Mamusie lipcowo-sierpniowo-wrześniowe 2010 cz.13 :)

***LIPIEC***
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
4.07 fita1 - córcia Gaja :) Szpital Wojewodzki
7.07 gwiazda - synek Mateuszek :) Szpital na Zaspie
8.07 zielonakoniczynka
10.07 papciunio - dziewczynka Maja, Szpital Wojewódzki
11.07 kk - synek :)
11.07 mjakmama - córeczka Emilka Szpital na Zaspie
14.07 Milenium - córcia :)
15.07 yecath - synek Wojtuś, szpital w Wejherowie
15.07 nyzosia - córcia Helena, Szpital w Redlowie albo na Klinicznej
15.07 stopkrotka - synek Wiktor, Szpital na Klinicznej
17.07 Madziuska - synek :)
17.07 atta9 - synek :)
18.07 gosiaro - córeczka :)
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
21.07 aszka79 - córeczka Lenka Szpital na Zaspie
21.07. Agatka - córeczka :)
21.07 sylwiir - córeczka :)
22.07 malaniunia - synek :)
22.07 Moniczka.P - synek ;)
23.07 ssabinka - synek Filipek :) Szpital w Redłowie
27.07 dedes- bliźniaki
30.07 weronika-co-ma-bzika

***SIERPIEŃ***
1.08 Kasiaka - córeczka Dorotka :)
2.08 Kiciuchna - synek Adam, szpital na Zaspie
3.08 aśku_85 - synek Marcelek:) szpital w Wejherowie
4.08 antcia - synek :)
5.08 Asiek1
7.08 karollla - synek Konrad , Swissmed Gdańsk
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama -córeczka Emilka Szpital Wojewodzki albo Klinicznej
10.08 Gabi - synek Mikołaj :)
12.08 Manka
13.08 panna z mokrą głową - synek!
16.08 Weronikka - synek :)
18.08 Morela - synek Mateusz, Szpital na Klinicznej
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81 - córeczka Martynka
05.09 Madziulka - córeczka
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
16.09 Sylwia781122
17.09 Sylwia127
19.09 ta_mala_co_sposoben_dziala- córeczka, Szpital na Zaspie
20.09 AlexGDY
29.09 piggy

Na wrzesień same dziewczynki póki co ... no no :))

stary wątek: http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowo-wrzesniowe-2010-cz-12-t159199,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowo-wrześniowe 2010 cz.13 :)

a wiecie co ja jakos sie nie martwie ze wczesniej urodze mysle ze pewnie ciaze przenosze hihi
m jak mama jaki masz wozek?

Też musze skompletowac rzeczy do torby i w sumie to muszę chyba pomysleć jaką torbę wziąć ;-)
Laktator narazie kupiłam ręczny Medeli za 10 zł, więc nie bedzie szkoda jak sie nie przyda, a elektryczny kupie po porodzie najwyzej.
Dzisiaj po wizycie termin prawdopodobny zmienił się na 8.07, bo malutka duża.Wazy juz ponad 1500 g!
Przyszla mama daj znac co u ciebie, bo sie martwimy!

Z wyprawki brakuje mi wanienki, pieluszek tetrowych i laktatora, który kupie po urodzeniu - cieszę się, że jestem już gotowa :) I mam wózio jest rewelacja- łatwo się prowadzi gondolę i spacerówe ma w dwóch kierunkach i regulowane oparcie w gondoli i super amortyzatory :)

a mnie rozpakowanie Atty utrzymuje w przekonaniu że koncówka ciąży jest ciężka i trzeba uważać bardziej niż na początku i nie uważam w tym żadnej paranoi ;)

Też mi się wydaje że przez rozpakowanie Atty popadamy w lekką paranoję:))

Trzeba być dobrej myśli ale nie zaszkodzi też być czujnym.

Weronikka współczuje tego zapalenia pęcherza! Nie dość że chce się częściej sikać to jeszcze masz zapalenie:(((

ja dzis bylam u lekarza no i mam zapalenie pecherza niestety wczoraj jak pisalam mialam straszne bole podbrzusza ze sie wystraszylam. Przyszla mamo moze tez masz pecherz zalatwiony mam nadzijeje ze bedzie u ciebie dobrze. Wystraszylam sie bo preciez niejestem jeszcze nic spakowana poza tym to za szybko!!!!!! mowie mu ze ma siedziec z mama jak najdluzej narazie sie sluchA:)

Przyszła mama, mam nadzieję, że wszystko dobrze. Daj znać koniecznie jak już wrócisz.

Mam wrażenie, że przez narodziny Stasia Atty, wszystkie zrobiłyśmy się bardziej czujne ;) wcześniej chyba każdej z nas wydawało się, że jeszcze tyyyle czasu...

Hej dziewczyny powiedzcie mi, jeśli wiecie jak to jest z tą niezgodnością serologiczną bo ostatnio czytałam w książce o ciąży, że w 28 tyg. ciąży kobiera która ma grupę RH- powinna dostać szczepionkę z przeciwciałami. Następne przeciwciała powinna też dostać już po porodzie, gdy dziecko ma grupę krwi męża. Trochę się zdziwiłam bo gdy rozmawiałam z moim ginem to mówił mi tylko o zastrzyku po porodzie a tu wyczytałam, że w 28 tygodniu też powinno się dostać przeciwciała.

przyszła mamy dopiero teraz doczytałam jedz jak najszybciej i oby maleństwu nie spieszyło się na świat

przyszla mama ja bym jechala od razu, nie ma na co czekac

Oj dziewczyny dbajcie o siebie i jeździcie na kontrole jak coś Was martwi. Lepiej się upewnić czy wszystko ok.

Madziulka jak już pisałam wcześniej mnie też na Kliniczną ciągnie znieczulenie:))) Ale pogadam jeszcze z moim lekarzem który szpital poleca:)

Przyszła mama trzymajcie sie i daj znać co tam u was. Mam nadzieje ze to nic złego. Mnie od wczoraj tez jakies dziwnie boli podbrzusze i aż mam lęki, że spać nie mogę.

hej hej ja dziś później bo miałam sporo robotki. Widze ze u was pelna pare przygotowania. Ja nadal sie zastanawiam nad szpitalem czy zaspa czy kliniczna ehhhh do klinicznej przekonuje mnie znieczulenie hehe

Cześć dziewczyny,

ja dopiero wstałam i pakuje się do szpitala, nie wiem co się dzieje ale obudziłam się w nocy z bólami jakbym przeziębiła sobie jajniki ;/ myślałam ze ból minie ale jest gorzej wiec wybieram się na pogotowie na kliniczna tym razem, mam tylko nadzieje ze mała nie pcha się jeszcze na świat ;(( jak nie minie w ciągu 3-4h to jadę ;(

Ja i tak bede potrzebowała laktatora bo bede czasem Malucha zostawiac jak bede isc na studia, wiec wole juz miec swoj w szpitalu:)

Ja w szpitalu nie potrzebowałam, bo córcia piła jak smok i jak już zassała, to miałam wrażenie, ze to mleko wręcz z pod pach mi wysysa;) Dopiero w domu gdzieś 3-4 dnia miałam nawał pokarmu i córcia po prostu nie wyrabiała z ta produkcją. Mąż kupił reczny jakis najprostrzy w aptece i od razu poszedł na śmietnik, po czym pojechał po laktator ręczny AVENTu i na prawdę było super. Elektrycznego nie miałam, więc nie mam porównania, ale reczmi mi sprawdził sie super i ten na prawde moge polecic z czystym sumieniem.

a co do laktatorów, to raczej szpilale sa w nie zaopatrzone i w razie potrzeby uzyczą. Ale raczej z doświadczenia swojego i innyvch wiem, że w szpitalu będą gimnastykowac sie nad tym by maluszka karmić piersią i by go szybko nauczyć ładnego chwytania piersi:)

Ja tez mam krem na rozstepy Fissan.
Pare sie pojawilo wiec teraz uzywam takiego ktory ma to niby wybielic hehe.Sa minimalnie widoczne na posladku ale wiadomo ja to widze jakby byly 10razy takie taka chudzinka jak ja nigdy bym sie nie spodziewala ale uroki ciazy:D

Ja laktator kupie pod koniec ciazy albo wysle meza juz po konkretny jak sie okaze ze jest niezbedny bo rozne słyszalam opinie a to jedan wydatek:)

Aniu, jak masz lekką niedoczynność, to nie ma powodów do obaw. Bardziej trzeba będzie zadbać tylko o siebie po porodzie, bo często do pół roku nastepuje szok hormonalny i lekka niedoczynność może przerodzić się w bardzo poważną postać, ale jak masz swojego endokrynologa to na pewno o to zadba. Bo mój mnie już teraz uczulił na to, że nie przestane brać wysokich dawek nawet po porodzie, by ten okres do pół roku jak najbardziej złagodzić. Podobno to wazne, bo ma to tez wpływ na większa lub mniejszą depresje poporodową.

a ja slyszalam ze laktator zwykle przydaje sie w szpitalu, nie wiem ile w tym prawdy?

Inne tematy z forum

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (19 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

pomóżcie-pomysł na własny biznes (109 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...