Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 cz.8

aktualna lista:

*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek/SYNEK
04.07. asski /SYNEK
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
07.07.-kararinah-/CÓRECZKA
08.07. pillotka / SYNEK
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
10.07. Antoza / CÓRECZKA :) Hania
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
14.07. mentorka / SYNEK Julek
16.07. eni_a/ CÓRECZKA
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka/ CÓRECZKA
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK
20.07. Ananao/ SYNEK Kubuś
21.07 asienkaj / CÓRECZKA
23.07. Yevele
23.07. Aknah/SYNEK
23.07. Kamyczek1234/CÓRECZKA
24.07. Basieniak / CÓRECZKA Wiktoria

*SIERPIEŃ*
03.08. Aniulek_80
05.08. Gosia / SYNEK Paweł
05.08. Paulina/ córka Liliana
07.08 Betti_174
07.08 Harietta /CÓRCIA EMILKA
11.08. Madzik /SYNEK
17.08 Sensimilia / SYNEK
17.08. wisienka84 / SYNEK
20.08. Francess
23.08 KasiOB / SYNEK
24.08. Kasiula1986 / CÓRCIA
25.08 E_w_a/ CÓRECZKA
27.08 pszczoola /CÓRECZKA Monisia
31.08 Aisak/ raczej CÓRECZKA

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-CZ-7-t462341,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 cz.8

Bezglutek mam te same leki, mam brać 3x dziennie, ale nospy już nie. Czyli co, byle jeszcze chociaż 3 tygodnie i chyba będziemy jako pierwsze, no ale ktoś musi :)

kararinah - jakie leki dostałaś? Moja szyjka ma 19 mm i rozwiera się od środka. Z leków biorę fenoterol i isoptrin. Trochę ręce mi się trzęsą po tych lekach ale lekarka mnie uprzedzała o tym. No i nospa.

Hej Dziewczynki :)
Ja bardzo pracowicie a właściwie bez chwili odpoczynku po weekendzie :) Bo pracą tak do końca bym tego nie nazwała :)
W sobotę prawie cały dzień w stajni na zawodach pomagałam, a wczoraj objazd po dwóch cmentarzach (Dzień Matki) i obiad z tatą, bo miał urodziny, dziiaj musze autko z serwisu odebrać i jakieś mini zakupy zrobić bo nie ma co jeść :/

Aknah - ja bardzo chętnie na soczek ale w czwartek bo we wtorki jestem zawsze z mężem, przyjeżdżamy razem a on po różnie z pracy wraca, czasami pędzimy na ostatnia chwilę, więc ciężko mi coś ustalić, czyli ja w przyszły czwartek jak najbardziej sie pisze, bo w ten zajęć nie ma :(

Kararinah - to leż i odpoczywaj i uważaj na siebie, by Młoda jeszcze wytrzymała te 3 tygodnie, kurcze, coraz bliżej te nasze porody, ja niby chcę, najepiej ciut przed terminem, jak najszybciej, ale z drugiej strony się boję :/ ale naprawdę bardzo chciałabym mieć to już za sobą :) i mieć małą obok :)

Ja dzisiaj do lekarza na wizytę, ciekawe co powie i ile urosła, wyniki mi się poprawiły pomimo odstawienia witamin więc super, nie musze już łykać tabletek, no i musi pobrac wymaz na paciorkowca ;/

Czytałam w sobote wyborczą i tam są dzieciaczki z trójmiejskich szpitali, słuchajcie był chłopiec 61 cm i uwaga !!! 4900g !!!!!!!!!!!!! Mam nadzieję, że moja taka duża nie urośnie :)

Miłego dnia :)

~kararinah trzymaj się!!! Zobaczysz będzie dobrze :) Teraz odpoczywaj i dbaj o siebie, mąż też niech dba, później będziesz miała sporo roboty jak Maluch już się pojawi więc teraz warto odpoczać ;-) Ważne że wszystko jest w porządku!

Cześć dziewczyny :)
a ja miałam kiepski weekend. W sobotę byliśmy 3 godziny na IP. Skurcze, plus brązowe upławy i okazało się że nasza córeczka pcha się już na świat, szyjka się skraca, ma już tylko cm, ale na szczęście jest jeszcze zamknięta, co mnie uratowało i jestem w domciu, ale dostałam leki i muszę leżeć, odpoczywać. Wczoraj przeleżałam cały dzień i noc już była spokojna, przespałam całą. Mąż ma dzisiaj urodziny, a ja nawet obiadu nie mogę dla niego przygotować, zakaz jakiegokolwiek wysiłku, ale bardzo mi zależy żeby jeszcze te 3 tyg. wytrzymać i wolę leżeć w domu niż szpitalu.
Tak więc muszę się przygotować i spakować torbę, bo pewnie będziemy pierwsze :(

a my dzisiaj trochę relaksu i trochę załatwiania :) z racji tego, że mam imieniny w dzień matki tak więc mąż zabrał mnie na obiad na miasto i do kina :) do tego pojechaliśmy do szpitala w którym chce rodzić, pozwiedzaliśmy i porozmawialiśmy :) wszystko już wiem, co ze sobą zabrać, gdzie się zgłosić itd :) potem pojechaliśmy po karnisze i firanki do sypialni i pokoju Julka :) no i muszę się pochwalić, że mebelki są złożone a teraz zaczynam wszystko układać i pakować do szafek :) z praniem i prasowaniem zbliżam się ku końcowi :)a jak w końcu kupię sobie torbę to się spakuje do szpitala :D jeny jak ten czas leci :) już tylko miesiąc został do terminu pierwszych z nas! :)

ello ;) my dziś sobie pospaliśmy troszkę z mężem dłużej (po wczorajszym intensywnym popołudniu), po śniadanku zaś mąż zacekolował dziurki i dziury. Po obiedzie pojechalim na działkę urwać trochę bzu a potem do mojej mamy na cmentarz złożyć jej życzenia na Dzień Mamy :) Następnie do Castoramy po farbę i dodatkowe wałki (bo stwierdziliśmy, że sufit też sie pomaluje na jakiś (inny niż biały) kolor).

Jutro, jak mój piękny wróci z pracy to zabieramy sie za szlifowanie ścian oraz malowanie nieszczęsnego sufitu a od wtorku pójdą w ruch ściany i kaloryferek ...

A teraz drogie Mamusie idziemy z malutką spaćku. Dobranoc :*

Dziewczyny, podobno w tesco jest -30% na ubranka dziecięce :) a mają taką piękną serię z Dumbo :D

wczoraj byłam na spotkaniu Klubu Kangura! Bardzo mi się spodobało - i chustowanie i możliwość pogadania z dziewczynami :) szczerze polecam!

Cześć Dziewuszki - ja dziś na chwilę, bo znów mnie 4 dni nie było w 3mieście (czyli znów się włóczyliśmy z mężem po Polsce ;-))
Ja z takim pytaniem - pewnie głównie do dziewczyn które chodzą do SR na Chełm, ale może i ktoś inny ma ochotę- co byście powiedziały na herbatkę/soczek przed SR we wtorek? Np. o 17 można się spotkać - przy Piotrze i Pawle jest mała kawiarnia Mamma Caffe i już z dumelkiem przetestowałyśmy i jest fajna ;-)) Myślałam o czwartku, ale teraz pewnie zajęć nie będzie, bo święto.. ale można iść we wtorek i np w następny czwartek ;-))) dopóki jeszcze mamy siłę się turlać :)
Co Wy na to?

Aisak - wszystkiego najlepszego. No i dla nas wszystkich z okazji Dnia Mamy :)) W tym roku mam pierwszy dzień mamy, z prezentem, kwiatkami i tym, że młody mówi, że mam dziś święto :) Nie da się nie wzruszyć :))

Co do urlopu - jeszcze przepisów nie ma, więc na razie wszystko na starych zasadach :)

Ja z praniem coraz dalej, mam poprane do 6-go miesiąca ;) Prasowania twardo nie planuję.

Muszę się poskarżyć - zaczynam czuć, że w ciąży jestem. Brzuch mi twardnieje bardzo często, nospa nie bardzo pomaga, wczoraj miałam nawet pierwszy bolesny skurcz. Trochę się przestraszyłam, bo ja mam jeszcze półtora miesiąca! Wcale się nie piszę na pierwszą do rozpakowania. Chyba pójdę prywatnie na jakieś badanie szyjki, bo mój lekarz mnie w ogóle nie bada pod tym kątem..

kararinah - jak tam?? byłaś na IP? jest w porządku..? dawaj znać.

jeśli chodzi o śpiworki - moim zdaniem się przydają, szczególnie jak dzieciaczki zaczynają się już kręcić i obracać. :) natomiast dla noworodków nie polecam - karmić trzeba w nocy też, co ok. 3h zazwyczaj, przy okazji zwykle trzeba przewinąć i tu właśnie nie sprawdza się śpiworek, bo to dodatkowe coś, co trzeba rozpinać, zapinać, czasem zdejmować, czyli więcej roboty, a w nocy to sorry, ale im szybciej będzie maluch najedzony i przewinięty z powrotem w wyrku, tym lepiej dla mamy :D także na początek lepsze kocyki, flanelki itp. moim zdaniem :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

KasiOB nie będę tak publicznie straszyć brzucholem :D jak coś to podaj meila podeślę Ci kilka fotek :)

co do śpiworka to ja też kupiłam chociaż koleżanka poleciła mi żeby na lato sprawić sobie też jakiś taki cieniutki bo ten co mam to taki zwykły :)

Kasia ja sterylizatora nie miałam przy pierwszym i nie odczuwałam jego braku,a teraz miałam w zestawie z laktatorem taki mikrofalowy i nie będę kupować na pewno. Jeśli chodzi o śpiworek to ja mam.

Aisak - Sto lat! Sto lat!

mentorka, pochwaliłabyś się zdjęciami ;) my chyba pójdziemy do Tokarskiego (był na bezpiecznym maluchu). Koleżanka robiła u niego sesję i jest bardzo zadowolona :)

a ja dziś kupiłam podgrzewacz i laktator :) dalej nie wiem czy kupować sterylizator, czy wyparzać wodą.
kupujecie śpiworki do spania? bo na początek do kosza mojżesza mam becik/rożek, później do łóżeczka kołderkę, no i nie też wiem czy warto brać śpiworek...

Ananao płaciliśmy 200 zł, dostaliśmy 50 zdjęć, sesja trwała 3 godziny ;))

Witam

Aisak ja także życze Tobie wszystkiego najlepszego dużo zdrowia szczęścia i radości z każdego kolejnego dnia.

Pogoda paskudna moje dziewczyny już przeziębione dlatego pytanie co stosujecie za chrypke i ból gardła bo czuje że coś mnie zaczyna brać kupiłam sobie cherbatke ziołową na chrypke ale rezultaty marne.

Mentorka a ile placiliscie?

my dzisiaj kupilismy lozeczko i nateracyk :-) w koncu z glowy :-D

my dzisiaj odebraliśmy zdjęcia z sesji ciążowej, jestem zachwycona :D polecam Wam dziewczyny, można mieć piękną pamiątkę :D

Bezglutek niestety nie.. bo w zus i tak tego na dzien dzisiejszy nie uwzglednia :-(

Aisak -
W dniu Twych urodzin życzę Ci wszystkiego co najpiękniejsze i najlepsze, radosnych i pogodnych dni, pełnych szczęścia i miłości. Aby każdy nadchodzący dzień był tym najwspanialszym dniem w życiu i zawsze otaczali Cię kochający ludzie.

z innej beczki: dziś bd cekolować dziury w pokoju, a od jutra bierzemy się za malowanie, w tygodniu zabieramy łóżeczko od siostry mojego męża, trzeba bd jeszcze po jakąś wersalkę pojechać, zobaczyć i zamówić na giełdzie w Pruszczu oraz półeczkę na kosmetyki dla maleństwa ;)

Miłego deszczowo - zimnego dnia =)