Mamusie lipiec - sierpień 2011 r. *7*

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPIEC-2011-t192711,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-2011r-t202216,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-t206064,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-3-t208324,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-4-t209793,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-5-t212158,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-6-t214161,1,130.html

CZERWIEC/LIPIEC
1. arisa6 - 21 czerwiec SYN?
2. francess - 2 lipiec SYN
3. mona_g - 3 lipiec SYN
4. Caroool - 3 lipiec SYN
5. kasiorek555 - 7 lipiec SYN
6. lisiusowa - 8 lipiec SYN?
7. kulka07 - 10 lipiec
8. she_gd - 10 lipiec
9. annamaria836 - 17 lipiec
10. PysiaKrzysia - 19 lipiec SYN
11. Nikita987 - 19 lipiec CÓRKA?
12. aguseek - 20 lipiec SYN
13. hania_m - 20 lipiec SYN
14. carmelasoprano - 22 lipiec
15. marta82 - 23 lipiec
16. magda84 - 27 lipiec SYN
17. iiikkkaaa - 27 lipiec CÓRKA

SIERPIEŃ
18. Tesula - 2 sierpień
19. agusp - 3 sierpień
20. Muszczek - 4 sierpień
21. wercia83 - 5 sierpień SYNEK
22. Kejt - 5 sierpień
23. a_guniek - 10 sierpień
24. Kasia 0606 - 12 sierpień
25. gosia_dim_ - 14 sierpień
26. Umchi - 16 sierpień
27. mamasyna - 17 sierpień
28. kaska2308 - 18 sierpień
29. MARKOWA - 26 sierpień
30. Tamara - 26 sierpień
31. MamaFilipa - 27 sierpień
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipiec - sierpień 2011 r. *7*

Link do nowego wątku wklejam

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=220530&c=1&k=16#fs

Witajcie mamusiki,

Założyłam nowy wątek ten już jest dość długi.
ZAPRASZAM
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=220530&c=1&k=160

Ja kurtki też na pewno kupować nie będę, choć myślę, że miesiąc już bym w niej nie pochodziła :p Ale płaszczyk wiosenny już do mnie leci i zaraz się na niego przerzucę, może wtedy wiosna szybciej przyjdzie :)

U mnie brzuch widać baardzo wyraźnie jak mam jakąś obcisłą bluzkę. Na zajęciach byłam ostatnio w takiej luźniejszej ciążowej, to nikt nic nie zauważył :)

Cześć dziewczyny,

kurcze z Waszych opisów widzę, że póki jakoś łagodnie to wszystko przechodzę i nie mam co marudzić:) Brzuch mam taki, że w sumie znajomi, którzy dawno mnie nie widzieli zastanawiają się czy przytyłam czy to może ciąża - ale nie są na tyle pewni, że boją się spytać, uwielbiam takie sytuacje hehehe. Cycki - ja wiem...miałam B, teraz mam może o rozmiar większy, muszę wybrać się po jakąś nową bieliznę, ale ciśnienia nie ma, bo ciągle pasuje ta sprzed ciąży, to samo z kurtkami zimowymi - jest ciut ciasno, ale na pewno nie będę już nic na teraz kupować, miesiąc jeszcze przechodzę...No i ze skórą też nic się nie dzieje, nie jest wysuszona nigdzie...tylko brzuch mnie cholernie swędzi:P
Coś czuję, że jeszcze dostanę za swoje prędzej czy później hehe Jak mi nagle brzuch wyskoczy to się nie pozbieram:P Byle jakoś się trzymać do końca kwietnia, po świętach nie wracam już do pracy - biorę zwolnienie i jadę się byczyć na wieś do rodziców:D

Biust rozmiar większy więc nie jest tak źle ale dostać 90D to i tak tylko w dobrych sklepach. Skóra swędzi ale tylko jak nie nasmaruję mazidłem... A tym czasem pozdrawiam wszystkie mamy w pracy, ja jeszcze 4 h i domek:)

Mamusie lipiec - sierpień 2011 r. *7*

Muszczek, masz pewnie rację, po części to swędzenie jest na pewno spowodowane przesuszeniem skóry, ale żeby przestało swędzieć to bym chyba musiała 5 razy dziennie wylewać na siebie butlę balsamu :) Jak siadam, czy kucam to też mnie tak swędzą okropnie łydki, brrr...

Witamy nową Mamę :)

Co do biustu, to mój mikrusek nareszcie zaczyna nabierać kształtów, chwilo trwaj :)

image

hm, te targi brzmią nieźle,ale raczej tylko jako przegląd (i zakup?:) ) artykułów. bo jakoś nie widzę siebe oglądającej pokazu mody, a mojego męża przy monster trucku :))

CZERWIEC/LIPIEC
1. arisa6 - 21 czerwiec SYN
2. francess - 2 lipiec SYN
3. mona_g - 3 lipiec SYN
4. Caroool - 3 lipiec SYN
5. kasiorek555 - 7 lipiec SYN
6. lisiusowa - 8 lipiec SYN?
7. kulka07 - 10 lipiec CÓRKA
8. she_gd - 10 lipiec
9. annamaria836 - 17 lipiec CÓRKA
10. PysiaKrzysia - 19 lipiec SYN
11. Nikita987 - 19 lipiec CÓRKA
12. aguseek - 20 lipiec SYN
13. hania_m - 20 lipiec SYN
14. monika:-) - 21 lipiec
15. carmelasoprano - 22 lipiec
16. marta82 - 23 lipiec
17. magda84 - 27 lipiec SYN
18. iiikkkaaa - 27 lipiec CÓRKA

SIERPIEŃ
19. Tesula - 2 sierpień
20. agusp - 3 sierpień SYN
21. Muszczek - 4 sierpień SYN
22. wercia83 - 5 sierpień SYN
23. Kejt - 5 sierpień
24. a_guniek - 10 sierpień
25. Kasia 0606 - 12 sierpień
26. margola13 - 12 sierpień CÓRKA
27. gosia_dim_ - 14 sierpień
28. Umchi - 16 sierpień SYN
29. mamasyna - 17 sierpień
30. kaska2308 - 18 sierpień
31. MARKOWA - 26 sierpień
32. Tamara - 26 sierpień
33. MamaFilipa - 27 sierpień
34. MissMarple - 27 sierpnia

Witajcie dziewczyny :)
Gratuluję Wam wszystkim pociech, które przyjdą na świat i życzę duuuużo zdrówka :)

Dołączam się do listy szczęśliwych mamuś na 21 lipca. Jeszcze nie znam płci dziecka, ale jest mi to obojętne. Bardzo się cieszę że po raz pierwszy zostanę mamą :)

Pozdrawiam ciepło! **

Witam się w przerwie śniadaniowej.
Ja mam stanik ciążowy z poprzedniej ciąży, bo codzienne już nie wystarczały. Firma Alles, jakość taka sobie, konstrukcja niezbyt dobra dla ciężkiego biustu który i przed ciążą nie był mały. Miseczka dobrej wielkości, ale ramiączka za krótkie, ściąga się na plecach. Chyba kupię coś nowego, o ile znajdę. Niestety, brafitterskiego nie chcę, bo mam profesjonalnie dopasowany o bardzo ciasnym obwodzie a w ciąży się nie zaleca takiego ściskania.
Co do rozstępów, przy Hani zrobiły mi się dosłownie kratery, a smarowałam codziennie, po porodzie też, tyle że zmieniły kolor z czerwonego na cielisty. Taki urok, geny. Teraz nie mam jeszcze nowych, chociaż brzuszek mi wyskoczył pomimo braku przybrania na wadze. Smaruję jak pamiętam, ale zwykle wieczorem mam okropnie suche nogi i przy okazji smaruję brzuszek ;-)

Mi aż tak piersi nie urosły :) Mam większy stanik, ale o 1-2 rozmiary, więc nie ma tragedii. No i brzuch mam większy od biustu :)

No to z tego co widzę Wasza skóra jest w niezłym stanie... Mi się łuszczy wszędzie, na biodrach, brzuchu, plecach, ramionach... Nogi i dłonie zawsze miałam suche, to nie zwracam już uwagi. Jak się podrapię, to się ze mnie sypie, tragedia...
A twarz dalej tłusta, choć trochę mniej. Tak czy inaczej pryszcze spokojnie sobie kwitną :)

mi piersi też strasznie urosły, byłam w sobotę w sklepie kupić sobie nowy czarny i cielisty stanik chociaż na teraz bo już z moich push up koronowych to mi wypadają piersi :/ zresztą mam coś takiego teraz że wszystkie staniki mnie denerwuję więc w domu je zdejmuje. Staniki kupiłam w Cubusie gładkie, bawełniane ale bardzo wygodne i pani w sklepie jeszcze mi dała stanik do karmienia przeceniony z 60 zł na 10 więc wzięłam rozmiar w ciemno,jak będzie mały to 10 zł to nie majątek trudno :)

Oj nic mi kobiety nie mówcie o piersiach. Poprostu są giganty. nosiłam zazwyczaj 75c, 80b, ale teraz jak kupowałam jakiś dodatkowy stanik to wybrałam w końcu 85g matrix. Aż boje się jak będę wyglądać w trakcie karmienia.

http://brzuszekimaluszek.pl/

Gdańsk, 19-20 marca 2011 Hala Widowiskowo-Sportowa AWFiS
ul. Kazimierza Górskiego 1

Tesula, kiedy są? ja chętnie bym się wybrała :)

Wybieracie się na targi Brzuszek i Maluszek na AWF?

Hej

witam w poniedziałek:))

Ja też na razie nie widzę u siebie rozstępów, chociaż brzuszek się już powiększył sporo - podejrzewam że nie bedę miała z nimi problemów, gdyż moja mama nie miała, nie smaruję się na razie niczym bo nie lubię

Skórę mam suchą na rękach, na twarzy miejscami, tam gdzie nie jest sucha tam mam pryszcze...

Poza tym przeraża mnie mój biust - dobiłam do rozmiaru 80H - mam biust większy od brzucha....

witam poniedziałkowo, ja dzisiaj mam zamiar leniuchować bo weekend był intensywny. Jutro mam połówkowe i już się strasznie denerwuje, chciałabym być już po...:( Oby z małym było wszystko dobrze...

Z dobrych wiadomości to pozbyłam się infekcji :) Pierwszy wymaz który wyszedł ujemny strasznie się cieszę:)

Co do rozstępów to jeszcze nie mam nic i oby się nie pojawiły :). U mnie w rodzinie raczej nie ma tendencji do rozstępów ciążowych i mam nadzieje że mnie to też ominie :)

A co do porodu to mój mąż będzie ze mną , sam chce być i ja też się z tego cieszę :) Mój mąż jest ze mną na każdej wizycie usg nawet jak miałam dopochwowo.

rozstepy i za małe kurtki zimwe :)

rozstępów póki co nie mam - tzn mam stare, ale żadnych nowych ciążowych. odkąd wiem, ze jestem w ciąży smaruję się Elastiq. problem z Elastiq jest taki, że nigdzie w 3city nie mogę go dostać. kupiłam w Wawie. ostatnio w gda pani w aptecie mi powiedziała, ze ten krem ma rewelacyjny skład i że chciałaby go mieć na stanie, ale obdzowniła wszystkie trójmiejskie hurtownie i go nigdzie nie ma. na szczęście jedziemy do wawy, to sobie kupię, bo już jestem na wyczerpaniu :)

kurtka zimowa... od wczoraj mam trzecią.. najpierw przestałam się mieścić w standardową moją kurtkę, potem w snowboardową, a wczoraj kupiłam płaszczyk-bombkę, że i na teraz ok i po porodzie ok (chyba, że jakoś masakrycznie przytyję, mam nadzieję, że nie). ale co jak co, łatwo kupić nie było, bo już w zdecydowanej większości sklepów nie ma zimowych kurtek/płaszczy. w rozmair 42 mieściłam się na styk, 44 nigdzie już nie było, a ostatecznie kupiłam rozmiar 40 w river island :) czyli mój przedciążowy. kocham płaszczyki bombki :))
a w czwartek usg 4D! nie mogę się doczekać :)

Ja nie odczuwam jakoś większych możliwości umysłowych w związku z ciążą niestety :p Ciągle jestem senna i nic mi się nie chce. Ale domyślam się, że teraz to już będzie tylko gorzej :) No i piszę, piszę, już zamiast jednego akapitu mam 2,5 strony :D Naprawdę teraz już zamierzam to zrobić.

MissMarple, może to swędzenie też przez przesuszoną skórę? Bo mnie np. strasznie swędzi na kolanach jak się naciąga (jak siadam po turecku itp.) i na brzuchu, a jak posmaruję kremem to przez jakiś czas jest lepiej.

I u mnie leniwy weekend.

Co do rozstępów, to staram się regularnie minimum raz dziennie wysmarować oliwką, ale niestety mimo to zauważyłam, że coś niefajnego zaczyna się dziać w okolicach brzucha. Jak się ma tendencję do rozstępów to chyba i żaden cud specyfik nie pomoże, co zrobić...

To co mnie bardziej martwi to fakt, że od jakiegoś czasu zaczęła mnie strasznie swędzieć skóra, jak mam napad to drapię się jak szalona :(

Poród? Koniecznie z mężem. Mam tak, że nasza Służba Zdrowia nie kojarzy mi się najlepiej, także jedyna znajoma i życzliwa twarz wśród białych fartuchów to będzie wartość nie do przecenienia :)

Pozdrowienia dla wszystkich Mamusiek, szczególnie dla tych zmagających się z pisaniem prac !!! Do dzieła Dziewczyny, Wasze pociechy będą z Was dumne :)

image