powiedział, że pępowinę dookoła szyi ma co trzecie dziecko i to jest jeden z mniejszych poblemów, których obawaiją się ginekolodzy, jest więcej poważniejszych, poza tym on w całej swojej karierze nie spotkał się z przypadkiem by coś się stało dziecku, które miało pępowinę na szyi, także Dumelku spokojnie :)

Panna - musimy Jotenkę przez miasto nieźle przegonić w niedzielę, to może zacznie rodzić jeszcze tego samego dnia :D
A J. co raz lepiej się tam z paniami dogaduje :) dzięki za cynk, zawsze to dobrze wiedzieć od kogoś innego :D

a lapek już zdrów? nic nie straciłaś? :) Ty to umiesz faceta do pionu postawić :P

Panna
Dam znać:) obiecuję:)
Ale pewnie jeszcze w niedzielę się zobaczymy:)

Jotenka, wiesz, że masz się odzywać, jak tylko coś się zacznie dziać? Podejrzewałam, że tam będzie, bo często te dzieci są takie jakby hm... przekorne. Żeby nie powiedzieć, że wredne :)) I co? Miałaś plany na poród 20 maja, a tak dokulasz się jeszcze do terminu ;)

Pillotka - jednak to obsztorcowanie męża coś dało, bo sprawa z kompem się ruszyła i mam już mojego maluszka w domu :)) Ale się cieszę!
Widziałam dziś J. na placu zabaw, ładnie się bawi, czasem jeszcze złapie film i zaczyna się krzywić, ale panie go zagadują i jakoś daje radę :)

Cześć Dziewczyny
Tyle napisałyście, że nie doczytam chyba ;)

U nas do wczoraj byli Goście...dziś sobie leniuchujemy i odpoczywamy ;)
Ale od jutra ruszam dalej z ogarnianiem domu na okazję powiększenia się rodziny :)

Ciuszków większość poprana i poprasowana...zostało mi tylko troszkę ciemnych do uprania :)

Więc po weekendzie długim chcę spakować torbę i mieć z głowy :)

Jejku...już tak niedługo zaczniemy rodzić :)

Sensimilia zazdroszcze ze juz stoi u was lozeczko u bas ze wzgl na malo miejsca wszystko jeszcze w kartonach :-(

Cześć Dziewczyny =) dawno się nie odzywałam..
Trzymajcie się i odpoczywajcie! Trzymam kciuki żeby maluchy za szybko nie uciekły z brzuszków!
Tydzień temu jak byłam na Zaspie to dlatego, że oprócz omdlenia miałam podejrzenie sączenia się wód płodowych.. obserwuję sprawę od tygodnia i na szczęście jest ok =) w sobotę byliśmy na wizycie i też dostałam leki na podtrzymanie ze względu na silne skurcze, w piątek miałam cały dzień i akurat mnie złapał w gabinecie i lekarz uznał, że to niepokojące. Ale z szyjką wszystko ok, dlatego kazał na razie nie brać tylko zadzwonić jak skurcze się będą powtarzały i wtedy zdecyduje czy już brać. Także mam nadzieję, że obejdzie się bez, bo te skutki uboczne podobno takie straszne. Ale mówicie, że nie jest tak źle?
Następna wizyta za 2 tygodnie.
Jestem już niesamowicie zmęczona tą ciążą... wciąż się źle czuję, na okrągło jakieś problemy.. ehh oby ten czas szybko zleciał.. jakiegoś doła łapię =( chciałabym mieć już to za sobą..

Z dobrych wiadomości to w sobotę skończyliśmy pokoik małego, brakuje tylko rolet. Pokój bardzo mi się podoba =) czekam tylko na jakiś przypływ sił żeby poukładać tam rzeczy. Mąż ciągle staje nad łóżeczkiem i się cieszy, że niedługo tam jego synek będzie spał =) uroczy widok =)

Serdecznie Was pozdrawiam i życzę udanego dnia =)

To Jotenka trochę mnie pocieszyłaś bo ja już miałam wizję przedwczesnego porodu a nie mam jeszcze skierowania na cesarkę, tylko zaświadczenie od ortopedy o wskazaniu do cc.

Zaczęłam panikować i w pośpiechu ganiam męża do prac domowych, wszystko nadzoruje z kanapy :-)))))

Jotenka - jak tak dalej pójdzie, to jeszcze będą Ci musieli dawać coś na wywołanie porodu :P Jednak Kornelka stwierdziła, że Jej tam dobrze i nigdzie się nie wybiera ;]

bezglutek, ja na razie nie mam żadnych dolegliwości ubocznych, czuję się ok, dzisiaj przespałam całą noc bez skurczów, ale ja od soboty dopiero biorę. Mam brać do kolejnej wizyty, czyli do 4 czerwca, a potem zobaczymy co powie moja ginekolog.

Dziewczyny, które muszą brać leki ja was pocieszę:) już ponad dwa tygodnie temu odstawiłam i nadal w dwupaku:) brałam fenoterol 4x dziennie i nospe 2x dziennie no i isoptin. Miałam nadzieję, że jak przestane je brać to od razu się posypie a tu nic:/ jutro mam wizytę to może się dowiem czegoś nowego:) Powodzenia... odpoczywanie wcale nie jest takie straszne:D

kararinah trzymaj sie mocno!

ja dzisiaj tez mam wizyte u ginka i ciekawe co powie na wyniki i jak z szyjka.. mam nadzieje ze wszystko bedzie ok :)

dzisiaj zakupilam butelki i smoczki no i smoczki uspokajajace :D oraz wszystkie takie higieniczne rzeczy :) - jedna interent to dobra sprawa gdyz nie lubie chodzic po sklepach a po pracy jestem juz zmeczona :D - trzeba powoli kompletowac bo jak Was czytam to ja jeszcze malo co mam :D

nie wiem czy sie tez chwalilam ale rodzice kupili nam juz lozeczko i materacyk - teraz jakis maly kocyk przescieradelko i bedzie gotowe wszystko :) - CHYBA :D

Dzień dobry, jak się macie?
Ja dziś wcześnie zaczęłam, bo już o 7mej i spędzam czas aktywnie. Najpierw wizyta w laboratorium, bo muszę mieć wyniki na jutrzejszą wizytę. Potem pobudka Synka, szybkie śniadanko i wiśta do przedszkola. Zahaczyłam o rosmana, potem krótki spacer z psem, szczepienie u weterynarza, no i właśnie skończyłam segregować ciuszki. Podzieliłam na dwie kupki, 0-6m i 6-12m. Pierwsze popiorę, drugie z powrotem do kartonów wracają. Będę prać po południu, żeby Męża teraz nie budzić.
A jeszcze w planie mam dziś kupienie karmnika, zajrzenie do sklepu z prezentami i załatwienie reklamacji.. i to do 14tej. Dobrze, że dziś obiadku nie muszę robić, bo dostaliśmy od Mamy :D

karinah - no to dobrze, że pojechaliście na IP. Oszczędzaj się, wypoczywaj, musi Mała poczekać :)

Dziewczyny, musicie wytrzymać ponad 4 tygodnie :P inaczej będziecie czerwcówkami :P

Dziewczyny bardzo Wam współczuje! Odpoczywajcie dużo już niewiele zostało,żeby maluszki były donoszone! Powodzenia!

Dziewczyny, zaciskajcie szyjki, jeszcze kilka tygodni i będzie bezpiecznie. A znam też takie, co brały leki na podtrzymanie a jak odstawiły, to czekały jeszcze dwa tygodnie na akcję :))

A jak się czujesz po nich? Ja tak jak pisałam, ręce mi się trzęsą. Ale pomagają na skurcze. Choć i tak co jakiś czas pobolewa mnie podbrzusze, tak jakbym miała okres dostać.