Mamusie lipiec - sierpień 2011 r. *11*

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPIEC-2011-t192711,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-2011r-t202216,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-t206064,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-3-t208324,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-4-t209793,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-5-t212158,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-6-t214161,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-7-t217525,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-8-t220530,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-9-t221819,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-10-t225144,1,16.html

CZERWIEC/LIPIEC
1. arisa6 - 21 czerwiec SYN
2. francess - 2 lipiec SYN
3. mona_g - 3 lipiec SYN / KUBUŚ :) / Szpital Wojewódzki
4. Caroool - 3 lipiec SYN
5. kasiorek555 - 7 lipiec SYN/ Gdynia Redłowo
6. lisiusowa - 8 lipiec SYNEK / Jaś / Szpital Wojewódzki
7. kulka07 - 10 lipiec CÓRKA
8. she_gd - 10 lipiec
9. donnieczka - 11 lipiec CÓRKA
10. annamaria836 - 17 lipiec CÓRKA / ROKSANA / Gdynia Redłowo
11. PysiaKrzysia - 19 lipiec SYN
12. Nikita987 - 19 lipiec CÓRKA
13 bruxa - 20 lipiec SYN
14 aguseek - 20 lipiec SYN ADAM / Zaspa
15. hania_m - 20 lipiec SYN
16. monika:-) - 21 lipiec CÓRKA AMELIA / Szpital w Pucku lub Wejherowie
17. carmelasoprano - 22 lipiec CÓRKA
18. marta82 - 23 lipiec, CÓRKA, TOSIA, Szpital Wojewódzki Elbląg
19. magda84 - 27 lipiec SYN
20. iiikkkaaa - 27 lipiec CÓRKA

SIERPIEŃ
21. Tesula - 2 sierpień
22. agusp - 3 sierpień SYN Borys/Swissmed
23. Muszczek - 4 sierpień SYN Krzyś
24. wercia83 - 5 sierpień SYN
25. Kejt - 5 sierpień
26. kasisyn - 5 sierpień
27. a_guniek - 10 sierpień
28. Anuleczkaa - 12 sierpień CÓRKA
29. Kasia 0606 - 12 sierpień
30. margola13 - 12 sierpień CÓRKA
31. gosia_dim_ - 14 sierpień
32. milka0928 - 14 sierpień
33. Umchi - 16 sierpień SYN
34. mamasyna - 17 sierpień
35. kaska2308 - 18 sierpień SYN / Kliniczna
36. MARKOWA - 26 sierpień CÓRKA ZUZANNA/ Kliniczna
37. Tamara - 26 sierpień
38. MamaFilipa - 27 sierpień CÓRKA Ola / Poliklinika Ginekologiczno-Położnicza dr Arciszewki Białystok
39. MissMarple - 27 sierpień
40. Maua_mama - 28 sierpnia SYN / Szpital w Wejherowie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipiec - sierpień 2011 r. *11*

Nikita, piszesz o pzresuniętym terminie. pytałam lekarza, jak to jest, że z k\żdego usg mi wychodzi inny - coraz dalszy - termin porodu i który mam brac pod uwagę. on powiedział, że jako przewidywany termin porodu bierze się ten ustalony w 10 tc - my mieliśmy usg w 12 tc. i tego się mamy trzymac. ale muszę też się przyznac, ze zaczęłam się gubic, w którym tygodniu ciąży jestem :) i jak teraz pójdę 20.04 na wizytę to się zaptyam, jak to dokładnie liczyc, bo co usg to zmienialiśmy: a to od poniedz liczymy, a to od czwartku, od soboty i w końcu się pogubiłam :)

Donnieczka wyczytałam ze w wojewódzkim chcesz rodzic, to podobnie jak ja i mamy zbizony termin, bo moj 19 lipca przesunął sie na troche wczesniejszy ;) wiec moze spotkamy sie na porodówce :)

Ja też się witam!!!

Ta pogoda mnie dołuje :/ kiedy wreszcie będzie prawdziwa wiosna???

a ja mowie tylko Dzień Doby!
no i jeszcze ze nic mi sie nie chce i spiaca jestem...

Cześć :)
Ja glukozę miałam w sobotę i mam podobne odczucia jak agusp :), jakoś wypiłam szybciutko i nic mnie nie zemdliło, nie było to takie straszne ;)
W sobotę pojechaliśmy do mama i ja bo chciałam porównać wózki- urbanrider i mura 4 ale mura 4 wyprzedana.
Pomimo wiatru spacer weekendowy zaliczony :)
Jeśli chodzi o prezenty na komunię to ja chrześniakowi kupowałam zegarek (sam wybrał).
Wizytę u lekarza mam za tydzień i już się nie mogę doczekać :)
Pozdrawiam serdecznie :)

czołem :)
u nas kłopociki z netem powinny się zakończyc w środę - przechodzimy na stałe łącze i .. ichaaa zaczynam kupowanie :) w większości przez neta będziemy kupowac. tak mi było łatwiej wyszukac sobie to, co bym chciała. i naprawdę nie mogę się doczekac! :)

dziś po raz pierwszy do SR idziemy. spotkanie organizacyjne.

Muszczek - ławka na balkonie, marzenie!

Witam sie i ja.
U nas rodzinny weekend, też mieliśmy gości. Moja mama wykorzystując czas kiedy miałam niespodziewane drzemki, zrobiła mi "porządki" w kuchni, tzn. poukładała rzeczy po swojemu, powyrzucała co uznała za niepotrzebne i nie mogę nic znaleźć... Noż kurcze, ani jej nikt o to nie prosił, ani nie było potrzeby robienia czegoś takiego, ale moja mama tak ma poczucie misji a potem dobrze spełnionego obowiązku. Tyle że "obdarowani" nie są zadowoleni :/

hej hej, właśnie wróciłam z testu obciążenia glukozą, faktycznie jest do przeżycia ale słodkie że hej! już nigdy chyba nie wezmę nic słodkiego do ust:)

witam poniedziałkowo:) kurcze siedzę w pracy i prawie śpie na biurku...co za pogoda? czas na kawusie:)

Witam się po weekendzie :)

Wczoraj mieliśmy nalot w domu - rodzinka przyjechała :) Dostaliśmy ręcznik kąpielowy taki z kapturkiem dla Krzysia i parę innych drobiazgów. I zamówliśmy łąwkę na balkon, niedługo będę się wygrzewać na słoneczku :)

W tym tygodniu mam urwanie głowy, wczoraj goście, w środę goście, w niedzielę goście... Pewnie za jakieś większe dzieciowe zakupy dopiero po świętach się na serio weźmiemy.

dzieki za odpowiedz!

ja tez mam brac magnez, własnie na twardnienie brzuszka, a w jakich dawkach bierzesz?
ja tylko z rana 1 tabletke Mg + B6

oczywiście odpisywałam na posta carrmelisoprano i marty82 (a nie magdy82).Ale jestem rozkojarzona :)

carmelasoprano,magnez mam brać bo drętwieją mi nadgarstki i czasami mam kilka razy dziennie lekkie skórcze w dole brzucha.Niby po magnezie mają zniknąć te objawy.Zobaczymy.

magda82 robiłam cukier 2 miesiące temu i miałam 71mg.A obciążenie glukozą robię dopiero 20.04.Ja też uważam,że 6kg to nie aż tak dużo,ale na wszelki wypadek trochę ograniczę sobie cukier i zobacze na następnej wizycie czy to coś dało.
Nastepną wizytę mam 06.05.

Hej kobity:)

Ostatnio jakoś mało się udzielam, bo czasu brakuje...przekazuję obowiązki w firmie, jeżdżę do biura w sumie już tylko po to żeby przeszkolić dziewczynę, trochę jeszcze pracuję w domu i generalnie koniec - od świąt jestem już poza zasięgiem, będę się skupiać na czym innym:D
Co do wagi - ja mam cały czas +6,5 od początku ciąży (największy skok miałam w lutym, kiedy przestało mnie mdlić i nagle zaczęłam wciągać po prostu wszystko - 4kg w miesiąc, ale potem przystopowało). Pilnuję tej wagi jak mogę, zaszłam w ciążę w sumie chwilę po rocznej diecie nisko-węglowodanowej, więc nie chciałabym tego zaprzepaścić:) Ale nie jest źle - przy wzroście 170 jeszcze nie przekroczyłam 70kg - ważę się codziennie hehehe...na 70 pozwalam sobie dopiero po świętach:)
Aha, no i jestem już po obciążeniu glukozą - dziewczyny, które jeszcze nie miały - to badanie, ta glukoza - luz! Byłam w szoku po prostu, bo po tym co czytałam, spodziewałam się nie wiadomo czego - że to będzie okropne, nie do przełknięcia, że będzie mnie mdlić itd - nic z tych rzeczy, normalna woda z cukrem (miałam 75, tą większą dawkę, bo podobno teraz robi się już tylko tą) - szczerze to mi nawet smakowało hehehe. Kobieta do mnie, że mogę wyjść na korytarz z kubeczkiem i powoli wypić jeśli nie mogę, a ja już miałam dawno pusty kubek:) Nie wiem skąd tyle zamieszania wokół tego badania - widocznie co człowiek to inne odczucia:) W sumie to pocieszające, bo tak sobie teraz myślę, że może wokół porodu też wiele niepotrzebnego krzyku i nie ma co sugerować się tym co mówią inni:)
Miłej niedzieli!

annamaria 6k to dużo??????????????? przesada, moim zdaniem to mało- w końcu to już 26 tydzień!!! ech ci lekarze!
a cukier już robiłaś?

my też mamy w tym roku komunię i to dwie... :/
moim zdaniem nie ważne ile daje kto inny, my dajemy tyle na ile nas stać- max 300zł.
Sami żyjemy skromnie i nie będę się zadłużała, aby dać 500-1000 bo tak wypada...

annamaria836 bardzo sie ciesze ze echo wyszło OK!!

a dlaczego masz brac magnez?

pozdrawiam niedzielnie :)

Dziękuję Dziewczynki za wszystkie podpowiedzi. Na pewno coś wymyślę, jednak na laptopa to mnie nie stać, tym bardziej, że dzidzia w drodze:) Kiedyś słyszałam też taką historię, że syn po swojej Komunii podszedl do mamy i powiedział, że jest niezadowolony, bo dostał mnóstwo drogich prezentów, a nikt nie pomyślał o tym, żeby dać mu Pismo Święte! 9- letnie dziecko! Dlatego ja chcialabym, żeby mój prezent był wyjątkowy, chociaż moja chrzestnica to jedynaczka i wątpię czy to doceni, no ale w końcu to dziecko.

Witam wszystkie mamusie,
długo się nie odzywałam,ale jakoś nie bylo czasu.
W czwartek byłam u lekarza i zalecił mi branie magnezu.Dzidzia rośnie i rozwija sie prawidlowo.Tylko mój lekarz przyczepił się,że od początku ciąży przytyłam już 6 kg z czego 4kg w ostatnie 5 tygodni.Postraszył mnie,że to za dużo,że powinnam tyć góra 1,5-2 kg w miesiącu,że jak będę tyła w tym tempie to grozi mi cukrzyca ciążowa (mimo iż cukier na ostatnim badaniu miałam nieco ponad normę).
Dostalam również zlecenie na wykonanie badania obciązenia glukozą.

W piątek bylam na badaniu serduszka maleństwa u dr.Chojnickiego w Invikcie.Strasznie się denerwowałam,ale po badaniu okazało się,że serduszko bije jak dzwon i niema żadnych wad.Jest przeszczęśliwa!!!

Ja po małych zakupach. Wiatr wieje ale za kierownicą samochodu słońce milo ogrzewa promieniami.

Myśmy dostali zaproszenie na przyjęcie od znajoych i się wielce zdziwiłam :O Wydawało mi się zawsze, że to rodzinna impreza.
I tu mam olbrzymi problem z prezentem :/
Myślałam o albumie do zdjęc albo jakiejś porządnej książce Reader`s Digest i ewentualnej koprecie z malą zawartością.
Ale nie mam pojęcia ile przeznaczyc na takową okazję?! POMÓŻCIE!!!

Ja na pewno nie pozwolę, żeby moje dziecko na komunię dostało laptopa :O Kto to widział, żeby ośmioletnie dziecko miało wszystko. Ostatnio syn mojej chrzestnej miał 18-stkę i od wszystkich zbierał kasę i kupił sobie aparat cyfrowy. A jedno dziecko dostanie 5 prezentów, to co, aparat, laptopa, komórkę, rower... Moim zdaniem rolki czy zegarek to dobry i rozsądny prezent... Swoją drogą rozumiem, że czasy się zmieniły, ale uważam, że to straszne.

U mnie pogoda piękna, choć rano było brzydko. Wieje nadal, ale słoneczko też jest :)
Chyba też już powoli zacznę zamawiać jakieś rzeczy, bo na razie mam tylko ciuszki i sporo zabawek, a tak wszystkie kupujecie :)