Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 2)

Witamy wszystkie mamusie, które spodziewają się swoich pociech w lipcu lub sierpniu 2015!

Mamusie LIPCOWE 2015:

patrycjamir tp. 1.07.
aurinio88 tp. 2.07.
k0tt 23 l., tp. 3.07.
agunineczka 24l., tp. 7.07.
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
sylwiaagnieszka tp. 14.07.
malaniunia 28 l., tp. 15.07.
magda90 24 l., tp. 15.07.
joanna86 tp. 16.07.
Marynarka tp. 20.07.
Ania tp. 25.07.
Anielkowa 27 l., tp. 26.07.
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 28.07.
Tysiiiak 23 l., tp. 31.07.

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

Karolina tp. 2.08.
Lineczka tp. 8.08.

Mamusie, które się jeszcze nie ujawniły - ZAPRASZAMY! ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 2)

W takim razie też się ujawniam:) tp 18.08

Dokładnie też słyszałam różne opinie, póki co zostaję przy swoim i zobaczę co i jak na kolejnej wizycie już się nie mogę doczekać. :)poniedziałku.

Marynarka a jak trafisz na lekarza, który nie lubi Twojego lekarza:))) tak też bywa. niestety nie ma idealnego rozwiązania na to jak być lepiej traktowaną w szpitalu:)

Witam nowe mamuśki:)

Ja nie miałam lekarza pracującego w szpitalu i wg mnie to nic nie daje, że dany lekarza pracuje w danym szpitalu. Nie wiadomo kiedy zaczniesz rodzić i lekarz może być akurat na urlopie albo nie mieć dyżuru - więc nic Ci nie pomoże. Wg najważniejsze są położne bo to one są z nami podczas porodu...ale niestety nie mam żadnej znajomej położnej:)

Ja chodziłam w pierwszej ciąży do mojego "ukochanego" lekarza do Gamety ale teraz w ramach oszczędności chodzę do Luxmedo do bardzo fajnego lekarza:) Co prawda ten lekarz pracuje w Redłowie ale nie na porodówce a na ginekologi onkologicznej więc się nie liczy:)

Co do wózków to mam 3w1 po córce - niebieski więc spoko:))) nie muszę zmieniać. ale wózek mamy super więc go zostawiłam. nie mam spacerki - miała kupioną używaną, którą wyrzuciłam jak skończyliśmy używać bo już się do sprzedaży nie nadawała więc będę musiała kupić jakąś nową. Pewnie kupię jakąś parasolkę inglesinę albo maclarena ale chyba używany odkupię może od jakieś koleżanki:)

Z drugim dzieckiem nie ma zamiaru wszystkiego kupować nowego. Co będę mogła to pożyczę a co będę musiała kupić to w pierwszej kolejności będę szukać używanego.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja mam super lekarza, który mnie prowadził, ale niestety nie pracuje w szpitalu., Zdecydowałam się na tymczasową zmianę ginekologa prowadzącego, na takiego właśnie, który pracuje w szpitalu. Byłam na pierwszej wizycie, takiej konsultacji i od razu poczułam, że będę miała wsparcie.
Nie mam doświadczenia, bo to moja pierwsza ciąża, ale ze słyszenia, z opowieści i tego co mi się wydaje, to jest bardzo ważne. Nawet jak nie trafisz na jego dyżur, to widzą pieczątki w karcie ciąży, zupełnie inne traktowanie. A dla mnie to będzie bardzo duży komfort psychiczny.

U mnie też moja pierwsza ciąża i też się nad tym zastanawiałam. Ja słyszałam właśnie, że warto mieć lekarza ginekologa, który pracuje w szpitalu - podobno jest inne podejście do "swojej" pacjentki. Jednak stwierdziłam, że zostaje przy swojej ginekolog - mimo, iż nie pracuje w szpitalu. Chodzę prywatnie.

Czy ktoś może polecić lekarza ginekologa z Gdańska do prowadzenia ciąży. To moja pierwsza ciąża. Czy naprawdę warto mieć lekarza prowadzącego , który pracuje w szpitalu, dziewczyny bardziej doświadczone czy nie ma to większego znaczenia? Chodzę prywatnie na wizyty jednak mój gin. juz nie pracuje w szpitalu zastanawiam się czy dobrze wybrałam.

image

W takim razie ja też dołączam do grupy termin 18 sierpień:)

hej dziewczyny :)
Ja już w II trymestrze :) czuje się ciut lepiej, I trymestr .. ciężko było :)
Byłam tydzień temu na genetycznym, ale dzidzia była za mała, w przyszłym tygodniu mam powtórkę. Co chwilę zmienia mi się data porodu - albo 28.07, albo 29.07 albo 01.08 :D
Pisałyście widziałam tutaj kto skąd jest, ja jestem z Wiczlina :)

Według wyliczeń internetowych jestem w 13 tc, a według ginekolog 12 tc :)

malunia ja pytałam czy jest mama która spodziewa się 3 dzięciątka bo wydawało mi się ze jesteśmy w podobnej sytuacji ze to ciąża z 3 cięciem .oczywiście nikogo nie chciałam urazić .ja podobnie po pierwszej ciąży cześć rzeczy zostawiłam ale ta 3 to zupełna niespodzianka i nie mamy już nic a jakie macie wózki lub miałyśmy które się nie sprawdziły ja miałam z synem najpierw musty ale synek duży się urodził i kupiliśmy x land era ale oba super a przy córce bebecar ale od roku przeszliśmy maclarena zawsze zastanawiałam się nad teutonia ale mysle ze nowy to ogromny koszt ale w sumie jeszcze dużo czasu by się zastanowic

Ja mam wszytsko po pierwszym później tylko spacerówke zmienię bo ta mnie dobijała , he he mój mąż też ciągle na kontraktach to może dopiszmy nie sama a samotne , mojego męża przy pierwszym porodzie nie było może będzie przy drugim :-)

Jest wiecej mam ktore rodza pierwsze lub drugie,ale kto wie co zycie pokaze i moze kiedys ktoraz z Nas bedzie w Waszej sytuacji :) Ja mam wozek po Kubie ten 3w1.Gondola jak nowa uzywana tylko 5mcy,spacerowka do 3 r.z ale w super stanie.Woadomo trzeba wyprac odswiezyc,ale ja odrazu zakladalam ze bedziemy chcieli miec drugie dziecko i zostawilam wozek bo sie dla mnie super sprawdzil Maz troche marudzil ze jak bedzue dziewczynka pewnie bede chciala zmienic ale dla mnie to ze jest turkusowa dla dziewczynki nie przeszkadza :) a i teraz nie musze sie o to martwic.Spacerowke tez mamy ta zwykla ale nie wiem czy nie wymienie bo mimo ze byla nowa chyba wybiore wygodniejsza.

Ania 27 ja też 3 dzięciątko czy u nas na forum są jeszcze mamy które są w podobnej sytuacji . A mam takie pytanie czy planujecie kupić nowe wózki czy uzywane ja zawsze kupowałam nowe ale potem ciężko sprzedać za dobrą cenę i teraz ze zupełnie nic nie mam rozważam taka opcje bo to jeszcze dwoje starszych ma swoje potrzeby a patt żyłam na stronie Bobowózki to 2- 3 tys za nowy komplet albo i więcej .wczoraj byłam w HM i widziałam te śliczne małe ciuszki to strasznie mnie kusiło by coś kupić ale kto tam w środku😊

cześć dziewczyny GoS ja też idę do Pani Światkowskiej w piątek juz nie moge slę doczekać bo to wizyta z usg prenatalnmy mam pytanie bo widzę ze jesteś w 18 tygodniu czy robiłaś testy Papa kiedy miałaś pobierana krew na tej wizycie w 13 tyg a czy w gabinecie jest usg 3 d . Powiem wam ze zazdroszczę ze tyle już wiecie o swoich dzieciaczkach .Ja również zona offshor 4/4 widzę ze dużo w Trójmieście takich kobietek. ja cały czas źle się czuję wczoraj masakryczny ból głowy martwi mnie ciągle źle samopoczucie . tak się zastanawiam czy w przyszłości uda nam się gdzis na kawie spotkać czy spacery z wózeczkami . miłego dnia i do USŁYSZENIA

nonnota@wp.pl

Smerfeta Ty daj maila to się odezwę ;-)
Witam wszystkie nowe mamusie! Gratuluję udanych badań i zdrowych maluszków :-) ja mam wizytę pojutrze wieczorem. Będziemy sprawdzać pewne rzeczy u Bobaska i trochę mam stresa.. Ja jestem już w 18tc i zaczynam od czasu do czasu czuć 'laskotanie' może to już ruchy :-D

Cześć dziewczyny,mogę dołączyć?

Widzę że niektóre z Was to forumki z długim stażem jak ja,zaczęłam pisać kiedy byłam w pierwszej ciąży a było to prawie 7 lat temu.

Mój najstarszy syn na dniach skończy 6 lat,młodszy zaraz 17 miesięcy noi teraz jestem znów w ciąży(mam nadzieję ostatniej:)) i zaczęłam 14 tydzień,termin z ostatniej miesiączki 30.07.2015 a z USG 25.07 noi po cichu liczymy z mężem na córkę,ale jak będzie trzeci synek to też będę się czuła jakoś wyjątkowo,bo przecież nie każdemu się to zdarza mieć 3 synów:)

hej, dziewczyny, podobno któraś z Was prowadzi ciążę u dr. Świątkowskiej- czy mogłabyś zostawić do siebie maila?, mam kilka pytań.

Mój facet nie, ale tata tak. Jednak patrząc jakie są zarobki i mało pracy też myśli o pływaniu.

Kott, to Twój facet też pływający? ;) ile nas tu jest :D

Inne tematy z forum

jaki odkurzacz polecacie ? (25 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?

otworzyć firmę ?? (36 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

ciąża a żelowe paznokcie (13 odpowiedzi)

Witam koleżanki......czy wiecie o jakiś przeciwskazaniach do robienia sobie żeli w trakcie...