Mamusie lipiec - sierpień 2011 r. *8*

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPIEC-2011-t192711,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-2011r-t202216,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-t206064,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-3-t208324,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-4-t209793,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-5-t212158,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-6-t214161,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-7-t217525,1,130.html

CZERWIEC/LIPIEC
1. arisa6 - 21 czerwiec SYN
2. francess - 2 lipiec SYN
3. mona_g - 3 lipiec SYN
4. Caroool - 3 lipiec SYN
5. kasiorek555 - 7 lipiec SYN
6. lisiusowa - 8 lipiec SYN?
7. kulka07 - 10 lipiec CÓRKA
8. she_gd - 10 lipiec
9. annamaria836 - 17 lipiec CÓRKA
10. PysiaKrzysia - 19 lipiec SYN
11. Nikita987 - 19 lipiec CÓRKA
12. aguseek - 20 lipiec SYN
13. hania_m - 20 lipiec SYN
14. monika:-) - 21 lipiec
15. carmelasoprano - 22 lipiec
16. marta82 - 23 lipiec
17. magda84 - 27 lipiec SYN
18. iiikkkaaa - 27 lipiec CÓRKA

SIERPIEŃ
19. Tesula - 2 sierpień
20. agusp - 3 sierpień SYN
21. Muszczek - 4 sierpień SYN
22. wercia83 - 5 sierpień SYN
23. Kejt - 5 sierpień
24. a_guniek - 10 sierpień
25. Kasia 0606 - 12 sierpień
26. margola13 - 12 sierpień CÓRKA
27. gosia_dim_ - 14 sierpień
28. Umchi - 16 sierpień SYN
29. mamasyna - 17 sierpień
30. kaska2308 - 18 sierpień
31. MARKOWA - 26 sierpień
32. Tamara - 26 sierpień
33. MamaFilipa - 27 sierpień
34. MissMarple - 27 sierpnia

Witam poniedziałkowo w nowym wątku :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipiec - sierpień 2011 r. *8*

A w Gdańsku jest Kaufland? Czy tylko w Gdyni? Bo aż tak to mi się nie chce, poczekam :p A na pomarańcze w ogóle nie mam ochoty, jedną ostatnio kupiłam to się w końcu zepsuła.

a ja miałam gołąbki wczoraj:P

pomarańcze, sok pomarańczowy, jabłka i kiwi :)

image

monika:-) wspomniałaś o gołąbkach i aż sama bym chętnie zjadła w sosie pomidorowym mniam...ehh ale dzisiaj piątek....

ja ogólnie nie mam zachcianek, ale jabłko też jem codziennie i kefir na lepsze trawienie, ale to nie zachcianka a konieczność...

jeszcze winogrona i arbuzy:D arbuzy są w Kauflandach:) jeździlam po nie już w styczniu gdy strasznie wymiotowałam i nie mogłam nic jeść - arbuzy działały cudownie...potrafiłam wstać o 3 rano i wciągnąć pół:)

No ja jak pisałam też jabłka zdecydowanie :) I strasznie mam ochotę na arbuza, ale nigdzie nie mogę znaleźć :( A, i winogrona często.

jabłka i sok jabłkowy

Co do zachcianek, popieram koktajl truskawkowy :) no i u mnie ostatnio wzięcie ma kanapka z twarogiem, a na twarogu dżemem z truskawek... Normalnie 4 kanapki potrafię zjeść tak mi smakuje :)

Wczoraj miałam ochotę na gołąbki, a że nie chciało mi się robić, to kupiłam pudliszek, i... stoją w lodówce, bo szwagierka nas na dół na obiad zawołała i nie mogłam odmówić ;)
Dziś piątek, więc gołąbki mi nie pasują, jutro mamy wyjazd całodzienny do Gdańska, w niedziele obiad u moich rodziców... zachcianka musi poczekać do poniedziałku :)
Jakie owoce najbardziej wam podchodzą? (poza truskawkami oczywiście, bo czytam, że dużo mamuś upodobało sobie te czerwone pyszności)

My z kolei mamy weekend domowy z rodzinką. Mój Chrzestny wpada z rodzinką i tylko martwimy się o miejsca leżące.

Ja też nie mam jakichś super zachcianek, ale codizennie jem co najmniej jedno jabłko, starsznie mi smakują :) Poza tym jak się dorwę do chipsów, to mogłabym jeść bez końca. A dziś już 4 kanapki z Nutellą zjadłam, mimo że na początku ciąży w ogóle mnie do czekolady nie ciągnęło.

Mu weekend u teściów spędzamy, jutro rano jedziemy.

a ja nie mam żadnych wymyślnych zachcianek:))

Co najwyżej co jakiś czas mam ochotę na drożdżówkę, albo jednodniowy soczek jabłkowy no i lody, zwłaszcza z McDonalda:))

Więc mówicie, że to wiązadła, dobrze wiedzieć :) Ale tak jak piszesz Mamo Filipa, jak tak znienacka zakłuje to aż się człowiek zwija z bólu.

Dr Brzóska bardzo w porządku !! Już raz u niej byłam na usg genetycznym i była na czas, także to spóźnienie to może jednorazowy wyskok ;)

Ja robię sobie z mrożonych truskawek pyszny koktajl z jogurtem i śmietanką :)

W domu rzeczywiście można się zanudzić na śmierć, no chyba że ktoś jest dobrze zorganizowany i ma w sobie dużo samodyscypliny, żeby nie spędzać całych dni przed telewizorem, w necie czy kręcąc się nerwowo w okolicach lodówki...

image

21 tydzien dzis nam startuje :)

Ja też odczuwam taki kłucie albo ciągnięcie, z prawej lub z lewej strony w dolnej częśći podbrzusza

Jeśli chodzi o to kłucie, to mnie czasem kłuje przy pępku, tak że cholery można dostać. Szukałam od razu co to no i rzekomo też wiązadła, przy pępku po prawej stronie też jedno jest hehe

ja z pracy mam pakiet w Swissmedzie taki najbardziej rozbudowany ale nie kojarzę żeby jakieś zniżki były na poród. Zresztą ciążę też prowadzę gdzie indziej jedynie badania wszystkie robię tam bo za darmo :)

Fajnie że dzisiaj piątek, jutro jadę do dziadków do Bydgoszczy na tydzień zmienić miejsce :) Trochę boję się podróży, pytałam lekarza i mówił że nie ma przeciwwskazań żebym jechała ale i tak się stresuję trochę dobrze że to blisko w miarę jest :) jednak bardzo chcę jechać bo nudzi mi się w domu ciągle :)

miss marple, te kłucia to wiezadla, przy kichnieciu, kaszlnieciu lub gwaltownym ruchu moga sie spiac, czasem tak mocno, ze idzie sie skulic, ale to nic groznego :)

ostatnio kupiłam mrożone truskawki, ale zanim się rozmroziły to myślałam,że szału dostanę taką miałam ochotę :). Muszę spróbować tych hiszpańskich.

ja mam w Lux-Medzie prywatny abonament ale od samego początku chodzę to ginekologa gdzie indziej prywatnie i płacę dodatkowo, niestety.

Będę u mojej pani doktor w poniedziałek - zapytam się jej ile kosztuje u niej prywatna wizyta, no i trzeba będzie się nastawić na wydatek 6000 w związku z porodem...

Jeszcze jest opcja w związku z opieką posiadaną przez mojego męża - on ma Swissmed w pakiecie, może doubezpieczę się u niego, ma się dowiedzieć co jest w standardzie...

tesula, ja na Twoim miejscu zostałabym u swojej lekarki, przecież możesz chodzić prywatnie, nie wiem czy jest sens w połowie ciąży zmieniać lekarza...Ja mam z roboty właśnie Lux-med a mimo wszystko ciążę prowadzę gdzie indziej - u swojej lekarki, do której chodzę od lat, z karty korzystam w sumie tylko kiedy trzeba zrobić badania - to i tak mega oszczędność...
No i my w pakiecie porodu nie mamy, mogę zapomnieć:) A szkoda....

Inne tematy z forum

jak oszczedzacie ? (27 odpowiedzi)

witam dziewczyny napiszcie plis jak oszczędzacie, jakie formy, jakieś rygory, albo na czymś...

polećcie pakiet medyczny (112 odpowiedzi)

jestem w trakcie poszukiwań i chętnie poznam oferty, jakie macie. Nie ukrywam, że szukam pod...

prezent dla dziecka - który wybrać? (7 odpowiedzi)

Dziewczyny muszę kupić prezent dla dziecka. Wiem już co chcę kupić, ale nie mogę się ostatecznie...