Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 9)

Mamusie LIPCOWE 2015:

aurinio88 tp. 2.07.
k0tt 23 l., tp. 3.07. syn Jakub, szpital Wejherowo
agunineczka 24l., tp. 7.07.
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
joanna86 tp. 16.07.
Kiccek1 16 lub 26.07
Madzik050642 tp. 22.07
ania27 tp.25.07 dziewczynka
Tusia tp. 25.07. chłopiec
Anielkowa 27 l., tp. 26.07. Córka Lena szpital Wejherowo :)
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 27.07.
Anka33, tp. 30.07. - syn
Tysiiiak 23 l., tp. 31.07. - chłopiec Kacperek, szpital kliniczna

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

Nyzosia tp. 04.08.- chłopak
kasietta88 tp. 06.08 - córka Lena, szpital Redłowo
agawcia 8.08i
tihuana tp. 10.08
EvvvaM tp. 10.08. - chłopak, Aleksander
oolenka1 tp 15.08 - dziewczynka
kinki.em tp.15.08
Maria tp. 17.08, dziewczynka,szp. wojewódzki
Marta25 tp. 18.08. - dziewczynka
nowa-malwa, tp. 18.08. chłopak
~stella1, tp.22.08, dziewczynka
~Dotty81, tp. 22.08.
Gosia - 23.08, chłopiec
kaoma, tp. 27.08.
alicja_82 tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

ROZPAKOWANE:

Manna - 17.06.2015 syn 3170g 50cm SN
patrycjamir - 30.06.2015 córka Zosia - SN szpital Kliniczna
sylwiaagnieszka - 02.07.2015 syn Wojtuś, 3790g, 54cm, 10/10, cc szpital Kliniczna
Lineczka - 03.07.2015 syn 2970g 52cm - SN szpital Kliniczna
Mysz - 06.07.2015 córka Ula 3110g 53cm - SN szpital Zaspa
malaniunia 28 l. - 08.07.2015 syn Patryk 3130g 56cm - cc szpital Kliniczna
Marynarka - 08.07, córeczka Zuzia, 3500 g, 57 cm, 10/10
magda90 24 l., 11.07., waga 3530g i 56cm - dziewczynka
007Angel- 14.07, syn Łukasz, 3140g i mierzył 57cm i 10/10, SN na Klinicznej
Karolina- 15.07, córka Jagoda, waży 2800 i 56 długa, cc
Smerfeta - 19.07, córeczka, Redłowo, sn
MadzikRóża - 19.07- córeczka Kaja, waga 4 kg i wzrost 58, cc, Wojewódzki
Ania- 24.07 Mikołaj, 54 cm 3480 g, szpital zaspa
Dominika- 30.07 o 1.40, córeczka Marta, 3070g 56 cm, Zaspa, sn
dominika89 31.07, córeczka Agatka, 3260 10/10pkt i ma 56 cm

Poprzedni wątek
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-8-t619667,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 9)

Anna trzymam kciuki żeby akcja ruszyła i szybko było po :)

Anka33 powodzenia, oby poszło szybko, gładko i mało boleśnie, Ania27 trzymam kciuki że się jeszcze zdąży ruszyć, dziewczyny na patologii Wam też jak najszybszych rozwiązań.
Ja niestety też cały czas jeszcze w dwupaku, niby coraz częściej mnie coś pobolewa podbrzusze ale nadal niestety skurcze regularne nie przychodzą i innych objawów brak, a robi się coraz bardziej gorąco i wolałabym już się rozpakować:)

Anka33 trzymam kciuki za szybki poród, to już tuż tuż 😃😊

Szczęściara,oby akcja się rozpoczęła, trzymam kciuki a jak u Ciebie z terminem bo miałabym taki sam jak Ty, pierwszy poród, czy drugi też po czasie?

Przygotowana fo szpitala skurcze co 10min. Będę czekać w domu dopóki już będą co 5min. 😊

Cały czas mam taką nadzieję Angel,tylko boję się bo skoro data została przesunięta o całe 5 dni to żeby ta właśnie różnica nie zauważyła na operacji bo biorąc pod uwagę pierwsza ciążę, która trwała 42 tyg to naprawdę strach mnie ogarnia, nikt nie podawał innej daty i z małym było wszystko dobrze do samego końca,wody czyste, łożysko nie stare, choć wiem ze teraz różnie może być, dlatego jeżdżę co drugi dzień na kontrolę i jutro zapytam dokładnie w jakim stanie jest łożysko i ile jest wód bo będzie już badał inny lekarz.

Dziewczyny po terminie, wszystkie macie inne daty niż z om?

Aniu trzymaj się , może teraz będzie inaczej i się ruszy. Może nie trzeba będzie robić cesarki. Musisz myśleć pozytywnie

Luna85 , tak mały też ma takie grudki w kupie, lekarka póki co kazała jeszcze nie odstawiać karmienia piersią, podawać kolaktaze. Mało wygodny sposób podawać to przed każdym karmieniem ale Maluszek jest ważniejszy. Widzę że po tych kroplach mały się nie pręży i dużo mniej ulewa. Owszem kupki są kwaśne, stad te nasze oparzenia, ale się nie poddajemy.
Dzisiaj daliśmy kupę do badania, jutro wynik- zobaczymy co dalej.

No ja mam dwóch urwisów w domu to córka już musi być spokojna:)
Nie, nie o to chodzi tylko żeby dobrze spała bo która matka tego nie przeżyła to nie zrozumie co znaczy jak dzieciak nocami nie śpi a w dzień tylko pół godzinne drzemki, jest to duże obciążenie fizycznie i psychiczne zwłaszcza jak się jest samemu bez dziadków ani nikogo poza mężem do pomocy a on tez po 10 godz pracuje i musi być wypoczęty po nocy żeby później wsiąść za kierownicę i wytrwać do godzin nocnych, ehh nie jest łatwo ale nie wyobrażam sobie życia nawet tak lekko zwariowanego bez moich dzieci, to one dają mi sens i napędzają do życia bo powiem Wąż ze odkąd tu jestem to prawie cały czas źle się czuje, często senna i bez energii, po porodzie musze szukać dobrego lekarza który fachowo zajmie się moją tarczyca, tylko czy tutaj w ogóle jest ktoś taki kompetentny to nie wiem.

Nyzosia ,wczoraj lekarz powiedział po kolei jak wygląda to całe wywoływanie, noi pierwszego dnia dostaje się do wypicia koktajl co ma niby przeprowadzić rewolucję jelitowa po to żeby ruszyła się sąsiednia macica ale na mnie on ostatnio po odejściu wid gdy czekałam na bóle nie zadziałał i bym powiedziała skutek był odwrotny, drugiego dnia zakładają balon na szyjke macicy, a trzeciego podają jakieś środki farmakologiczne, dalej to już nie wiem czy nie kładą już na stół, boje się strasznie.

Wszystkim mamom 2w1 życzę szybkiego rozwiązania :-)

Nyzosia ja przy pierwszym wywolywaniu nie miałam testu oxy tylko od razu 3 kroplowki, a że nie działała, to jak tym razem usłyszałam że teraz robią mi test oxy to stwierdziłam że i tym razem nic z tego. Jakie było moje zaskoczenie, gdy tym razem po teście się ruszyło i po dwóch godzinach zaczęły się regularne skurcze. Życzę Ci żeby wszystko się samo ruszyło.

Wiecie oni to nazywa testem. Sprawdzaja jak reaguje na oxy. Ja się nie ekscytuje bo juz to przechodzilam j nic sie nie działo.

Ania a co robia w Niemczech?

Nyzosia to trzymam kciuki zeby dzis sie cos ruszylo u Ciebie i zeby zadne przyspieszacze nie byly potrzebne. ja wciaz czekam... miewam jakies tam bole, ale takie mega delikatne. powiedzialabym ze im blizej terminu tym lepiej sie czuje i tym mniej mam roznych dolegliwosci ciazowych. Ania27 ja podobnie jak Ty obstawiam spokojne dziecko :)

Dokładnie ja też miałam już różne bóle brzucha i wypróżnianie i dalej nic, nawet już na noc nie obstawiam bo mała taka leniwa ze idzie spać razem z mama, jak ja śpię to i ona:)ale to dobrze może w końcu normalnie znów będę mogła spać po porodzie, może nie na początku ale później juz tak, jak z pierwszym synem.

Nyzosia dlaczego chcą już wywoływać u Ciebie?tutaj nie robią prób oksytocyna jak pytałam, inne środki na początek a może ewentualnie później jak jest rozwarcie a boli nie ma.

Termin z miesiączki miałam na 25 lipca, ale wiadomo było od początku, że owulacja mi się przesunęła o 5-7 dni a mała i tak tydzień wcześniej się urodziła. Nie ma na to żadnej reguły.

I kapusta z lodowki:)
Mnie na zastóje ponagal tez cieply prysznic potem sciaganie pokarmu (jak karmisz normalnie to przystawienie dziecka) i karmi:) przy takiej kombinacji zastóje szybko przyechodzily.

U mnie spokoj. Mam skurcze ale w miare delikatne i jeszcze nie jakos super regularne. Czop mi po woli odchodzi...cos sie dzieje ale szalu nie ma.

Jutro ide na test oxy...

A dzisiaj mega ruch na porodowce:)

Tysiiiak nie jesteś sama!!!!! ja też miałam termin na 31.07 i czekam i czekam i już mam serdecznie dość. Żadnych objawów nie mam a wszystkie "domowe" sposoby ( oprócz picia jakiś świństw) powodują przeciwny skutek. Więc kochana nie jesteś sama w bólu.

Justa gratuluję , ale expresowy poród :)

Za resztę dziewczyn trzymam kciuki!!!

Jeśli chodzi o nawał pokarmu to mi pomagały przykładane pieluchy tetrowe z zamrażarki wyjęte :)

Tysiiak wlasnie tak myslalam , szkoda .........
zycze Wam dziewczyny z terminami szybkiej akcji , w sumie sobie tez , bo koncowka najgorsza

Stella ja już miałam chyba milion takich akcji wiec juz nawet nie zwracam uwagi na jakies slabe skurcze itp :/ co chwile cos u mnie zwiastuje porod zeby potem sie wyciszyc :/

Inne tematy z forum

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (116 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

Sprawdzone sposoby na odchudzanie:) (70 odpowiedzi)

Cześć Dziewczyny! Podzielcie się swoimi sposobami na skuteczne odchudzanie:) Ja muszę zrzucić aż...

otworzyć firmę ?? (36 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....