Mamusie lipcowo-sierpniowo-wrześniowe 2010 cz.13 :)

***LIPIEC***
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
4.07 fita1 - córcia Gaja :) Szpital Wojewodzki
7.07 gwiazda - synek Mateuszek :) Szpital na Zaspie
8.07 zielonakoniczynka
10.07 papciunio - dziewczynka Maja, Szpital Wojewódzki
11.07 kk - synek :)
11.07 mjakmama - córeczka Emilka Szpital na Zaspie
14.07 Milenium - córcia :)
15.07 yecath - synek Wojtuś, szpital w Wejherowie
15.07 nyzosia - córcia Helena, Szpital w Redlowie albo na Klinicznej
15.07 stopkrotka - synek Wiktor, Szpital na Klinicznej
17.07 Madziuska - synek :)
17.07 atta9 - synek :)
18.07 gosiaro - córeczka :)
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
21.07 aszka79 - córeczka Lenka Szpital na Zaspie
21.07. Agatka - córeczka :)
21.07 sylwiir - córeczka :)
22.07 malaniunia - synek :)
22.07 Moniczka.P - synek ;)
23.07 ssabinka - synek Filipek :) Szpital w Redłowie
27.07 dedes- bliźniaki
30.07 weronika-co-ma-bzika

***SIERPIEŃ***
1.08 Kasiaka - córeczka Dorotka :)
2.08 Kiciuchna - synek Adam, szpital na Zaspie
3.08 aśku_85 - synek Marcelek:) szpital w Wejherowie
4.08 antcia - synek :)
5.08 Asiek1
7.08 karollla - synek Konrad , Swissmed Gdańsk
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama -córeczka Emilka Szpital Wojewodzki albo Klinicznej
10.08 Gabi - synek Mikołaj :)
12.08 Manka
13.08 panna z mokrą głową - synek!
16.08 Weronikka - synek :)
18.08 Morela - synek Mateusz, Szpital na Klinicznej
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81 - córeczka Martynka
05.09 Madziulka - córeczka
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
16.09 Sylwia781122
17.09 Sylwia127
19.09 ta_mala_co_sposoben_dziala- córeczka, Szpital na Zaspie
20.09 AlexGDY
29.09 piggy

Na wrzesień same dziewczynki póki co ... no no :))

stary wątek: http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowo-wrzesniowe-2010-cz-12-t159199,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowo-wrześniowe 2010 cz.13 :)

Ja to ostatnio zauwazylam u siebie ze strasznoie sie rozczulam jak nigdy. jak cos zobacze wzruszajacego to lzy mi leca:P a myslalam ze to mnie nie dopadnie bo jak narazie byl spokoj:P Ciesze sie bardzo ze moj synek wkoncu sie obudzil:)

image

dobrze ze piszecie bo ja tez dzis sie zastanawialam tak to zawsze fika a dzis spokuj chyba ta pogoda tak dziala usypiajaco no i mam jeszcze ta infekcje to moze odpoczywa. Dobrze ze zawsze mozna tu cos fajnego i dobrego przeczytac z waszych obserwacji:)

przyszła mama, trzymam kciuki za Twój szybki powrót w dwupaku..

ja też wczoraj miałam stracha.. pojechałam do pracy wdrążyć nową dziewczynę, siedziałam 8h plus godzina w samochodzie i jak wróciłam do domu to rozbolał mnie brzuch jak na @, do tego był cały twardy.. wzięłam nospę, położyłam się spać i na szczęście przeszło.. huuh

Morela, nie martw się, ja też jeszcze nic nie mam, jedynie w szafie dosłownie z 5 ubranek ;-)

czyli jeszcze poczujemy silne kopniaki :)))

Wlaczylam mu muzyczke i tanczy synek :) cos mi sie wydaje ze ma jakas dziwna pozycje bo czuje bo najbardziej po prawej stronie brzucha

image

Hej dziewczyny :)

U mnie też tak jest - dzień,dwa szaleństwa, a potem taki spokój jakby dziecka nie było ;)
Mój mąż wymyślił na to wytłumaczenie... uwaga ;)
Mianowicie - dziecko cały czas rośnie. Tak więc jak jest mu już w danej pozycji za ciasno, to zaczyna się wiercić i szukać sobie nowej pozycji. Jak już się ułoży wygodnie, to jest spokój na dzień, dwa, no ale - po czasie znowu robi mu się za ciasno(bo ciągle rośnie), więc znowu musi się powiercić i pozmieniać pozycje, aż dojdzie do tej najwygodniejszej. Wtedy znowu spokój i tak w kółko ;) hehe. Pewnie jest to średnio zgodne z prawdą, ale jest to w miarę pozytywne myślenie, dlatego tak to sobie czasem tłumaczę gdy zaczynam się martwić ;)

ja za to dziś zostałam niezle skopana...od 2 do 6 rana...
i to w każdej pozycji czy to lewy czy prawy boczek....

zaraz sie chyba położe odespać tą kopanine:)
p.s. wczoraj na sr mielismy o pierwszej fazie porodu...bez ogródek o goleniu i lewatywie...wszyscy żeśmy z lekka zbledli...szkoda że wycieczka na porodówke nie doszła do skutku..akurat była zajęta..mamy spróbować next time:)

image

No to mnie pocieszylyscie troszke:) mam nadzieje wtedy ze jest ok pobawie sie chwilke z brzuszkiem odpoczne i zobaczymy:P nie dam mu spokoju hehe :)

image

Madziulka to jeszcze wczesnie, ja tez nie czuje jakichs wielkich kopniakow, ale czasem sa mocno wyczuwalne:) nie rusza mi sie jeszcze od nich brzuch, ale jest smiesznie:)

wiecie co ja nadal nie odczuwam jakiś wielkich kopniaków, mala rusza sie codziennie,ale bardzooo delikatnie, nawet jak bylismy na usg to ciagle fikala koziolki przez cale usg a ja nic nie czulam :/

Jakie łóżeczko kupujesz nyzosia?Ja jeszcze nie oglądałam łóżeczek zamierzam w przyszłym miesiącu.

Ja też tak miałam, normalnie były dzikie harce i nagle wstałam rano i spokój. Tylko takie bardzo delikatne pukanie. Wytrzymałam trzy dni i poszłam na usg. Okazało się że mała fiknęła koziołka i teraz nóżki ma na dole. A tam nogi mają mało miejsca na szaleństwo! No i dlatego taki spokój w brzuchu.

Dokładnie czasami tak jest że maluchy robią sobie przerwę. Moja tak ma że najpierw szaleje i czuje ja co minute a potem przez 2 dni jest spokojna. Odpoczywa....
Możesz zjeść coś słodkiego i położyć się na lewym boku - ponoć to działa na malucha:)))

Jadę dzisiaj po łóżeczko:))))

hejjj :) nie ma co sie martwic gdy dzieciatko nie rusza sie kilka dni... moj maluch w zeszlym tygodniu jak sie przeziebilam tez sie chyba zle czul i sie nie ruszal...a od kilku dni znowu rozrabia :) :)

Ja też tak ostatnio miałam. Dzidzia przez 3 dni się nie ruszała i wpadłam w panikę ale lekarz powiedział mi, że do 30 tyg. dziecko nie musi się ruszać codziennie, najważniejsze, żeby się ruszało po 32 tyg. ciąży. No i po 3 dniach moja córcia zaczęła się ruszać. Spróbój trochę pobawić się brzuchem i wykonaj ruchy palcami jak byś grała na pianinie. Położna ze szkoły rodzenia powiedziała, ze dzieci bardzo to lubią, bo ruszają się wody płodowe i działa to relaksującą na szkraba. Pobaw się chwilę może poczujesz maluszka.
Ja wiem, że my w takich sytuacjach panikujemy ale skoro mówisz, ze delikatnie czułaś szkraba to poprostu się rozleniwił.
Położna jeszcze powiedziała, że na tym etapie ciąży, na którym jesteśmy dziecko może się nawet obrazić na dwa dni np. po długiej podróży gdy jest mu nie wygodnie poprostu robi focha na 2 dni. Dla mnie to też nie wyobrażalne ale nasze dzieci powoli nabierają charakterku.

Witam:)

Mam pytanko do was. Jak czesto wasze maluchy sie odzywaja? Ja od wczoraj jestem niespokojna:( zawsze jak sie budzilam chwilke polezalam to maly sie budzil i zacznal wariowanie a od wczoraj rana nie:( i dzis tez nie:( wczoraj tylko czulam delikatne jego ruchy i jak szlam spac to moze kopnol mocniej dwa razy. Wizyte mam na poniedzialek myslicie ze powinnam wybrac sie szybciej? Moze poczekam do obiadu moze zacznie rozrabiac w brzuszku?

image

Dzien dobry dziewczynki,

czytajac ile juz macie czuje sie tez troszke nieprzygotowana, ubranka dla malego wprawdzie mamy, tylko wciaz brakuje dodatkowych akcesoriow i rzeczy dla mnie do szpitala i nawet jeszcze nie zrobilam zadnej listy. Planowalismy zaczac zakupy w tym miesiacu. Niestety troche pracowity okres zaczyna sie na uni, ale mam nadzieje, ze uda nam sie mimo wszystko zrobic zakupy. Wieksze rzeczy typu wozek, lozeczko itd. planujemy zamowic w czerwcu... Mam nadzieje ze do sieronia sie wyrobimy ;)

a ja cuś ostatnio zaczełam się ociagać w zakupach...i troszke sie zestresowałam czytając Wasze gotowe wyprawki...noi torby do szpitala...dla mnie jakoś za wcześnie na to :) zrobię to z miesiąc przed narazie jeszcze sporo czasu:)

image

Widze przygotowania ida pelna para ,ja nie mam jeszcze laktatora,podgrzewacza do butelek i łózeczka a reszta juz czeka:)

Ja mam nadzieje ze urodze w terminie ale co i jak to sie okaze byle by sprawnie i zeby maly byl zdrowy:)

Tako jumper gt czarno - pistacjowy
http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=301 tylko dałam mniej bo 1155,00
Ja nie wiem czemu mam przeczucia, że urodzę przed terminem a nie chciałabym w czerwcu bo ostatnie dni czerwca mamy dni adaptacyjne w przedszkolu chłopaków i bardzo chcę z nimi iść

Inne tematy z forum

pomóżcie-pomysł na własny biznes (109 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (137 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....