Mamusie lipiec - sierpień 2011 r. *9*

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPIEC-2011-t192711,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-2011r-t202216,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-t206064,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-3-t208324,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-4-t209793,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-5-t212158,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-6-t214161,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-7-t217525,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-8-t220530,1,16.html

CZERWIEC/LIPIEC
1. arisa6 - 21 czerwiec SYN
2. francess - 2 lipiec SYN
3. mona_g - 3 lipiec SYN
4. Caroool - 3 lipiec SYN
5. kasiorek555 - 7 lipiec SYN
6. lisiusowa - 8 lipiec SYN?
7. kulka07 - 10 lipiec CÓRKA
8. she_gd - 10 lipiec
9. annamaria836 - 17 lipiec CÓRKA - Aleksandra
10. PysiaKrzysia - 19 lipiec SYN
11. Nikita987 - 19 lipiec CÓRKA
12. aguseek - 20 lipiec SYN
13. hania_m - 20 lipiec SYN
14. monika:-) - 21 lipiec
15. carmelasoprano - 22 lipiec
16. marta82 - 23 lipiec
17. magda84 - 27 lipiec SYN
18. iiikkkaaa - 27 lipiec CÓRKA

SIERPIEŃ
19. Tesula - 2 sierpień
20. agusp - 3 sierpień SYN
21. Muszczek - 4 sierpień SYN
22. wercia83 - 5 sierpień SYN
23. Kejt - 5 sierpień
24. kasisyn - 5 sierpień
25. a_guniek - 10 sierpień
26. Kasia 0606 - 12 sierpień
27. margola13 - 12 sierpień CÓRKA
28. gosia_dim_ - 14 sierpień
29. milka0928 - 14 sierpień
30. Umchi - 16 sierpień SYN
31. mamasyna - 17 sierpień
32. kaska2308 - 18 sierpień
33. MARKOWA - 26 sierpień
34. Tamara - 26 sierpień
35. MamaFilipa - 27 sierpień CÓRKA OLA
36. MissMarple - 27 sierpnia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipiec - sierpień 2011 r. *9*

a mnie nie bylo pare dni... byłam w szpitalu... miałam atak kolki nerkowej...nie bede sie rozpisywac... kto to przezył to wie... napisze moze tylko ze lekarze mi powiedzieli, ze jak przezyłam ten atak to poród bedzie dla mnie pewnie lekki, bo ból jest porównywalny albo nawet gorszy... wiec w sumie nie wiem czy sie cieszyc czy bac... ;)

ja na wiazanie chusty sie nie wybiore, bo jakos nie jestemzwolenniczka chust...

jutro potwierdzam żłobek... ciekawe na ktorym miejscu bede...

Mąż mi kupiła arbuza 2 dni temu w jakimś warzywniaku koło akademii, nie chciał się przyznać ile kosztował, żebym zawału nie dostała :) w poprzedniej ciąży pochłaniałam arbuzy dosłownie kilogramami, mąż śmieje się, że nasza Zośka w 95% składa się z arbuza:)

Hej Dziewczyny :)

Przepraszam, że się wtrącę ale jest tu może jakaś przyszła mamuśka z okolic Wrzeszcza? Jeżeli tak zapraszam na priv.

Mi się nie chce tak rano :p No i z Moreny daleko autobusami.

A ja mam arbuza, wreszcie!! Z Piotra i Pawła, za 6zł/kg. Lato w pełni :D

dziewczyny, wybieram się jutro do klubu kangura. któraś chętna? :)
chcę się nauczyć prawidłowo wiązać chustę no i może dowiem sę czegoś nowego :)
dowiadywałam się. jutro są zajęcia w brzeźnie, 10-11:30. nie trzeba się zapisywać, wystarczy przyjść. wstęp bezpłatny. może przyjść każdy, my ciężarne, mamy z dziećmi, ciocie, wujkowie, tatusiowe itd. mąż dał mi specjalne zadanie wypróbowania nosidełek różnych dla niego :)

Bóle rozchodzących się więzadeł niestety nie ominęły mnie i tym razem... W piątek mam wizytę i juz nie mogę się doczekać, żeby sprawdzić co z łożyskiem, czy przestało się odklejać. Z dzieckiem chyba wszystko ok, bo czuję Malucha codziennie, szczególnie poźnym wieczorem szaleje. Brzuch mam już ogromny, w poprzedniej ciąży był zdecydowanie mniejszy.

gosia_dim_, pielęgniarka najpierw na czczo zrobiła badanie poziomu cukru z palca na tym specjalnym przyrządzie i miałam 89. Póżniej pobrała krew z żyły. Po wypiciu glukozy i odsiedzeniu godzinki w korytarzu, ponownie pobrała krew z żyły. Także myślę, że te obie próbki są dla porównania. Pani powiedziała też, że każdorazowo przy badaniu glukozy badają poziom cukru przed jej podaniem, żeby nie podać pacjentowi, a zwłaszcza kobiecie w ciąży glukozy, jeśli poziom cukru już na czczo przekracza normę.

Hej dziewczynki, my dzisiaj mamy wizytę u lekarza. Już od miesiąca nie słyszałam serducha a ruchów jeszcze nie czuję (a przynajmniej tak mi się wydaję) więc jestem już na skraju wytrzymałości. Pozdrawiam was w ten piękny dzień.

No to najlepiej chyba rozwiać obawy u specjalisty. Niech zbada i się wypowie... Ja tez się wybiorę, dla własnego spokoju dowiem się co i jak. Miałam wadę -5 i od lipca 2010 nosze soczewki, w których dobrze się czuję, ale niedawno zauważyłam, jakby mi się litery rozmywały np w gazecie, czy komputerze... chyba mi się pogorszyło niestety :( a może to przez ciążę, bo odobno może się wzrok pogorszyć...
Życzę powodzenia Muszczek, żeby nie było tak źle. Oby w szpitalu akceptowali opinię okulisty.

monika, mam -6,5 i astygmatyzm, przy czym mój tata miał dwukrotnie odklejoną siatkówkę, stąd mój niepokój - nie wiem, czy jestem w jakiejś bardziej zagrożonej grupie czy nie. Natomiast wiem, że sama krótkowzroczność to nie jest wystarczający powód, tylko właśnie stan dna oka, dlatego planuję wizytę wkrótce. Z ginekologiem też nie gadałam na ten temat. Najbardziej się boję, że naprawdę będę miała wskazania ze względu na wzrok, a w szpitalu będą na to patrzeć przez palce, bo podobno dużo osób sobie załatwia cesarkę "na życzenie" ze względu na oczy, choć wcale nie muszą.

Hej Dziewczyny, po dłuższej przerwie witam wiosennie :)

Co sądzicie o zamawianiu wózka przez allegro? ;) i czy 600 zł to nie jest jakoś podejrzanie tanio za wózek gondolę na dużych kołach, którą można przerobić na spacerówkę?

Muszczek, jaką masz wadę wzroku że cesarka? Słyszałam o przypadkach że robi się cesarki ze względu na wysoką wadę, ale chyba zależy to od badania dna oka czy jakoś tak, to znaczy ze zależy w jakim stanie jest siatkówka, bo to ona przy dużym wysiłku może się odkleić. Interesuje mnie to, bo jestem krótkowzroczna, ale z ginem jeszcze nie rozmawiałam na ten temat, właściwie jak pytał o przebyte i przewlekłe choroby to mu mogłam powiedzieć o oczach, ale nie wpadłam na to, że to jest choroba przewlekła!! Dasz znać co ci powiedział okulista?

Muszczek, jeśli masz dużą wadę to najlepiej poproś go żeby wystawił ci zaświadczenie na cesarkę, a jeśli będzie uważał, że to niekonieczne, to tez niech to da na pismie. Ja też zamierzam tak zrobić :)

Ja nie chodzę i nie zapisuję się do SR. Nie wiem czemu, po prostu nie chce mi się chodzić na takie zajęcia.
Nie myslę jeszcze o samym porodzie. A jak nadejdzie, to... jakos pójdzie ;)

Aaa, a propo Groupona - my sobie jedziemy na weekend do hotelu pławić się w basenach i leżeć do góry brzuchem :)

Może się przejdę, na razie tylko się orientuję, pewnie za miesiąc najwcześniej bym poszła. No i chcę najpierw iść do okulisty, bo jak mi powie że powinnam mieć cesarkę, to w ogóle sobie SR podaruję.

Tesula, to jak u mnie, im dłużej siedzę w domu, tym gorzej mi idzie sprzątanie :) Obiad wczoraj akurat zrobiłam czasochłonny, ale na błysk kuchni chyba od dwóch miesięcy nie wysprzątałam :p

Muszczek nie wiem czy można przychodzić na same ćwiczenia ale skoro Pani mi rozdzieliła cenę osobno za wykład i osobno za ćwiczenia więc myślę że można. Jak chcesz przyjść na pierwsze zajęcia to najlepiej zadzwonić dzień wcześniej żeby Pani potwierdziła że zajęcia ( bo czasami np. może być chora). Myślę że miejsca spokojnie są :)

Hej miłe Panie

U mnie jak codziennie lenistwo na maxa - nie dość że cały dzień siedzę w chacie to jeszcze mój małżonek musiał wczoraj czekać na obiad...
Ale cebulowa wyszła rewelacyjna;))

Chciałam podziękować tej z Was, która umieściła tu link do Grupon.pl - co prawda nie zamówiłam sobie kuponu na te babeczki, ale mam prezent dla męża na 30-stkę

Zamówiłam na Gruponie dwie godziny gry w snookera lub bilard a dziś mają świetną ofertę do Boolvaru - 45 zł sie płaci a jest bon na 110 zł (90 na żarcie+20 na dwie lampki wina).

Na snookera wyślę go z kumplami, a na kolację pójdziemy razem, do tego kupiłam mu polówkę i sweterek, chcę jeszcze zamówić śmieszną koszulkę z napisem "Wyprodukowano 1981 na licencji mamy i taty" - kupiłam coś takiego kolegom ze studiów na 30-stki

A można np. przyjść na same ćwiczenia? Ogólnie fajnie, że można chodzić na co się chce, ale całość wychodzi sporo, 3x7x16 = 336.
I czy trzeba się zapisywać z wyprzedzeniem, bo np. mało miejsca, czy można sobie po prostu z marszu przyjść?

hania_m, jesteś na bieżąco to od razu podpytam: napisz mi jak dokładnie przeprowadzili badanie, tzn. czy pobierali w tej cenie i na czczo i po godzinie/dwóch, czy tylko raz? W którym oddziale LuxMedu robiaś wyniki?

hania_m niestety jest tak jak piszesz... Jak nie masz skierowania od gina albo innego lekarza z LuxMedu, to płacisz pełną stawkę. Ja mam abonament jako pracownik swojej firmy ale chodze prywatnie do innego gina, zawsze mam skierowanie i nic to nie daje. Jeszcze w poprzedniej ciąży miałam rabat 10% na badania ale pod koniec 2009 pozmieniały się warunki abonamentów (przynajmniej dla mojej firmy) i za wszystko płacę jak w ogólnym cenniku, nawet nie chcą karty LuxMed przy rejestracji/zapłacie, chociaż i tak zawsze daję.

Dzwoniłam dzisiaj do szkoły rodzenia "Maria" we Wrzeszczu i jeśli którąś z was interesuje to podaję co się dowiedziałam :)

1. Zajęcia odbywają się cały czas, więc w każdym momencie można rozpocząć kurs. Fajne to jest jeśli nam nie pasuje któryś dzień zajęć to można iść w innym terminie:)
2. Zajęcia odbywają się 3 razy w tygodniu po 2 godziny: 1 godzina to ćwiczenia (same panie) a druga godzina to wykład teoretyczny (może być mąż obecny).
3. Piątkowe zajęcia odbywają się w całości z mężem.
4. Koszt: 8 zł godzina ćwiczeń i 8 zł godzina wykładu więc łącznie 16 zł za zajęcia, za które płaci się po zajęciach.
5. Na pierwszych zajęciach dostajemy całą listę zajęć i można sobie wybrać co nas interesuje a co nie :)
6. Na każde zajęcia przychodzimy w stroju sportowym z ciepłymi skarpetami i małą kartą ciąży.
7. Kurs trwa 7 tygodni.
8. Najlepiej zacząć między 24 tc a 28 tc.

My wybieramy się za tydzień bądź 2 :) Musze sobie jakieś dresiki sportowe ciążowe kupić hehe :)

hej mamuski:) mnie dzisiaj dopadlo przeziebienie:) wzielam dzien wolny i leze u mamy w lozku hehe W domku z moim synkiem nie byloby szans...:):):)

Inne tematy z forum

kolorowanki do druku (30 odpowiedzi)

czy znacie jakieś fajne strony z kolorowankami do wydruku ?

szkoła Montessori - ktoś miał styczność? (57 odpowiedzi)

Chciałam poprosić o opinie osoby, które mają/znają dzieci uczęszczające do szkoły (nie...

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...