Mamusie lipcowo-sierpniowo-wrześniowe 2010 cz.12 :)

***LIPIEC***
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
4.07 fita1 - córcia Gaja :) Szpital Wojewodzki
7.07 gwiazda - synek Mateuszek :) Szpital na Zaspie
8.07 zielonakoniczynka
10.07 papciunio
11.07 kk - synek :)
11.07 mjakmama - córeczka Emilka Szpital na Zaspie
14.07 Milenium - córcia :)
15.07 yecath - synek Wojtuś, szpital w Wejherowie
15.07 nyzosia - córcia Helena, Szpital w Redlowie albo na Klinicznej
15.07 stopkrotka - synek Wiktor, Szpital na Klinicznej
17.07 Madziuska - synek :)
17.07 atta9 - synek :)
18.07 gosiaro - córeczka :)
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
21.07 aszka79 - córeczka Lenka Szpital na Zaspie
21.07. Agatka - córeczka :)
21.07 sylwiir - córeczka :)
22.07 malaniunia - synek :)
22.07 Moniczka.P - synek ;)
23.07 ssabinka - synek Filipek :) Szpital w Redłowie
27.07 dedes- bliźniaki
30.07 weronika-co-ma-bzika

***SIERPIEŃ***
1.08 Kasiaka - córeczka Dorotka :)
2.08 Kiciuchna - synek Adam, szpital na Zaspie
3.08 aśku_85 - synek Marcelek:) szpital w Wejherowie
4.08 antcia - synek :)
5.08 Asiek1
7.08 karollla - synek Konrad , Swissmed Gdańsk
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama -córeczka Emilka Szpital Wojewodzki albo Klinicznej
10.08 Gabi - synek Mikołaj :)
12.08 Manka
13.08 panna z mokrą głową - synek!
16.08 Weronikka - synek :)
18.08 Morela - synek Mateusz, Szpital na Klinicznej
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81
05.09 Madziulka
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
16.09 Sylwia781122
17.09 Sylwia127
19.09 ta_mala_co_sposoben_dziala
20.09 AlexGDY
29.09 piggy

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=158532&c=1&k=16#fs
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowo-wrześniowe 2010 cz.12 :)

A czy wiecie kiedy zaczyna sie kolejny SR na Zaspie? Bo dla mnie jeszcze teraz za wczesnie było

Widzę że wszytskie zabieracie się za remonty. My też :) Wczoraj kupiliśmy farby i będziemy malowac nasza sypialnie, w której bedziemy razem z synkiem na początku. Dziś powynosiłam ciuchy z szafy bo trzeba ją przestawic i załamałam się ile ego zachomikowałam :) Trzeba zrobic wiosenne wietrzenie:)

Poza tym dzis byłam na pierwszym wykładzie w SR na Zaspie. Dużo cieżarówek az szok przeżyłam:) Wykład ciekawy o pielęgnacji maluszka. Jestem zdecydowana na Zaspę.

ps. mi lekarz dał teraz zwolnienie do końca miesiąca i powiedział, że jak przyjadę następnym razem to mi wypisze na miesiąc. Teraz chodzę co 4tyg do niego, to jak może wypisać na 28dni to akurat

cześć piękne :)

ja też planuje malowanko całej chałupki, ale myślę, że to tak na początku czerwca. W tym miesiącu chcę już kupić łóżeczko, a wózek w przyszłym, tak żeby na początku lipca być już spokojną, że mam większość rzeczy i pewnie już wtedy spakuję torbę do szpitala ;-) coraz bardziej się stresuje tym porodem :P jeszcze mąż mnie nakręca, że on myśli, że mały przyjdzie na świat gdzieś w połowie lipca ;-)

ja już odpoczywam, ale powiem Wam, że narazie traktuje to jak urlop, jakoś nie mogę pojąć, że już nie pójdę do pracy w ciągu najbliższego miesiąca, 3.. pół roku.. :P

Z tym wynikiem glukozy coś jest nie tak, może po prostu pomylili wartości?

Piggy, gratuluje ruchów! :) będziesz pytać lekarza o płeć, czy czekasz do porodu? :)

Mikołaj dzisiaj przeszedł samego siebie, wypchał mi brzuch z jednej strony ;D normalnie miałam taką gulkę, która się ciągle zwiększała, aż się przestraszyłam i go trochę przycisnęłam, to się schował :D mąż też był pod wrażeniem. Chyba wie, że o nim pisze, bo znów mnie terroryzuje ;-) w nocy mogę spać tylko na lewym boku, bo jak na prawym to jest ostry bunt ;-)

Stopkropka tak mi lekarz mówi jak wypisuje zwolnienie: " zwolnienie na 28 dni bo tyle maksymalnie mogę dać". I babeczki w rejestracji pilnują żeby to było dokładnie 28 dni. Więc tak mi się wydaje.

z ta glukoza to coś dziwnego hmmm ja po godzinie mialam 102 czyli urosla jakies 30 jednostek.

My też robimy male przemeblowanie mieszkanka ale tak z tego ciesze :))) cudownie jest cos robic dla malego maluszka

nyzosia maksymalnie może dać na 28dni? myślałam, że może dać na dłużej ... dobrze wiedzieć :)

dzięki za info:)

image

Ja dostaje zwolnienie albo na 28 dni (to jest max jaki lekarz może dać) albo na 2 tygodnie - zależy jak mnie chce lekarz widzieć:) Ale jak nic sięl nie dzieje to dostaje zwolnienie na 28 dni więc nie powinno być problemu:)

Z tym wynikiem glukozy to faktycznie ciekawe. Ja za dwa tygodnie idę powtórzyć badanie...

Morela, pierwszy raz słyszę o takim wyniku glukozy :/ napisz później co z tego wynikło, bo sama jestem ciekawa ...

a co do zwolnienia, to ja dostaję zawsze na miesiąc, ale słyszałam też, że czasem dają na trzy ... zależy chyba od lekarza

My dzisiaj robimy fundamenty pod pokój dziecinny, musimy go szybko dobudować do naszego domku, szybko urządzić, bo ja już chcę prać i prasować ciuszki dla synka, muszę mieć gdzie je układać :D

mi glukoza wyszła po 2 h tragicznie 150- czyli za duzo:(

ja jestem w 100% pewna szpitala, szkoła rodzenia mnie utwierdziła w wyborze:p

powiedzcie mi urlopowiczki...bo nie wiem na ile gin jednorazowo wystawia Wam l4? jest szansa na miecha? bo tak sa wizyty jak cuś...kumpela latała co 2 tygodnie...i oczywiscie buliła jak za wizyte:[

image

Hej dziewczyny,

jakie mialyscie wyniki po glukozie. Bo jakos nie moge swoich zinterpretowac. W piatek robilam test obciazenia 75g, na czczo mialam 81, a po dwoch godzinach jest 61... A ja myslalam, ze wskaznik ma rosnac, oczywiscie nie za bardzo, no ale bylam przekonana, ze po wypiciu glukozy bedzie jej wiecej a nie mniej. W srode ide do mojej gin, ale moze ktoras z Was juz sie z czyms takim spotkala?

faktycznie super jest jest robić kącik dla dziecka :) już wyobrażam sobie jak stoi łóżeczko i mała jest z nami :)) póki co czekam na męża jak wróci z pracy i dokończy tapetować i malować sufit, nawet ja wczoraj dostałam kopa energetycznego do prac domowych :)) tylko dziś mój kręgosłup odmawia posłuszeństwa ;)

słuchajcie dziewczyny jesteście juz w 100% przekonane co do wyboru szpitala ? bo ja już sama nie wiem im bliżej tym bardziej się boję i panikuję ;)

My w naszym mieszkaniu musielismy zrobić rewolucje już w styczniu. Mamy dwa pokoje na dole ale mamy też strych nad całym mieszaniem do którego prowadzą bardzo strome schody. Zanim byłam w ciązy na strychu mieliśmy sypialnie ale że teraz bałabym się po tych schodać chodzić w nocy a potem z małą na pewno nie wejde więc już w styczniu przeprowadziliśmy się na dół i przygotowaliśmy pokój pod naszą sypialnie i miejsce dla małej. W sumie mam już dla niej szafe i miejsce na łóżeczko:) No i po narodznach mała będzie mieszkała z nami.
Całe szczęście że mamy ten strych bo nie wyobrażam sobie jakbyśmy mieli się inaczej pomieścić:)))))

hehe:)
no to ja tyż w temacie...jutro ide wkońcu na wizyte poprosić o l4 (swoja droge stresuje sie czy dostane...) i kupuje farbe...i malujemy ścianki...powiem Wwam że to naprawde frajda robić coś z takim poczuciem że to dla maluszka:)))

image

MY MAMY 3 POKOJE ALE I TAK SYPIALNIA PO PRZEBUDOWIE ( NOWA DUŻA SZAFA + DUŻE LOŻE) TO NIE MA MIEJSCA NA ŁÓŻECZKO, POZA TYM MY MAMY MEBLO ŁÓZECZKO NA PRAWIE 2 METRY, JEST Z SZUFLADAMI I PRZEWIJAKIEM OD RAZU WIĘĆ I TAK NIE ZMIEŚCILIBYŚMY GO DO SYPIALNI...MAM NADZIEJĘ ŻE MAŁA OD RAZU PRZYZWYCZAI SIĘ DO SWOJEGO POKOIKU...

my mamy 2 pokojowe mieszkanko i dzidzia razem z nami będzie spała, ale chcemy i tak jej zrobić pokoik, kiedyś to będzie i tak jej pokój :) wozek i pokoik i wszystko inne napewno bedzie zrobione przed porodem

Ruchy dzidzi to coś pięknego :) ja wlaśnie zjadlam ciasto snikersa i chyba maluchowi smakowalo to mnie pare razy szturchnął :))))

ja w 16 tc poczułam delikatne ruchy ( takie przelewanie wody w środku) a teraz (28 tc) to już sa mocne uderzenia, ostatnio mój mąż przyłozył policzek do brzuszka i oderwał od małej:):)

Hej dziewczyny, ja chociaż mało się tu udzielam, to sie pochwalę że i moje maleństwo zaczyna już powoli "pukać" mnie w brzuch. Na razie to dosławnie tak jakby ktoś mnie palcem pukał od środka:)
Ale to już napewno to, bo powtarza się już od środy:)

Inne tematy z forum

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

pilnie prawnik (24 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...