Mamusie lipcowo-sierpniowo-wrześniowe 2010 cz.8 :)

***LIPIEC***
4.07 Ania22
4.07 fita1 - córcia :)
5.07 marta - synek :)
7.07 gwiazda - synek Mateuszek :)
8.07 zielonakoniczynka
10.07 papciunio
11.07 kk - synek :)
14.07 Milenium - córcia :)
15.07 yecath - synek :)
17.07 nyzosia - córcia :)
17.07 Madziuska - synek :)
17.07 stopkrotka - synek :)
17.07 atta9 - synek :)
18.07 gosiaro - córeczka :)
18.07 aszka79 - córeczka Lenka :)
20.07 mjakmama - córeczka Emilka :)
20.07 Taśka - synek :)
21.07. Agatka - córeczka :)
21.07 sylwiir - córeczka :)
22.07 malaniunia - synek :)
22.07 Moniczka.P
23.07 ssabinka - synek :)
27.07 dedes- bliźniaki
30.07 weronika-co-ma-bzika

***SIERPIEŃ***
2.08 Kiciuchna - synek :)
4.08 antcia - synek :)
5.08 Asiek1
7.08 karollla
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama
10.08 Gabi
12.08 Manka
16.08 Weronikka - synek :)
16.08 panna z mokrą głową
18.08 Morela - synek :)
28.08 karolka
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81
05.09 Madziulka
08.09 AniaMorena
10.09 Ostola
16.09 Sylwia781122
17.09 Sylwia127
19.09 ta_mala_co_sposoben_dziala
20.09 AlexGDY
29.09 piggy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowo-wrześniowe 2010 cz.8 :)

Hej dziewczyny dopiszcie mnie na listę na 01.08 -córka Dorotka

Od początku miałam wewnętrzne przeczucie na chłopca i tez mi większość naokoło mówiła, że będzie synek, a jest córeczka.Nawet z kalendarza chińskiego mi wychodził syn hehe.Nie warto więc wierzyć w żadne zabobony.

pewnie macie racje, u mnie w rodzinie i w rodzinie męża po prostu tak to wygląda, ale pewnie składa się na to więcej czynników
oczywiście najważniejsze, żeby było zdrowe, a ja już je kocham bezwzględu na płeć :) aczkolwiek nurtuje ;-)

Eee, dajcie spokój dziewczyny ;) posiadanie zarówno dziewczynki jak i chłopca ma swoje zalety :) jako że jesteśmy "dziewczynkami" to jasna sprawa, że ciężko jest sobie wyobrazić wychowanie chłopca, tego co ma w głowie, przez co przechodzi na poszczególnych stopniach rozwoju itp itd, no ale prawda też jest taka, że dla chłopca mama jest "księżniczką", najlepszą mamą i kobietą na świecie itd. Czasem niedoścignionym ideałem kobiety ;) więc spokojnie. Najważniejsze żeby pociechy były zdrowe, a jakiej płci będą ... to jaki będzie się miało z nią/nim kontakt w przyszłości zależy od nas samych :)

Gabi roznie bywa z tym kontaktem w latach pozniejszych, mi sie wydaje, ze to wszystko zalezy od charakteru i wychowania. Mam wrazenie, ze moj maz ma ze swoja mama duzo blizszy kontakt niz ja z moja. Ogolnie tez sie kochamy, ale jakos tak rzadko mamy okazje ze soba pogadac ze wzgledu na odleglosc i przez to nasze stosunki sie nieco oddalily, mama nie ma niestety neta, a dzwonic za granice to troche za drogo, wiec pozostaja nam tylko swieta i wakacje...

Madziulka, jak moja mama była ze mną w ciąży, o też jej wszyscy mówili, że będzie chłopak, do tego stopnia jej wkręcili, że jak po porodzie powiedzieli jej, że dziewczynka, to nie uwierzyła i myślała, że ją wkręcają, aż się położna spytała "tak bardzo pani chciała syna?" :P Także spoko, masz dużą szansę na dziewczynkę ;-)

U mnie jest dziwna sytuacja, bo potrafie sobie wyobrazić, że nigdy nie będę miała syna, ale nie, że nie będzie córki ;-) Dlatego wolałabym, żeby teraz była dziewczynka, żebym następną ewentualną ciąże przeszła spokojnie bez stresu czy znów będzie chłopak :P Wydaje mi się, że jak się ma córkę, to bardziej uczestniczy się w jej dorosłym życiu, ma się lepszy kontakt z wnukami, chłopca się wychowuje po to, żeby oddać go innej kobiecie :P

oo nowy wątek :) ciekawa któa wrześniówka pierwsza się dowie co dzidzka ma między nóżkami hihi

Gabi ja też bym bardzo chciałą dziewczynkę, ale wszyscy naokoło gadają że będzie chłopak, czym mnie bardzooooo wkurzają

o super :) bo poprzedni byl dlugasnyyyyyyyyyyyyyyyy

Inne tematy z forum

Impreza urodzinowa dla mamy na 50tke, gdzie zrobić ?????????? na szybko (14 odpowiedzi)

Hej moja mama w kwietniu obchodzi 50 urodziny. Ogólnie impreza była zaplanowana na 17 marca Pod...

Niania- jaki macie zakres obowiązków? (55 odpowiedzi)

Chodzi mi o czas, w którym np dziecko śpi- powiedzmy 2-3h w ciągu dnia. Czy niania gotuje obiad,...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (26 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...