Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 2)

Witamy wszystkie mamusie, które spodziewają się swoich pociech w lipcu lub sierpniu 2015!

Mamusie LIPCOWE 2015:

patrycjamir tp. 1.07.
aurinio88 tp. 2.07.
k0tt 23 l., tp. 3.07.
agunineczka 24l., tp. 7.07.
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
sylwiaagnieszka tp. 14.07.
malaniunia 28 l., tp. 15.07.
magda90 24 l., tp. 15.07.
joanna86 tp. 16.07.
Marynarka tp. 20.07.
Ania tp. 25.07.
Anielkowa 27 l., tp. 26.07.
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 28.07.
Tysiiiak 23 l., tp. 31.07.

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

Karolina tp. 2.08.
Lineczka tp. 8.08.

Mamusie, które się jeszcze nie ujawniły - ZAPRASZAMY! ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 2)

Witam, jeżeli chodzi o temat nocnych odwiedzin toalety to na szczęście od ok miesiąca mam z tym spokój :-)

Na badanie połówkowe umówiona jestem 26 lutego do dr Boćkowskiego - świetny ginekolog i położnik. Cała poprzednią ciążę do niego chodziłam. Teraz niestety ma jak na nasze możliwości wysokie ceny, ale na połówkowe idę do niego.

Brzuszek powoli się pojawia, choć u mnie to gorzej dostrzec bo do najszczuplejszych niestety nie należę :-(

A jeżeli chodzi o walentynki to zrobimy sobie z mężem romantyczną kolacje w domku :-)

co do porodu zaczynam sie zastanawiac jak to bedzie cale dnie jestem sama .. bedzie to okres wakacji ze bede miala non stop dziecko 4,5 letnie .. slabo to widze a tez mam kawalek do szpitala :(

w pierwszej ciazy przenosilam mala o tydz .. wyladowalam na patologi i w nocy urodzilam wiec spokojnie ..

co do walentynek .. to raczej nic .. mamy male spiecie z partnerem
jak on to mowi hormony mi buzuja

hej ja wstaje w nocy przynajmniej raz ale jestem tak leniwa ze trzymam aż nie mogę wytrzymać .Spodni nadal nie kupiłam teraz idzie wiosna tyle pięknych ciuchów fajnie ze trochę moda nam sprzyja bo jak popatrzylam to dużo tunik i sukienek .jeśli chodzi o mój brzuszek jest dzień ze widać bardziej ale dziś do pracy jeszcze poszłam w spódnicy z przed ciąży ale figura mi się zmienia i niestety nie na dobre przydałoby się więcej ruchu .na usg pójdę do swojej pani doktor odebrałam tez wynik testu papa . czy też już myślicie o porodzie kiedy się zacznie i w jakim momencie ja się strasz nie ostatnio nakręcam bo jestem sama bez męża miesiąc i mieszkam dosyć od szpitala wolałbym tez nie być świadoma wszystkiego najlepiej było przed pierwszym porodem wtedy człowiek nie wie co go czeka a tak z innej beczki co planujecie na walentynki

Hej dziewczyny, ja już czuję się nieco lepiej, znowu co chwile latam do wc - siku non stop :)
Brzuszek mam już lekko zaokrąglony, moje przyszla bratowa gdzie jest 1.5 tyg roznicy, nic nie widać u niej :)
Na rozstępy poki co też nic nie używam..

Ja smaruję się balsamem z babydream ;)
Kiedyś trafilam na taki blog gdzie dziewczyna analizowała składy balsamów na rozstępy i ten wypał zdecydowanie najlepepiej - same naturalne i bezpieczne składnki ;)

No ostatecznie zamówiłam ten Elancyl. Jako że zbliżają się moje urodziny, to mąż powiedział że mam sobie zrobić miły prezent dopieszczający moje ciało. Zobaczymy czy pomoże. Będę stosować na zmianę z oliwką i zobaczymy czy pomoże - tylko najpierw musiałabym zacząć smarować się systematycznie:P

Obecnie nie narzekam na częste wstawanie w nocy do toalety. Bardziej męczyło mnie to na samym początku. Nie było nocy żebym nie musiała wstawać. Teraz trochę lepiej i dużej różnicy nie widzę.

Dziewczyny przede mną jeszcze usg prenatalne i stąd pytanie czego powinnam się spodziewać, czego pilnować, żeby lekarz przypadkiem nie zapomniał sprawdzić?

Niedawno sie dzielilismy i pisalysmy o usg prenatalnym a teraz juz polowkowe szok! :D. Jak Wasze brzuszki? Moj wyglada na co ajmniej 6mc i rosne tylko w brzuchu poki co . Dzisiaj smak na drozdzowke z wisnia z Mielnika mmmm pychotka ,raz na tydzien mozna dobie pozwolic haha :)

Siusiu pobrane pomógł nam nocniczek :) mała sama wstała i zrobiła siku do kubeczka siedzac na nocniczku . Przekupstwo jednak czasem pomaga.
Jedyny minus nie spimy od 4 a mała peła energi a ja to bym jeszcze pospała :(

co do rozstepow smarowalam sie zwyklym balsamem pomagal az nie przenosilam ciazy i zaczelam szybko puchnac tyc niewiem jak to nazwac i rozstepny nieuniknione teraz jeszcze niczym sie nie smaruje .

co do siusiania w nocy zdarza mi sie 2 razy ale potem krece sie w lozku i nie moge zasnac :(

Ja nie sikam jakoś częściej. w nocy wstawałam nawet jak nie byłam w ciąży więc dla mnie żadna nowość:)

Co do połówkowego to mam skierowanie do invicty. nie wiem czy będę robiła gdzieś jeszcze. w pierwszej ciąży robiłam w gamecie u dr leszczyńskiej. bardzo fajna pani dr.
Ja się cieszę że różni lekarze robią mi usg bo jestem spokojniejsza, że każdy wszystko sprawdzi i nic nie przeoczy. choć pewności nigdy nie ma.

Cześć my wczoraj po usg najpierw lekarz mówi, że chyba chłopak ale potem mówi, że raczejnie więc znów 50/50. Połówkowe robię w przyszłym tygodniu i nie wiem lbo dr ciach i u niej dalej będę prowadzić ciąże do porodu albo dr olszewski tam robiłam z pierwszym dzieckiem więc nie wiem. Z sikaniem to różnie ile się napije.

Ja w nocy kilka razy wstawalam pewnie tez dlatego bo pije duzo wody a ciaza jeszcze nasilila odwiedziny w wc :) postanowilam juz od 19stej nic nie pic i wstaje ok 2 razy ,ale w dzien to masakra chodze na okraglo :/. Ja na usg polowkowe pojde do swojej lekarki pewnie bie bede szukala innego zeby isc specjalnie do kogos innego...

Ja z lenistwa niczym sie nie smaruje, pozatym zniechecilam sie sluchajac i czytajac opowiesci ze jak maja sie pojawic rozstepy to i tak mimo stosowania najlepszych kremow sie pojawia to raczej zalezy od genow i hormonow. W pierwszej ciąży sie nie pojawiły i teraz tez bardzo na to liczę ;)
Co do wstawania w nocy do toalety to ja najczęściej raz wstaje ale zdarza mi sie tez dwa razy. Najczęściej zazwyczaj zasypiam od razu, ale wiem ze pozniej bedzie gorzej z tym zasnieciem .

Witam po kilkudniowej przerwie :)

Ja już na szczęście nie mam problemów z apetytem, właściwie teraz niewiele się zmieniło od czasów przedciążowych. Od kiedy przeszły mdłości i wymioty jest ok:) rano mnie mdli, ale to dlatego że mam zbyt długa przerwę miedzy posiłkami, bo w nocy nie jem:)

Dziewczyny, gdzie do kogo się wybieracie na połówkowe usg? Kogo polecacie?

Niewiem co poradzić z tym siusianiem u córeczki. Może naprawdę warto odpuścić na kilka dni ...
Ja ostatnio nie wstaje w nocy siusiu co mnie bardzo cieszy ale za to zdarza mi się wymiotować jak zrobię za dużą przerwę w jedzeniu... :/

Apetyt na szczęście wrócił tylko często chodzę po kuchni i niewiem co chce zjeść :P

Mnie też ostatnio nachodzi ochota na smażone ziemniaki,a tak to nie mam za bardzo apetytu,jem bo muszę bym powiedziała,za to w tej ciąży bierze mnie na kwaśne,ogórki w occie,czy kiszone,kapusta,śledzie,nawet jabłka muszą być kwaśne,kupuję zielone.

Dziewczyny ponawiam pytanie,czy często wstajecie w nocy do toalety?

Witam, ja w poprzedniej ciąży smarowałam się oliwka dla dzieci Hipp i żadnego rozstepu. Teraz też smaruje się ta sama oliwka i liczę na ten sam efekt :-)
Co do pobierania moczu to nie pomogę bo moja Amelka zawsze ładnie siusia do pojemnika :-)

Ja w pierwszej ciazy smarowalam sie fissanem z apteki,palmersem a pozniej juz tylko balsamem i oliwka z rossmana. Teraz smaruje sie oliwka z rossmana na przemian z palmersem ,rozstepow nie mam zadnych,kwestia chyba genow ,mam nadzieje ze w tej ciazy tez sie nie pojawia. Moje znajome jedne sie nie smarowaly nie maja nic inne balsamami za 100zl czy cos kolo tego i cale brzuchy w rozstepach,woev tez jestem zdania ze jak maja byc to i tak beda...

Wiecie co właśnie zrobiłam? Prawdziwe domowe frytki!!!! mniam....

Co do kremów to ja używam palmersa ale mam jeszcze rozstępy z poprzedniej ciąży. smarowałam się wtedy mustelą i nic mi to nie pomogło.
choć u mnie tez problem z systematycznością....

ja używam balsamu na przemian z olejkiem z rossmana babydream na rozstępy, nie wyobrażam sobie wydać takiej kwoty na balsam, uważam, że jak mają się pojawić to i tak się pojawią. jeśli kogoś stać to można spróbować.

Dziewczyny czy zaczęłyście używać już czegoś na rozstępy?
Ja na razie od czasu do czasu smaruję się po prostu oliwka - niestety ciężko u mnie z systematycznością. Ale zastanawiam się już powoli nad kupieniem wszędzie zachwalanego Elancylu http://www.aptekagemini.pl/elancyl-krem-przeciw-rozstepom-500ml.html albo serum na rozstępy z Biochemii Urody http://www.biochemiaurody.com/sklep/serumoil-antiscar.html do stosowania razem z kwasem hialuronowym http://www.biochemiaurody.com/sklep/hyaluronicgelx3.html . Jakie macie doświadczenia pod tym względem z poprzednich ciąż?

Inne tematy z forum

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

kaszel u dziecka, jak sobie radzicie ? (86 odpowiedzi)

Synek ma 3 latka, zaczał się katar, potem kaszel. Dwukrotnie byłam u lekarza i osłuchowo jest...

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (69 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...