Mamusie lipiec - sierpień 2011 r. *11*

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPIEC-2011-t192711,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-2011r-t202216,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-t206064,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-3-t208324,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-4-t209793,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-5-t212158,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-6-t214161,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-7-t217525,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-8-t220530,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-9-t221819,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-10-t225144,1,16.html

CZERWIEC/LIPIEC
1. arisa6 - 21 czerwiec SYN
2. francess - 2 lipiec SYN
3. mona_g - 3 lipiec SYN / KUBUŚ :) / Szpital Wojewódzki
4. Caroool - 3 lipiec SYN
5. kasiorek555 - 7 lipiec SYN/ Gdynia Redłowo
6. lisiusowa - 8 lipiec SYNEK / Jaś / Szpital Wojewódzki
7. kulka07 - 10 lipiec CÓRKA
8. she_gd - 10 lipiec
9. donnieczka - 11 lipiec CÓRKA
10. annamaria836 - 17 lipiec CÓRKA / ROKSANA / Gdynia Redłowo
11. PysiaKrzysia - 19 lipiec SYN
12. Nikita987 - 19 lipiec CÓRKA
13 bruxa - 20 lipiec SYN
14 aguseek - 20 lipiec SYN ADAM / Zaspa
15. hania_m - 20 lipiec SYN
16. monika:-) - 21 lipiec CÓRKA AMELIA / Szpital w Pucku lub Wejherowie
17. carmelasoprano - 22 lipiec CÓRKA
18. marta82 - 23 lipiec, CÓRKA, TOSIA, Szpital Wojewódzki Elbląg
19. magda84 - 27 lipiec SYN
20. iiikkkaaa - 27 lipiec CÓRKA

SIERPIEŃ
21. Tesula - 2 sierpień
22. agusp - 3 sierpień SYN Borys/Swissmed
23. Muszczek - 4 sierpień SYN Krzyś
24. wercia83 - 5 sierpień SYN
25. Kejt - 5 sierpień
26. kasisyn - 5 sierpień
27. a_guniek - 10 sierpień
28. Anuleczkaa - 12 sierpień CÓRKA
29. Kasia 0606 - 12 sierpień
30. margola13 - 12 sierpień CÓRKA
31. gosia_dim_ - 14 sierpień
32. milka0928 - 14 sierpień
33. Umchi - 16 sierpień SYN
34. mamasyna - 17 sierpień
35. kaska2308 - 18 sierpień SYN / Kliniczna
36. MARKOWA - 26 sierpień CÓRKA ZUZANNA/ Kliniczna
37. Tamara - 26 sierpień
38. MamaFilipa - 27 sierpień CÓRKA Ola / Poliklinika Ginekologiczno-Położnicza dr Arciszewki Białystok
39. MissMarple - 27 sierpień
40. Maua_mama - 28 sierpnia SYN / Szpital w Wejherowie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipiec - sierpień 2011 r. *11*

MamaFilipa mi się zdaje, że w drugiej ciąży jakoś bardziej odczuwa się kopanie maleństwa.
Nasze też ostro daje mamie po wnętrznościach, a przecież to jeszcze kruszynka jest :)

I ja mam pytanie odnośnie tych lnianych spodni- czy dobrze ten pas bawełniany przytrzymuje brzuch- nie ściąga się podczas chodzenia? ktoś już przetestował?

I dla pocieszenia- ja w poprzedniej ciąży przytyłam prawie 30kg (oczywiście część to woda, bo jeszcze kilka tygodni po porodzie brałam leki na opuchliznę). Jak wychodziłam ze szpitala miałam nadal +18kg i udało mi się to zgubić w przeciągu niespełna 5 m-s, a karmiłam Janka cycem tylko przez miesiąc.
Oczywiście ciało, piersi nie te same...
W niektóre ciuchy sprzed ciąży z taką samą wagą po ciąży już nie weszłam :/
Teraz mam już z 8-9kg na +

Ja też myślę nad tymi lnianymi bo na lato nie mam cieńszych spodni, tylko mam niewymiarowo długie nogi i boję się żeby nie były za krótkie.

Ja jeszcze nie rozpoznaję części ciała, ale wierci się Krzyś ostro :) I to przez cały dzień, za to wieczorem mniej jak się już położę.

Nad morzem to wieki już nie byłam, fajnie by było się przejść :)

Właśnie wróciłam z zakupów (wcinam truskawki ;)), czas się brać do roboty. Wczoraj miałam taki dzień lenia, że szkoda gadać.

Jeszcze tak dla przypomnienia: jak już ktoś będzie miał te lniane spodnie w ręku, to niech mi poda długość nogawki od kroku, bardzo proszę. Bo strasznie mi się podobają, na razie mam tylko jedne jeansy, ale nie wiem, czy nie będą za krótkie :(

bruxa - lekarza takiego to na odstrzał ...
Może tyjesz z powodu wody w oragnizmie lub innego cuda nie zadręczaj się tak.

Co do wyprysków w pierwszym trymestrze to była masakra w drugim było cudnie a teraz znowu się zaczyna heh.. no trudno bardziej się martwię, żeby jakieś plamy wątrobowe mi nie wyszły na twarzy... no ale staram sie nie martwić na zapas :P

U mnie też za widać górki i pagórki czuć jak ta moja malutka dupka się przekręca.

Znowu słoneczko :)

ja jestem zszokowana jak nasza Ola sie kreci. w tym samym tygodniu ciazy z filipem, tylko "pukal" mnie od srodka kilka razy wieczorem, a ona...kreci sie jak tylko usiade :) ale i tak nadal nie moge sie doczekac az sie bedzie przepychac i budzic mnie w nocy :)

aaa! bruxa jesteś taka sama jak ja :P taki sam wzrost i taka sama waga startowa :D

lekarza z Kartuz, to lepiej pozostawić bez komentarza.

Nasz Jaś też tak wczoraj szalał po brzuchu, jakby co najmniej przemeblowanie wnętrzności mi robił. czasem jest tak że układa się boczkiem i bez problemu mogę wyczuć gdzie jest główka, pupka i mogę go pogłaskać po nóżkach.

bruxa zlej tego lekarza to tak jak piszą dziewczyny dureń i konował!!!!!

mój mały różnie kopie czasami mocniej czasami mniej ale chyba jeszcze nie zauważyłam różnych części ciała....

jakie ja dzisiaj miałam koszmary w nocy że dobrze że już dzień, śniło mi się że mój synek miał po 6 paluszków i że ja też tyle miałam, no szok skąd takie głupoty się biorą :/

mam nadzieję że weekend będzie ładny bo marzy mi się spacer nad morze i lody :)))

Ja po wizycie, zakupach i odebraniu Hanki od babci. Na 90% będzie dziewczynka, chociaż coś tam chwilami migało między nóżkami (chociaż nie jajeczka) i lekarz sprawdzał dopplerem że to pępowina ale na 100% nie powie że córa. Dopisuję póki co dziewczynkę, Zosię :) Powoli zaczyna się robić równowaga pomiędzy płciami w naszym wątku.
bruxa, aż dziw bierze że takie mendy pracują z pacjentkami. Koleżanka też trafiła na takiego durnia, a po prostu miała początki gestozy której on nie umiał rozpoznać i woda jej się zatrzymywała w organizmie.

CZERWIEC/LIPIEC
1. arisa6 - 21 czerwiec SYN
2. francess - 2 lipiec SYN
3. mona_g - 3 lipiec SYN / KUBUŚ :) / Szpital Wojewódzki
4. Caroool - 3 lipiec SYN
5. kasiorek555 - 7 lipiec SYN/ Gdynia Redłowo
6. lisiusowa - 8 lipiec SYNEK / Jaś / Szpital Wojewódzki
7. kulka07 - 10 lipiec CÓRKA
8. she_gd - 10 lipiec
9. donniczka - 11 lipiec CÓRKA/ Iga Zuzanna
10. annamaria836 - 17 lipiec CÓRKA / ROKSANA ANNA / Gdynia Redłowo
11. PysiaKrzysia - 19 lipiec SYN
12. Nikita987 - 19 lipiec CÓRKA
13 bruxa - 20 lipiec SYN
14 aguseek - 20 lipiec SYN ADAŚ Kacper / Szpital na Zaspie
15. hania_m - 20 lipiec SYN MATEUSZ MACIEJ/ Szpital na Klinicznej
16. monika:-) - 21 lipiec CÓRKA AMELIA / Szpital w Pucku lub Wejherowie
17. carmelasoprano - 22 lipiec CÓRKA
18. marta82 - 23 lipiec, CÓRKA, TOSIA, Szpital Wojewódzki Elbląg
19. magda84 - 27 lipiec SYN
20. iiikkkaaa - 27 lipiec CÓRKA

SIERPIEŃ
21. Tesula - 2 sierpień
22. agusp - 3 sierpień SYN Borys/Swissmed
23. Muszczek - 4 sierpień SYN Krzyś
24. wercia83 - 5 sierpień SYN
25. Kejt - 5 sierpień CÓRKA
26. kasisyn - 5 sierpień
27. a_guniek - 10 sierpień
28. Anuleczkaa - 12 sierpień CÓRKA
29. Kasia 0606 - 12 sierpień
30. margola13 - 12 sierpień CÓRKA
31. gosia_dim_ - 14 sierpień CÓRKA (?) Zofia
32. milka0928 - 14 sierpień CÓRKA LAURA
33. Umchi - 16 sierpień SYN
34. mamasyna - 17 sierpień
35. kaska2308 - 18 sierpień SYN / Kliniczna
36. MARKOWA - 26 sierpień CÓRKA ZUZANNA/ Kliniczna
37. Tamara - 26 sierpień
38. MamaFilipa - 27 sierpień CÓRKA Ola / Poliklinika Ginekologiczno-Położnicza dr Arciszewki Białystok
39. MissMarple - 27 sierpień
40. Maua_mama - 28 sierpnia SYN / Szpital w Wejherowie

bruxa co za cham!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

co za dureń w tych Kartuzach pracuje!!! przykro mi, ze Cie tak potraktowal...

bruxa! ale na konowala trafilas!!! szok!!! nie sluchaj go, bo nie ma racji. co innego jakbys przytyla juz z 20 czy 30 kg!!! ale czasem i na takie skoki wagi nie ma sie wplywy, duzo zalezy od metabolizmyu i hormonow. co za CWOK!!!

dadżi, ja tez z ustesknieniem czekam na folujacy brzuszek, na razie tylko delikatnie podskakuje, ale to juz cos :)

ale mi narobiłyście ochoty na lody...:P dobrze ze sa w lodowce:)
moja mała chwilami tak kopie ze az sie zastanawiam czy cos nie tak. ale z dwojga zlego chyba lepiej zeby byl aktywna niz siedzial w brzuchu cichutko wtedy bym sie bardziej martwila. czytajac ksiazke widze katem oka jak brzuch fajnie podskakuje :)

Moje wyrazy wspólczucia z powodu takiego potraktowania przez lekarza - SKANDAL NA MAXA!!! Jak można osądzac tak pacjętkę?

Caroool przytyłam już 11 kg, bynajmniej nie jedząc za dwoje :/ 5 posiłków dziennie, głównie ciemny chleb, musli (uwielbiam!), owoce, warzywa i bardzo dużo mleka. Na coś słodkiego pozwalam sobie średnio raz w tygodniu. Jak tylko pogoda jest znośna poginam z kijkami ok. godzinę dziennie, do tego ćwiczenia na uda i tyłek, bo mam jak 4 x Beyonce ;)
A i tak dupa...

Teraz, kiedy już widać mocniej brzuch to znajomi trochę się ograniczyli ze złośliwościami, ale wcześniej to nie chciało mi się w ogóle wychodzić z domu, bo kończyło się depresją i rykiem.

Ale najbardziej wyprowadził mnie z równowagi ginekolog na pogotowiu w Kartuzach, który oglądając moją kartę ciąży stwierdził, że jestem "chorobliwie otyła" (a startowałam z 60 kg przy 166 cm wzrostu) i że w związku z tym on nie jest w stanie orzec, czy z dzieckiem jest wszystko w porządku, bo u takich zaniedbanych matek rodzą się zaniedbane dzieci, że mam przestać żreć i zmienić lekarza prowadzącego, bo jeśli mój lekarz mówi, że jest w porządku to znaczy, że jest niekompetentny. Powiedział mi jeszcze, że w całej ciąży powinnam przytyć max 10 kg a w pierwszym trymestrze schudnąć, a jeśli mam inne zdanie to mam kupić sobie książki na temat przebiegu zdrowej ciąży i się dokształcić.
Naprawdę żałuję, że wtedy byłam zbyt obolała, żeby odpowiednio zareagować, bo gdybym była w normalnym stanie to objechałabym go jak wesz małpę.
Ale mimo, że zdaję sobie sprawę, że to stary konował z Kartuz, to jeszcze tydzień po tym zdarzeniu wchodziłam na wszystkie fora pt. "ile przytyłyście w ciąży" i starałam się nic nie jeść :/

A jeśli chodzi o wypryski, pomału zakładam hodowlę (a podkreślam, że u mnie w brzuchu podobno siedzi chłopak, więc albo to pomyłka albo zapowiada się jakiś cud urody ;) skoro tak mamusię traktuje ;)

A, i jeszcze jedno - czy moje dziecko jest po prostu już nadzwyczaj duże czy Wasze też kopią tak mocno, że aż wystają różne dziwne kształty z brzucha? :)

witam,
sprzedaję laktator MEDELA SWING:
zapraszam do wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Sprzedam-laktator-elektryczny-MEDELA-SWING-t229226,1,130.html

pozdrawiam!

Hehe, wszystkie będziemy miały takie same spodnie ;) Ja sobie zamówię jeśli tylko okażą się odpowiednio długie :p

ahh, zazdroszczę tym które mogą nosić biodrówki. Mnie prawie od początku uciskały :( jak siadałam to miałam wrażenie pełnego pęcherza.
Teraz mam jedne ciążowe jeansy i chyba mi starczą do końca. Bo wolę leginsy i sukienki. Ale te lniane spodnie z Allegro to kuszące są :D

Ja też się nie obżeram, nie jem czekolady, czasem jakiś wafelek, częściej lody

Dziś od rana zjadłam a właściwie wypiłam kefir waniliowy, activie do picia i zjadłam 1/3 grahamki z Ramą, wędliną drobiową i ogórkiem - to wszystko
Zaraz wypiję soczek malinowo-jabłkowy

Na obiad mam 2 pałki z kuraka pewnie z chlebem bo nie będzie mi się chciało robić ryzu ani ziemniaków, a mąż ma zapiekankę

wieczorkiem jeszcze pewnie jakieś pół bułki i jogurt albo Danmleko i winogrona that's all

a kg i tak przybywają...

kulka, ja jak zamawialam jeansowe spodnice z allegro, to tez wychodzil mi duzy rozmiar...i pozniej musialam zwracac/zamieniac na 2 rozmiary mniejsze! ale to akurat bylo mile :) gorzej jakbym musiala odsylac i rposic o wieksze hihi :) ale mam nadzieje, ze twoje spodnie beda lezec jak ulal :)

ja jakos nie mam ochoty na lody ani slodycze (no moze czasem na jakies kwaaaasne zelki w lidla), za to uwielbiam rzodkiewki!!! ku niezadowoleniu meza, ktory nie znosi ich zapachu ;) mmm... taka kalarepke tez bym zjadla, ale one czesto maja duzo nawozu :( o... i jeszcze winogrona, male, biale, bez pestek i pomidorki koktajlowe, najlepiej z mozarella :)

No i zapomniałam... chciałam jeszcze powiedzieć, że ja może się nie obżeram, ale jem dużo słodyczy, lodów i majonezu :/ po prostu to uwielbiam i nie chcę sobie odmawiać bo przed ciążą też to jadłam. Jedyne czego jem mniej to fast foody, ale tylko dlatego że nie mam na nie ochoty w ciąży.