Mamusie lipiec - sierpień 2011 r. *10*

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPIEC-2011-t192711,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-2011r-t202216,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-t206064,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-3-t208324,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-4-t209793,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-5-t212158,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-6-t214161,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-7-t217525,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-8-t220530,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-9-t221819,1,16.html

CZERWIEC/LIPIEC
1. arisa6 - 21 czerwiec SYN
2. francess - 2 lipiec SYN
3. mona_g - 3 lipiec SYN
4. Caroool - 3 lipiec SYN
5. kasiorek555 - 7 lipiec SYN
6. lisiusowa - 8 lipiec SYN?
7. kulka07 - 10 lipiec CÓRKA
8. she_gd - 10 lipiec
9. annamaria836 - 17 lipiec CÓRKA - Aleksandra
10. PysiaKrzysia - 19 lipiec SYN
11. Nikita987 - 19 lipiec CÓRKA
12. aguseek - 20 lipiec SYN
13. hania_m - 20 lipiec SYN
14. monika:-) - 21 lipiec
15. carmelasoprano - 22 lipiec
16. marta82 - 23 lipiec
17. magda84 - 27 lipiec SYN
18. iiikkkaaa - 27 lipiec CÓRKA

SIERPIEŃ
19. Tesula - 2 sierpień
20. agusp - 3 sierpień SYN
21. Muszczek - 4 sierpień SYN
22. wercia83 - 5 sierpień SYN
23. Kejt - 5 sierpień
24. kasisyn - 5 sierpień
25. a_guniek - 10 sierpień
26. Kasia 0606 - 12 sierpień
27. margola13 - 12 sierpień CÓRKA
28. gosia_dim_ - 14 sierpień
29. milka0928 - 14 sierpień
30. Umchi - 16 sierpień SYN
31. mamasyna - 17 sierpień
32. kaska2308 - 18 sierpień SYN/ Kliniczna
33. MARKOWA - 26 sierpień
34. Tamara - 26 sierpień
35. MamaFilipa - 27 sierpień CÓRKA OLA
36. MissMarple - 27 sierpnia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipiec - sierpień 2011 r. *10*

o ja jaki mały fajny brzuszek ;)
ile Ty wazysz? ile przytyłas? jesli to wszystko to nie tajemnica oczywiscie :)
za to cycki masz jak ja, mega duze :) bola Cie? mnie moje czesto bola i wnerwiają... tesknie za moim zwykłym małym B...

No to zobaczymy czy się uda. To mój Brzusio :D Jutro zaczynam 7 miesiąc :D

image

ja tez sierota jestem i zawsze czekam cierpliwie... choc w sumie nie zdazyło sie jeszcze zebym nie miała siły stac czy cos i zeby ktos mnie musiał puscił w kolejce... jak długo bede mogła stac to bede stała w kolejkach w hipermarketach a potem jak juz nie bede mogła tp...mmmhh bede wysyłac meża na zakupy ;) a potem z dzieckiem to sie zobaczy... jak ja to lubie mowic-rzeczywistośc i tak wszystko zweryfikuje :)

napiszcie wiecej szczególow co juz macie i co planujecie kupic dla malucha...

Przyznam się że w sklepie nie korzystałam jeszcze z kas pierszeństwa, ale coś czuję że zbliżające się święta przyczynią się do skorzystania z posiadanych uprawnień.

Na pewno korzystam z tego u mojego alergologa. U którego średnio na wizytę oczekuje się 3 godziny na korytarzu lub trzeba być późnym wieczorem. A że siedzenie tyle czasu nie jest dla mnie najłatwiejsze, a dodatkowo nie wszyscy są zdrowi, jak tylko przychodze na wizytę to zgłaszam że jestem w ciąży i jestem przyjmowana po jakiś góra 20 minutach :D I jeszcze Pani pielęgniarka sprawdza czy miejsce się dla mnie znalazło do siedzenia :D

Właśnie dziewczyny trzeba by powklejać zdjęcia brzuszków, jestem ciekawa jakie macie.

Ja mam 6 kilo na plusie, na szczęście ostatni mocny ból kręgosłupa przestał doskwierać, nie mam problemu z drętwieniem kończyn, ale jak przesadziłam ze spaceram z Mężusiem to już ledwo szłam, bo mnie jakieś skórcze brały i nie mogłam prawie nogi ruszyć :D No ale tak to jest jak się było przykutym trochę do łożka i pojawiła się wiosenna pogoda.

Caroool ja korzystałam z kas z pierwszeństwem w ciąży z Hanią kilka razy i to częściej z małym brzuchem bo na początku gorzej się czułam i było mi słabo. Z małą w foteliku też korzystałam (ja i mąż). Teraz chyba raz się zdarzyło, bo w innych kasach były wielkie kolejki. Kilka razy weszłam przed kogoś nieuprawnionego, po prostu mówiąc "przepraszam, chcę skorzystać z tej kasy" czy coś w tym stylu i zwykle dało się to grzecznie załatwić, chociaż nie jestem zbyt "przebojowa". Nie mam problemu w przychodni, w LuxMedzie są kartki że kobiety w ciąży mają pierwszeństwo, przy rejestracji i przy zabiegowym. A jak przed pobraniem ktoś mi sapie że się wpycham to pytam "czy ktoś jeszcze jest w ciąży?", najfajniej to działa jak są same starsze panie i panowie ;-) W końcu ciężarna nie powinna być zbyt długo na czczo, prawda?

Jeśli chodzi o tamten wątek, po prostu warto ludzi uczulić na pewne sprawy. Może któryś rodzic przeczyta co napisałam, poczuje się pewniej i następnym razem zwróci uwagę obcej osobie robiącej coś dziwnego.

My ostatnio zbiegani i tyko Was podczytuję co nowego tutaj się dzieje, a już nie mam sił żeby coś napisać.

Nienawidzę jak ktoś obcy niepytany zwraca mi uwagę w szczególności stare baby :) gosia_dim ładną dyskusję tam wywołałaś, ale może na przyszłość, ktoś się zastanowi.
Dziewczyny korzystacie w sklepach z kas z pierwszeństwem..? Wczoraj stojąc w takiej kolejce dziewczyna majac mniejszy brzuch odemnie (oczywiście ciąża,ciąży nie jest równa) potrafiła skorzystać z tych "przywilejów" a Wy? Ja nie potrafię i tak sobię myśle czy tylko ze mnie taka ofiara?:)

7 kilo na plusie :( plecki bolą mnie coraz bardziej jak dłużej pochodzę. Łączę się w bólu drętwienia rąk i nóg. Brzuch wydaje mi się być ogromniasty.
Jutro idziemy do lekarza zobaczyć co tam u Szkrabka słychać.

Co do wyprawki mamy naprawdę sporo tylko miejsca brak do trzymania tego, ale to dlatego, że dużo rzeczy dostajemy lub odkupujemy od znajomych.
Listę mam sporządzoną tylko muszę zacząć sztywno się jej trzymać. Bo co wyląduje w sklepie to kupuję coś co niekoniecznie jest potrzebne :)
Dalej zostanawiam się nad kupnem tego koslipera..

Miłego wieczorku mamuśki!!

porady to juz teraz mi daja i to niekoniecznie starsi ludzie ;) ale ja podchodze do tego z usmiechem ;) a co mi tam, niech e pogadaja :) ja i tak zrobie jak bede chciała :)

ostatnio np. uswiadomiono mi, ze ja nic nie mam ani nic nie wiem odnosnie wyprawki itp rzeczy dla niuni ;) zaczynam powoli robic liste rzeczy dla dziecka, a Wy co juz macie???
my mamy kosz wiklinowy do spania i ciuszki... a reszta mmhhh własnie sie musze za to zabrac....

A tu link do mojego wątku, do pośmiania się http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=225952&c=1&k=160

Do mamuś, które nie mają starszej pociechy: przygotujcie się na róznego rodzaju "porady", zwłaszcza od pań, a szczególnie tych starszych ;-)

Witam się weekendowo i sennie. Ta pogoda jest straszna, potrafię "zniknąć" na godzinę, dwie ;-)
Pozdrowienia dla wiercioszków, mniejszych i większych. U nas połowinki, nie wiem kiedy to zleciało! Niebawem połówkowe, a potem już "z górki" tylko z coraz cięższym brzusiem.
Co do grania, ja bym chętnie wróciła do RPG na PC, tylko nie ma kiedy. Jeszcze w ciąży z Hanką jak się dobrze czułam to trochę siedziałam na Neverwinter Nights, Baldur's Gate itp. a teraz nie ma kiedy ;-(

Marteczka jeśli chodzi o SR, mój lekarz popierał tylko musiałam uważać na ćwiczenia fizyczne ze względu na rozwarcie i ułożenie dziecka, więc albo Twój lekarz ma "poczucie humoru", albo jest nieogarnięty w temacie. Położne i pielęgniarki bardzo sobie cenią jak kobieta była w SR, wiem po sobie i koleżankach i nie chodzi tylko o poród ale również o opiekę nad dzieckiem i uczestnictwo partnera w całej tej imprezie.

MamaFilipa byłam na stronce kliniki gdzie chcesz rodzić i powiem Ci że wygląd niektórych sal kładzie Swissmed na łopatki ;-) I jeszcze ta relatywnie niska cena... Moja mama stwierdziła, że po porodzie w prywatnej kilnice powinno się pójść do NFZ i dostać zwrot tego co zaoszczędzili na mnie państwowo. Akurat "Twoja" klinika współpracuje z NFZ ale Swissmed już nie jeśli chodzi o porody.

Umchi no to witaj w klubie:) nie mogę się doczekać następnych ruchów.

No to ja się też pochwalę, że zaczęłam czuć małego od wczoraj, bardzo śmieszne uczucie ;-)

Markowa to na pewno ruchy! :) tez tak miałam :) tylko ja nieco pozniej ;)

ja własnie ostatnio zaczynam myslec ze juz blizej niz dalej...troche mnie to zaczyna przerazac ;)

Witam Kobietki w ten piękny Dzień,
Zaczynam III trymestr. Boże kiedy to zleciało. Już niecałe 100 dni do porodu.

Kubuś buszuje w brzuszku jak wariat. Ale brzuszek dalej malutki :D Ale na szczęście już trochę wystaje więc ja się mogę nim nacieszyć :D

Życzymy Wam miłego dzionka :D

Markowa, to na pewno ruchy :) ja na początku tak samo moje opisywałam i nie byłam pewna, bo czekałam na "motylki". Po dwóch dniach byłam już pewna, że to dziecko, a potem ruchy stawały się coraz wyraźniejsze.

Kulka spoko, ja nie wiem czy tylko jak sie ma lekarza z klinicznej to przyjmuja tam... tak mi mowiła kolezanka ze wtedy łatwiej sie tam dostac, ale sa przeciez dziewczyny co maja lekarzy co nie pracuja w zadnym szpitalu i tez rodza na klinicznej...ja mysle, ze to poprostu zalezy od szczescia czy duzo rodzacych jest w danym momencie...

czołem dziewczęta :)

no i piękny powrót zimy.. kozaki mąż musiał z piwnicy przynosić, bo kazałam mu wcześniej powynosić :)
u nas jest kuzynka na klika dni i wczoraj z mężem zaszaleli z winem. teraz śpią jak nieżywi :))) o 2:00 w nocy jak szłam siusiu to słyszałam jak się kłócą o to, który suv jest lepszy :))
mój mąż też gra na ps3. właściwie grywamy razem. uwielbiamy psmove. dzięki temu, że mamy dużo gier na kilka osób często wpadają znajomi na wieczory gier i zabaw :)
jutro obciążenie glukozą, w środę wizyta u nowego lekarza. stresuje mnie ta zmiana lekarza w 6 mcu ciąży, ale nie wytrzymałabym z tamtą panią dr.
Nikita, zmartwiłaś mnie tym postem, ze na kliniczną przyjmują tylko od lekarzy z klinicznej. niestety już nie będę miała lekarza z klinicznej, a chciałabym tam rodzić. moja kuzynka rodziła w grudniu i ją przyjęli bez niczego. nie miała lekarza prowadzącego z klinicznej. no ale była wówczas jeydną rodzącą w calym szpitalu :)
dowiem się na SR, jak to jest.

Markowa - to napewno ruchy :)
Ja doświadczyłam tego przyjemnego uczucia 11 dni temu.
Na początku też nie byłam pewna ale za dwa dni zobaczyłam je na własne oczy. Napewno za kilka dni też to zobaczysz i upewnisz się - miłe i zaskakujące uczucie :)
Od tej pory codziennie je odczówam, szczególnie z rana i z wieczora.

Wiecie co... chyba dziś czuje ruchy małej...

Nie wiem co to jest ale wcześniej nic takiego nie czułam. Uczucie jakby pękały bąbelki w dole brzucha. :) Myślicie, że to to?

carmelasoprano - jestem z Władysławowa :) a Ty? Może z bliskich okolic?

uaktualniam :)

CZERWIEC/LIPIEC
1. arisa6 - 21 czerwiec SYN
2. francess - 2 lipiec SYN
3. mona_g - 3 lipiec SYN / KUBUŚ :) / Szpital Wojewódzki
4. Caroool - 3 lipiec SYN
5. kasiorek555 - 7 lipiec SYN/ Gdynia Redłowo
6. lisiusowa - 8 lipiec SYNEK / Jaś / Szpital Wojewódzki
7. kulka07 - 10 lipiec CÓRKA
8. she_gd - 10 lipiec
9. donnieczka - 11 lipiec CÓRKA
10. annamaria836 - 17 lipiec CÓRKA ALEKSANDRA / Gdynia Redłowo
11. PysiaKrzysia - 19 lipiec SYN
12. Nikita987 - 19 lipiec CÓRKA
13 bruxa - 20 lipiec SYN
14 aguseek - 20 lipiec SYN ADAM / Zaspa
15. hania_m - 20 lipiec SYN
16. monika:-) - 21 lipiec CÓRKA AMELIA / Szpital w Pucku lub Wejherowie
17. carmelasoprano - 22 lipiec CÓRKA
18. marta82 - 23 lipiec, CÓRKA, TOSIA, Szpital Wojewódzki Elbląg
19. magda84 - 27 lipiec SYN
20. iiikkkaaa - 27 lipiec CÓRKA

SIERPIEŃ
21. Tesula - 2 sierpień
22. agusp - 3 sierpień SYN Borys/Swissmed
23. Muszczek - 4 sierpień SYN Krzyś
24. wercia83 - 5 sierpień SYN
25. Kejt - 5 sierpień
26. kasisyn - 5 sierpień
27. a_guniek - 10 sierpień
28. Anuleczkaa - 12 sierpień CÓRKA
29. Kasia 0606 - 12 sierpień
30. margola13 - 12 sierpień CÓRKA
31. gosia_dim_ - 14 sierpień
32. milka0928 - 14 sierpień
33. Umchi - 16 sierpień SYN
34. mamasyna - 17 sierpień
35. kaska2308 - 18 sierpień SYN / Kliniczna
36. MARKOWA - 26 sierpień CÓRKA ZUZANNA/ Kliniczna
37. Tamara - 26 sierpień
38. MamaFilipa - 27 sierpień CÓRKA Ola / Poliklinika Ginekologiczno-Położnicza dr Arciszewki Białystok
39. MissMarple - 27 sierpień

Inne tematy z forum

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...

firanki przez internet??? (18 odpowiedzi)

kupiłybyście? np z allegro..bo ja się zastanawiam właśnie... a może jakiegoś sprzedawcę polecicie?

otworzyć firmę ?? (36 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....