Mamusie lipiec - sierpień 2011 r. *10*

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPIEC-2011-t192711,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-2011r-t202216,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-t206064,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-3-t208324,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-4-t209793,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-5-t212158,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-6-t214161,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-7-t217525,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-8-t220530,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-9-t221819,1,16.html

CZERWIEC/LIPIEC
1. arisa6 - 21 czerwiec SYN
2. francess - 2 lipiec SYN
3. mona_g - 3 lipiec SYN
4. Caroool - 3 lipiec SYN
5. kasiorek555 - 7 lipiec SYN
6. lisiusowa - 8 lipiec SYN?
7. kulka07 - 10 lipiec CÓRKA
8. she_gd - 10 lipiec
9. annamaria836 - 17 lipiec CÓRKA - Aleksandra
10. PysiaKrzysia - 19 lipiec SYN
11. Nikita987 - 19 lipiec CÓRKA
12. aguseek - 20 lipiec SYN
13. hania_m - 20 lipiec SYN
14. monika:-) - 21 lipiec
15. carmelasoprano - 22 lipiec
16. marta82 - 23 lipiec
17. magda84 - 27 lipiec SYN
18. iiikkkaaa - 27 lipiec CÓRKA

SIERPIEŃ
19. Tesula - 2 sierpień
20. agusp - 3 sierpień SYN
21. Muszczek - 4 sierpień SYN
22. wercia83 - 5 sierpień SYN
23. Kejt - 5 sierpień
24. kasisyn - 5 sierpień
25. a_guniek - 10 sierpień
26. Kasia 0606 - 12 sierpień
27. margola13 - 12 sierpień CÓRKA
28. gosia_dim_ - 14 sierpień
29. milka0928 - 14 sierpień
30. Umchi - 16 sierpień SYN
31. mamasyna - 17 sierpień
32. kaska2308 - 18 sierpień SYN/ Kliniczna
33. MARKOWA - 26 sierpień
34. Tamara - 26 sierpień
35. MamaFilipa - 27 sierpień CÓRKA OLA
36. MissMarple - 27 sierpnia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipiec - sierpień 2011 r. *10*

Witam Mamuśki!
co jakiś czas poczytuję sobie Wasze forum, ale przyznam się ze nieregularnie :) Termin porodu mamy na 04.07, będzie córeczka Antosia :) Już nie możemy się doczekać małej kruszynki! Powoli zaczynam kompletować wyprawkę dla Małej i odliczamy dni!
Pozdrowionka dla wszystkich oczekujących :)

Dopisuję się do listy:
CZERWIEC/LIPIEC
1. arisa6 - 21 czerwiec SYN
2. francess - 2 lipiec SYN
3. mona_g - 3 lipiec SYN / KUBUŚ :) / Szpital Wojewódzki
4. Caroool - 3 lipiec SYN
5. zlota- 4 lipiec CÓRKA/Antosia/Szpital Wejherowo
6. kasiorek555 - 7 lipiec SYN/ Gdynia Redłowo
7. lisiusowa - 8 lipiec SYNEK / Jaś / Szpital Wojewódzki
8. kulka07 - 10 lipiec CÓRKA
9. she_gd - 10 lipiec
10. donnieczka - 11 lipiec CÓRKA
11. annamaria836 - 17 lipiec CÓRKA ALEKSANDRA / Gdynia Redłowo
12. PysiaKrzysia - 19 lipiec SYN
13. Nikita987 - 19 lipiec CÓRKA
14 bruxa - 20 lipiec SYN
15 aguseek - 20 lipiec SYN ADAM / Zaspa
16. hania_m - 20 lipiec SYN
17. monika:-) - 21 lipiec CÓRKA AMELIA / Szpital w Pucku lub Wejherowie
18. carmelasoprano - 22 lipiec CÓRKA
19. marta82 - 23 lipiec, CÓRKA, TOSIA, Szpital Wojewódzki Elbląg
20. magda84 - 27 lipiec SYN
21. iiikkkaaa - 27 lipiec CÓRKA

SIERPIEŃ
22. Tesula - 2 sierpień
23. agusp - 3 sierpień SYN Borys/Swissmed
24. Muszczek - 4 sierpień SYN Krzyś
25. wercia83 - 5 sierpień SYN
26. Kejt - 5 sierpień
27. kasisyn - 5 sierpień
28. a_guniek - 10 sierpień
29. Anuleczkaa - 12 sierpień CÓRKA
30. Kasia 0606 - 12 sierpień
31. margola13 - 12 sierpień CÓRKA
32. gosia_dim_ - 14 sierpień
33. milka0928 - 14 sierpień
34. Umchi - 16 sierpień SYN
35. mamasyna - 17 sierpień
36. kaska2308 - 18 sierpień SYN / Kliniczna
37. MARKOWA - 26 sierpień CÓRKA ZUZANNA/ Kliniczna
38. Tamara - 26 sierpień
39. MamaFilipa - 27 sierpień CÓRKA Ola / Poliklinika Ginekologiczno-Położnicza dr Arciszewki Białystok
40. MissMarple - 27 sierpień

aha i MamaFilipa na pewno bedziesz zadowolona z happymum, ja mam od nich ciuchy i sa super jakosciowo :)

Bruxa witam w klubie kolek nerkowych, mi tez powiedzieli ze ból porównywalny do tego przy porodzie... także damy rade! ja byłam w zeszly weekend w wojewódzkim, a Ty gdzie lezałas???

Kulka moja Natka tez dzis słabiej sie rusza, moze nasze maluchy maja poprostu słabszy dzień , ja dopiero do lekarza ide 6 kwietnia...

Gosia, o jacie... współczuje... idzie sie wsciec ze ludzie zabieraja cos na co sami nie zapracowali!!!!

mi dziś się śniło,że karmiłam małą.. obudziłam się aż z wrażenia :)
wczoraj kupiłam pierwszą sukienkę dla Niny pewnie to mi się udzieliło :)

dziewcyzny, dziękuję za miłe słowa. mam nadzieję, ze wszystko ok z małą.

Muszczek, ja nie wkleję brucha, jam niegotowa :)

kurczę, przez ostatnie 4 tyg przytyłam tylko 1 kg, byłam z siebie dumna. wystarczył weekend i wpadły 2 dodatowe kg. akuratnie przed wizytą u lekarza i ważeniem :)

No nieźle, współczuję :( My się dopiero co dorobiliśmy auta, ale naszego raczej nikt kraść nie będzie :p Natomiast jeśli chodzi o kradzieże to policja u nas raczej słabo działa niestety...

Ja już w sklepie byłam, zimno strasznie, ale mi się dziś taaaaak strasznie nic nie chce. Oby do tego 1 kwietnia :)

Gdzie pozostałe brzuszki? :)

Dzięki dziewczyny za miłe słowa. Nie wiem jakie są szanse na odnalezienie auta... Ale co za skur... kradnie rodzinne kombi?! Spod bloku ukradli, prawdopodobnie w ciągu dnia, jak ja siedziałam z chorą Hanią w drugim pokoju, a zasłoniłam żaluzje bo kładłam małą spać.

Wrzucam linka do bloga mojego męża, może ktoś ze znajomych będzie coś wiedział, może ktoś coś widział w Trójmieście czy okolicach: http://zibi.nora.pl/2011/03/28/z*******i-mi-auto.html

Momentami słownictwo mocne, ale każdemu nerwy puszczają...

gosia_dim_ współczuję :(

kulka07 no to w maju będziecie mieli wesoło z meblowaniem :)meblowanie zawsze jest fajne a dla dzidzi to już w ogóle:)

mój mały się mocno rusza ostatnio ale i tak czekam na usg bo ostatnio miałam prawie miesiąc temu :/ w poniedziałek wizyta ....
kulka07 na pewno wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki za wizytę :)

Kulka07 chyba często mamom zdarza się miewać takie koszmary:( po urodzeniu bedzie jeszcze ciekawiej...przynajmniej ja tak mam.. każda gorączka, choroba mojego synka strasznie mnie meczy:) Taki los mamy:)

oj gosia_dim nie zazdroszczę nie dość, że bez auta to te wszystkie przesłuchania itp. to jakaś masakra, ale to może jakieś gnojki i zostawili gdzieś auto w lesie i może się znajdzie.

Znowu nie ma słońca a ja nie mogę się zmobilizować, żeby wstać z łóżka...;-) żeby to lenistwo na małego się nie przeniosło:)
a trzeba iść do sklepu bo nie ma co jeść:D

gosia_dim współczuję. u nas bez auta to jak bez ręki ...

mi się marzą spodnie ogrodniczki, z których można odpiąć górę i wtedy robią za zwykłe spodnie ciążowe. tylko, że widziałam takie w jakiejś gazecie i nie mogę już odnaleźć. widziałyście gdzieś takie w 3city ?

w końcu mamy drzwi do sypialni!

na początu maja zamawiamy zestaw meblowy dla małej. nie mogę się doczekać. ogólnie nie mogę się już doczekać naszego mikruska. martwię się, bo ostatnio zdecydowanie słabiej się rusza. dobrze, że jutro lekarz, to sprawdzi, czy wszystko ok. miewam koszmary, że mała mi w brzuchu umarła :|

O kurde, Gosia, jaka zła wiadomość! Gdzie Wam ukradli, spod domu???? Może jeszcze się odnajdzie. Najgorszy moment na takie nerwy:( 3maj się dzielnie!

A nam ukradli auto...

MamaFilipa a masz jakieś foto tej kiecki? Będę wdzięczna za zdjęcie tudzież link :) Bo możliwe, że jestem nieco cofnięta w rozwoju, ale nie znalazłam na ich stronie żadnej jeansowej kiecy... ;)

bruxa - ja zamowilam jedna przez allegro i trafilam na b. kiepskiej jakosci jeans, ktory w dodatku po pierwszym wlozeniu rozciagnal sie na maxa :( no ale sukienka kosztowala 69,90 wiec czego sie tu spodziewac... choc mam kilka spodnic ciazowych wlasnie z allegro, ni by po 39,99 a nosza sie super :)

zainwestowalam troche i kupilam slodka jeansowa sukienke w happymum, z szelkami lub bez, z kokardka (moze ja odpruje, jak mi nie bedzie pasowac). jutro powinna byc, mysle, ze bedzie o niebo lepsza niz ta z allegro :) w zeszlej ciazy mialam sukienke jeansowa z niveny, ale nie tak urodziwa jak ta z happymum. jutro jaak dojdzie, to dam znac, czy warto kupowac :)

a mi się wydawało, że mam taaaaki wielki brzuch:) o tu się okazuje, że jestem całkiem płaska. bo ja nie lubię rosnącego brzucha (lubię tylko jak dziecko kopie), mam obsesję na punkcie rozstępów i tego, że nie będę mogła schudnąć. generalnie nie lubię być w ciąży, chociaż wszystkie dolegliwości pierwszego trymestru mnie ominęły... a najbardziej to nie lubię, że mi stopy przytyły (nie są spuchnięte, są grube po prostu). patrzę na te stopy i myślę sobie, że chyba nie są moje.

też budzicie sie co rano o świcie? nawet jak położyłyście się 4h wcześniej? masakra jakaś, bo ja codziennie o 6 bez budzika. Ojciec Mojego Dziecka się smieje, że organizm się przestawia, żeby potem nie przezyć zbyt wielkiego szoku;)

Przy okazji - orientujecie się może gdzie można zakupić sukienkę ciążową typu ogrodniczka? Obskoczyłam w zeszłym tygodniu kilka sklepów i nic a na allegro ciężko mi coś upolować. Może widziałyście coś w tym stylu?

Hej Dziewczyny, widzę, że poszalałyście z wpisami przez weekend :)
Ja niestety spędziłam go w szpitalu - atak kolki nerkowej :((( Podobno ból jest porównywalny do porodowego... więc nie wiem czy się cieszyć czy płakać ;)
Brzuchy suuuper!!! i cały pomysł z wrzucaniem fot mnie osobiście bardzo poprawił humor, bo ja generalnie jestem na tyle głupia że zamiast się z brzucha cieszyć to płaczę, że jestem gruba i mój mąż ma ze mną krzyż pański ;)

Dziewczyny piękne brzuszki!!!! i figury!!!!
I ja jak sobie pstryknę to się pochwalę :) choć nie wiem czy jest czym, bo już 8kg na plusie :(

MamaFilipa i ja czekam na wiosnę, bo w domu kota idzie dostać!
Ogólnie jestem jakaś depresyjna i tylko się ze wszystkimi kłócę i płaczę po kątach :/

kulka07 napisałam tak jak powiedziano mi w sklepie ale jakoś do 2,5 roku to jednak nie jestem pewna czy wystarczy bo spacerówka jest dość mała bo ją sama widziałam.

MamaFilipa znowu dobre wieści od ciebie:) Czekamy na te upały wiosenne :))))))))

Inne tematy z forum

prezent dla dziecka - który wybrać? (7 odpowiedzi)

Dziewczyny muszę kupić prezent dla dziecka. Wiem już co chcę kupić, ale nie mogę się ostatecznie...

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...

Naprawa zabawek (13 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...