Mamusie lipiec - sierpień 2011 r. *7*

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPIEC-2011-t192711,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-2011r-t202216,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-t206064,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-3-t208324,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-4-t209793,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-5-t212158,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-6-t214161,1,130.html

CZERWIEC/LIPIEC
1. arisa6 - 21 czerwiec SYN?
2. francess - 2 lipiec SYN
3. mona_g - 3 lipiec SYN
4. Caroool - 3 lipiec SYN
5. kasiorek555 - 7 lipiec SYN
6. lisiusowa - 8 lipiec SYN?
7. kulka07 - 10 lipiec
8. she_gd - 10 lipiec
9. annamaria836 - 17 lipiec
10. PysiaKrzysia - 19 lipiec SYN
11. Nikita987 - 19 lipiec CÓRKA?
12. aguseek - 20 lipiec SYN
13. hania_m - 20 lipiec SYN
14. carmelasoprano - 22 lipiec
15. marta82 - 23 lipiec
16. magda84 - 27 lipiec SYN
17. iiikkkaaa - 27 lipiec CÓRKA

SIERPIEŃ
18. Tesula - 2 sierpień
19. agusp - 3 sierpień
20. Muszczek - 4 sierpień
21. wercia83 - 5 sierpień SYNEK
22. Kejt - 5 sierpień
23. a_guniek - 10 sierpień
24. Kasia 0606 - 12 sierpień
25. gosia_dim_ - 14 sierpień
26. Umchi - 16 sierpień
27. mamasyna - 17 sierpień
28. kaska2308 - 18 sierpień
29. MARKOWA - 26 sierpień
30. Tamara - 26 sierpień
31. MamaFilipa - 27 sierpień
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipiec - sierpień 2011 r. *7*

http://www.werxal.com.pl/asia.htm

taka, ta wieksza, tylko w innym kolorze

trsula a masz gdzies w necie ten fotel do spania? bo nam tez cos takiego by sie przydalo.

Czy ktoras z was bedzie chodzila do szkoly rodzenia na klinicznej, alebo wie jak tak wygladaja zajecia? duzo wczesniej trzeba sie zapisac?

Witajcie,

Trochę Wam zazdroszczę tych zakupów wózkowych ja nawet nie wiem jakie są modele ;-).My odkupujemy wózek od znajomych więc nie ma sensu patrzeć na inne modele bo jak mi się coś innego spodoba to będzie problem ;-)no ale na szczęście, zaoszczędzimy dość sporo kasy dzięki temu.

Każdego dnia czekam na tego ciążowego powera - czuję sie w miarę ok tylko plecy mnie bolą, ale ciągła niecheć do zrobienia czegokolwiek jest paskudna do wszystkiego muszę się do wszystkiego mobilizować...

Nas też niestety czeka remont..

Witam weekendowo

A my wczoraj kupilismy farby:) Remont zbliża się nieubłaganie. Pokój dla dzidzi będzie żółto-niebieski, miał być żółto-zielony, ale mamy niebieskie mebelki i żyrandol, to stwierdziliśmy, że będzie mniej pracy

Wybraliśmy też model kanapy do pokoju niemowlaka, taki jakby fotel wysuwany do przodu, który zapewnia całkiem przyzwoite spanie dla 2 osób, a w przyszłości będzie to łóżeczko dziecka

Witam mamusie. A ja dziś miałam nocną pobudkę na jedzenie ;-) Obudziłam się o piątej i musiałam coś przekąsić, skończyło się na kilku suszonych morelach.
Wyprałąm ostatnio ciążowe ubrania i dziś oficjalnie po raz pierwszy zakładam tunikę :-)

my na obsługę w mama i ja nie narzekamy. co jesteśmy to zawsze jakiś pan podchodzi i się pyta, czy pomóc. do wózka maxi cosi przyjeżdżaliśmy dwkrotnie i za każdym razem tak samo cieprliwie nam wszystko pokazywano. bez najmniejszych oporów pan wyniósł nam stelaż i fotelik, zeby sprawdzić, czy nam się wszystko mieści. nawet kombinował przy aucie z mężem, jak lepiej stelaż wkładać do bagażnika. było zimno, a on był w polarze, trwało to trochę. ma dla mnie sporego plusa. potem się nieźle zaangażował w wybór kolorów :) do tego też na górze pan był bardzo miły, ledwo wdrapaliśmy się po schodach, a już stał przy nas i pytał, czy coś pomóc.

przytyłam już 6 kg. dobrze, że jutro ginekolog, zapytam, czy aby na pewno nie przybieram za szybko na wadze.

i nadal cierpię na bezsenność. wczesnoporanne siusianie wybudza mnie z rytmu. i skutek taki, że od 7:00 na necie, a mąż śpi :)

tez nie kumam czemu faceci pracują na dziaach z wozami... ze one ciezkie sa czy co? ja sie zdziwiłam,ze w mama i ja tylu facetów...

najgorsza obsluga z jaka sie spotkalam to bylo w smyku megastore w warszawie i w kiddie w bialymstoku - jak sie pytalam o wozek "rok po roku" to panowie z obslugi wciskali mi wozek wielofunkcyjny, bo mowili ze najpierw gondola a po roku spacerowka!!! szok!!! ta nazwa funkcjonuje na wszystkich portalach "wozkarskich" i po kilku minutach tlumaczenia w koncu mowie "niech pan spojrzy, to moj syn, w lato urodzi mu sie rodzenstwo, chce wozek, do ktorego moglabym wlozyc dwojke dzieci NARAZ" i dopiero po tak lopatologicznym wylozeniu sprawy, kumali o co chodzi ;) ale moim zdaniem faceci w dziale wozkarkism to jakas pomyla... nie maja czesto doswiadczenia, np. dlaczego mamom zalezy zeby takze spacerowka mogla byc montowan tylem do kierunku jazdy, zeby dostep do kosza byl wygodny etc... znaja sie tylko na skladaniu... ale z tym tlumaczeniem, to juz czasem chce mi sie po prostu smiac ;)

ja do gory juz nie zachodziłam i teraz załuje ;)

A ja się nie pochwaliłam, że kupiłam dziś z Akpolu dwie bluzeczki 56 dla malucha, bez rękawów, każda za 5zł i spodenki wiosenne dla Hani też za 5zł. Przy półkach z ubraniami stoi kosz "przeceny" i są tam głównie letnie ubrania, więc dla nas jak znalazł. Nie ma tego dużo, ale są T-shirty, jakieś sukieneczki, koszulki, spodenki... może przy okazji kupicie coś dla Waszych maluszków.

my raczej wozek tez bedziemy kupowac blizej lata :) zawsze jest czas na zmiane decyzji :)

Francess ja właśnie dzisiaj byłam w realu i zakupiłam kilka rzeczy dla mojego maluszka :) Faktycznie ofertę mają całkiem rozbudowaną i ceny też przystępne także naprawdę warto pojechać i chociaż obejrzeć:)
co do tesco to też już kupiłam tam kilka rzeczy- body z krótkim, długim rękawem i zwykłe białe bez rękawków, do tego pajacyki, skarpetki i antydrapki :D faktycznie ceny mają jak w najlepszych sklepach, ale wato śledzić ich ofertę, bo czasem maja takie promocje na odzież, że milo można się zdziwić przy kasie :D

Zazdroszczę mamom, które zakup wózka maja juz za sobą. Mi się strasznie podoba maxi cosi, ale chciałabym żeby w sklepie ktoś zaprezentował mi też inne, żebym miala jakieś porównanie, jednak faktycznie w mama ja obsługa jest kiepska:(

Pozdrawiam Was gorąco!

image

nie moge zostawic wózka na dole, mysle ze najpierw bede go tachac do góry, a potem jak mi sie znudzi ;) to bede zostawiac w bagażniku :)
jak dla mnie lekki wózek lepiej sie prowadzi niz te ciążkie...

delti emu po złozeniu jest maly i spoko wszedzie mi sie zmiesci i ma przekładaną rączkę albo siedzisko, nie pamietam w sumie ;)

co do życzliwości sprzedajacych to sie zgadzam w Akpolu, sami zaproponowali składanie, rozkładanie, jezdzenie itp. a w Mama i Ja srednio z tym było...miałam wrazenie, ze Panu sie nie chce...

Niestety, macie rację co do oczekiwania na obłsugę w Mama i ja. Polecam od razu podejść do kas żeby zawołali kogoś z danego działu. Jeśli chcecie oglądać foteliki, polecam jednak Mama i ja bo tam nie przejmują się cenami i pokazują obiektywnie cechy fotelika, a w Akpolu nie zawsze (np. ważne jest to co teraz mają w promocji i których fotelików im najwięcej schodzi ;-) ) Kupić zawsze możecie w Bobowózkach czy na allegro, ale dobra prezentacja na żywo jest bardzo ważna. Jak poprosiliśmy o montaż fotelika w samochodzie, to w Akpolu pani zrobiła przerażoną minę (poza tym nie orentowała się w testach fotelików), a w Mama i ja pan bez mrugnięcia okiem zamontował z mężem kilka modeli, z bazą isofix i bez niej, za fotelem kierowcy i pasażera, jeszcze ja wsiadałam i patrzyłam czy się zmieszczę. Zajęliśmy sporo czasu, nic nie kupiliśmy tamtego dnia, a pan z uśmiechem zaprosił nas ponownie jak się zastanowimy. Za kilka dni znowu oglądaliśmy kilka fotelików, pan nas rozpoznał i bardzo pomógł, więc w końcu kupiliśmy u nich.

Markowa muszę się z tobą zgodzić co do obsługi w Mama i ja, jak byliśmy wczoraj to też długo chodziliśmy i oglądaliśmy i nikt się nami nie zainteresował dopiero jak podeszłam i poprosiłam o pomoc.

Natchniona waszymi dewagacjami na temat wózka postanowiłam się wybrać na Jaśkową Dolinę i do Mama i Ja.

Moje przemyślenia: w tym sklepie na Jaśkowej (zapomniałam nazwy) bardzo miła obsługa i widać, że Pan, który nam doradzał od podstaw nie kierował się ceną. Wybraliśmy Tako Jumper. Wózek dość ciężki ale skrętne duże pompowane koła, duża gondola i spacerówka wyglądały zachęcająco. poza tym nie będę tachać wózka na 2 piętro. Trudno zastawie dojście do piwnicy najwyżej. Mąż po powrocie z pracy wrzuci go na górę. W Mama i Ja o zgrozo...
3 osoby widziały jak się kręcimy żadna nie podeszła gdy już poprosiliśmy o pomoc Pan tak flegmatyczny i mało konkretny, że miałam ochotę go walnąć i powiedzieć Facet my tu wózek kupujemy a nie mieszkanie, żeby się nad tym zastanawiać.
Raczej z mężem podchodzimy praktycznie do sprawy i interesowały nas konkretny. Jak już dobrnęliśmy do Roana to facet powiedział nam tekst: z wózkiem to jest tak, że należy się zastanowić dla kogo go kupujemy dla Mamy czy dla Dziecka, no ku.... sama będę jeździć, wiadomo, że liczy się wygoda malucha ja mogę wózek tachać byle maleństwu było wygodnie... skończyliśmy tą męczarnie.

Zakup wózka odłożyliśmy na cieplejsze dni i może na czas kiedy będę miała więcej cierpliwości do sprzedawców.
Zazdroszczę mamom, które mają to już za sobą.

witam sobotnio, znalazłam jeszcze taki wózek easywalker qtro, jestem nim zachwycona tylko muszę go zobaczyć w sklepie :) mam pompowane koła i dużą gondolę a waży 12,5 kg. Jest dopiero od jakiegoś czasu w Polsce ale opinie ma bardzo dobre z tego co czytałam:)

A teraz jedziemy nad morze zobaczyć jak Bałtyk zamarzł, ale tylko z brzegu :)

my kupimy wozek dopiero w lipcu.

nikita, a nie bedziesz mogla zostawiac wozka na parterze? nawet lekki wozek ale z dzieckiem troooooche wazy. ja na 2 pietro ledwo dawalam rade wniesc gondole z maluchem ;) jakos nie wyobrazam sobie wnoszenia nawet 10kg wozka razem z 10kg dzieckiem ;) albo zostawiania dziecka samego w domu i schodzenia po wozek.

witam sie sobotnio :)

sałatka spoko :) zawsze jestes tu miło widziana, bądz co bądz byłysmy wszystkie razem :)

widze, ze powazne decyzje wózkowe sa tu podejmowane :) ja wozek bede tachac na 3 pietro, wiec dla mnie ma byc on przedewszystkim lekki :) i chciałabym duze koła :) wszytsko jedno czy piankowe czy pompowane i to tyle :)

a co do body to kupłam pare z krótkim i pare z długim :) ale ja niedoswiadczona jestem ;)

Witam,
wystarczy dzień nieobecności a tu tyle czytania :)
Kurczę, ale obrodziło chłopakami :D

Widziałyście ofertę reala? Mają wiele rzeczy na maluszków: od jedzonka, przed kosmetyki, do ubranek taniej niż zwykle. Byłam, widziałam, co prawda niewiele znalazłam dla siebie, ale i tak oferta jest dość ciekawa.
Dziewczyny, byłyście może na zakupach dzidziowych w Tesco? Cudne rzeczy mają! Tylko też odpowiednia cena, niestety...

Co do wózka, ja się jednak upieram przy Roan Marita, choć sprzedawca powiedział, że jeśli mam wnosić wózek po schodach to powinnam to przemyśleć. Poza tym spełnia wszystkie nasze oczekiwania. No ale jeszcze jest troszkę czasu na wybór ostateczny.

Tak sobie myślę, że skoro lato ma być upalne (a tak zapowiadają, już od czerwca) to czy wyprawkę z krótkim rękawkiem czy z długim? Czy w ogóle inwestować w body, pajace z długim rękawem na te pierwsze tygodnie? (to pytanie zwłaszcza do bardziej doświadczonych mam) :)

Pozdrawiam sobotnio :)

Inne tematy z forum

Przeprowadzka- jaka firma? (43 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

jaki odkurzacz polecacie ? (25 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?

Przedszkole 49 Miś, ul. Śląska - proszę o opinie. (28 odpowiedzi)

Drogie mamy, napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia z tym przedszkolem. Będę bardzo...