Mamusie lipiec - sierpień 2011 r. *8*

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPIEC-2011-t192711,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-2011r-t202216,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-t206064,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-3-t208324,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-4-t209793,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-5-t212158,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-6-t214161,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-7-t217525,1,130.html

CZERWIEC/LIPIEC
1. arisa6 - 21 czerwiec SYN
2. francess - 2 lipiec SYN
3. mona_g - 3 lipiec SYN
4. Caroool - 3 lipiec SYN
5. kasiorek555 - 7 lipiec SYN
6. lisiusowa - 8 lipiec SYN?
7. kulka07 - 10 lipiec CÓRKA
8. she_gd - 10 lipiec
9. annamaria836 - 17 lipiec CÓRKA
10. PysiaKrzysia - 19 lipiec SYN
11. Nikita987 - 19 lipiec CÓRKA
12. aguseek - 20 lipiec SYN
13. hania_m - 20 lipiec SYN
14. monika:-) - 21 lipiec
15. carmelasoprano - 22 lipiec
16. marta82 - 23 lipiec
17. magda84 - 27 lipiec SYN
18. iiikkkaaa - 27 lipiec CÓRKA

SIERPIEŃ
19. Tesula - 2 sierpień
20. agusp - 3 sierpień SYN
21. Muszczek - 4 sierpień SYN
22. wercia83 - 5 sierpień SYN
23. Kejt - 5 sierpień
24. a_guniek - 10 sierpień
25. Kasia 0606 - 12 sierpień
26. margola13 - 12 sierpień CÓRKA
27. gosia_dim_ - 14 sierpień
28. Umchi - 16 sierpień SYN
29. mamasyna - 17 sierpień
30. kaska2308 - 18 sierpień
31. MARKOWA - 26 sierpień
32. Tamara - 26 sierpień
33. MamaFilipa - 27 sierpień
34. MissMarple - 27 sierpnia

Witam poniedziałkowo w nowym wątku :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipiec - sierpień 2011 r. *8*

idź do stomatologa i powiedz że jestes w ciąży, dadzą Ci wtedy inne znieczulenie :)
byłam i sprawdziłam, dzidzi nic nie zaszkodziło :D

sama nie wiem ale chodząc i w pierwszej ciazy i teraz do dentysty po pierwszym trymestrze zawsze dostaję znieczulenie i jest wszystko wporządku:) Myślę, że jesli coś sie dzieje nie tak ---- stan zapalny --- konieczna jest wizyta u dentysty:)

z tego co mi wiadomo to miejscowe znieczulenie w ciąży można stosować - zapytaj swojej ginekolog

No właśnie wiem, że są sprzeczne opinie na ten temat...nie że nie można, pewnie że można, tylko pytanie czy to w ciąży wskazane skoro nawet przy głupim przeziębieniu za wiele nie można brać...Ja mam stracha przed aplikowaniem i zażywaniem jakiejkolwiek chemii, każde znieczulenie z tego co się orientuję zawiera jakieś środki rozkurczowe a to chyba nie do końca dobrze...jestem na luteinie od samego początku i miałam trochę stresu w pierwszych miesiącach więc wolę dmuchać na zimne. Koleżanka w 25tyg ciąży 3 dni temu złamała nogę i miała nastawianą bez znieczulenia, bo stwierdzili w szpitalu że to zbyt ryzykowne dla dziecka - nie wiem co o tym mysleć:/

agusp proponuje wizyte u stomatologa:) Nie wiem czemu piszesz, że nie mozna znieczulenia dostac w ciazy...przeciez mozna:)

Dziewczyny może poradzicie co można stosować w ciąży na bolące dziąsło..:( Co jakiś czas głupia ósemka próbuje mi się wyżynać i tym razem chyba za mocno podrażniła, bo aż zrobiła mi się gulka, może to nawet ropień:((( Nie pójdę do dentysty, bo przecież nie zaaplikuje mi znieczulenia a na żywca sobie nie dam bo umrę:) Mogę chyba płukać szałwią, rumiankiem? A z innych, typowo dentystycznych preparatów można coś?

Ależ macie tempo... Ja właśnie mam przerwę obiadową i zbiorczo odpisuję.

Jesli chodzi o żłobek, też nie chciałam oddawać półrocznej Hani, więc najpierw pracowałam na obniżonym etacie, jeździłam do firmy albo pracowałam w domu a kiedy mnie nie było to mąż pracował w domu. Na szczęście oboje możemy pracować w domu (choćby częściowo). Na etat wróciłam jak Hania skończyła półtora roczku i wtedy też trafiła do żłobka (najpierw na próbę 2-3 dni tygodniowo, potem na cały tydzień).

Jeśli chodzi o przedłużanie macierzyńskiego to z tego co czytałam w kodeksie pracy, niestety nam przypadną tylko 2 dodatkowe tygodnie a tatusiowie będą mieli tydzień ojcowskiego a nie dwa, bo to wejdzie później w życie.

Na 30-tkę mąż dostał przelot paralotnią, wiedziałam że chciał i był to trafiony prezent. Faceci chyba lubią takie atrakcje, bo kolejny gadżet pójdzie w zapomienie ;-)

Jeśli chodzi o Dzień Mężczyzn, to mąż się zdziwił że "wyskoczyłam" dziś z małą słodkością ;-)

wiem wiem:) Rano w radio słyszałam:) nawet ciasto do mojego działu kupiłam z tej okazji:) i buziaki rozdawałam:)

No właśnie przed momentem dowiedziałam się z facebook'a :)
To oni mają już dwa święta? Dzień Chłopaka i Dzień Mężczyzny - no pięknie.

Miłe Panie a wiecie że dzisiaj jest Dzień Mężczyzny???

u nas skonczylo sie weekendem w SPA hehe ale to chyba bardziej prezent dla mnie:) + kupiłam stół do piłkarzyków:) Mój mąż je uwielbia.

Ja swojego męża dopiero na 3 roku znalazłam, ale za to to on se nie poszalał bo dopiero drugi semestr zaczynał... Młodszy o dwa latka ode mnie jest a 30 urodziny ma w kwietniu więc będę miała podobny problem co mu kupić...

Ja myślałam aby mojego zabrać gdzieś na fajny weekend (Paryż albo Rzym) ale teraz mamy pieska więc odpada:(

Jak jest "gadżeciarzem" to ucieszy się pewnie z jakiegoś wypasionego zegarka czy telefonu, to przeżycie też fajna rzecz, ale jak ktoś lubi, w moim przypadku odpada... a do romantyków też nie należy

Jak znam życie to w moim przypadku pewnie skończy się na perfumach...

Dziewczyny, a propos mężów - mój ma za tydzień trzydziestkę i wychodzę z siebie, żeby wymyśleć jakiś oryginalny prezent. W sumie on wszystko ma, sam to powiedział, więc skłaniam się ku voucherowi na jakieś 'przeżycie' hehe. Nie wiem co wybrać, więc chyba kupię księgę przeżyć (jest z voucherem na dowolnie wybraną rzecz) z tej stronki:
http://www.wyjatkowyprezent.pl/ksiega-przezyc-adrenalina
tu ma 18 opcji, sam wybierze co mu podejdzie:)
Ale może macie pomysł na coś jeszcze? Coś, co mu zostanie....od razu mówię, że romantykiem to on nie jest więc żadne zdjęcia, albumy, pamiątki - odpadają:)

agusp, ja poznałam w grudniu na I roku :) Tyle że nie z mojego wydziału był i nie z mojego rocznika :p

tesula no to ja to samo - mąż z uczelni i świetna paczka z znajomych hehe:)
a mąż to od listopada I roku już.... ja głupia, zamiast poszaleć na tych studiach i poużywać życia, po miesiącu męża sobie znalazłam

A ja humanistka i lubię swoje studia i zawód :) Mimo że też jestem umysł zdecydowanie ścisły. Zawsze myślałam, że na PG będę studiować, ale ostatecznie nic konkretnego mnie tam nie pociągało, a nie mogłabym się uczyć czegoś, co mnie nie pasjonuje. I wybrałabym drugi raz tak samo raczej.

a ja robie to co kocham:) pracuje w centralii sieci handlowej i jest super:) Gdyby nie to ...to z perpektywy czasu myślę, że mogłabym byc pediatrą:)

ja też po oceanotechnice i potem zarządzanie, o tyle ile oceanotechnika mi się podobała o tyle zarządzanie to masakra:/ żałuję że nie poszłam na mechaniczny ja jestem ścisły umysł i męskie przedmioty mnie interesują...

zawsze marzyłam żeby mieć własną restaurację ale życie potoczyło się inaczej ...

agusp - głowa do góry:)

jak odchowamy nasze dzieciaki to będzie czas na spełnianie marzeń;)

Ja kochałam matematykę i miałam umysł ścisły dlatego liceum ekonomiczne a potem zarządzanie... zawsze kulałam z języków obcych dlatego brałam co wpadło, ale teraz z perspektywy wolałabym iśc do jakiegoś studium albo na kurs a nie poświęcić 5 lat studiom, które do niczego mi się nie przydają i z których niewiele już pamiętam

Pozytyw tych studiów - poznałam paczkę z****... przyjaciół z którymi się cały czas trzymam oraz męża na jednej z imprez w Łajbie

A ja poszłabym na medycynę (też jestem po nudnym zarządzaniu i dodatkowo po oceanotechnice...), mogłabym być weterynarzem, mieć własną klinikę:) Albo na farmację i mieć aptekę - zawsze uwielbiałam chemię, to był mój najukochańszy przedmiot - te reakcje i doświadczenia ach...:)
A z takich dodatkowych atrakcji zawsze marzyłam o 3 rzeczach - nauczyć się jazdy konno, francuskiego i gry na pianinie;) Tylko jakoś czasu brak a teraz będzie go jeszcze mniej.

Inne tematy z forum

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (39 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

Urlop niani (65 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam