Mamusie lipcowo-sierpniowo-wrześniowe 2010 cz.12 :)

***LIPIEC***
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
4.07 fita1 - córcia Gaja :) Szpital Wojewodzki
7.07 gwiazda - synek Mateuszek :) Szpital na Zaspie
8.07 zielonakoniczynka
10.07 papciunio
11.07 kk - synek :)
11.07 mjakmama - córeczka Emilka Szpital na Zaspie
14.07 Milenium - córcia :)
15.07 yecath - synek Wojtuś, szpital w Wejherowie
15.07 nyzosia - córcia Helena, Szpital w Redlowie albo na Klinicznej
15.07 stopkrotka - synek Wiktor, Szpital na Klinicznej
17.07 Madziuska - synek :)
17.07 atta9 - synek :)
18.07 gosiaro - córeczka :)
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
21.07 aszka79 - córeczka Lenka Szpital na Zaspie
21.07. Agatka - córeczka :)
21.07 sylwiir - córeczka :)
22.07 malaniunia - synek :)
22.07 Moniczka.P - synek ;)
23.07 ssabinka - synek Filipek :) Szpital w Redłowie
27.07 dedes- bliźniaki
30.07 weronika-co-ma-bzika

***SIERPIEŃ***
1.08 Kasiaka - córeczka Dorotka :)
2.08 Kiciuchna - synek Adam, szpital na Zaspie
3.08 aśku_85 - synek Marcelek:) szpital w Wejherowie
4.08 antcia - synek :)
5.08 Asiek1
7.08 karollla - synek Konrad , Swissmed Gdańsk
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama -córeczka Emilka Szpital Wojewodzki albo Klinicznej
10.08 Gabi - synek Mikołaj :)
12.08 Manka
13.08 panna z mokrą głową - synek!
16.08 Weronikka - synek :)
18.08 Morela - synek Mateusz, Szpital na Klinicznej
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81
05.09 Madziulka
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
16.09 Sylwia781122
17.09 Sylwia127
19.09 ta_mala_co_sposoben_dziala
20.09 AlexGDY
29.09 piggy

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=158532&c=1&k=16#fs
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowo-wrześniowe 2010 cz.12 :)

a propos znieczulicy - bylam ostatnio w operze i w przerwie wszystkie babki rzucily sie do toalety. zanim dotarlam tam powoli po schodach z brzuchem to kolejka zrobila sie naprawde ogromna i oczywiscie zadnej z pan nie przyszlo do glowy zeby przepuscic ciezarna z dodatkowym cisnieniem na pecherz:) ale tak to juz niestety u nas jest...

heheh mój mąż robi tak samo:) 'idź, tam zobacz kasa z pierwszeństwem':))

image

Heheh te babcie lecące do autobusu i pchające się przy wejściu są super:) Ale jak tylko wejdą do autobusu to energia je opuszcza i prawie padają:))))
Jeszcze teraz nie jest z nami najgorzej - ciężej będzie za 2 3 miesiące wtedy na prawdę ciężko będzie stać.
A kasy z pierwszeństwem najbardziej lubi wykorzystywać mój mąż:))) Zawsze mnie tam pcha:))))

Karolla ale na buraków trafiłaś!Szok, że tacy ludzie się zdarzają!

dokładnie tak jak piszesz Aniu:)

image

Ja naprawde jak trzeba to ustepuje takiej babci "normalnej" ale napewno nie takiej co stanie nade mna i steka, skarzy sie jakie to niewychowanie dzisiaj....

hehe, a propos znieczulicy, to mi też jeszcze nikt nie ustąpił miejsca, a babcie widząc, że siedzi "młoda osoba" (bo że w ciąży to już nie widzą) prawie wchodzą mi na kolana ;p
ale ja jestem miękka i przeważnie (jeszcze) ustępuję...

a ostatnio miałam sytuację, która przebiła wszystko - stałam na poczcie w kolejce i już pomijam to, że oczywiście nikt nie zwracał uwagi, że kobieta w ciąży stoi, ale dwie osoby próbowały wbić się przede mnie :D może z brzuchem stałam się niewidzialna ;)

życie.... :) :) :) na szczescie juz niedlugo tez ide na zwolnienie :)

karolla za****** jesteś:)))

ja też uwielbiam te komenty w stylu: w ciązy czy to wzdęcie?:pppp

image

ach dziewczynki:) co do znieczulicy babć właśnie w tym przedziale wiekowym trzeba przywyknąć...ja codziennie dwoma autobusami do pracy i z powrotem...to az smiech bierze jak wsiadają- wysiąść nie dadzą stratują innych po drodze w wyścigu o miejsce...
także ja nie mam skrupułów...wolne to siadam i nieustępuje...rzeczywiście najwięcej życzliwości otrzymuje od ludzi młodych- w wieku studenckim- to miłe...
ale od dzis na l4 więc walka o miejsce w autobusie mnie nie dotyczy:)))

zastanawia mnie moja energia...nie musiałam dzis na 8 wstawać...no to wstałam i to z mega przyjemnością, zrobiłam mężowi śniadanko noi nam też oczywiście, ugotowałam zupe i zaraz lece na zakupy- kurcze przypływ chęci do życia i energii..mogłam wczesniej poprosić o l4 a nie przez miesiąc chodzić zdołowana z deprechą:)

image

hej dziewuszki :) kurcze czy Wam tez sie osłabily zeby? mi strasznie... juz drugi zabek mi sie ułamal...czekam do 12;00 i musze szybciutko zarejestrowac sie do dentysty..u nas niestety nawet do prywatnego czekam ok 2 tygodni :( :(

odnosnie uprzejmosci....

a raczej nieuprzejmosci...mialam ostatnio sytuacje rowniez w busie...mlode malzenstwo stalo za mna i wykorzystujac tlum sila wepchneli sie w kolejke..okej...ja tam nie jestem z tych co musza siedziec... calą droge stalam przed nimi slyszac jak "po cichu" rozmawiali... najbardziej rozbawilo mnie kiedy dziewczyna mowi: "zapytaj.." a on: "ku...wa a co ja jestem"... "pier...ole"... jak nic nie mowi to mam to gdzies... za chwile dodal... "ja tam nic nie widze, moze sie tak najadla"....myslalam, ze padne ze smiechu!!!! nie jestem osoba, ktora domaga sie miejsca, bo jade zaledwie 20 min i moge smialo postac, ale nienawidze ludzi, ktorzy patrza ci bezczelnie na brzuch i komentuja dosłownie: "ciekawe komu dala"... patrza z pogarda, no bo jak brzuch to pewnie wpadka... jak mnie to wkurzaaaaa!!!!!

Co do zachcianek, ja w 1. ciąży miałam dwie dziwne zachcianki- jednorazowo. Raz miałam ochotę jednocześnie na banana i kapustę kiszoną i jadłam to jednocześnie :D A za drugim razem mialam ochotę na Grześka toffee z serkiem topionym Hochland w plasterkach. Nigdy więcej to na szczęście się nie powtórzyło :)

Wczoraj kupiłam wózek podwójny dla dzieciaczków. Implast Spider. Używany, bo na nowy absolutnie nie mam kasy. Zobaczymy, jak się będzie używało... :) Także mam już kilka opcji wożenia maluchów: wózek podwójny, chusta dla Wojtusia+spacerówka dla Tośki, wózek wielofunkcyjny+kiddy board. Ciekawe, co się okaże najwygodniejsze dla mnie i dzieciaków :)

Dzien dobry Mamusie,

podobnie jak malaniunia zauwazam duza uprzejmosc ze strony studentow :) A tak poza tym raczej traktowanie jak wszystkich innych, ale z drugiej strony jeszcze nie czuje sie na tyle zle, zeby ktos mi musial miejsca ustepowac w kolejce...

asku_85 milego wypoczynku, fajnie ze Twoja dzidzia juz taka duza :) Ciekawa jestem jak nasz maluszek rosnie, czekam do 17 i sie dowiemy :)

Ja miałąm wielkie szczęście raz w tranwaju. Tuż przedemną wsiadła starsza pani i przy samych drzwiach było wolne miejsce, starsza pani chciała usiąść ale jak mnie zobaczyła to zaraz zwróciła się do mnie ze mam siadać ja że nie że postoje te kilka przystanków ale pani sie uparła i usiadłąm. Starsza pani okazała się dość gadatliwa i okazało się ze ma 85 lat w szoku byłam że taka bacia ustąpiła mi miejsca:) Miłe to było.
Ale innym razem w banku już tak miło nie było. Kolejka dobre 15 osób strasznie się wlekła nie dość ze nikt nie przepuścił mnie tego to nie oczekiwałam ale nikt nawet nie ustąpił miejsca udawali że mnie nie widza, jedna pani oczywiśćie była za mną zaczeła głośno mówić ze kobieta w ciąży że powinno się przepuścić ale oczywiścia nikt nie zareagował. Dlatego dochodze do wniosku ze takim starszym koło 50 - 70 o ile zdrowi i nie o kulach miejsca ustępowac nie będę a jak będą coś gadac to im powiem że trzeba było mi w ciąży miejsca ustępowac hehe

Jak mnie takie cos denerwuje, te stare baby za przeproszeniem sa własnie najgorsze. Nie dosc ze Cie nie przepuszcza jak sie naprawde gorzej czujesz to jeszcze beda na Ciebie gadac za plecami. A ile to sie od nich mozna nasłuchac ze młodzi ludzie sa tacy niewychowani w tych czasach bo w autobusie miejsca nie ustepuja... Ja jak sie bede naprawde gorzej czula to nie bede miała skrupułow, jak jest kasa z pierwszenstwem to mam pierwszenstwo i tyle;)

hehe:)

i po odwiedzinkach..maluszek waży 900 g. a ja jestem na l4:)))
teraz wkońcu bede mieć czas dla siebie i na myslenie o maluchu:)
kiedyś w kasie z pierwszeństwem dla kobiet w ciązy...babcie mnie opiepżyły że co to wogole...uhhh:)

image

Mi w ciąży i pierwszej i teraz często ustępują miejsca a jak stoję w dlugaśnej kolejce z synkiem który już się mega niecierpliwi nikt nawet nie spojrzy :(

Co z tym suwaczkiem help!!!

Ja na uczelni zauwazam duzo uprzejmosc innych studentow w stosunku do mnie a w komunikacji miejskiej to nie wiem jak to jest bo nie jezdze ,ale z tego co pamietam jak jezdzilam i z kumpelami ktore byly w ciazy to ciezko niestety z tym bylo;/

Ja juz ciuszki mam pokompletowane te do pol roczku od znajomych,z ciucholandow i duzo z przecen z Auchan i Tesco:)

Hej dziewczyny!
Dziękuję Wam za gratulacje :)
Moja córeczka bedzie Martynką.

Jeśli chodzi o foteliki to ja mam wlaśnie emmaljunge i wózek również po synku.Jestem bardzo zadowolona no może z fotelika mniej bo jest bardzo cięzki ale wózek super.Nawet nie wiedzialam ze ma kiepskie wyniki w testach bezpieczeństwa.

Mi też czasami robi się slabo i wlasnie jutro odbieram wyniki morfologii, może to anemia?

Jeszcze mała sugestia jeśli chodzi o uprzejmość ludzi w autobusach i kojejkach miło by bylo gdyby czasem ustępowali też mamusią z maluszkami a nie tylko kobietą w ciąży. Nie uważacie?

Ja na brak życzliwości nie mogę narzekać. W autobusie mi ustępują miejsca w kasach przepuszczą a na szczególnie miłe i pomocne są panie w kasach w Biedronce! Tak więc ja puki co nie spotkałam się z jakaś znieczulicą. Ale bardzo współczuję dziewczynom którym się to przytrafiło:(((

Co do termometrów to ja bym chciała bezdotykowy. Taki żebym wszystko mogła nim pomierzyć:)

A w ogóle właśnie wróciłam z meczu Prokomu:) Głośno było jak nieszczęście ale moja mała grzecznie spała:))))

Inne tematy z forum

Jak mieszka się w Wejherowie? (35 odpowiedzi)

Być może będziemy musieli wyprowadzić się z Gdańska w okolice Wejherowa, bo mąż dostał dobrą...

pomóżcie-pomysł na własny biznes (110 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

Sprawdzona odżywka do paznokci - jaka? (94 odpowiedzi)

Hej Dziewczyny, może miała któraś problem z bardzo słabymi, miękkimi paznokciami i sobie...