Mamusie lipiec - sierpień 2011 r. *8*

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPIEC-2011-t192711,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-2011r-t202216,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-t206064,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-3-t208324,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-4-t209793,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-5-t212158,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-6-t214161,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-7-t217525,1,130.html

CZERWIEC/LIPIEC
1. arisa6 - 21 czerwiec SYN
2. francess - 2 lipiec SYN
3. mona_g - 3 lipiec SYN
4. Caroool - 3 lipiec SYN
5. kasiorek555 - 7 lipiec SYN
6. lisiusowa - 8 lipiec SYN?
7. kulka07 - 10 lipiec CÓRKA
8. she_gd - 10 lipiec
9. annamaria836 - 17 lipiec CÓRKA
10. PysiaKrzysia - 19 lipiec SYN
11. Nikita987 - 19 lipiec CÓRKA
12. aguseek - 20 lipiec SYN
13. hania_m - 20 lipiec SYN
14. monika:-) - 21 lipiec
15. carmelasoprano - 22 lipiec
16. marta82 - 23 lipiec
17. magda84 - 27 lipiec SYN
18. iiikkkaaa - 27 lipiec CÓRKA

SIERPIEŃ
19. Tesula - 2 sierpień
20. agusp - 3 sierpień SYN
21. Muszczek - 4 sierpień SYN
22. wercia83 - 5 sierpień SYN
23. Kejt - 5 sierpień
24. a_guniek - 10 sierpień
25. Kasia 0606 - 12 sierpień
26. margola13 - 12 sierpień CÓRKA
27. gosia_dim_ - 14 sierpień
28. Umchi - 16 sierpień SYN
29. mamasyna - 17 sierpień
30. kaska2308 - 18 sierpień
31. MARKOWA - 26 sierpień
32. Tamara - 26 sierpień
33. MamaFilipa - 27 sierpień
34. MissMarple - 27 sierpnia

Witam poniedziałkowo w nowym wątku :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipiec - sierpień 2011 r. *8*

idź do stomatologa i powiedz że jestes w ciąży, dadzą Ci wtedy inne znieczulenie :)
byłam i sprawdziłam, dzidzi nic nie zaszkodziło :D

sama nie wiem ale chodząc i w pierwszej ciazy i teraz do dentysty po pierwszym trymestrze zawsze dostaję znieczulenie i jest wszystko wporządku:) Myślę, że jesli coś sie dzieje nie tak ---- stan zapalny --- konieczna jest wizyta u dentysty:)

z tego co mi wiadomo to miejscowe znieczulenie w ciąży można stosować - zapytaj swojej ginekolog

No właśnie wiem, że są sprzeczne opinie na ten temat...nie że nie można, pewnie że można, tylko pytanie czy to w ciąży wskazane skoro nawet przy głupim przeziębieniu za wiele nie można brać...Ja mam stracha przed aplikowaniem i zażywaniem jakiejkolwiek chemii, każde znieczulenie z tego co się orientuję zawiera jakieś środki rozkurczowe a to chyba nie do końca dobrze...jestem na luteinie od samego początku i miałam trochę stresu w pierwszych miesiącach więc wolę dmuchać na zimne. Koleżanka w 25tyg ciąży 3 dni temu złamała nogę i miała nastawianą bez znieczulenia, bo stwierdzili w szpitalu że to zbyt ryzykowne dla dziecka - nie wiem co o tym mysleć:/

agusp proponuje wizyte u stomatologa:) Nie wiem czemu piszesz, że nie mozna znieczulenia dostac w ciazy...przeciez mozna:)

Dziewczyny może poradzicie co można stosować w ciąży na bolące dziąsło..:( Co jakiś czas głupia ósemka próbuje mi się wyżynać i tym razem chyba za mocno podrażniła, bo aż zrobiła mi się gulka, może to nawet ropień:((( Nie pójdę do dentysty, bo przecież nie zaaplikuje mi znieczulenia a na żywca sobie nie dam bo umrę:) Mogę chyba płukać szałwią, rumiankiem? A z innych, typowo dentystycznych preparatów można coś?

Ależ macie tempo... Ja właśnie mam przerwę obiadową i zbiorczo odpisuję.

Jesli chodzi o żłobek, też nie chciałam oddawać półrocznej Hani, więc najpierw pracowałam na obniżonym etacie, jeździłam do firmy albo pracowałam w domu a kiedy mnie nie było to mąż pracował w domu. Na szczęście oboje możemy pracować w domu (choćby częściowo). Na etat wróciłam jak Hania skończyła półtora roczku i wtedy też trafiła do żłobka (najpierw na próbę 2-3 dni tygodniowo, potem na cały tydzień).

Jeśli chodzi o przedłużanie macierzyńskiego to z tego co czytałam w kodeksie pracy, niestety nam przypadną tylko 2 dodatkowe tygodnie a tatusiowie będą mieli tydzień ojcowskiego a nie dwa, bo to wejdzie później w życie.

Na 30-tkę mąż dostał przelot paralotnią, wiedziałam że chciał i był to trafiony prezent. Faceci chyba lubią takie atrakcje, bo kolejny gadżet pójdzie w zapomienie ;-)

Jeśli chodzi o Dzień Mężczyzn, to mąż się zdziwił że "wyskoczyłam" dziś z małą słodkością ;-)

wiem wiem:) Rano w radio słyszałam:) nawet ciasto do mojego działu kupiłam z tej okazji:) i buziaki rozdawałam:)

No właśnie przed momentem dowiedziałam się z facebook'a :)
To oni mają już dwa święta? Dzień Chłopaka i Dzień Mężczyzny - no pięknie.

Miłe Panie a wiecie że dzisiaj jest Dzień Mężczyzny???

u nas skonczylo sie weekendem w SPA hehe ale to chyba bardziej prezent dla mnie:) + kupiłam stół do piłkarzyków:) Mój mąż je uwielbia.

Ja swojego męża dopiero na 3 roku znalazłam, ale za to to on se nie poszalał bo dopiero drugi semestr zaczynał... Młodszy o dwa latka ode mnie jest a 30 urodziny ma w kwietniu więc będę miała podobny problem co mu kupić...

Ja myślałam aby mojego zabrać gdzieś na fajny weekend (Paryż albo Rzym) ale teraz mamy pieska więc odpada:(

Jak jest "gadżeciarzem" to ucieszy się pewnie z jakiegoś wypasionego zegarka czy telefonu, to przeżycie też fajna rzecz, ale jak ktoś lubi, w moim przypadku odpada... a do romantyków też nie należy

Jak znam życie to w moim przypadku pewnie skończy się na perfumach...

Dziewczyny, a propos mężów - mój ma za tydzień trzydziestkę i wychodzę z siebie, żeby wymyśleć jakiś oryginalny prezent. W sumie on wszystko ma, sam to powiedział, więc skłaniam się ku voucherowi na jakieś 'przeżycie' hehe. Nie wiem co wybrać, więc chyba kupię księgę przeżyć (jest z voucherem na dowolnie wybraną rzecz) z tej stronki:
http://www.wyjatkowyprezent.pl/ksiega-przezyc-adrenalina
tu ma 18 opcji, sam wybierze co mu podejdzie:)
Ale może macie pomysł na coś jeszcze? Coś, co mu zostanie....od razu mówię, że romantykiem to on nie jest więc żadne zdjęcia, albumy, pamiątki - odpadają:)

agusp, ja poznałam w grudniu na I roku :) Tyle że nie z mojego wydziału był i nie z mojego rocznika :p

tesula no to ja to samo - mąż z uczelni i świetna paczka z znajomych hehe:)
a mąż to od listopada I roku już.... ja głupia, zamiast poszaleć na tych studiach i poużywać życia, po miesiącu męża sobie znalazłam

A ja humanistka i lubię swoje studia i zawód :) Mimo że też jestem umysł zdecydowanie ścisły. Zawsze myślałam, że na PG będę studiować, ale ostatecznie nic konkretnego mnie tam nie pociągało, a nie mogłabym się uczyć czegoś, co mnie nie pasjonuje. I wybrałabym drugi raz tak samo raczej.

a ja robie to co kocham:) pracuje w centralii sieci handlowej i jest super:) Gdyby nie to ...to z perpektywy czasu myślę, że mogłabym byc pediatrą:)

ja też po oceanotechnice i potem zarządzanie, o tyle ile oceanotechnika mi się podobała o tyle zarządzanie to masakra:/ żałuję że nie poszłam na mechaniczny ja jestem ścisły umysł i męskie przedmioty mnie interesują...

zawsze marzyłam żeby mieć własną restaurację ale życie potoczyło się inaczej ...

agusp - głowa do góry:)

jak odchowamy nasze dzieciaki to będzie czas na spełnianie marzeń;)

Ja kochałam matematykę i miałam umysł ścisły dlatego liceum ekonomiczne a potem zarządzanie... zawsze kulałam z języków obcych dlatego brałam co wpadło, ale teraz z perspektywy wolałabym iśc do jakiegoś studium albo na kurs a nie poświęcić 5 lat studiom, które do niczego mi się nie przydają i z których niewiele już pamiętam

Pozytyw tych studiów - poznałam paczkę z****... przyjaciół z którymi się cały czas trzymam oraz męża na jednej z imprez w Łajbie

A ja poszłabym na medycynę (też jestem po nudnym zarządzaniu i dodatkowo po oceanotechnice...), mogłabym być weterynarzem, mieć własną klinikę:) Albo na farmację i mieć aptekę - zawsze uwielbiałam chemię, to był mój najukochańszy przedmiot - te reakcje i doświadczenia ach...:)
A z takich dodatkowych atrakcji zawsze marzyłam o 3 rzeczach - nauczyć się jazdy konno, francuskiego i gry na pianinie;) Tylko jakoś czasu brak a teraz będzie go jeszcze mniej.

Inne tematy z forum

ładne meble dla dzieci "Meblik" (78 odpowiedzi)

Wczoraj byłam w fajnym sklepie z mebelkami dla dzieci. Bardzo mi się podobały i chyba skuszę się...

urodziny dziecka tanio i fajnie jak urządzić? (53 odpowiedzi)

może zbiorę jakieś fajne pomysły od WAS? co można przygotować do zjedzenia dla dzieci? w co się...

Sprawdzone sposoby na odchudzanie:) (71 odpowiedzi)

Cześć Dziewczyny! Podzielcie się swoimi sposobami na skuteczne odchudzanie:) Ja muszę zrzucić aż...