Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 2)

Witamy wszystkie mamusie, które spodziewają się swoich pociech w lipcu lub sierpniu 2015!

Mamusie LIPCOWE 2015:

patrycjamir tp. 1.07.
aurinio88 tp. 2.07.
k0tt 23 l., tp. 3.07.
agunineczka 24l., tp. 7.07.
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
sylwiaagnieszka tp. 14.07.
malaniunia 28 l., tp. 15.07.
magda90 24 l., tp. 15.07.
joanna86 tp. 16.07.
Marynarka tp. 20.07.
Ania tp. 25.07.
Anielkowa 27 l., tp. 26.07.
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 28.07.
Tysiiiak 23 l., tp. 31.07.

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

Karolina tp. 2.08.
Lineczka tp. 8.08.

Mamusie, które się jeszcze nie ujawniły - ZAPRASZAMY! ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 2)

Ja jestem z Rumi, to bedzie moj pierwszy porod ogolnie slyszalam bardzo pozytywne opinie odnosnie klinicznej, bardziej zainteresuje sie tym tematem jak juz bedzie koncowka 2 trymestru.
Czy jestescie juz na l4? czy raczej to jest za szybko (oczywiscie jezeli ktos sie w miare dobrze czuje)
Pozdrawiam

Mamusie LIPCOWE 2015:

patrycjamir tp. 1.07.
aurinio88 tp. 2.07.
k0tt 23 l., tp. 3.07.
agunineczka 24l., tp. 7.07.
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
sylwiaagnieszka tp. 14.07.
malaniunia 28 l., tp. 15.07.
magda90 24 l., tp. 15.07.
joanna86 tp. 16.07.
Marynarka tp. 20.07.
Ania tp. 25.07.
Anielkowa 27 l., tp. 26.07.
dominika89 tp. 27.07
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 28.07.
Tysiiiak 23 l., tp. 31.07.

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

Karolina tp. 2.08.
Lineczka tp. 8.08

Dopisałam nową mamuśkę. Witamy.
Ja też z Gdańska.
Chciałabym Kliniczną, ale właśnie, czy mnie przyjmą. Pierwsze cc miałam w wojwódzkim i na nic nie mogłam narzekać ale ordynator zapowiedział, że następne ma być naturalnie. Mam wadę macicy i boję się, że tam będą na siłę cisnąć. Wg mojej gin nikt nie odważy się by było sn, ale kto ich tam wie. Rozważałam swissmed, ale d..pa.

Mamusie najważniejsze, żeby nasze dzieciaczki były zdrowe :) co do brązowych plamień to nie ma się czym martwić. Moja Pani Doktor mówiła że mogą się zdarzać, tym bardziej po badaniu ;)

Ja chyba najdealje w tej ciąży ba 16 tydzień :-)

Marynarka na razie nie brązowa krew nie jest niebezpieczna - jestem po krwiaku macicy i naczytałam się sporo na ten temat. Brzuch mi widać źle się czuję może jest ze mną coś nie tak ale ja chyba przy drugim dziecku nie chce wiedzieć czy chłopiec czy dziewczynka chciałąbym dziewczynkę strasznie boję się że chłopcem się rozczaruje a tak mam jeszcze troche czasu żeby się z tym oswoić ja też jestem z gdańska może coś bliżej ja kowale

Jasne Anielkowa! :) Ja też chcę rodzić w Wejherowie do szkoły rodzenia się nie wybieram :) u mnie z siusianiem źle jest w dzień hehe
Marynarka myślę że nie masz się czym martwić, też tak miałam :)

Słuchajcie dziewczyny, wczoraj miałam pobieraną cytologię i sprawdzaną szyjkę. Lekarz powiedział, że mogę plamić, ale to było wczoraj. A ja dzisiaj jednorazowo (póki co) miałam delikatne, jasno brązowe plamienie, zauważone właściwie tylko na papierze, mam się czym martwić? ;/ :(

Ja będę rodzila na Klinicznej, pierwsze cc tez tam miałam,wiem czego mogę się spodziewać ,o ile mnie przyjmą itd. :) Do szkoły rodzenia tez nie będę chodziła.

Ja chodze 2 razy w coagu godziny do wc to na pewno jak nie więcej,szok! :)

Kott widzę że też z Rumi ... :) super bedzie mozna sie umowic na spacerek .
Co do siusiania w dzien to nie taka tragedia lecz w nocy to przynajmniej 2 razy musze wstac a potem problem by zasnac :(

co do szpitala pierwszy porod miałam w Wejherowie i teraz tez bede tam rodzic . do szkoly rodzenia nie uczeszczalam

Czy zastanawiałyście się dziewczyny gdzie chcecie rodzić? robiłyście obeznanie szpitali? a jak ze szkoła rodzenia? będzie któraś uczęszczać? To moja pierwsza ciąża więc dla mnie to świetny pomysł, żeby wiedzieć potem co i jak :)

Mi sie w ogóle dzis śniło, że byłam gdzieś poza domem i szukałąm wc bo chciało mi się siusiu. A wszystkie kibelki były strasznie brudne i odkryte - w sensie ogrodzone tylko kratami i każdy mógł sobie zobaczyc co tam sie robi ;)
ale we śnie byłam zmuszona i poszłam sie tam załatwić.. I w tym momencie obudziłam sie i faktycznie chciało mi sie strasznie mocno siusiu ;)

No to przynajmniej nie jestem sama z małym, ciążowym nieciążowym brzuszkiem :D Ja zasnę ok 2, pośpię ze 2 h, znowu się obudzę, kręcę, wiercę, dzisiaj już śpię od 6 30, ale wstałam niedawno, bo co tu robić ;/ :) a z tym siusianiem, to ja właśnie nie wstaje w ogóle, w ciągu dnia, no częściej, bo dużo piję akurat, ale żeby mnie specjalnie goniło, to nie :)

Marynarka gratuluję udanej wizyty u gina! ;)

Ja jestem w 16 tc i powoli brzuszek mi wyskakuje. Ale jeśli ktos nie wie, że jestem w ciąży, to raczej sie nie domyśli po moim brzuchu :p
za to wieczorem - wyskakuje na maksa :D

co do wyprawki - jak tylko dowiem się jaka płeć (hmm może we wtorek?) to od razu ruszam na zakupy ciuszkowe ;)

mnie też męczy nocne siusianie... ;/

aaa no i witam wszystkie nowe Mamusie! robi sie nas tu coraz więcej! ;)

Ja tez moglabym spac,ale nawet jak spie to meczy mnie non stop siusianie i musze wstawac. Siusiam co 15min normalnie non stop az sie boje czy wszystko jest wporzadku:/

a ja za to mogłabym spać, spać, spać i jeszcze raz spać! śpię od około 1 w nocy do 7 rano pokręcę się i od 8 do 15-16 potrafię spać. śmieję się że całą ciążę prześpię.

A ja oczywiście znowu nie mogę spać. Nie mogę zasnąć, a jak zasnę to i tak się budzę co chwilę ;/ jak w pierwszych tygodniach spałam na okrągło to teraz w ogóle :D

u mnie zaraz 17 tydz a brzuchol już też mega widać. Jestem z Rumi. Co raz nas więcej, super! cieszę się, że wszystkie dzidzie zdrowe!!!

Witam się w nowym wątku :-) widzę ze nas przybywa, super! :-)
Ja też z Gdańska. Nie wiem ile kg na plusie bo w sumie nigdy na wage nie zwracalam /nie zwracam uwagi. Waga oscyluje teraz w granicach 68kg wzrost 174cm. Nie wiem czy to ok :-P u mnie brzuch widać już od 6-7 tygodnia, chociaż wagowo od tamtego czasu przybyło chyba ok 1-2 kg. W poprzedniej ciąży przytyłam 12kg wiec nie było najgorzej. Podobno jest tak jak dziewczyny mówią ze przy kolejnych ciazach szybciej widać brzusio :-)

U mnie bebzun już duży, ale mieszczę się w normalne spodnie. Nikomu nie życzę wielkiego brzuchola. Przy pierwszym w pasie skończyłam na 120cm a Macias ur się 3 tyg za szybko. Po wszystkim siadł mi kręgosłup, kolana. Przytyłam 22kg. Startowałam z 57kg przy 160cm.
Poważniejszych zakupów nie polecam na III trymestr, opuchnięcia, wielki brzuch itp.nie sprzyjają wielogodzinnym zakupom.

Nie boje sie bo instruktorka wie,lekarz wie a ja tez przystopowalam .Nie robie nic intensywnue,nie skacze itp chodze na zumbe i dla przyjrmnosci i zeby zmienic otoczenie,robie to z glowa jak nie mam sil to nie ide jak mam ochote to ide i delikatnie cwicze ,nie mam obsesji na tym punkcie ;). Ja sie wstrzymuje zeby jeszcze sie co do plci upewnic.Ale ew tylko ciuszki smiczki butelki itd reszte jak pisalam juz mam po Synku :)

Inne tematy z forum

rozedma płuc, i co dalej? (5 odpowiedzi)

Dziewczyny,moja najlepsza przyjaciółka zadzwoniła dzisiaj do mnie z informacją,że zdiagnozowano u...

Angielski w szkole podst. ze szkoły językowej czy warto? (64 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad zapisaniem dziecka w kl. II na kurs j. angielskiego prowadzonego przez...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (122 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...