Mamusie lipcowo-sierpniowo-wrześniowe 2010 cz.13 :)

***LIPIEC***
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
4.07 fita1 - córcia Gaja :) Szpital Wojewodzki
7.07 gwiazda - synek Mateuszek :) Szpital na Zaspie
8.07 zielonakoniczynka
10.07 papciunio - dziewczynka Maja, Szpital Wojewódzki
11.07 kk - synek :)
11.07 mjakmama - córeczka Emilka Szpital na Zaspie
14.07 Milenium - córcia :)
15.07 yecath - synek Wojtuś, szpital w Wejherowie
15.07 nyzosia - córcia Helena, Szpital w Redlowie albo na Klinicznej
15.07 stopkrotka - synek Wiktor, Szpital na Klinicznej
17.07 Madziuska - synek :)
17.07 atta9 - synek :)
18.07 gosiaro - córeczka :)
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
21.07 aszka79 - córeczka Lenka Szpital na Zaspie
21.07. Agatka - córeczka :)
21.07 sylwiir - córeczka :)
22.07 malaniunia - synek :)
22.07 Moniczka.P - synek ;)
23.07 ssabinka - synek Filipek :) Szpital w Redłowie
27.07 dedes- bliźniaki
30.07 weronika-co-ma-bzika

***SIERPIEŃ***
1.08 Kasiaka - córeczka Dorotka :)
2.08 Kiciuchna - synek Adam, szpital na Zaspie
3.08 aśku_85 - synek Marcelek:) szpital w Wejherowie
4.08 antcia - synek :)
5.08 Asiek1
7.08 karollla - synek Konrad , Swissmed Gdańsk
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama -córeczka Emilka Szpital Wojewodzki albo Klinicznej
10.08 Gabi - synek Mikołaj :)
12.08 Manka
13.08 panna z mokrą głową - synek!
16.08 Weronikka - synek :)
18.08 Morela - synek Mateusz, Szpital na Klinicznej
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81 - córeczka Martynka
05.09 Madziulka - córeczka
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
16.09 Sylwia781122
17.09 Sylwia127
19.09 ta_mala_co_sposoben_dziala- córeczka, Szpital na Zaspie
20.09 AlexGDY
29.09 piggy

Na wrzesień same dziewczynki póki co ... no no :))

stary wątek: http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowo-wrzesniowe-2010-cz-12-t159199,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowo-wrześniowe 2010 cz.13 :)

hej dziewczyny, po tej majówce tak się rozleniwiłam ze wstawaniem że dziś jak budzik zadzwonił o 7 to stwierdziłam że to niemożliwe hehe ale niestety trzeba było wstać, ale tak mi sie niechciało ze masakra!!

atta gratulacje dla Was oby szybciutko maluszek wyszedl ze szpitala, jak znajdziesz chwilke napisz nam co i jak.

moja mała w nocy nie buszuje, daje mi pospać :)))

a mi daje do wiwatu alergia :(( tak mam czasem nos zapchany ze oddychac mi ciezko :(((

Na Karwinach na Iwaszkiewicza:)

A w ogóle to kupiłam sobie dzisiaj Mustele na rozstępy i odkryłam że jest jakaś nowa formuła. Opakowanie jest inne i pachnie inaczej. Jak dla mnie lepiej. Ciekawe czy będzie lepiej działać:))

Idę myć lodówkę....

Fiu fiu :) daj cynk która to biedronka ;))

Ja własnie wróciłam z zakupów i jestem w takim szoku że muszę się z tym z wami podzielić:) Chodzi o to że w Biedronce pani z kasy poprosiła mnie do siebie przed wszystkimi którzy stali w kolejce - a stały chyba z 4 osoby!!! Nawet nikt nic nie skomentował:) Jestem strasznie miło zaskoczona takim zachowaniem!!:)))
Byłam też w Lidlu tam nikt mnie nie przepuścił:)))

hej mnie tez przerazilo to ze atta ma to juz za soba. Ja to chyba mam zapalenie pecherza;/ piecze mnie i boli podbrzusze. Leze w lozku i nie mam zamaru robic nic ciezkiego. Zastanawiam sie co to moze byc jutro mam umowiona wizyte rano pojde zrobic badania moczu moze to wlasnie cholerne zapalenie pecherza. Mam zawsze straszny z tym klopot. Ja jeszcze nie jestem zpakowana ale pewnie niedlugo to zrobie. Musze jeszcze zrobic liste rzeczy ktore musze kupic. Niechcialabym zeby mnie zaskoczylo. Ostatnio ogladalam wozki co niektore bardzo fajne podobal mi sie xlander i cchico. Miejmy nadzieje dziwczyny ze wszystko bedzie dobrze:) milego dnia. Na szpital nadal niemoge sie zdecydowac Wojewodzki czy Kartuzy??
image

jezeli wybralas Zaspe to spoczko, ale gdyby wszyscy rodzili tylko tam wlasnie ze wzgledu na ten oddzial to porodowki w innych szpitalach swiecilyby pustkami :) :) :) ja jestem bardzo pozytywnie nastawiona do Swissu, szczegolnie jezeli chodzi o badania dzieciaczka po porodzie. Jezeli nie zakwalifikuje sie do porodu tam to wybiore chyba Kliniczną, bo moj pan doktor tam tez przyjmuje

Karollla własnie dlatego zdecydowałam sie na Zaspe:) A czy niedoczynnosc tarczycy jest traktowana jako patologia ciazy?

Cześć piękne :)

mnie też troszkę przeraziło to, że jedna z nas jest już rozpakowana, jakoś sobie tego nie wyobrażam, że Mikołaj miałby już przyjść na świat.. ciągle mi się wydaje, że jednak jest jeszcze sporo czasu..

Mój szkrab też ma wymogi co do spania, ale nie lubi jak się kładę na prawy bok, musi być lewy, inaczej jestem elegancko skopana :P mąż się śmieje, że dziecko mnie już wychowuje ;-)

Ania te opinie sa znacznie przesadzone, to znaczy czesciowo jest to prawda, ale tylko czesciowo... juz mowie o co chodzi.. :)

ogolnie ciezko jest przejsc kwalifikacje, to znaczy ciaza musi przebiegac prawidlowo, wyniki musza byc okej i zadnej patologii ciazy wtedy jestes zakwalifikowana do porodu w swissie. natomiast jezeli chodzi o to, ze cos moze byc nie tak z maluchem...to mają tam sprzet do ratowania niemowlat, wiec nie ma opcji, ze dziecko bedzie bez koniecznej opieki, i nie prawda, ze dziecko wioza od razu do innego szpitala, zeby uratowac, ratuja na miejscu ale potem przewożą gdyż dzieco musi byc pod specjalistyczna opieka, i wtedy przewoza na zaspe, ale prawda jest taka, ze z kazdego innego szpitala tez przewoza na zaspe bo tylko tam jest specjalistyczny odzial dla noworodkow :) nawet jakbym rodzila tu u nas w starogardzie to odratuja mi dziecko ale potem i tak zawioza do gdanska.. mam jednak nadzieje, ze wszystko bedzie ok i nie bede musiala tego przechodzic :(

Stopkrotka twoje maleństwo tez tak od wczoraj daje popalić?W nocy az mi ciężko zasnąć było.Nawet teraz caly czas kopie ;-)

Z ta torbą to chyba jeszcze poczekam do czerwca...

Ja mam zamiar spakować torbę jakoś w ciągu dwóch tygodni, wolę mieć przygotowaną... Zarówno dla mnie, jak i dla Tośki. Bo w sumie, jakbym nagle zaczęła rodzić, a to drugi poród, więc będzie niby szybciej postępował, a musiałabym pakować siebie, zapakować rzeczy dla Tośki, zawieźć ją do teściowej, potem siebie do szpitala, to pewnie bym urodziła gdzieś po drodze... :)

Wczoraj już miałam kilka skurczyków, które mnie mocno zaniepokoiły. Na szczęście nie były regularne, ale już dość silne :/

karolla a nie boisz sie troche rodzic w swissie? Nie chce Cie straszyc czy cos takiego, po prostu sama rozwałazałam porod tam, ale kurcze boje sie ze jakby cos było nie tak(odpukac!) to beda malucha wiezc na kliniczna czy na zaspe...

no niestety.... :( :( komputer mam swoj drugi, ale neta w domu nie mamy tylko Iplusa wiec tak czy siak bede musiala czekac na meza :( jakos dam rade...

a z ta torba do szpitala to faktycznie dobry pomysl...lepiej miec przygotowana bo nigdy nie wiadomo...

ja jeszcze do konca nie wiem czy bede rodzila w Swissie bo nie wiem czy przejde kwalifikacje, tam na szczescie nie trzeba zadnej torby z wyprawka, wystarczy szczotka do zebow i klapki a cala reszta jest na miejscu...ale jak mi przyjdzie wybierac szybko inny szpital to lepiej miec taka torbe

Pewnie ze trudno, nawet nie chce sobie wyobrazac, ale wole miec juz wszytsko w zanadrzu...

Cześć dziewczyny,

Moja młoda też nie lubi jak ja śpię na boku:))) Najspokojniejsza jest jak śpię na plecach...a mówią że nie powinno się spać na plecach.

Karollla bez komputera jest słabo! Dobrze że chociaż wieczorkiem będziesz go miała. Ja jestem z lekka uzależniona i bez komputerka nie wyobrażam sobie życia:)

A co do torby do szpitala to ja chce ją zapakować tak miesiąc wcześniej. Na taka sytuację jaką ma atta to się chyba trudno przygotować...

Dziewczyny a w ktorym tygodniu pakujecie torbe do szpitala? Powiem szczerze ze historia Atty troche mnie zaniepokoiła i wole byc przygotowana...

no właśnie mój też nie lubi lewego boku ;) prawy - nie ma problemu, na plecach trochę gorzej, ale lewy ?! od razu jest bunt.

to szkoda, że będziesz tylko wieczorami ... chociaż i tak dobrze, że w ogóle :) pewnie będzie sporo do czytania :)

bede mogla ale tylko wieczorami jak moj K wroci z pracy z komputerem :( :(

a co do spania w nocy...

moj robal nie lubi jak zasypiam na lewym boku, od razu dostaje z kopa i wiem, ze musze zmienic boczek... nie wiem czemu to robi ale czesto tez wsuwa mi nozke albo raczke pod zebra...i wtedy ciezko mi sie oddycha :( aaa...no i najwazniejsze...potrafi caly sie przemiescic na lewy albo prawy bok i mam mega krzywy brzuch... :)

A tak na marginesie - dzisiaj mój mały pierwszy raz nie dał mi spać. Najpierw nie mogłam zasnąć, bo jakbym się nie ułożyła to kopał jak szalony (aż się oczywiście zaczęłam martwić,że coś się dzieje złego), a jak już zasnęłam, to co się budziłam - on razem ze mną i znowu szaleństwo. Zastanawiałam się już, czy nie spać na siedząco ;p Wasze maluchy też już tak harcują w nocy?

Hej Karolla, a z domu nie będziesz mogła pisać?

Inne tematy z forum

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (38 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...

Mój pies ugryzł moje dziecko (32 odpowiedzi)

Witam, mam problem z moim 9 letnim psem. Mamy go od szczeniaka, wzięliśmy go z Ciapkowa, jest...