Mamusie lipiec - sierpień 2011 r. *14*

No to nadpisuję bo mi się długo otwiera:)
Trochę zaktualizowałam ale jakbym o kimś zapomniała to przepraszam.

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPIEC-2011-t192711,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-2011r-t202216,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-t206064,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-3-t208324,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-4-t209793,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-5-t212158,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-6-t214161,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-7-t217525,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-8-t220530,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-9-t221819,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-10-t225144,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-11-t227447,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-12-t232368,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-13-t235896,1,160.html

CZERWIEC/LIPIEC
1. arisa6 - 21 czerwiec SYN
2. francess - 2 lipiec SYN
3. mona_g - 3 lipiec SYN / KUBUŚ :) / Szpital Wojewódzki
4. Caroool - 3 lipiec SYN
5. ciezarowska- 5 lipiec CÓRA / Alicja / Szpital Zaspa
6. kasiorek555 - 7 lipiec SYN / Gdynia Redłowo
7. lisiusowa - 8 lipiec SYNEK / Jaś / Szpital Wojewódzki
8. kulka07 - 10 lipiec CÓRKA
9. she_gd - 10 lipiec
10. donnieczka - 11 lipiec CÓRKA
11. annamaria836 - 17 lipiec CÓRKA / ROKSANA / Gdynia Redłowo
12. PysiaKrzysia - 19 lipiec SYN
13. Nikita987 - 19 lipiec CÓRKA Natalka
14 bruxa - 20 lipiec SYN
15 aguseek - 20 lipiec SYN ADAM / Zaspa
16. hania_m - 20 lipiec SYN
17. monika:-) - 21 lipiec CÓRKA AMELIA / Szpital w Pucku lub Wejherowie
18. carmelasoprano - 22 lipiec CÓRKA
19. marta82 - 23 lipiec, CÓRKA / TOSIA / Szpital Wojewódzki Elbląg
20. dadżi - 24 lipiec , CÓRKA / Zuzanna / Szpital Wojewódzki?
21. magda84 - 27 lipiec SYN / Natan
22. iiikkkaaa - 27 lipiec CÓRKA

SIERPIEŃ
23. Tesula - 2 sierpień
24. agusp - 3 sierpień SYN Borys / Swissmed
25. Muszczek - 4 sierpień SYN Krzyś
26. wercia83 - 5 sierpień SYN Michał / Szpital na Zaspie
27. Kejt - 5 sierpień CÓRKA
28. kasisyn - 5 sierpień
29. a_guniek - 10 sierpień
30. Anuleczkaa - 12 sierpień CÓRKA
31. Kasia 0606 - 12 sierpień
32. margola13 - 12 sierpień CÓRKA
33. gosia_dim_ - 14 sierpień CÓRKA (?) Zofia
34. milka0928 - 14 sierpień CÓRKA (?) Laura / Szpital w Wejherowie
35. Umchi - 16 sierpień SYN
36. mamasyna - 17 sierpień
37. kaska2308 - 18 sierpień SYN / Kliniczna
38. kwiatek3081- 18 sierpnia CÓRKA
39. MARKOWA - 26 sierpień CÓRKA ZUZANNA / Kliniczna
40. Tamara - 26 sierpień
41. MamaFilipa - 27 sierpień CÓRKA Ola / Poliklinika Ginekologiczno-Położnicza dr Arciszewki Białystok
42. MissMarple - 27 sierpień CÓRKA Helenka / Kliniczna
43. Maua_mama - 28 sierpnia SYN Borys Patryk/ Szpital w Wejherowie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipiec - sierpień 2011 r. *14*

:) Ja zetnę do ramion, żeby się dało związać gumką jeszcze. Już raz tak zrobiłam i w sumie po latach takich długaśnych kudłów to była bardzo miła odmiana :) A teraz to już mi bardzo przeszkadzają.

Wszystkie mamy z problemami, trymajcie się, już końcówka, będzie dobrze!

Muszczek przepraszam za literówkę w twoim niku :-)

Mamusie życzę wszystkim aby zniknęły powody do zmartwień i trzymam kciuki żeby było dobrze !

Pogoda fantastyczna ale ja zdecydowanie wolę te największe upały przeczekać w domku albo spędzić w jakimś miłym cieniu :-) na szczęście jeszcze nie puchnę :-)

Muszczak zastanów się dobrze nad obcięciem włosków żeby później nie żałować :-)
(moja siorka włosy do pasa ścięła w ciąży do ucha później poza tym że żałowała że tak krótko to miała więcej roboty żeby je ogarnąć)

Miłego dnia dziewczyny dla was i brzuszków :-)

umchi, a ty od jakiego czasu tak slabo wyczuwasz ruchy? czasem kilka dni slabszych ruchow to norma, no chyba ze jest tak dluzszy czas... bede trzymac kciuki, zeby serduszko bylo zdrowe :)

My wczoraj po wizycie u lekarza. Z dobrych wiadomości to to, że mały jest już obrócony główką na dół, ze złych, że lekarza bardzo zaniepokoiło, ze wogóle prawie malego nie czuje, w sensie jego ruchów, i przyspieszył w trybie natychmiastowym badanie doplerowskie, ktore miałam mieć w 32 tygodniu, a będę je miala jutro.
Mam nadzieję, że wszytsko ok ;-(

Czuje, że dziś napuchnę jak balon ;-)

kulka07, kaska2308 trzymam mocno kciuki :)

agusp, MissMarple wysłałam do Was mail :)))

kulka07 mocno trzymam kciuki!!! musi być dobrze!!!!!

kulka, mam nadzieje, ze wszystko skonczy sie dobrze zarowno dla ciebie, jak i twojego maluszka!!!

mnie tez upaly doskiweraja. wczoraj ledwo szlam na spacerze. zawsze staram sie wyjsc z synkiem na jakies 2 godziny, a jak wiadomo, nie dosc ze brzuszek ciazy, to wozek z synkiem tez swoje wazy ;) mnie nogi i rece jeszcze za bardzo nie puchna, ale czasem zlapie mnie taki skurcz w lydke, ze mam ochote pozbyc sie tej nogi ;)

ja jakos nie moge sie zabrac za te ubranka. poczekam az kolezanki w drugiej polowie czerwca dadza mi ubranka po swoich corciach i wtedy zobacze co i jak... ale z tego co widze, to pewnie w tej ciazy bede robic wszystko na ostatnia chwile... musze zamowic jeszcze wozek i fotelik a dostepnosc kolorystyczna w bobowozkach jest masakryczna, wciaz czegos nie maja :/ no ale moze to dlatego, ze podwojne wozki sa rzadziej kupowanej niz pojedyncze...

hej dziewczyny.
jutro mamy decydujące sptkanie z lekarzem - wyniki badań wyszły na tyle źle, że wczoraj zadzwonił i kazał nam się stawić w trybie pilnym. a że przyjmuje w środy i piątki, to ten tryb pilny to jutro.
czytam, jakie duże Wasze dzieciaczki. nasza mała na koniec 33 tc ważyła niecałe 1700. naprawdę mam nadzieję, że teraz nadrobiła.
torbę do szpitala wczoraj spakowaliśmy. teraz jeszcze walczę z pracodawcą o dosłanie mi druków rumua - jakoś się nie spieszą, a ja nie mam tej takiej książeczki w gdańsku co jest ważna i nie można już jej dorobić. mam legitymację ubezpieczeniową z wawy, ale nie wiem, czy tu jest ważna i się stresuję, że mnie nie przyjmą do szpitala przez to wszystko.

3mam kciuki za mamy z przejściami. będzie dobrze dziewczyny! musi być :) swoją drogą, gdybym nie miała okazji jutro, to już teraz wszsytkiego najepszego z okazji dnia dziecka dla waszych dzieci! :)

To mi też już upały zaczynają przeszkadzać, co prawda puchnę dopiero jak chodzę, ale za to cały czas koszmarnie mi gorąco. Czas wyciągnąć wiatrak :)

Też się niedługo wybiorę do fryzjera, teraz mam włosy do połowy pleców, co z noworodkiem będzie pewnie średnio praktyczne ;)

Aguseek - jeśli masz mieć zły humor i żle się czuć z kiepską fryzurą to lepiej umów się z fryzjerem. Zawsze może przyjąć pozycję półleżącą w czasie oczekiwania na koniec farbowania. A na pewno nie ma nic gorszego dla maluszka niż złe samopoczucie mamy.

Ja skończyłam wczoraj prać wszystkie ciuszki. Połowę mam już poprasowaną, a druga jeszcze czeka. Ze względu na to że mam pełno różnych rozmiarów dzielę sobie je na rodzaje ciuszków dopiero jak skończę prasować to poukładam rozmiarowo do komody. Jakoś treba sobie radzić :)

Pogoda jest piękna, ale czuje że zaczyna mi doskwierać. Ciesze się, że przed środkiem wakacji sie rozpakuję, bo wczoraj miałam tak spuchnięte nogi że chodzić nie mogłam wieczorem. Zresztą widzę że całe ciało zaczyna puchnąć, po nocy wstaję z tak napuchniętymi palcami u rąk, że nie mogę zgjąc palców w pięść.

My dzisiaj kończymy szkołę rodzenia. Wczoraj były zajęcia z psychologogiem, można było płakać ze śmiechu :) Jeśli któraś jeszcze się zastanawia to z czystym sumieniem polecam Szkołę "Dobry Początek" prowadzoną przez p. Ewę i Dorote ze Szpitala Wojewódzkiego w sklepie "Mama i ja" w Gdańsku. Nawet mój mąż jest bardzo zadowolony, był praktycznie na wszystkich zajęciach..

No cóż, muszę się zebrać i poprasować to dokońca i wtedy może czekać już na poród :D

ale w domu w momencie trzymania farby mogę się położyć nie muszę cały czas siedzieć :( a może dam sobie spokój ...........

aguseek, miedzy bogiem a prawda, to dlugie siedzenie - czy to w domu czy u fryzjera, tez nie jest wskazane... w pozycji siedzacej nacisk glowki dziecka na szyjke jest nawet wiekszy niz przy chodzeniu... a nie wiem czy z farba na glowie mozna lezec ;)

dziewczyny mam pytanie z innej beczki, czy znacie może fajną fryzjerkę z Gdańska która dojeżdża do domu? Chciałabym zrobić baleyage a z racji ze mam leżeć, to wyjazd do fryzjera odpada:(

My wczoraj mieliśmy pierwsze zajęcia w SR. Pani fajnie opowiadała aczkolwiek trochę mi brakowało pomoc wizualnych... poza tym trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny z problemami.
Mamy wizytę dopiero 8 a dzidzia chyba się odwróciła bo już tak mocno nie czuję kopnięć na zewnątrz teraz ostro daje popalić mojemu pęcherzowi.

Dziewczyny, ja chorowałam praktycznie ciągle przez 2 miesiące, a dzidzia zdrowa – odpukać – więc uszy do góry.

To ja sie teraz też boję :( mam okropny katar od trzech dni :( Jutro jadę do szpitala na usg, mam nadzieję, że będzie dobrze i torbieli na nerkach już nie będzie. Też muszę zacząc pakować sobie torbę do szpitala, zamówiłam sobie na allegro ostatnio koszulę do karmienia i szlafrok.

Też już bym chciała mieć poród za sobą, tak się boję o moje maleństwo, że chcialabym go mieć już przy sobie!!

Wszystkim zmartwionym mamusiom dużo uśmiechu. Mi samej też sie przyda.

Witam po dłuższej przerwie, czasem tu zajrzałam aby nie zgubić wątku ale na odpisanie nie miałam czasu.

Na początek zdrówka dla cierpiących mam – wszystko jakoś się ułoży, trzymajcie się w dwupakach jak najdłużej :)

Od piątku byłam strasznie zabiegana, począwszy od porządków po remoncie 2 pokoi - teściowa i męża siostra bardzo mi pomogły ogarnąć całe to zamieszanie :)
Skoczywszy na weekendzie spędzonym w drodze po marketach na kupnie różnych drobiazgów wykończeniowych.

Co do proszków, to będąc w Selgrosie zobaczyłam promocyjne opakowanie płatków mydlanych Dzidziusia i postanowiłam je kupić – co myślicie na ich temat?
Moja mama doradziła mi, że płatki są najlepsze dla niemowlaczków na początek.

Ja również powoli zaczynam pąkować nasze torby szpitalne ale jeszcze kilku drobiazgów brakuje. Pytałyście o laktator, to sądzę że powinnyśmy się w niego zaopatrzyć gdyż kol. która rodziła 2 mies. temu nie miała go ze sobą i radziła abym go zabrała.

Moje maleństwo chyba powoli układa się główką do dołu bo strasznie drażni mnie po pęcherzu – czasem mam aż gwiazdki przed oczami. Do tego kiedy zasypiam nóżkami obija mi prawy bok :( tak, że nie mogę znaleśc odpowiedniej pozycji.
Już się nie mogę doczekać przyszłego poniedziałku aż ja zobaczę.

Życzę miłego wieczoru

aaa, Gosia - sorry, jestem ślepa, przecież masz Swiss na liście:)

gosia_dim_ - Ty tym razem też Swiss czy nie rodzisz tam drugi raz?

Kobitki, pozwoliłam sobie zaktualizować listę, bo u nas nie będzie jednak Borysa, będzie Mikołaj - mam nadzieję, że już ostatecznie:)
No i termin 2 a nie 3.08:)

CZERWIEC/LIPIEC
1. arisa6 - 21 czerwiec SYN
2. francess - 2 lipiec SYN
3. mona_g - 3 lipiec SYN / KUBUŚ :) / Szpital Wojewódzki
4. Caroool - 3 lipiec SYN
5. ciezarowska- 5 lipiec CÓRA / Alicja / Szpital Zaspa
6. kasiorek555 - 7 lipiec SYN / Gdynia Redłowo
7. lisiusowa - 8 lipiec SYNEK / Jaś / Szpital Wojewódzki
8. kulka07 - 10 lipiec CÓRKA
9. she_gd - 10 lipiec
10. donnieczka - 11 lipiec CÓRKA
11. annamaria836 - 17 lipiec CÓRKA / ROKSANA / Gdynia Redłowo
12. PysiaKrzysia - 19 lipiec SYN
13. Nikita987 - 19 lipiec CÓRKA Natalka
14 bruxa - 20 lipiec SYN
15 aguseek - 20 lipiec SYN ADAM / Zaspa
16. hania_m - 20 lipiec SYN
17. monika:-) - 21 lipiec CÓRKA AMELIA / Szpital w Pucku lub Wejherowie
18. carmelasoprano - 22 lipiec CÓRKA
19. marta82 - 23 lipiec, CÓRKA / TOSIA / Szpital Wojewódzki Elbląg
20. dadżi - 24 lipiec , CÓRKA / Zuzanna / Szpital Wojewódzki?
21. magda84 - 27 lipiec SYN / Natan
22. iiikkkaaa - 27 lipiec CÓRKA

SIERPIEŃ
23. Tesula - 2 sierpień CÓRKA/ Swissmed
24. agusp - 2 sierpień SYN Mikołajek/ Swissmed
25. Muszczek - 4 sierpień SYN Krzyś
26. wercia83 - 5 sierpień SYN Michał / Szpital na Zaspie
27. Kejt - 5 sierpień CÓRKA
28. kasisyn - 5 sierpień
29. a_guniek - 10 sierpień
30. Anuleczkaa - 12 sierpień CÓRKA
31. Kasia 0606 - 12 sierpień
32. margola13 - 12 sierpień CÓRKA
33. gosia_dim_ - 14 sierpień SYN Wiktor / Swissmed
34. milka0928 - 14 sierpień CÓRKA (?) Laura / Szpital w Wejherowie
35. Umchi - 16 sierpień SYN
36. mamasyna - 17 sierpień
37. kaska2308 - 18 sierpień SYN / Kliniczna
38. kwiatek3081- 18 sierpnia CÓRKA
39. MARKOWA - 26 sierpień CÓRKA ZUZANNA / Kliniczna
40. Tamara - 26 sierpień
41. MamaFilipa - 27 sierpień CÓRKA Ola / Poliklinika Ginekologiczno-Położnicza dr Arciszewki Białystok
42. MissMarple - 27 sierpień CÓRKA Helenka / Kliniczna
43. Maua_mama - 28 sierpnia SYN Borys Patryk/ Szpital w Wejherowie

Inne tematy z forum

wierszyk na dzień babci i dziadka (24 odpowiedzi)

potrzebuję ładnego wierszyka na DZIEŃ BABCI, DZIADKA może Wasze dzieci uczą się czegoś fajnego...

ciąża a żelowe paznokcie (13 odpowiedzi)

Witam koleżanki......czy wiecie o jakiś przeciwskazaniach do robienia sobie żeli w trakcie...

Przeprowadzka- jaka firma? (43 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...