Mamusie lipcowo-sierpniowo-wrześniowe 2010 cz.8 :)

***LIPIEC***
4.07 Ania22
4.07 fita1 - córcia :)
5.07 marta - synek :)
7.07 gwiazda - synek Mateuszek :)
8.07 zielonakoniczynka
10.07 papciunio
11.07 kk - synek :)
14.07 Milenium - córcia :)
15.07 yecath - synek :)
17.07 nyzosia - córcia :)
17.07 Madziuska - synek :)
17.07 stopkrotka - synek :)
17.07 atta9 - synek :)
18.07 gosiaro - córeczka :)
18.07 aszka79 - córeczka Lenka :)
20.07 mjakmama - córeczka Emilka :)
20.07 Taśka - synek :)
21.07. Agatka - córeczka :)
21.07 sylwiir - córeczka :)
22.07 malaniunia - synek :)
22.07 Moniczka.P
23.07 ssabinka - synek :)
27.07 dedes- bliźniaki
30.07 weronika-co-ma-bzika

***SIERPIEŃ***
2.08 Kiciuchna - synek :)
4.08 antcia - synek :)
5.08 Asiek1
7.08 karollla
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama
10.08 Gabi
12.08 Manka
16.08 Weronikka - synek :)
16.08 panna z mokrą głową
18.08 Morela - synek :)
28.08 karolka
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81
05.09 Madziulka
08.09 AniaMorena
10.09 Ostola
16.09 Sylwia781122
17.09 Sylwia127
19.09 ta_mala_co_sposoben_dziala
20.09 AlexGDY
29.09 piggy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowo-wrześniowe 2010 cz.8 :)

hej hej :) do mojej wizyty jeszcze tyle czasu że nawet nie odliczam hehe ciekawe czy wtedy poznamy płeć :)

Fajnie macie ze juz polowkowe, ja jeszcze troszeczke , za 9 dni mam tez wizyte i usg wiec moze przy odrobinie szczescia tez juz sie dowiemy co bedzie, wazne zeby bylo zdrowe

Dzieci są uparte i jak nie chcą się pokazać to się nie pokażą:) Moja pokazała co ma między nóżkami, dała się ładnie zbadać ale nie chciała pokazać buzi w usg 3d:((( zakrywała się rączkami i pukanie do niej nie pomagało.

Nie ma co już pokazują charakterek:)))

Ja mam jutro połówkowe ;-)
już nie mogę się doczekać

Na polowkowym moj maly tak fikal ze jak juz pisalam 20min lekarka starala sie Go dokladnie zbadac ale sie nie dal tak sie wiercil i koniec hihi musialam isc po tygodniu zeby powtorzyc tyma razem spal i mogla zobaczyc wszystko oprocz tego co ma miedzy nozkami :)

moja fikała jak mala małpka ale jakos tak razem nozki trzymala mocno, ze ni szlo nic tam zobaczyc hihihi

A Wasze lekarki nie kaza Wam kaszlec jak sie dzidzia zle ulozy? Ja kaszlałam bo dzidzia spała, obudzila sie wtedy i zaczeła fikac i inaczej sie ukladac tak ze mozna bylo sprawdzic przeziernosc karkowa itp:)

malaniunia nie ma czym sie martwic, napewno wszystko bedzie ok :) :) ja tez juz odliczam dni do mojego polowkowego :) ciekawe czy tym razem robal pokaze co ma miedzy nozkami :)

Hej kochane,witam prawie po weekendzie,witam nowe kobietki widze ze jedna z Was bedzie miala coreczke Dorotke moja imienniczka hehe:)

Ja mialam usg powtorzone po tygodniu bo wczesniej maly sie ruszal i sie nie dalo zbadac,teraz w piatek mialam polowkowe to sobie niuniek grzecznie spal az tak grzecznie ze sie nie dalo podejrzec czy jednak chlopak tak jak stwierdzila lekarka za pierwszym razem,ale mowila ze te 'rysy' swiadcza w 90% na pracie wiec chlopak dalej jak byl tak jest:)

Kurcze wg usg to jest 20tydz.a wg miesiaczki jest to 22 tydz. lekarka mowi ze tak sie zdarza ze wyiary dziecka wg usg swiadcza ze jest 'mlodsze' niz wskazuje miesiaczka;/
Do tego maluszek ma troszke jakby powiekszony zaladek i musze powtorzyc usg na nastepnej wizycie ale nie wytrzyam tyle i za 2 tyg.idziemy sprawdzic czy sie opil wod,alo zjadl za duzo i to od tego czy nie;/
Ehhh martwie sie:(

A tak na wesolo to wiosna idzie to i humorki lepsze i samopoczucie:D

Podbijam nas do góry bo spadłyśmy już na 7 stronę:)

Co do tematu wychowania chłopca to coś w tym jest. Ja też się bardzo cieszę że będę miała dziewczynkę bo nie wyobrażam sobie wychować chłopca - choć chcę mieć 2 dziecko i chciałabym żeby był chłopak to jednak mam spore obawy. Ale chyba już tak jest. Mój mąż za to nie wie co on będzie robił z córką:)) Tak więc takie płciowe wątpliwości to widać normalka:)))

hehe, też się tego boję ;) ... to będzie w pewnym sensie wyzwanie ;) ale od tego jest duży facet żeby czasem pomógł i wytłumaczył co siedzi w małej męskiej głowie albo jak się z nią obchodzić :) ... zresztą - na pewno damy radę :))

Moniczka, a w jakiej cenie chciałabyś sprzedać Prenatal? :) Ja biorę i mi super służy, potem będę brała dalej podczas karmienia, także mogę odkupić, jeśli cena będzie atrakcyjna ;)

Co do płci, to ja się cieszę- u nas jest i dziewuszka, i będzie facet, także poznam plusy i minusy wychowywania obydwóch płci :) Chociaż mam stracha- jak się zajmować takim małym facecikiem!

przyszla mama:) Jezeli chodzi o namiary to moge ci podac:) Moj tata ma wlasna firme budowlana. Sam teraz buduje swoj dom . Mozesz dzwonic jutro do 12 bo potem pewnie bedzie mial wyl tel. A potem ma wlaczony od pon do pt jakos do 17:) a potem odpoczywa:) jakbys chciala w innych godz zadzwonic to napisz na forum powiem mu zeby wlaczyl:) 515-284-704 Andrzej Jaworski firma JA-WAN

kasiaka zaparcia na bank po żelazie :) ale z tego co słyszałam to nic w porównaniu z zastrzykami z żelaza :)

witam dwie nowe kobietki :)

Kasiaka dopisz się proszę do listy, bo ja nie mogę, powtarzana wiadomość.

dobrze, że tak szybko się dowiedziałaś, że pomyłka z chłopcem :P

Kasiaka to wyobrażam sobie wasze zdziwienie.U nas był, że tak powiem "rozkrok w pełni" więc mam nadzieje, że niespodzianki nie będzie;-)

Hej Moniczka a co ci po nich było. Ja od tygodnia biorę prenatal i sorbifer(żelazo). Teraz nie wiem po którym lekarstwie mam zaparcia i problem z sikaniem. Wcześniej tego nie miałam. Teraz się zastanawiam i chyba odstawię jedno z lekarstw, zeby zobaczyć po którym mam te problemy.

Ja miałam wczoraj połówkowe i do wczoraj myśleliśmy, że chłopak a tu się okazało córcia.Na poprzednim usg lekarz pomylił ptaka z pępowiną i myśleliśmy przez ok. 4 tyg, że chłopak. A tu wczoraj szok. Muszę się przyzwyczaić, ze to dziewczynka bo w mojej świadomości jeszcze myślę, ze to on.

Dziewczyny mam do sprzedania witaminy Prenatal classic i complex, nie potrzebujecie?? Mój organizm je źle znosił i musiałam zmienić :-)

ale Wam zazdroszczę ze wiecie już co będzie ;( ja muszę czekać do 3.kwie wtedy mam tez połówkowe, nie mogę uwierzyć ze to już 19 tydz !:)

tak troszkę poza tematem ;/ znacie może kogoś kto wyliczy koszt budowy domu ? namiary na jakąś firmę budowlana - sprawdzona tez by się przydały ;)

Inne tematy z forum

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (66 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

rozedma płuc, i co dalej? (5 odpowiedzi)

Dziewczyny,moja najlepsza przyjaciółka zadzwoniła dzisiaj do mnie z informacją,że zdiagnozowano u...

Urlop niani (65 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam