Mamusie lipiec - sierpień 2011 r. *11*

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPIEC-2011-t192711,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-2011r-t202216,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-t206064,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-3-t208324,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-4-t209793,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-5-t212158,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-6-t214161,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-7-t217525,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-8-t220530,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-9-t221819,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-10-t225144,1,16.html

CZERWIEC/LIPIEC
1. arisa6 - 21 czerwiec SYN
2. francess - 2 lipiec SYN
3. mona_g - 3 lipiec SYN / KUBUŚ :) / Szpital Wojewódzki
4. Caroool - 3 lipiec SYN
5. kasiorek555 - 7 lipiec SYN/ Gdynia Redłowo
6. lisiusowa - 8 lipiec SYNEK / Jaś / Szpital Wojewódzki
7. kulka07 - 10 lipiec CÓRKA
8. she_gd - 10 lipiec
9. donnieczka - 11 lipiec CÓRKA
10. annamaria836 - 17 lipiec CÓRKA / ROKSANA / Gdynia Redłowo
11. PysiaKrzysia - 19 lipiec SYN
12. Nikita987 - 19 lipiec CÓRKA
13 bruxa - 20 lipiec SYN
14 aguseek - 20 lipiec SYN ADAM / Zaspa
15. hania_m - 20 lipiec SYN
16. monika:-) - 21 lipiec CÓRKA AMELIA / Szpital w Pucku lub Wejherowie
17. carmelasoprano - 22 lipiec CÓRKA
18. marta82 - 23 lipiec, CÓRKA, TOSIA, Szpital Wojewódzki Elbląg
19. magda84 - 27 lipiec SYN
20. iiikkkaaa - 27 lipiec CÓRKA

SIERPIEŃ
21. Tesula - 2 sierpień
22. agusp - 3 sierpień SYN Borys/Swissmed
23. Muszczek - 4 sierpień SYN Krzyś
24. wercia83 - 5 sierpień SYN
25. Kejt - 5 sierpień
26. kasisyn - 5 sierpień
27. a_guniek - 10 sierpień
28. Anuleczkaa - 12 sierpień CÓRKA
29. Kasia 0606 - 12 sierpień
30. margola13 - 12 sierpień CÓRKA
31. gosia_dim_ - 14 sierpień
32. milka0928 - 14 sierpień
33. Umchi - 16 sierpień SYN
34. mamasyna - 17 sierpień
35. kaska2308 - 18 sierpień SYN / Kliniczna
36. MARKOWA - 26 sierpień CÓRKA ZUZANNA/ Kliniczna
37. Tamara - 26 sierpień
38. MamaFilipa - 27 sierpień CÓRKA Ola / Poliklinika Ginekologiczno-Położnicza dr Arciszewki Białystok
39. MissMarple - 27 sierpień
40. Maua_mama - 28 sierpnia SYN / Szpital w Wejherowie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipiec - sierpień 2011 r. *11*

Witam mamusie. W zeszłym roku teściowa na komunię kupowała znajomej dziewczynce aparat cyfrowy, ale tam nie ma praktycznie żadnego pokrewieństwa i może w rodzinie to bedzie "za tani" prezent? Pomysł o tyle fajny, że można kupić tańszą bądź droższą wersję. Macie rację, czasy się zmieniły, słyszałam że jakiś chłopiec dostał prawdziwego quada, to już przesada...

Hania_m ja też mam w tym roku komunię chrześnicy i porozmawiałam z nią co by chciała dostać, powiedziała, że zegarek chyba nawet zabiorę ją na zakupy żeby sama go sobie wybrała, do tego wypatrzyłam już śliczny album na zdjęcia z motywem komunijnym no i w zależności od tego ile będzie kosztował zegarek dorzucę jej trochę kasy. Z tego co rozmawiałam z chrzestnym to on kupuje małej rolki bo też chciała. Więc ja mam problem z głowy, zresztą moja chrześnica należy do tych dzieci, które ucieszyłyby się nawet z najmniejszego prezentu :)

czołem :)
co za pogoda.. wyszliśmy na spacer i wróciliśmy, zimno, wieje i pada..

my na komunię mojemu chrześniakowi kupowaliśmy laptopa. to już zupełnie nie te czasy, gdy my mieliśmy komunię. ale chyba rowery nadal na topie.

cholera, jak tak piszecie, to może i ja już zamówię pościel do łóżeczka? :)

Witam weekemdowo!

Dziś to ja mogę pochwalic się słoneczkniem :) oraz błękitym niebem z niewielką ilością białych chmurek :) Niestety wiatr nadal spory ale to na szczeście nie to co byłow ciągu ostatnich dni :(
Mam nadzieję, że kolejne dni bedą coraz bardziej wiosenne.

Rónież witam w naszym gronie nową mamę z brzusiem.

Życzę miłego i słonecznego dnia. PODROWIONKA

Ale pogoda, kiedy przyjdzie prawdziwa wiosna?!?!?! Naprawdę wszystkiego sie odechciewa...Jeszcze nie zwlekłam się z łóżka, zrobiłam sobie tylko szybką kawę i wstawiłam pranie. Na szczęście wieczorem jedziemy do znajomych, więc nie umrę w domu z nudów:(

W tygodniu byłam u neurologa i dostałam zaświadczenie, że nie mogę rodzić drogami natury, mam nadzieję, że to wystarczy.

W czwartek idziemy do szkoły rodzenia:) A dzisiaj zamówiłam już pościel, kocyk i dwie zabawki dla Maluszka:) Wybrałam też juz łóżeczko i myślę, że zamówię je w przyszłym tygodniu.

Witam nowe mamusie i pozdrawiam wszystkie pozostałe! Ja już mam na plusie 6 kg i gdyby nie to, ze moja siostra codziennie mnie pyta ile przytyłam i ile waży mój Dzidziuś, to miałabym to w nosie, ale niestety takie porównywanie bardzo mnie irytuje i zasmuca, bo przecież każda ciąża jest inna. Ona przytyła w ciąży 14 kg i naprawdę szybko to zrzuciła, dlatego czuję straszną presję.

Mam jeszcze takie pytanie z innej beczki- co się teraz kupuje na komunię? Moja chrzestnica ma komunie w maju i kompletnie nie wiem co jej dać.

Miłego dnia dla Was i Waszych brzuszków!

witam sobotnio,
gdzie to słońce :( a miałam ochotę na spacer i aż odechciewa się :(

Nio mnie też już spotkały skórcze ale trwało to 30 minut łapało i puszczało i tak przez 30 minut. masakra myślałam że zaraz urodze dzwoniłam do lekarza i mam brać magnez 3 razy dziennie odpoczywać jakby sie powtorzyło to nospe i ciepły prysznic a jakby to nie pomogło to do szpitala jechać. Wizyte mam 18 to jeszcze tydzien :-( Ale wczoraj odpoczełam cały dzien leżałam i narazie jest spokój.

My już po wizyce. Kubuś waży 1200 gram :D Ze mną też wszystko dobrze, brzuszek okey. Następną wizytę mamy koniec maja i będziemy robić USG dopplerowskie., czy jakoś tak :D

Dopadły mnie niestety jakieś skórcze. Wczoraj jak zasypiałam jeden mnie złapał i chyba z 3 minuty trzymał. Potem przeszedł i dzisiaj nic. Już ze dwa razy tak miałam. Pani Doktor powiedziała że jak tylko coś mnie złapie mam brać nospę i będzie okey :)

Dzisiaj doszła do mnie paczka z ochraniaczem i przybornikiem na łóżeczko :D

Mam nadzieje że niedziela będzie ładna, bo zabieram moją drugą połowe na spacer do Sopotu i słodką niespodzianke w Mount Banc :)

Brrr okropna jesień tej wiosny ;(
Chciałam pospacerować, ale szybko mi przeszło :(
Ja jestem na plusie prawie 9kg, ale położna mówi, że po połowie to już się nie przejmować :) więc się nie przejmuję :)

Chyba czas iść na zwolnienie - pod koniec pracy mam nogi jak baniaki! ciężko się chodzi, a w miejscu ściągacza skarpetek mam normalnie wcięcie ;(

Dopadły już Was te tzw. skurcze Braxtona-Hicksa (czy jak to się tam pisze ;) )

Świetne te lniane spodnie, ja też chcę! :D tylko czy zdążę je do terminu ubrać przy takiej pogodzie :|

Pozdrawiam!

Witamy nową mamę :)

Ja zawsze uważałam, że te hasła "sport to zdrowie" to czysta propaganda! Ja się nie daję, przedwczoraj raz poćwiczyłam, a poza tym się lenię ;)

Napisałam właśnie kolejne 3 strony pracy, już mnie plecy bolą od siedzenia na kanapie, więc czas się ruszyć i trochę odgruzować dom :P

Czesc!
Ja mam termin porodu na 5 lipca, spodziewamy się z mężem córeczki - Alicji ;) Obecnie jestem w 29 tygodniu, 5 dni w ciąży i zaczełam juz przygotowywania do wyprawy szpitalnej. Małymi kroczkami ale zbieram podstawowe rzeczy. Troszke sie stresuje, ale trzeba bedzie jakos to przezwyciezyc. Generalnie musimy zakupić wózek oraz pampersy i wtedy bedzie wszystko ;)
Pozdrawiam wszystkie czekajace mauski i te juz pocieszone narodzonym szczesciem ;)

Hej dziewczyny!

gosia_dim gratulacje dziewczynki :) faktycznie nadrabiamy tymi dziewczynkami bo lipiec to taki męski ;)

Dziewczyny, kilka dni temu zastanawiałyscie się nad terminem pakowania torby do szpitala. Opowiem Wam, iz moja koleżanka z pracy, która mając termin porodu na ok dnia Matki czyli 26 maja- już wczoraj wieczorkiem urodziła synka.
Mały ma 51 cm i 2400 kg leży w inkubatorze :/
Trochę się tym faktem przejęłam i w nocy równiez miałam jakieś koszmarne sny, mimo iż ich treści nie do końca pamiętam.
Mam nadzieję, że takie przeboje będą omijac nas z daleka - każdej z nas tego życzę.

kulka07 a podobno ruch to zdrowie ;-) Ja właśnie się zabieram za gimnastykę, ostatnio przez tydzień sobie odpuściłam i muszę nadrobić.

bruxa.. brak mi słów. jakby mnie ten lekarz zobaczył, to by powiedział, że nie jestem w ciąży, tylko gruba i że mam spadać..

znowu jesień! wyszłam na spacer,ale tak wieje, ze zrobiłam zakupy i wróciłam do domu. zimno, brr.

zobaczyć, jak brzucho faluje to rzadkość. widziałam kilka razy dopiero. czuję małą, ale niestety mój mąż nie czuje, gdy przykłąda rękę. wydaje mi się, ze to dlatego, zę mam gruby brzuch. zawsze miałam. a dziś mała to tylko raz kopnęła i cisza.
rano ćwiczyłam i tak naciągnęłam sobie mięśnie pleców, ze aż chce mi się płakać. ledwo się ruszam. eh.

hej dziewczyny, my juz po połówkowym nasza córcia nadal jest dziewczynką:) ma juz 22 cm i waży prawie 0,5kg - jej widok w 3d bezcenny!
tylko że mamy problem w postaci pasma owodniowego - jeśli któraś z Was ma podobny dajcie znać. pozdrawiam

oki:)

Arisa, wysłałam Ci wiadomość na priv.

to bardzo proszę:) mieszkam na Morenie:)

Ja bym chętnie zobaczyła, bo mam tylko 2 pary spodni ciążowych, a spódnic wcale :(

Hej mamuski. Wczoraj troszke porzadkowałam. I jesli któraś z Pań chętna oddam troszkę rzeczy. Mam nowe spodniczki, spodnie ciążowe...wszystko w rozmiarach M/38. Kupowane przede wszystkim przez internet, więc nie do konca mi wszystko pasuje. Jestem zakupomaniakiem, wiec mam tego sporo i szkoda mi , ze nikt nie korzysta z tych ciuszków:)Czekam na info czy któras z Pań jest chętna:)