Mamusie lipcowo-sierpniowo-wrześniowe 2010 cz.13 :)

***LIPIEC***
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
4.07 fita1 - córcia Gaja :) Szpital Wojewodzki
7.07 gwiazda - synek Mateuszek :) Szpital na Zaspie
8.07 zielonakoniczynka
10.07 papciunio - dziewczynka Maja, Szpital Wojewódzki
11.07 kk - synek :)
11.07 mjakmama - córeczka Emilka Szpital na Zaspie
14.07 Milenium - córcia :)
15.07 yecath - synek Wojtuś, szpital w Wejherowie
15.07 nyzosia - córcia Helena, Szpital w Redlowie albo na Klinicznej
15.07 stopkrotka - synek Wiktor, Szpital na Klinicznej
17.07 Madziuska - synek :)
17.07 atta9 - synek :)
18.07 gosiaro - córeczka :)
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
21.07 aszka79 - córeczka Lenka Szpital na Zaspie
21.07. Agatka - córeczka :)
21.07 sylwiir - córeczka :)
22.07 malaniunia - synek :)
22.07 Moniczka.P - synek ;)
23.07 ssabinka - synek Filipek :) Szpital w Redłowie
27.07 dedes- bliźniaki
30.07 weronika-co-ma-bzika

***SIERPIEŃ***
1.08 Kasiaka - córeczka Dorotka :)
2.08 Kiciuchna - synek Adam, szpital na Zaspie
3.08 aśku_85 - synek Marcelek:) szpital w Wejherowie
4.08 antcia - synek :)
5.08 Asiek1
7.08 karollla - synek Konrad , Swissmed Gdańsk
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama -córeczka Emilka Szpital Wojewodzki albo Klinicznej
10.08 Gabi - synek Mikołaj :)
12.08 Manka
13.08 panna z mokrą głową - synek!
16.08 Weronikka - synek :)
18.08 Morela - synek Mateusz, Szpital na Klinicznej
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81 - córeczka Martynka
05.09 Madziulka - córeczka
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
16.09 Sylwia781122
17.09 Sylwia127
19.09 ta_mala_co_sposoben_dziala- córeczka, Szpital na Zaspie
20.09 AlexGDY
29.09 piggy

Na wrzesień same dziewczynki póki co ... no no :))

stary wątek: http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowo-wrzesniowe-2010-cz-12-t159199,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowo-wrześniowe 2010 cz.13 :)

przyszla mama dzieki za informacje :) dobrze, ze wszystko z maluszkiem ok :) moze nowy watek? co myslicie? bo jakos 13 zle mi sie kojarzy...

Oj, jak dobrze, że to "tylko" to! Dużo zdrówka!!!

Cześć dziewczynki ;)

Nawet nie wiem od czego zacząć ;/
po pierwsze na pewno nie wybiorę wojewódzkiego ! gdy pojechałam do nich to pan doktor na T... popatrzył na mnie i powiedział " dziecko żyje, z bólami proszę iść do swojego lekarza to jest pogotowie"... zatkało mnie :(( cale szczęście dodzwoniłam się do mojego lekarza i byłam na wizycie, okazało się ze to mogą się powiększać wiązadła moczowe bądź lekkie zapalenie pęcherza się zaczyna,a to podobno już na tym etapie ciąży grozi porodem ;/ lekarz się śmiał bo przede mną była dziewczyna w 27tc z takimi samymi objawami ;) dostałam sporo leków :( tj no spe forte 3*1, apap 3*1 i w razie czego relanium, mam przyjść na wizytę w poniedziałek spr czy szyjka jednak sie nie otwiera. Szczerze mówiąc jestem trochę tym wszystkim przerażona, dopiero teraz tak naprawdę dociera do mnie ze na tym etapie może się zacząć poród albo nie wiadomo co jeszcze ;(

ogólnie mała zdrowa i duża 925g i 23cm :) ma tylko ułożenie pośladkowe, ale strasznie się kreci ;)

bardzo Wam dziękuje za wsparcie :))

W Redłowie tatuś może wejść na sekundę jak przyniesie jakieś rzeczy. Tak to nie.
Malucha pilnują położne jak chce się iść wykąpać. Tatuś może pomóc się kąpać nie ma z tym problemu - szczególnie po porodzie. A jak się idzie na chwile do kibelka to na malucha może popatrzeć koleżanka z sali.

Fakt szkoda że nie może wejść choć jedna osoba - czyli tatuś - a z drugiej strony nie chciałabym się bać że nie mogę teraz karmić bo do sąsiadki przyszli np. dziadkowie.

Poza tym goście mogą przyjść do szpitala tylko wtedy my musimy wyjść do tego specjalnego pokoiku odwiedzin. Tylko malucha nie można tam wywozić. Ale może stać za szybką:)

Na Zaspie na odział tez nikt nie moze wejśc matka z dzieckiem moze za to wyjśc do specjalnego pokoju odwiedzin czy na korytarz. Położna na SR opowiadałą ze to się nam tylko tak wydaje że chcemy odwiedzin jak juz będziemy po porodzie i na sali z dzieckiem to leżymy w kilka każde dziecko budzi sie o innej porze a my jesteśmy zmęczone więc naprawde każdą wolną i cichą chwilę chcemy odpocząć a nie spędzac z gośćmi. Goście mogą nas przecież po kilku dniach w domu odwiedzać.

nie bylam na samej porodowce wiec nie wiem jak tam wyglada.
Ale po porodzie rodzinnym zostawiaja maluszka z rodzicami na jakies dwie godzinki. A co do odwiedzin myslalam ze to juz sie zmienilo, ale piszesz ze nie mozna odwiedzac:( szkoda:( bo w innych wiem ze jak mamusia chce sie umyc itp tatus moze zostac z malcem i to mi sie podoba moze pomagac. Szkoda ze tak nie jest w redlowie popytam jeszcze. :(

image

Karolla nie czytałam jeszcze, zaraz poczytam, dzieki za info:) Ja jednak chce zeby mąż mogł do mnie przyjsc, pozatym nie mam na szczescie zadnych upierlidywch znajomych ktorzy mieliby przychodzic:) Rodzina to napewno wpadnie na chwilke zobaczyc mnie i malucha i pojda:)

no tak, z jednej strony to jest super bo masz czas zeby odpoczac i nie nekają Cie tlumy ciekawych ciotek i babc :) zeby zobaczyc maluszka ale z drugiej szkoda, ze nawet maz nie moze wejsc :( Ale tak jak mowisz 3 dni to nie jest taaaak dlugo... napewno da sie wytrzymac :)

ssabinka a byłaś na porodówce w Redłowie?? Mnie się sama porodówka podobała:))) Szczególnie te pokoje do rodzinnego porodu. Jeden był nawet z wanna:))

Nie wiem jak to jest w innych szpitalach ale w Redłowie nikt nie może odwiedzać mamuś na położnictwie. To ma swoje plusy i minusy. Z jednej strony nie narażamy się na to że do sąsiadki będą przychodziły tabuny odwiedzających i będziemy miały trochę intymności a z drugiej słabo że mąż nie może wejść po dotykać malucha. Mama może wyjść do pokoju odwiedzin ale maluch zostaje za szybą. Choć w sumie to tylko 3 dni więc chyba da się wytrzymać.

Ania, pytalas mnie ostatnio jak wyglada kwestia przewiezienia dziecka do innego szpitala w swissie...wiec nie wiem czy czytalas dzis watek "Porod swissmed2" nasza forumka Natalia urodzila tam synka przez cc piatego maja ijej synek zostal wslasnie przewieziony bo lekarze zaraz po urodzeniu wykryli, ze cos jest nie tak z pluckami malego. Takze reakcja byla natychmiastowa i maly jest teraz na Klinicznej. Natalus dzis wychodzi ze szpitala i jedzie do malego. Także dziecko jest bezpieczne reagują natychmiast.

No jesli masz dobre to pewnie ze tak, ja akurat mam takie wiec sie nie zdecydowałam. Chce rodzic na Zaspie:)

Witam:)

Ja jestem ciekawa jak tam u "przyszlej mamy" dzis juz jest 7 maj a 5 jechala do szpitala. Oby wszystko ok. Ja nie slyszalam zlych opini o szpitalu w redlowie, duzo osob tam rodzilo ktorych znam i mowili ze ok. Sama tez tam bede rodzic, i moj gin tez tam pracuje wiec to mnie cieszy:)

image

Mnie sam szpital nie przeraża bo mam akurat z nim dobre doświadczenia. Zaczyna mnie przerażać ogólna wizja porodu - gdziekolwiek by on nie był:)

Ania a gdzie chcesz rodzić?

Ja chociaz mieszkam w redłowie zrezygnowałam z tego szpitala po wielu negatywnych opiniach znajomych. Tez jak raz tam byłam w 14 tyg bo wymiotowałam cały dzien i prawie sie odwodniłam to nikt mi nie pomogł... Pozatym nie przekonało mnie tez to ze pare lat temu była tu epidemia sepsy i nawet okoliczni mieszkancy byli informowani, wiec troche bym sie bała tego syfu tam:(

nie no ja do bobozowkow sie przejade obejrzeć i pomacać hehe, no zobaczymy mam nadzieje ze ten tako jumer okaze sie fajny bo jednak jest duza roznica cenowa a za 800zl roznicy to juz mamy duzo rzeczy kupionych

Taka pogoda dobija - zwłaszcza jak ma się 2 dzieci z nadmiarem energii :)
Też idę jutro do fryca poprawić kolor i podciąć włosy :)

Madziulka dzwoniłam do nich i w bobowozkach nie mieli tako - poza tym ja jestem do dodowozkow zrazona kupiłam od nich wózek blizniaczy i mialam klopoty z reklamacja, obsluga reklamacyjna pozal sie boze
Ja kupiłam kołderkę i poszewki do łóżeczka i do wóżka komplet ale na jesień teraz w wózku będzie kocyk a w kołysce kołderka cienka. Rożki są fajne bo dzieci się bezpiecznie w nich czują ale nie powinno się ich używać bo mają wyprostowane nóżki a nam lekarz od bioderek mówił że w małym wieku nie powinno się prostować nóżek tak jak jest to w rożku.

Ja dopiero wstałam. Taka pogoda działa na mnie mega dołująco!!!

Wczoraj byliśmy na zwiedzaniu oddziału położniczego w Redłowie. Generalnie nie było źle - nikt nie rodził więc był spokój, sale do porodów rodzinnych bardzo przyjemne, mają jakieś nowe wypasione łóżka...ale im więcej wiem i myślę o porodzie tym bardziej się go boje. Nie wiem jak to przeżyje!!!!

Mam do Was pytanie - czy któraś z Was była oglądać porodówkę na Klinicznej?? Ciekawa jestem jak się organizuje wizytacje na oddziale.

u nas narazie sloneczka niet :/ pogoda taka że jeszcze lozku leże :P ale musze w końcu sie ubrać by wykorzystać wolny dzień :)))

też witam w piątek :)
u mnie wczoraj była tragiczna pogoda, cały dzień lało, a dzisiaj trochę słoneczka wyszło

Inne tematy z forum

Pompa ciepła (24 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...

dom czy mieszkanie??? (429 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Przeprowadzka- jaka firma? (47 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...