Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 9)

Mamusie LIPCOWE 2015:

aurinio88 tp. 2.07.
k0tt 23 l., tp. 3.07. syn Jakub, szpital Wejherowo
agunineczka 24l., tp. 7.07.
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
joanna86 tp. 16.07.
Kiccek1 16 lub 26.07
Madzik050642 tp. 22.07
ania27 tp.25.07 dziewczynka
Tusia tp. 25.07. chłopiec
Anielkowa 27 l., tp. 26.07. Córka Lena szpital Wejherowo :)
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 27.07.
Anka33, tp. 30.07. - syn
Tysiiiak 23 l., tp. 31.07. - chłopiec Kacperek, szpital kliniczna

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

Nyzosia tp. 04.08.- chłopak
kasietta88 tp. 06.08 - córka Lena, szpital Redłowo
agawcia 8.08i
tihuana tp. 10.08
EvvvaM tp. 10.08. - chłopak, Aleksander
oolenka1 tp 15.08 - dziewczynka
kinki.em tp.15.08
Maria tp. 17.08, dziewczynka,szp. wojewódzki
Marta25 tp. 18.08. - dziewczynka
nowa-malwa, tp. 18.08. chłopak
~stella1, tp.22.08, dziewczynka
~Dotty81, tp. 22.08.
Gosia - 23.08, chłopiec
kaoma, tp. 27.08.
alicja_82 tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

ROZPAKOWANE:

Manna - 17.06.2015 syn 3170g 50cm SN
patrycjamir - 30.06.2015 córka Zosia - SN szpital Kliniczna
sylwiaagnieszka - 02.07.2015 syn Wojtuś, 3790g, 54cm, 10/10, cc szpital Kliniczna
Lineczka - 03.07.2015 syn 2970g 52cm - SN szpital Kliniczna
Mysz - 06.07.2015 córka Ula 3110g 53cm - SN szpital Zaspa
malaniunia 28 l. - 08.07.2015 syn Patryk 3130g 56cm - cc szpital Kliniczna
Marynarka - 08.07, córeczka Zuzia, 3500 g, 57 cm, 10/10
magda90 24 l., 11.07., waga 3530g i 56cm - dziewczynka
007Angel- 14.07, syn Łukasz, 3140g i mierzył 57cm i 10/10, SN na Klinicznej
Karolina- 15.07, córka Jagoda, waży 2800 i 56 długa, cc
Smerfeta - 19.07, córeczka, Redłowo, sn
MadzikRóża - 19.07- córeczka Kaja, waga 4 kg i wzrost 58, cc, Wojewódzki
Ania- 24.07 Mikołaj, 54 cm 3480 g, szpital zaspa
Dominika- 30.07 o 1.40, córeczka Marta, 3070g 56 cm, Zaspa, sn
dominika89 31.07, córeczka Agatka, 3260 10/10pkt i ma 56 cm

Poprzedni wątek
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-8-t619667,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 9)

Przeciw bolowe dostajemy dozylnie. Bez tego bym oszalała. Ake jakos slabo na mnie dzialaja.
no nic zobaczyny musi byc dobrze:)

Nyzosia jak tak boli to proś o przeciwbólowe masz do tego prawo. To nie średniowiecze.
Z prysznicem dasz radę, wiem co mówię;-)

Nyzosia gratulacje !!! :-D z czasem będzie Ci coraz łatwiej :-) co do prysznica to może nie idź sama co? Lepiej jak.ktoś za.drzwiami będzie w.razie czego żeby Ci pomóc.. Czy to położna czy koleżanka z pokoju..
Na szczęście wszystko dobrze się skończyło z rozwiązaniem ;-) Maluch wynagradza nam całe cierpienie:-)
Co do przespanych nocy to muszę wzbudzać Mała na karmienie bo Spioch z niej.ogromny. W dzien również patrzę na.zegar i ją budze bo śpi jak susel ;-)

Dzięki za gratulacje:)
pewnie za kilja dni będzie lepiej ale na razakeie jest koszmarnie. Jak tylko wstaje nie moge oddychac. Z siedzeniem tez mam problem. Nie sadzilam ze jest az tak zle po cc. Poród naturalny jest 1000 razy lepszy.
Jedyne co moge to lezec a jutrzejsza wizja prysznica jest dla mnie przerazajaca...
Ale młody jest superowy. Ciagnie cycka i spi. Albo się na mnie patrzt.jest cudny:)

NyZosia gratulacje! Rana za kilka dni przestanie tak strasznie bolec :) ja dzis ledwo zyje, cały dzien leżałam i spałam. Nie wiem skąd ten spadek formy :(

Nyzosia gratuluję :-) dobrze ze zostalas w szpitalu. Jutro już nie będzie tak boleć. Ważne że z maluszkiem ok.
Mysz to może się zamienimy z tym spaniem?
Wg Wojtka można zegarek ustawiać, karmienie co 3 h.
Jak Dziecko jest na piersi to kupy mogą być rozniaste, ważne by nie było w nich krwi i śluzu.

Gratuluje Nyzosiu i innym rozpakowanym mamom rownież. Bycie mamą to najcudowniejsze uczuce na świecie, choć czasem wszystko boli, oczy się kleją, a kręgosłup wyje o pooc. Moja miesięczna córa śpi w nocy jak duży niemowlak, musze ją budzić na karmienie bo pewnie przespałaby większość ńocy. Raz jak zapomniałam nastawić budzik, prespała pięć godzin zanim ja się obudziłam, bo taj spałaby jeszcze.

Nyzosia gratulacje ,a jednak czasem lekarze wiedza co robia ,dobrze ze mialas ta cc porod sn w tym wypadku bylby gorszy ,super imie :-)

Nyzosia serdeczne gratulacje dla Was obojga 😁 życzę Ci szybkiego powrotu do zdrowia i żeby z Rysiem tez wszystko byli dobrze.

Może Nyzosia tuli już maleństwo.

My wczoraj musieliśmy zrobić z dziećmi 600km (po 300 w każdą strone) bo jechaliśmy na parzeb siostry mojego Taty. Jestem z nich bardzo dumna bo pięknie wytrzymały całą drogę. Tylko my z mężem cały czas o nie martwiliśmy ale daliśmy radę .

Dziś dla odmiany przyszli do nas w odwiedziny nasi sąsiedzi , łącznie 12 osób i musze Wam powiedzieć ze super się odstresowalismy.

Jak się czują mamy 2w1? Jak Mamusie z Maluszkami? Jak Wasze bąble przesypiają noce?
Pozdrawiam

Melduje sie rozpakowana. Dzisiaj o 3.30 w nocy przez cc urodzil sie Rysiu:) 3750g 58 cm dlugi 10 punktów. Mlodemu znowu spadalo tetno wzieli mnie na obserwacje i o 3 postanowili zrobic cc. Mlody byl owiniety pepowina i do tego mial na niej wezel!
opieka wszystko super tylko boli jak cholera!!!!

Ale dzisiaj cisza;) Kto dziś rodzi?

A ja miałam fatalny dzień, pierwszy raz w tej ciąży byłam tak potwornie osłabiona, nie miałam siły na nic, a ja z tych co za bardzo nie potrafią odpoczywać, masakra!

Karolina mój nadal robi żółte wodniste i grudkowate kupki, ale po 1,5 tygodnia stosowania kolaktazy przestał nimi strzelać :-)

Aniu jak Twoja malutka?

Karolina moja Mała tez robi żółte kupki z grudkami więc chyba wszystko ok? ;-)

Do 6 mca chyba w gondoli się jeździ. Ogólnie jak najdłużej by nie obciążać kręgosłupa.

Nyzosia glowa do gory , jeszcze tylko troszke , moze juz malenstwo jest z Toba ?
mi zostalo 13 dni do terminu , wczoraj zrobilam 2 godzinny spacer, zjadlam ananasa (mowia ze ma cos w sobie na wywolanie skurczy )i nic sie nie dzieje ;-)

oj jak fajnie chłód wkońcu bi juz nie dawałam rady wczoraj z malutką wyszłam przed 20 na spacer. a tak cały dzień na samej pieluszce w lozeczku. gratuluję wszystkim mamusiom zazdroszczę szybkich łatwych porodów. Ny zosia zaraz synek będzie z Tobą powodzenia i szybkiego rozwiązania. oo7 Angel dzięki za odpowiedź ja juz sama nie wiem mam nadzieje ze uda nam się "kupę zrobic" na wizycie u pediatry.Malutka w sumie ładnie je przybiera w ciągu 3 tygodni 800 gram tylko ta dosyć żółta i wodnista kupa z grudkami i nie wiem czy tska powinna być. Ania 27 ale szybki poród córeczka się postarała jeśli chodzi o karmienie to zapewne zaraz sie rozkręci.a jak synowie byli w szpitalu jak zareagowali jak wogole wasze starszaki reagują na maleństwa. mój syn ok ale córeczka czasem ma przejawy zazdrości mimo że jest bardzo pomocna to chce by ją mąż też nosił na rękach spał z nią i cały czas tata ja troszkę poszłam na bok. dziewczyny do którego miesiąca jeździ się w gondoli bo ja już nie pamiętam . uciekam i miłego dnia

Nyzosia uszy do góry!! :-D wszystko będzie dobrze :-) jeszcze trochę i Synek będzie z Tobą :-)

Nyzosia,jeszcze troche. Wspolczuje Ci. Takie wywolywanie bez skutku napewno meczy i do tego atmosfera szpitala.Ale juz blizej niz dalej,dasz rade!

Nyzosia szczerze Ci współczuję, ale bądź dzielna , już niedługo to będzie tylko wspomnienie, a synek będzie z Tobą!

Inne tematy z forum

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

pomóżcie-pomysł na własny biznes (110 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (79 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...