Mamusie lipiec - sierpień 2011 r. *10*

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPIEC-2011-t192711,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-2011r-t202216,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-t206064,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-3-t208324,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-4-t209793,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-5-t212158,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-6-t214161,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-7-t217525,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-8-t220530,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-9-t221819,1,16.html

CZERWIEC/LIPIEC
1. arisa6 - 21 czerwiec SYN
2. francess - 2 lipiec SYN
3. mona_g - 3 lipiec SYN
4. Caroool - 3 lipiec SYN
5. kasiorek555 - 7 lipiec SYN
6. lisiusowa - 8 lipiec SYN?
7. kulka07 - 10 lipiec CÓRKA
8. she_gd - 10 lipiec
9. annamaria836 - 17 lipiec CÓRKA - Aleksandra
10. PysiaKrzysia - 19 lipiec SYN
11. Nikita987 - 19 lipiec CÓRKA
12. aguseek - 20 lipiec SYN
13. hania_m - 20 lipiec SYN
14. monika:-) - 21 lipiec
15. carmelasoprano - 22 lipiec
16. marta82 - 23 lipiec
17. magda84 - 27 lipiec SYN
18. iiikkkaaa - 27 lipiec CÓRKA

SIERPIEŃ
19. Tesula - 2 sierpień
20. agusp - 3 sierpień SYN
21. Muszczek - 4 sierpień SYN
22. wercia83 - 5 sierpień SYN
23. Kejt - 5 sierpień
24. kasisyn - 5 sierpień
25. a_guniek - 10 sierpień
26. Kasia 0606 - 12 sierpień
27. margola13 - 12 sierpień CÓRKA
28. gosia_dim_ - 14 sierpień
29. milka0928 - 14 sierpień
30. Umchi - 16 sierpień SYN
31. mamasyna - 17 sierpień
32. kaska2308 - 18 sierpień SYN/ Kliniczna
33. MARKOWA - 26 sierpień
34. Tamara - 26 sierpień
35. MamaFilipa - 27 sierpień CÓRKA OLA
36. MissMarple - 27 sierpnia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipiec - sierpień 2011 r. *10*

hej dziewczęta, postanowiłam do Was zajrzeć i zapytać o coś :)
wiem, że któraś z Was zakupiła legginsy ciążowe na allegro, ale nie pamiętam kto.
To kto się przyzna?? Jestem ciekawa opinii i namiar na sprzedawcę :)
Będę wdzięczna ;)

Ooo, jak już się dodzwonisz na Morenę, to daj znać, czego się dowiesz :) Bo ja też się tam wybieram, tylko później pewnie, bo u mnie dopiero 22 tydzień w tej chwili.
No i witamy :)

Witam dziewczyny:) dołączam do grona lipcówek:) jestem aktualnie w 24 tc , termin mam na 24 lipca i będe mama Zuzi:) własnie sie rozglądam za szkołą rodzenia i na oku mam szkołe rodzneia w przychodni na morenie( moze orientujecie sie jak wygladaja tam zapisy gdyz jak na razie nie moge sie tam dodzwonic) po mału orientuje sie tez co do szpitala w ktore chce urodzic i moja ginekolożka( dr Czupryńska - super babka) polecila mi szpital wojewódzki, ale sama nie wiem...

A ja właśnie zrobiłam klasyczną kompozycję ciążową... gruszka, potem kiwi, krupnik na obiad i ogórek kiszony ;-)

A u mnie właśnie wybiła połowa :)
Ze spaniem nie mam problemu, gorzej ze wstawaniem bo starszy Szkrab nie da pospać dłużej niż do 7 :)

Witam się "porannie", w sumie to już nawet przedobiadowo.
Tesula, my też mieliśmy wstydzioszkę, pokazała się w 27t.c. i to na dodatkowym USG bo już się nie mogliśmy doczekać. Ciekawe czy aktualny lokator się ujawni za tydzień. W sumie najważniejsze żeby maluszek był zdrowy, a płeć prędzej czy później wyjdzie na jaw.
Ja kładę się najpóźniej koło 23, jak już mała pójdzie spać. A wstaję tak jak ona, czyli między 7 a 8, ale zwykle mam kilka pobudek w nocy.

Hej dziewczyny

ja już po połówkowym, bobas waży już pół kg, ale wstydliwy jest po mamusi - zasłaniał się czym się tylko dało...

w związku z tyn nadal mamy kinder niespodziankę...

Co do spania to ja kłade się ok 23 po ostatnim spacerku z pieskiem wstaję ok 7 jak mnie piesek obudzi, ale potem dosypiam jeszcze tak do 10.30 - 11 i żadnych nocnych spacerów:)

mamuski często mówią, że czesto dzieciaczki są przeciwieństwami.... i tym się martwie. Mój Tymek do 3 miesiaca spał..jadł... spał..itd:) rewelacja!!! Teraz zaczynam sie stresowac jak to bedzie zdrugim... :):):) przede wszytskim z zazdroscia:)
Co do spania to ja spie jak dziecko.... rano 6:30 pobudka i do pracy:)

hehe, mona_g moj synek byl mega grzecznym dzieckiem... przez pierwsze dwa dni zycia :) ale coreczka mojej przyjaciolki (3tygodnie( jest ponoc idealnym dzieckiem, ktore trzeba budzic nawet na jedzenie!!!szok!!!moze moja coreczka tez taka bedzie?;)

ale spijcie duzo, nie da sie co prawda wyspac na zapas, ale pozniej lepiej nie pluc sobie w brode, ze sie nie wykorzystalo czasu ;)

mnie sie teraz nie chce jakos spac, zasypiam o 23 i wstaje o 7, drzemki popoludniowe mnie jakos nie dotycza. ale w pierwszej ciazy spalam prawie caly czas :)

Hey Dziewczynki,
ja nie mogę narzekać na problemy ze spaniem. Zazwyczaj siedzę do około 23-24 i spię spokojnie do 10-11 :D No w końcu kiedyś trzeba się wyspać i poleniuchować w łóżku, bo już za 3 miesiące na takie małe krzyczące maleństwo to nam nie da za bardzo poleniuchować. Chociaż liczę na to, że nasze wszystkie maluchy będą ciche, grzeczne i spokojne, będę spać, jeść i robić kupkę i znów spać :D

Ja w odwiedzinach u mojej mamuski, buszuję po lumpkach. Dziewczyny, ile pięknych rzeczy nakupowałam w różnych rozmiarach za śmieszne pieniądze to poprostu nie do opisania. Niewiem jakoś w Trójmieście nie trafiałam za dużo, a tutaj gdzie nie wejdę to z czymś wychodzę. I to nie tylko sortowane, ale też normalnie na wagę wybierałam. Piękne spodenki ogrodniczki ze sztruksu z HM kupiłam chyba za jakieś 4 zł :D Ba nawet trafiłam z moją mamą do lumpka gdzie kobieta sprzedaje porozwieszane juz na wieszakach i wycenione tylko dziecięce rzeczy. Piękne, nie zniszczone, poprane i poprasowane. Bajka :D

No cóż dobrze że wyjeżdzam jutro bo nakupowałam juz dużą siatkę ciuszków :D

Nikita, mamy maxi cosi mura 4. mieliśmy go tylko wyjąć z kartonów, poskładać, włożyć spowrotem i wyjąć przed porodem. ale póki co stoi cały porozkładany, a ja nie mogę, no nie mogę go dać mężowi do złożenia :) daję sobie jeszcze kilka dni :p

MamaFilipa - zakładam, że u nas będzie wszystko ok. wiem, że nie jest to badanie obowiązkowe, więc stres jednak jest.
zgadzam się z Tobą w pełni co do basenu. przed ciążą byłam już podatna, teraz to zbyt duże ryzyko.

spanie. szybko zasypiam, zazwyczaj ok. 21:00. za to w nocy budzę się kilka razy na siusianie, potem nie mogę zasnąć, nad ranem jest najgorzej. i suma sumarum chodzę niewyspana. jak ktoś tu słusznie zauważył, organizm się już nastawia ;))

MamaFilipa zgadzam się z Tobą w zupełności... kondycja nie ma zbyt wielkiego wpływu na sam poród:) U mnie też całkiem fajnie poszło...skakałam na piłce hehehe ale wspomnienia:)

hej dziewczyny!

kulka - echo serca nie jest obowiazkowym czy zalecanym badaniem, robi sie je wtedy, gdy sa ku temu przeslania - tak jak u ciebie. takie usg robi lekarz specjalista i dzieki temu jest on w stanie zdiagnozowac ewentualna wade. miejmy nadzieje, ze u was bedzie wszystko dobrze. plus dla twojego lekarza, ze skierowal cie do specjalisty zamiast straszyc, lepiej dmuchac na zimne :)

co do basenu - ja omijam to miejsce szerokim lukiem w ciazy, ze wzgledu na ryzyko infekcji. ph pochwy jest teraz latwym kaskiem dla drobnoustrojow. jesli ktos ma problemy w ciazy z infekcjami, to nie powinien chodzic na basen. jesli ktos nie ma z tym problemu - wystarczy zazywac lactovaginal w dni, w ktore jest sie na basenie zeby wzmocnic flore bakteryjna. ja i tak mam spoooro ruchu przy synku ;) ale do tych, ktore musza lezec czy nie uprawiaja sportu w ciazy - nie martwcie sie, tak na prawde wasza kondycja nie ma wplywu na przebieg porodu. ja nigdy nie bylam wysportowana, w ciazy sie nie ruszalam a urodzilam bez jeden kropli potu :)

ja wozek bede kupowac dopiero w lipcu. z takiej racji, ze sporo nadwyrezam sie przy synku i niestety nie mam gwarancji, ze wszystko pojdzie po naszej mysli... moze to zbyt asekuracyjne podejscie i oczywiscie staram sie myslec jak najbardziej pozytywnie, ale ... nie chcialabym zostac z podwojnym wozkiem i tylko jednym miejscem zapelnionym. oby dotrwac do III trymestru!!! a najlepiej do 36-38tygodnia :)

Hania_m ja też tak mam. Siedzę do późna, bo nie chce mi się spać, a rano budzę się po 6 i już nie mogę spać.
Taki los przyszłych mam :)

Ja z zasypianiem nie mam żadnych problemów (21-21.30), a wstaję codziennie o 7.30 razem z Mężem :) I jak wychodzi do pracy też już nie śpię. Ale nawet nie próbuję :)

Dziewczyny, czy Wy też macie takie problemy ze snem? Ja nie mogę długo w nocy zasnąć, a rano budzę się, jak mój mąż wychodzi do pracy i już nie śpię! Dzisiaj siedzę przed kompem od 7.30! Chyba zabiorę się za sprzątanie, bo nie wiem już co robić.

A ja dziś idę do okulisty, zobaczymy jak moje oczy zniosą poród :)
Ostatni raz byłam chyba przed maturą, czyli jakieś 8 lat temu :p

Jak przeczytałam ten artykuł tym badaniu to ja wiem że miałam je robione za każdym razem jak byłam u Dr Doeringa :) Już jestem spokojniejsza bo myślałam że coś przegapiliśmy..

kulka jaki wózek kupiliscie? chyba mi umkneło ;)

i witam nowe mamuski :)

a tu moje ulubione bliźniaki :)
to niesamowite,ale te dzieci ewidentnie się rozumieją :)
http://www.youtube.com/watch?v=m8TxXjCQCtc&feature=player_embedded#at=61

Inne tematy z forum

jaki odkurzacz polecacie ? (25 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?

ciekawe książki dla 4 latka jakie czytacie? (58 odpowiedzi)

czy możecie polecić jakieś fajne tytuły książek dla 4 latka do poczytania na dobranoc. W...

Przedszkole 49 Miś, ul. Śląska - proszę o opinie. (28 odpowiedzi)

Drogie mamy, napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia z tym przedszkolem. Będę bardzo...