Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 9)

Mamusie LIPCOWE 2015:

aurinio88 tp. 2.07.
k0tt 23 l., tp. 3.07. syn Jakub, szpital Wejherowo
agunineczka 24l., tp. 7.07.
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
joanna86 tp. 16.07.
Kiccek1 16 lub 26.07
Madzik050642 tp. 22.07
ania27 tp.25.07 dziewczynka
Tusia tp. 25.07. chłopiec
Anielkowa 27 l., tp. 26.07. Córka Lena szpital Wejherowo :)
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 27.07.
Anka33, tp. 30.07. - syn
Tysiiiak 23 l., tp. 31.07. - chłopiec Kacperek, szpital kliniczna

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

Nyzosia tp. 04.08.- chłopak
kasietta88 tp. 06.08 - córka Lena, szpital Redłowo
agawcia 8.08i
tihuana tp. 10.08
EvvvaM tp. 10.08. - chłopak, Aleksander
oolenka1 tp 15.08 - dziewczynka
kinki.em tp.15.08
Maria tp. 17.08, dziewczynka,szp. wojewódzki
Marta25 tp. 18.08. - dziewczynka
nowa-malwa, tp. 18.08. chłopak
~stella1, tp.22.08, dziewczynka
~Dotty81, tp. 22.08.
Gosia - 23.08, chłopiec
kaoma, tp. 27.08.
alicja_82 tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

ROZPAKOWANE:

Manna - 17.06.2015 syn 3170g 50cm SN
patrycjamir - 30.06.2015 córka Zosia - SN szpital Kliniczna
sylwiaagnieszka - 02.07.2015 syn Wojtuś, 3790g, 54cm, 10/10, cc szpital Kliniczna
Lineczka - 03.07.2015 syn 2970g 52cm - SN szpital Kliniczna
Mysz - 06.07.2015 córka Ula 3110g 53cm - SN szpital Zaspa
malaniunia 28 l. - 08.07.2015 syn Patryk 3130g 56cm - cc szpital Kliniczna
Marynarka - 08.07, córeczka Zuzia, 3500 g, 57 cm, 10/10
magda90 24 l., 11.07., waga 3530g i 56cm - dziewczynka
007Angel- 14.07, syn Łukasz, 3140g i mierzył 57cm i 10/10, SN na Klinicznej
Karolina- 15.07, córka Jagoda, waży 2800 i 56 długa, cc
Smerfeta - 19.07, córeczka, Redłowo, sn
MadzikRóża - 19.07- córeczka Kaja, waga 4 kg i wzrost 58, cc, Wojewódzki
Ania- 24.07 Mikołaj, 54 cm 3480 g, szpital zaspa
Dominika- 30.07 o 1.40, córeczka Marta, 3070g 56 cm, Zaspa, sn
dominika89 31.07, córeczka Agatka, 3260 10/10pkt i ma 56 cm

Poprzedni wątek
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-8-t619667,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 9)

A ja przed ciążą brałam 25 mg a w ciąży 50 tylko że ciągle jestem senna i nie chciałabym na razie zmieniać dawkowania, poczekam do kontroli TSH ale nie wiem czy dobrze robię, małej teraz sutki napuchly wiem ze to przez moje hormony ale czy może być od za dużej dawki tyroksyny to nie wiem w sumie pierwszy syn tez tak miał a tarczyce jeszcze miałam zdrowa.Tutaj tak beznadziejnie zajmują się chorobami tarczycy ze normalnie musze radzić się na forum , szukać info w necie.

SabciaB ja w ciąży brałam euthyrox 137,5 a po porodzie wróciłam do dawki sprzed ciąży tj. do 88/100
U nas za 6tyg po porodzie kontrola TSH,fT3 i fT4 zarówno u mnie jak i u syna.

Tylko że j a w chwili obecnej 150 ;((((

Ja przed ciążą już miałam zwiększoną do 50 i tak biorę nadal.
Endokrynologa to muszę sobie na nowo poszukać, bo do mojego kolejki gigantyczne. Widzę się za 2 tygodnie z hematologiem, on też mi zlecił tsh, więc może coś doradzi.

Dziewczyny a jaką brałyście dawkę eutyroxu ja co miesiąc miałam zwiększaną obecnie w 35tc biorę 150 przy okazji serdecznie gratuluję wszystkim mamom za chwilę czas na nas mamuś wrześniowo-październikowych;)))))))

Gratuluje wszystkim Mamom :) Nyzosia, super, ze juz wychodzicie, z kazdym dniem bedziesz czula sie coraz lepiej, w domu pewnie odzyjesz, bo jednak u siebie wypoczywam sie najlepiej. Ania27 Ty tez niebawem zapomnisz o tej ranie, a przynajmniej nie bedziesz do konca zycia denerwowala sie ze Cie tak w szpitalu zalatwili. Oolenka1 dzielna jestes bardzo. Teraz podpytam Ciebie kto dzis ma dyzur, bo ja chyba za kilka godzin powinnam tam jechac...mam skurcze, na razie rzadko, ale nie przechodza, wiec to chyba niebawem :)

Ania -ja po porodzie tez biore dawke sprzed ciazy i za 6 tyg kontrola u endokrynologa. U mnie dzis 12 doba w szpitalu , mozna sie przyzwyczaic:). Szkoda mi tylko coreczki , ale maz dzielnie sie nia opiekuje i czesto odwiedzaja. Tak jak pisala Nyzosia - opieka i lekarska i pielegniarska i pediatryczna w Redlowie jest bardzo dobra , wszyscy sluza pomoca . Jedzenie bleeee ale pewnie jak wszedzie

Dziękuję i gratulacje dla Wszystkich rozpakowanych i powodzenia nierozpakowanym:)

Tysiiiak ja też dopiero wczoraj wyszłam przez żółtaczkę z małą, w niedzielę miała bilirubinę 17 i dostała 24h pod lampami, w poniedziałek na szczęście spadło do 14,8 i wczoraj nas puścili do domku, ale w piątek do pediatry na kontrolę zażółcenia. U mnie na razie brak problemów z laktacją a mała je i śpi i przybiera na wadze:) Szwy nadal ciągną i ciężko się przez nie wyspać, siedzieć w zasadzie nie mogę, ale w piątek przynajmniej część z nich zdejmą więc jakoś wytrzymam.

Ania27, ja od razu wróciłam do poprzedniej dawki, bo i tak zalecił mi to mój endo jeszcze przed porodem, a powtórzyli lekarze w szpitalu.

No i okazało się, że byłam 30 minut od cesarki, ze względu na nieregularne skurcze parte i to że mała nie chciała zejść w dół.

NyZosia taki problemy i odczuwanie "flakow" niestety sa norma, ja tez przez to przechodziłam. A takie ogólne wracanie do formy to tak Trzeba z 3 miesiące liczy albo i wiecej, generalnie ja wracałam rok czasu do formy ale tez nie jestem jakimś sportowym typem zeby sie mieśnie szybciej regenerowaly. Teraz przed cc planuje zrobic dietę i najlepiej jakos sie przeczyścić zeby sobie oszczędzić potem kłopotu z wyproznianiem. Ja dzis padam na pysk, upały nie dają zyc.

Nyzosia super ze wracacie do domu 😁
Ania27 miło że strony chłopaków że dają Wam odpocząć 😊
Sylwiaagnieszka na plesniawki bardzo dobrze sprawdza się przemywanie buziaczki malcowi gazikiem z przegotowaną wodą. Ja tak robiłam zapobiegawczo z córką i robie z młodym tez i na razie zero problemów z pleśniawkami .

My dzisiaj po wizycie położnej I mały przez tydzień przybrał 540g a w niecały miesiąc 1520g

Nyzosia też tak miałam, dużo pij i w miarę możliwości jedz produkty bogate w błonnik. Super, że do domku wychodzicie!!!!

Nyzosia moje jelita miały to samo. Na szczęście tym razem załatwiłam się jeszcze w szpitalu (łatwo nie było) ale 3 lata temu było słabo z tym. Nyzosia pilnuj rany, bo w tym skwarze łatwo o infekcję.

Wojtek ma pleśniawki :( Kupiłam Aphtin i działamy.

Moje dzieci cieszą się z siostrzyczki, co prawda na razie mają kontakt z nią ograniczony bo nie chodze z nią po całym domu, puki ładnie śpi to niech tak zostanie i tak za chwile zacznie się rozglądać to wtedy też będzie przebywała więcej z rodzeństwem a tak na razie jestem z nią cały czas w sypialni to czasem starszy przyjdzie, przytuli mówi moja siostra, no tak też sobie za życzył jak jeszcze nie miał nikogo to jak zapytałam kogo chciałbyś mieć brata czy siostrę? On że brata i siostrę, no to ja mu na to dobrze ale nie tak szybko, musisz poczekać troszke, oczywiście to trzecie dziecię lekko z przymrużeniem oka:)A mój dwulatek jak pierwszy raz zobaczył dzidzię to chciał jej dać pić bo akurat trzymał swoją butelkę, także będzie opiekuńczy, noi rozumie ze dzidzia śpi ze nie można krzyczeć oczywiście nie zawsze działa.

Dziewczyny które maja niedoczynność, normalnie zaraz po porodzie wraca się do dawki sprzed ciąży?jak bym brała cały czas ta samą, pytam bo chcę sprawdzić jak będę się czuć noi schudnąć chce tylko nie wiem czy nie zaszkodze dziecku.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nyzosia ,po cc mialam to samo skret jelit a nawet bol,do trgo bol obkurczajacej sie macicy i problem z zalatwieniem sie. Jadlam suszona zurawine i kilka suszonych sliwek,pomoglo ale dopiero po tygodniu chyba bylam w wc :/

Mam jeszcze nietypowe pytanie do dziewczyn po cc. Czy wy tez czułyscie ruchy jelit?mi normalnie te jelita sie kreca jakbym dalej tam miala mlodego. Do tego oczywiscie mam problem z wizytą w kibelku:) tez tak mialyscie?

A nas dzisiaj wypuszczaja:)))) mlody pięknie wcina i juz dzisiaj przybrał na wadze ja też czuje sie coraz lepiej choc daleko do pelnej sprawnosci. Ale w domu wiadomo lepiej i szybciej dochodzi sie do siebie.

Jakby ktoras sie jeszcze wachala czy rodzic w Redlowie to js gorąco polecam.wiadomo warunki sa jakie sa ale personel bez zarzutu i prawdopodobnie moj pobyt na patologii i czujnosc personelu uratował życie mlodemu.

Alicja , kto wie co sie wydarzy?;-)

Dziewczyny jak Wam zazdroszcze dzieci , ze macie juz ze soba !!

te ostatnie dni sa juz dla mnie niecierpliwe , mi zostalo 10 dni do terminu ale nie czuje zeby mialo cos sie zadziac .

Dziewczyny dzisiaj mój termin z OM hehehe szkoda ,że z USG za 2 tygodnie :) Czekam...

Ania27 jak dzieciaki zareagowały na siostrzyczkę?

Ale mnie tam boli...tak czułam że to dopiero później jest ból, wzięłam na noc paracetamol ale miałam tylko jedną tabletkę a teraz cierpię, oby jakoś do rana wytrzymać.Na szczęście córcia wynagradza wszystko, ładnie śpi aż w szoku jestem, bo wygląda na to że tym razem trafił mi się najlepszy egzemplarz:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nowa-malwa ja byłam w piątek i w poniedziałek we wszystkich gdańskich szpitalach i w żadnym nie zostałam przyjęta.Chociaż miałam skierowanie od lekarza i termin na 6.08!Zostałam zbadana i zrobili usg i ktg i puścili do domu!Średnie oczekiwanie na zbadanie to było tak około 3 godziny!W pierwszej kolejności przyjmują takie kobiety już ze skurczami albo jak wody odejdą itp.A że u mnie nic się nie dzieje to każą stawiać się na kontrole i odsyłają do domu, taki jest nawał rodzących!Oszaleć można!!!

Inne tematy z forum

Irmina Wróblewska-Jankowska dermatolog - zna ktoś? Jakie opinie? (14 odpowiedzi)

Irmina Wróblewska-Jankowska przyjmuje na Jelelniogórskiej. Był ktoß może na wizycie i może...

trymer/maszynka do strzyżenia - zbieram opinie (18 odpowiedzi)

dzieczyny, poszukuję jakiejś maszynki/trymeru (max do 150 PLN), która/-y tnie włosy od 0,5mm....

krzywe ząbki (23 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...