Mamusie lipiec - sierpień 2011 r. *8*

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPIEC-2011-t192711,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-2011r-t202216,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-t206064,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-3-t208324,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-4-t209793,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-5-t212158,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-6-t214161,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-7-t217525,1,130.html

CZERWIEC/LIPIEC
1. arisa6 - 21 czerwiec SYN
2. francess - 2 lipiec SYN
3. mona_g - 3 lipiec SYN
4. Caroool - 3 lipiec SYN
5. kasiorek555 - 7 lipiec SYN
6. lisiusowa - 8 lipiec SYN?
7. kulka07 - 10 lipiec CÓRKA
8. she_gd - 10 lipiec
9. annamaria836 - 17 lipiec CÓRKA
10. PysiaKrzysia - 19 lipiec SYN
11. Nikita987 - 19 lipiec CÓRKA
12. aguseek - 20 lipiec SYN
13. hania_m - 20 lipiec SYN
14. monika:-) - 21 lipiec
15. carmelasoprano - 22 lipiec
16. marta82 - 23 lipiec
17. magda84 - 27 lipiec SYN
18. iiikkkaaa - 27 lipiec CÓRKA

SIERPIEŃ
19. Tesula - 2 sierpień
20. agusp - 3 sierpień SYN
21. Muszczek - 4 sierpień SYN
22. wercia83 - 5 sierpień SYN
23. Kejt - 5 sierpień
24. a_guniek - 10 sierpień
25. Kasia 0606 - 12 sierpień
26. margola13 - 12 sierpień CÓRKA
27. gosia_dim_ - 14 sierpień
28. Umchi - 16 sierpień SYN
29. mamasyna - 17 sierpień
30. kaska2308 - 18 sierpień
31. MARKOWA - 26 sierpień
32. Tamara - 26 sierpień
33. MamaFilipa - 27 sierpień
34. MissMarple - 27 sierpnia

Witam poniedziałkowo w nowym wątku :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipiec - sierpień 2011 r. *8*

kulka07 - u mnie też dzidzia przestaje się ruszać, ale tylko jak tatuś przyłoży rękę :) poza tym jeszcze i tak by nic nie wyczul...chyba ;)

Dziewczyny, kiedy zaczynacie kupować ciuszki i inne głupotki dla maleństwa? Może już coś macie? ;)

Cześć dziewczynki

dobrze, że piszecie o tych r******h bo ja niby mam jeszcze czas, ale też chyba zaczynam powoli świrować, wczuwam się jak głupia, czasem mi się coś wydaje, potem długo nic i już nie wiem co myśleć:) Tak chyba będzie już do końca, zawsze muszę znaleźć coś żeby się pomartwić - w grudniu panikowałam przez plamienia, potem przez progesteron (a był mega wysoki i nie chciałam wierzyć), potem innymi wynikami (wkręcałam sobie, że na pewno będzie coś nie tak z tarczycą -wszystko było ok, też nie chciałam wierzyć), potem martwiłam się czy małe rośnie i ma wszystko na miejscu....teraz mam kolejne zmartwienie - brak ruchów:)

Aha, śnił mi się dzisiaj poród - o matko....nawet wolę sobie nie przypominać szczegółów - masakra hehehe:)

aguseek, na prawde nie masz sie czym martwic, na poczatku w II trymestrze te ruchy sa na prawde sporadyczne, moga byc przez kilka dni a pozniej przez nastepne kilka dni zupelna cisza. sama tez kiedys panikowalam i jak raz kilka dni nie czulam ruchow, to pojechalam do lekarza na usg, wyszlo wszystko ok i lekarz wytlumaczyl mi, ze dzieci czasem ustawiaja sie tak, ze po prostu nie czuc ich ruchow. wiem, ze to przeeeeeemile uczucie czuc ruchy malenstwa-sama nie moge sie ich doczekac-i dlatego tez pewnie kazdej z nas jest smutno jak ich chwilowo nie ma :) ja bylam od nich wrecz uzalezniona, uwielbialam jak sie maly krecil i nie przeszkadzalo mi jak mnie budzil w nocy swoimi kopniakami :)

my jedziemy na wizyte w piatek. tez sie nie moge doczekac zeby zobaczyc maluszka :) choc akurat mnie czas taaaak szybko mija, ze sie pewnie nie obejrze a juz bedzie piatek :)

kulka masz rację, muszę spokojnie podejść do tych kopniaków, w poniedzałek na usg Doering mi powiedział że teraz to ruchy są bardzo nieregularne i to normalne że ruchy dziecka od 3 trymestru powinny być codziennie a jak nie są to trzeba do szpitala jechać. Tylko to uczucie kopania jest takie przyjemne i uspokajające że zaczęłam się martwić i dziwnie czuć, więc dobrze że dzisiaj mały mi odpowiedział rano :)

jak można zgubić papiery na uczelni????masakra, ale jak jakiś student by zgubił czy studentka to już by wielką aferę robili :/ dobrze że mam to już za sobą, chociaż jak ja studiowałam na Polibudzie to nie zdarzyło mi się nic takiego. także współczuję :/

kulka no właśnie ja też studiuje na AM :-(

kasiore, 3mam kciuki za odnalezienie indeksu. ja skończyłam studia kilka lat temu, a do dziś nie otrzymałam wszystkich papierów z AM, bo zaginęły :) burdel na tych uczelniach straszny. panie w dziekanacie to święte krowy, a student i tak zawsze wszystkiemu winien.

aguseek, nie panikuj (wiem, łatwo powiedzieć). teraz odczuwasz silniejsze ruchy Adasia. na usg wyszło, ze wszystko w normie. a poza tym, zobaczysz, z takiego nieregularnego odczuwania nagle, nie wiedząc kiedy, wpadasz w odczuwanie niemal ciągłe. daj małemu trochę podrosnąć :) ja odczuwałam bardzo nieregularnie, a od kilku dni czuję codziennie, a wczoraj to nawet tak mała buszowała, że nie mogłam zasnąć. a widzę, że jesteśmy w zbliżonym terminie :) mój suwaczek pokazuje o tydzień do przodu :) i co jak co, nasze pociechy są sprytne. gdy tylko mąż lub ja kłądziemy rękę na brzuchu, mała natychmiast przestaje się ruszać :) ja to jeszcze niestety robiłam na poczatku odczuwania ruchów tak, że jak tylko poczułam to wstrzymywałam oddech, tak się wczuwałam , a wtedy mała przestawała się ruszać, a ja panikowałam :)
zresztą, nie bez przyczyny regularność ruchów dziecka liczy się od 30 tc i się zapisuje :) ja tak sobie mówiłam. i pamiętaj, wg artykułu masz spokojnie czas do 23 tc.

aguseek - się zrelaksuj się napij czegoś słodkiego nie wyczekuj na pewno jest dobrze :)

Kasiorek555 mam nadzieje, ze indeks sie jednak odnajdzie!!!

monika:-) u mnie były dokładnie takie same typy imion jak dziewczynka to Amelka a jak chłopak to Adaś, jest chłopak więc będzie Adaś...:) ale szok że ty też masz takie same typy hehe ...

tylko niech ten mój mały zacznie mnie kopać znowu...:(

a mi mój mały ani wczoraj ani dzisiaj nie kopał aż mi się płakać chce :( wczoraj byłam na usg i widziałam serducho bijące i wszystko ok, tylko dlaczego mnie kopie :( mam mega doła bo nie wiem co jest....:(((((

No dokladnie powiedzieli mi ze mam czekać do poniedzialku bo może ktoś odniesie, pójde w poniedzialek i zobaczymy. A jak nie to będę musiala latac i bierać wpisy od wszystkich z całego roku bo musze caly indeks odwzorować- przeginka, ale zapytam jeszcze czemu oni sami nie mogą tego w dziekanacie wpisać skoro maja arkusze ocen. :-(
Przyszłam do domu poryczałam się i mi troche ulżyło najgorsze te emocje, i dzddzioł mi kopa dał to odrazu było mi lepiej :-)pewnie nie sopdobało mu się że mama tak się denerwuje :-(

kasiorek555 jak zgubili to niech szukają i załatwiają, ich wina :( Kto to widział, ciężarnej kazać ganiać... Może indeks został u któregoś wykładowcy przy wpisie? Oby... Poza tym mają arkusze ocen, więc chyba łatwiej im spisać po kolei niż żebyś Ty biegała po katedrach i to pewnie w różnych budynkach albo i dzielnicach. Trzymam kciuki za to, żeby się ktoś opamiętał. Pamiętam jak u nas każdy mógł wejść do dziekanatu i wziąć ile indeksów chciał, dopiero po kilku "przypadkach" zaczęli tego pilnować.

monika, to zalezy jak niski masz poziom hemoglobiny, jesli zelazo jest w normie, to moze nie jest tak zle... zwiekszona ilosc bialych krwinek i monocytow oznacza prawdopodobnie jakas infekcje, stan zapalny, moze bylas przeziebiona? mam nadzieje, ze twoj lekarz podejdzie do tego odpowiedzialnie :)

tangerine dziękuje za podpowiedz właśnie słyszałam o niej dobre opinie podobno jeszcze dwóch lekarzy jest tam dobrych

Wercia, ja poszłam do Invicty do dr Brzóski. Bardzo miła pani,wszystko dokładnie pokazuje i tłumaczy, sprawdza rozwój poszczególnych narządów dziecka i odpowiada cierpliwie na wszystkie pytania. Cena z nagraniem na płytkę DVD to 280zł, czyli sporo, ale według mnie warto, ze względu na możliwość wcześniejszego wykrycia ewentualnych wad. Zapisywałam się jakieś 2 tygodnie wcześniej i już było kiepsko z terminami do tej konkretnej lekarki (musiałam się zwolnić z pracy, bo popołudnia były już zajęte), więc radzę szybciej.

Właśnie odebrałam swoje wyniki badań krew/mocz. Mocz ok, a krew... hmm... jeszcze nie pokazywalam lekarzowi ale mam za dużo krwinek białych, neutrocytów i monocytów. A za mało hemoglobiny, hematokrytu i limfocytów :( żelazo mam w normie.
Pielęgniarka powiedziała, że mam anemię i mam iść do lekarza... teraz się martwię :(

Ale z tego roku czy z całych studiów musisz zbierać? Ja bym chyba zwariowała, niektórzy już u nas nawet nie pracują z tych, z którymi miałam zajęcia na I roku. Jak zgubili, to niech teraz sami kombinują...

A ja właśnie byłam odebrac indeks na uczelni i dowiedzialam się że mój indeks zaginoł tak sie zdenerowałam że myślalam że oszaleje, polakałam się bo teraz musze wszystkie wpisy od początku załatwiać, mam już dość dzisiejszego dnia.

cześć dziewczyny właśnie jestem na etapie zastanawiania sie gdzie isc na usg połówkowe w gdańsko moze juz ktos byl i może polecić w poprzedniej ciąży byłam u Doeringa teraz sie zastanawiam czy może do invicty czy jeszcze gdzie indziej będę wdzięczna za jakieś informacje i ewentualnie kiedy trzeba sie rejestrować

hania_m ja też się wciąż zastanawiam, jak wygląda moja córczeka :) idziemy w czw na usg 3d, mam nadzieję, ze będzie widać twarzyczkę i jakieś podobieństwo :) moja mama ze zwykłego usg połówkowego odczytała, że mała podobna do mnie, ale ma brodę męża :))) ja tam zawsze ledwo co widzę :))
pawda jest też taka, że coraz bardziej nie mogę się doczekać. tych malutkich stópek do całowania, tego brzuszka mięciutkiego :) a tu jeszcze kupa czasu :)

co do imienia, to nadal szukamy natchnienia :)

Inne tematy z forum

Irmina Wróblewska-Jankowska dermatolog - zna ktoś? Jakie opinie? (14 odpowiedzi)

Irmina Wróblewska-Jankowska przyjmuje na Jelelniogórskiej. Był ktoß może na wizycie i może...

Przedszkole 49 Miś, ul. Śląska - proszę o opinie. (28 odpowiedzi)

Drogie mamy, napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia z tym przedszkolem. Będę bardzo...

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (86 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...