Mamusie lipcowo-sierpniowo-wrześniowe 2010 cz.8 :)

***LIPIEC***
4.07 Ania22
4.07 fita1 - córcia :)
5.07 marta - synek :)
7.07 gwiazda - synek Mateuszek :)
8.07 zielonakoniczynka
10.07 papciunio
11.07 kk - synek :)
14.07 Milenium - córcia :)
15.07 yecath - synek :)
17.07 nyzosia - córcia :)
17.07 Madziuska - synek :)
17.07 stopkrotka - synek :)
17.07 atta9 - synek :)
18.07 gosiaro - córeczka :)
18.07 aszka79 - córeczka Lenka :)
20.07 mjakmama - córeczka Emilka :)
20.07 Taśka - synek :)
21.07. Agatka - córeczka :)
21.07 sylwiir - córeczka :)
22.07 malaniunia - synek :)
22.07 Moniczka.P
23.07 ssabinka - synek :)
27.07 dedes- bliźniaki
30.07 weronika-co-ma-bzika

***SIERPIEŃ***
2.08 Kiciuchna - synek :)
4.08 antcia - synek :)
5.08 Asiek1
7.08 karollla
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama
10.08 Gabi
12.08 Manka
16.08 Weronikka - synek :)
16.08 panna z mokrą głową
18.08 Morela - synek :)
28.08 karolka
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81
05.09 Madziulka
08.09 AniaMorena
10.09 Ostola
16.09 Sylwia781122
17.09 Sylwia127
19.09 ta_mala_co_sposoben_dziala
20.09 AlexGDY
29.09 piggy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowo-wrześniowe 2010 cz.8 :)

Moja za to jest przekora. Kopie jak szalona ale jak tylko położę rękę żeby ją poczuć to jest cisza. Jeszcze gorzej jest jak tatuś położy rękę. Od razu idzie spać:))))) Ale dzisiaj jej nie dałam pospać potrząchałam brzuchem i w końcu mój mąż ją poczuł:)

Co do kg to ja jakoś szczególnie nie narzekam bo w sumie mam 6 kg na plusie ale najgorsze jest to że 4 z ostatniego miesiąca:(( Na ostatniej wizycie u lekarza pan doktor trochę mnie nastraszył i teraz staram się być na diecie bez soli i lepiej się odżywiać. I są efekty. 0,5 kg mniej od tygodnia:)
I mi idzie w brzuch i w uda niestety:(

Myślałam że chociaż w ciąży będę mogła trochę poszaleć z jedzeniem ale niestety - całe życie na diecie!!!

Wczoraj pierwszy raz poczułam kopanie. Wcześniej coś mi się tam w środku przewlało, ale nie mogłam stwierdzić na sto procent, że to kopanie. Aż wczoraj wieczorem dzieciaczek kopnął mnie trzy razy z rzędu prosto w pęcherz. Taki mały jeszcze kurczak z niej/niego, ale kopnięcie czułam bardzo dokładnie :)
Czasami słuchamy muzyki, a tata śpiewa do brzucha jakieś głupiutkie pioseneczki :)
Z rzeczy, które można znaleźć w internecie - jedna dziewczyna na jakimś forum pytała się, czy dziecko (w brzuszku) słyszy muzykę, kiedy ona jej słucha... w słuchawkach na uszach :D
Nie wiem, czy to prowokacja, czy faktyczna niewiedza, ale ubawiłam się bardzo :)))

ah, i yecath - fajnie ta chusta wygląda, też się za taką rozejrzę, no i - ładne zdjęcie :)

hej dziewczyny,
a jak tam w ogóle u Was "zabawy z brzuchem"? :)
mówicie do nich, puszczacie im muzykę, głaszczecie, opukujecie itp?
ja już zaczęłam z małym rozmawiać i od kilku dni mam wrażenie, że reaguje na dotyk :) tzn tam gdzie przyłożę dłoń - tam kopie :))
no i wydaaaje mi się, że reaguje na muzykę ... tzn jak coś mu się spodoba to się odzywa. Ale może to złudzenie :)
a jak z Waszymi brzuszkami?

hejka :) u mnie narazie -1,5kg miałam mdłości naszczęscie bez wymiotów, apetytu nadal u mnie nie ma, choć staram się coś w siebie wcisnać, już jest zdecydowanie lepiej i myśle że waga poleci tylko w góre hehe, mam nadzieje że pójdzie mi tylko w brzuch. Brzusio rano mały wieczorem duży, chyba zdecydować sie nie może, Dziś już nie dopiełam guzika w swoich jeansach, pewnie niedługo przerzuce się na ciążówki :)

Witam pięknie w te ostatnie dni zimy :)

Niech już będzie ciepło, bo kurtka coraz bardziej mi ciąży i kozaki coraz trudniej wkładać na nogi :)
Mój szkrab waży 600 g w 23 tygodniu. Z wagi i wymiarów z usg połówkowego wychodzi na 24/25 tydzień. Urodzę chyba jakiegoś wielkoluda :) cała waga chyba idzie w niego bo ja na razie przytyłam jakieś 5 kg.
Co do wózka to też już zrobiliśmy wstępne rozeznanie. Ponieważ jestem niską osobą i niedużo ważę (ważyłam przed ciążą, potem zobaczymy) zdecydowaliśmy się na bugaboo. Zdecydowała przede wszystkim waga i nie słyszałam na żadnych negatywnych opinii ,wszyscy użytkownicy są mega zadowoleni.
Zapisałam się dziewczyny na te ćwiczenia na basenie. Są u Jezuitów w Gdynii. Trochę daleko bo muszę dojechać z Gdańska, ale lubię ten basen , jest bardzo czysty. Dla zainteresowanych zajęcia są w piątki na 11.00.
Miłego dnia i dużo słonka!

ja mam 6 na plusie :) fakt, zadnych mdlosci nic nie mialam...ale stracilam ochote na czekolade. Brzuch mam juz duuuzy, ale tylko brzuch narazie mi rosnie... reszta bez zmian :)

Dziewczyny a powiedzcie kiedy zaczełyscie tyc? Ja jestem w 14 tyg i jak narazie to jestem tylko 5kg na minusie bo mialam okropne mdłosci przez kilka tygodni, a teraz od paru tygodni waga stoi w miejscu...

Tak mniej więcej do 8-9. miesiąca (ale wtedy już sporadycznie), bo byłam już w ciąży. Mąż czasami nadal wsadza ją w chustę i wio na spacerek ;) Teoretycznie te chusty są dla dzieci do 15 kg! Tośka waży 9 kg. Ale woli sama biegać niż być przytulona do nas. Także już jej za bardzo nie "wiążemy".

yecath dzięki za informacje!!!A jak długo nosiłaś Tosie w chuście?

To jest chusta elastyczna, takie są najlepsze dla noworodków i najłatwiejsze do wiązania dla niewprawionych rodziców :)

Chusta firmy LennyLamb, na allegro są po 139 zł.
http://www.allegro.pl/item947720526_lennylamb_chusta_do_noszenia_dzieci_elastyczna_m.html

Ja kupiłam chustę używaną po 1 dziecku, Tośkę nosiliśmy bardzo dużo. Chusta jest nadal w idealnym stanie, niewyciągnięta, kolor dalej ładny, intensywny, także śmiało polecam tę firmę :)

Wiązanie nie jest trudne, jak doszliśmy do wprawy (po ok. 2-3 tygodniach) to zajmowało nam ok. 30-40 sekund :)

czesc wszystkim :) faktycznie super ta chusta :) :) najwazniejsze, ze bezpieczna dla dzieciatka...ostatnio mowili w wiadomosciach, ze matka wsadziła w jakies tam nosidelko maluszka 7 dniowego i sie szkrabek udusil :( :( :(

yecath super ta chusta!!!!!A powiedz mi, czy to jest taka zwykła tkana czy elastyczna?Ciązko się je wiąże?
No i jakiej masz firmy chustę?Bardzo mi sie podoba!!!!!!

Ale super wyglądacie z tą chustą:))) Macie racje będę zabierała do teściów chustę a nie cały wózek:)))

Ja połówkowe usg 3d/4d robiłam w Gamecie u dr Leszczyńskiej. 250 zł - nie ma znaczenia czy z nagraniem czy nie. Pani dr bardzo sympatyczna i dokładna.

Co do chustowania :) Wkleję fotkę ze spacerku z dwumiesięczną Tosią w chuście :)

image

Już się nie mogę doczekać noszenia synka w chuście :) Super uczucie!

A co do wożenia dzieci w fotelikach samochodowych na stelażach od wózkach to mi też zawsze żal tych maluchów...

Ja robiłam połówkowe u lenckowskiej cena 250 z nagraniem na płytkę - usg 4d

Gdzie kobitki robicie USG połówkowe u kogo i jaki koszt? Ja chciała bym zrobić 3d z płytką.
POZDROWIENIA :)

hehe :) nie martw się, forum "mamusie l-s-w 2010" czuwa nad Twoją pamięcią ... :D
trzeba się wspierać w ciężkich ciążowych momentach ;)

Aaa widzisz!! Zapomniałam że mam małą nosić w chuście!!! Słuszna uwaga:)

Mi chyba się już mózg od tej ciąży obkurcza. Ostatnio robię się coraz bardziej roztargniona:))))

Ja myslalam o x-landerze modelu XA 2010 albo o mutsy albo o bebe confort high trek. Jeszcze nie wiem ktory a co do kolorow to podobno trzeba nawet dwa miesiace na przod zamowic.

image

Inne tematy z forum

Poszukiwany fizjoterapeuta uroginekologiczny (21 odpowiedzi)

Jak w temacie, szukam dobrego fizjoterapeuty uroginekologicznego, zajmującego się m.in...

Imię dla chłopca: Borys, Igor, Bruno, Miłosz? (34 odpowiedzi)

Wiem że wybór imienia to kwestia gustu i zadanie dla rodziców, ale może wyrazicie swoje zdanie?...

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...