Mamusie lipiec - sierpień 2011r. *16*

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPIEC-2011-t192711,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-2011r-t202216,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-t206064,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-3-t208324,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-4-t209793,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-5-t212158,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-6-t214161,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-7-t217525,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-8-t220530,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-9-t221819,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-10-t225144,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-11-t227447,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-12-t232368,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-13-t235896,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011-r-14-t239540,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-2011r-15-t243409,1,16.html

CZERWIEC/LIPIEC
1. arisa6 - 21 czerwiec SYN
2. francess - 2 lipiec SYN
3. mona_g - 3 lipiec SYN / KUBUŚ :) / Szpital Wojewódzki
4. Caroool - 3 lipiec SYN
5. ciezarowska- 5 lipiec CÓRA / Alicja / Szpital Zaspa
6. kasiorek555 - 7 lipiec SYN / Gdynia Redłowo
7. lisiusowa - 8 lipiec SYNEK / Jaś / Szpital Wojewódzki
8. kulka07 - 10 lipiec CÓRKA
9. she_gd - 10 lipiec
10. donnieczka - 11 lipiec CÓRKA
11. PysiaKrzysia - 19 lipiec SYN
12. Nikita987 - 19 lipiec CÓRKA Natalka
13 bruxa - 20 lipiec SYN
14 aguseek - 20 lipiec SYN ADAM / Zaspa
15. hania_m - 20 lipiec SYN
16. monika:-) - 21 lipiec CÓRKA AMELIA / Szpital w Pucku lub Wejherowie
17. carmelasoprano - 22 lipiec CÓRKA
18. marta82 - 23 lipiec, CÓRKA / TOSIA / Szpital Wojewódzki Elbląg
19. dadżi - 24 lipiec , CÓRKA / Zuzanna / Szpital Wojewódzki?
20. magda84 - 27 lipiec SYN / Natan
21. iiikkkaaa - 27 lipiec CÓRKA
22. annamaria836 - 28 lipiec CÓRKA / ROKSANA / Gdynia Redłowo

SIERPIEŃ
23. Tesula - 2 sierpień CÓRKA Julia/ Swissmed
24. agusp - 2 sierpień SYN Mikołajek/ Swissmed
25. Muszczek - 4 sierpień SYN Krzyś
26. wercia83 - 5 sierpień SYN Michał / Szpital na Zaspie
27. Kejt - 5 sierpień CÓRKA
28. kasisyn - 5 sierpień
29. a_guniek - 10 sierpień
30. Anuleczkaa - 12 sierpień CÓRKA
31. Kasia 0606 - 12 sierpień
32. margola13 - 12 sierpień CÓRKA
33. gosia_dim_ - 14 sierpień SYN Wiktor / Swissmed
34. milka0928 - 14 sierpień CÓRKA (?) Laura / Szpital w Wejherowie
35. Umchi - 16 sierpień SYN
36. mamasyna - 17 sierpień
37. kaska2308 - 18 sierpień SYN / Kliniczna
38. kwiatek3081- 18 sierpnia CÓRKA
39. MARKOWA - 26 sierpień CÓRKA ZUZANNA / Kliniczna
40. Tamara - 26 sierpień
41. MamaFilipa - 27 sierpień CÓRKA Ola / Poliklinika Ginekologiczno-Położnicza dr Arciszewki Białystok
42. MissMarple - 27 sierpień CÓRKA Helenka / Kliniczna
43. Maua_mama - 28 sierpnia SYN Borys Patryk/ Szpital w Wejherowie

Tym razem ja zakładam nowy wątek bo wg mojego lekarza termin porodu przesunął mi się na 28 lipca.
Jak urodzę wcześniej to zrobię mu niespodziankę...

Wszystkim mamusiom życzę spokojnej nocy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipiec - sierpień 2011r. *16*

Rozmawiałam z Doeringiem wczoraj przez tel i rzeczywiście urlopuje w Dani:-) dobrze mu:-) Szczerze to ja o wiele bardziej się boje teraz niż w poprzedniej ciąży. Pomimo krótkiego pierwszego porodu... Wpisane 30 min:-) już kombinuje co zrobic żeby się nie bać... Umówić się na cesarke, czy uspokajac się myślą o xnieczuleniu hehe... No nic jedno wiem napewno: urodzić muszę:-)

milka super że z córeczką wszystko ok :)

aria jejku ty jeszcze nie rozpakowana....widać maluszkowi dobrze w brzuszku ale współczuję tego czekania po terminie, pewnie się niecierpliwisz już...

ja w poniedziałek też wybieram się do Doeringa na usg ale dopiero w poniedziałek rano zadzwonię do rejestracji bo on teraz jest na urlopie i rejestracja nieczynna :) Ciekawe czy się spotkamy a może już będziesz dawno w szpitalu...:) Życzę ci abyś w najbliższych dniach się rozpakowała :)

Ja już też bym chciała mieć synka ze sobą a poród za sobą, bo trochę się boję jak to będzie ;)

Cześć Mamusie:-) ja dalej czekam hehe:-) dzisiaj kolejny raz posprzatalam, pospacerowalam i nic:-) jak do pon nic nie ruszy jadę do Doeringa i szpitala:-) jeju z jednej strony jestem spokojna i korzystam z odpoczynku ( bo wiem co niebawem będzie) z drugiej już bym chciała mieć pewność ze z małym jest ok:-)

Nikita987 dziękuję za trzymanie kciuków – właśnie wróciłam z badań i okazało się, iż na ostatnim USG mama źle się ułożyła.
Tak więc z córeczką wszystko OK :)
Waży 1, 968 kg i ma prawidłowe wszelkie inne wyniki jak na swoj wiek.

MamoFilipa – fajnie, że sprawa z wózkiem się wyjaśniła

MamaFilipa, odpowiadam na prv :)

kulka, ja wierze, ze twoj maluch tez jest zdrowy! usg to tylko badanie i nie da nikomu 100% odpowiedzi. takze, moze twoj maluch jest maly nie ze wzgledu na "wczesniactwo", tylko ma po prostu taka urode! trzymaj sie tej mysli! dobrze, ze czesto monitoruja ci lozysko, najwazniejsze zeby dziecko bylo dobrze dotlenione :) zobaczysz, jeszcze nam napiszesz, ze maluch jest zdrowy i nie potrzebnie najadlas sie tylu nerwowo ;) wiem, ze trudno ci w to teraz uwierzyc, ale zobaczysz, ze tak nam napiszesz :)

a z wozkiem... no coz... doszedl... ale... zamiast dodatkowego siedziska byla... materiałowa gondolka!!! no az nasz zmrozilo... dzwonie przy kurierze do sklepu, a gosc "no niemozliwe, co pani mowi"... a ja na to "mowie, co widze". strasznie przepraszal i tak byl wystraszony, ze po godzinie dostalam nr listu przewozowego dodatkowego siedziska, z adnotacja, ze jest dokupiona opcja dostawy w sobote i dokupiona przesylka zwrotna dla gondoli... takze facetowi popuscilismy i grzecznie podziekowalismy, ze tak szybko nadal :) szkoda, ze w tym naszym panstwie trzeba ludzi straszyc, zeby nie zostac oszukanym... przykre to wszystko... ale co do wozka jako wozka, musze powiedziec, ze amerykanie robia te rzeczy na prawde solidnie... wykonanie duzo lepsze od x-landera i tako (te wozki mialam, wiec mam porownianie). bylismy juz na pierwszym spacerze, sklada sie na pol w sekunde i mimo, ze jest niby blizniaczy, czyli ciut dluzszy od pojedynczego wozka, to sklada sie duzo szybciej i w duzo mniejsza kostke...

a, kulka, jeszcze tak tylko spytam z ciekawosci... jakie "eksperymenty" na was robia?

dziewczyny, nie macie mi czego zazdrościć. nasza córka ma cechy wcześniactwa i średnio jest uznawana za donoszoną. robią tu na nas dziwne eksperymenty. cc póki co nie ma i nie będzie - choć twierdzono zupełnie inaczej, to teraz zmieniła się koncepcja. małą mam jak najdłużej trzymać w brzuchu, a oni monitorują, czy łożysko daje radę. ogólnie co lekarz, to inna opinia. jestem wykończona psychicznie. i zazdroszczę tym, którzy mają całe i ZDROWE dzieci już na świecie.

Aktualizacja listy :D

CZERWIEC/LIPIEC
1. arisa6 - 21 czerwiec SYN
2. mona_g - 3 lipiec SYN / KUBUŚ :) / Szpital Wojewódzki
3. Caroool - 3 lipiec SYN
4. ciezarowska- 5 lipiec CÓRA / Alicja / Szpital Zaspa
5. kasiorek555 - 7 lipiec SYN / Gdynia Redłowo
6. lisiusowa - 8 lipiec SYNEK / Jaś / Szpital Wojewódzki
7. kulka07 - 10 lipiec CÓRKA
8. she_gd - 10 lipiec
9. donnieczka - 11 lipiec CÓRKA
10. aniolqq - 13 lipiec CÓRKA / KLAUDIA / Wojewódzki lub Zaspa
11. annamaria836 - 13 lipiec CÓRKA / ROKSANA / Gdynia Redłowo
12. PysiaKrzysia - 19 lipiec SYN
13. Nikita987 - 19 lipiec CÓRKA Natalka
14. bruxa - 20 lipiec SYN
15. aguseek - 20 lipiec SYN ADAM / Zaspa
16. hania_m - 20 lipiec SYN
17. monika:-) - 21 lipiec CÓRKA AMELIA / Szpital w Pucku lub Wejherowie
18. carmelasoprano - 22 lipiec CÓRKA
19. marta82 - 23 lipiec, CÓRKA / TOSIA / Szpital Wojewódzki Elbląg
20. dadżi - 24 lipiec , CÓRKA / Zuzanna / Szpital Wojewódzki?
21. magda84 - 27 lipiec SYN / Natan
22. iiikkkaaa - 27 lipiec CÓRKA

SIERPIEŃ
24. Tesula - 2 sierpień CÓRKA Julia/ Swissmed
25. agusp - 2 sierpień SYN Mikołajek/ Swissmed
26. Muszczek - 4 sierpień SYN Krzyś
27. wercia83 - 5 sierpień SYN Michał / Szpital na Zaspie
28. Kejt - 5 sierpień CÓRKA
29. kasisyn - 5 sierpień
30. a_guniek - 10 sierpień
31. Anuleczkaa - 12 sierpień CÓRKA
32. Kasia 0606 - 12 sierpień
33. margola13 - 12 sierpień CÓRKA
34. gosia_dim_ - 14 sierpień SYN Wiktor / Swissmed
35. milka0928 - 14 sierpień CÓRKA (?) Laura / Szpital w Wejherowie
36. Umchi - 16 sierpień SYN
37. mamasyna - 17 sierpień
38. kaska2308 - 18 sierpień SYN / Kliniczna
39. kwiatek3081- 18 sierpnia CÓRKA
40. MARKOWA - 26 sierpień CÓRKA ZUZANNA / Kliniczna
41. Tamara - 26 sierpień
42. MamaFilipa - 27 sierpień CÓRKA Ola / Poliklinika Ginekologiczno-Położnicza dr Arciszewki Białystok
43. MissMarple - 27 sierpień CÓRKA Helenka / Kliniczna
44. Maua_mama - 28 sierpnia SYN Borys Patryk/ Szpital w Wejherowie

Rozpakowane:
1. francess - 12 czerwca syn Piotr 4030g 58cm SN

Wklejam aktualną listę bo dzisiaj byłam u lekarza i lekarz zdecydowanie potwierdził datę porodu na 13.07.
Poza tym KTG wyszło dobrze i znowu dostałam skierowanie na bad. moczu.
Następna wizyta z USG i KTG 07.07.

Nikita987, ja bym chyba poczekała, żeby nie wtopić kolejnej kasy ;-) Te które kupiłaś na pewno przydadza się później, bo biust się ustabilizuje. Poza tym wiele misek ma rozciągliwy materiał i jak się nosi cały dzień to nie zauważasz że się dostososowują do kształtu i wielkości biustu. Może kup jakąś "taniochę" trochę za dużą, dopóki dajesz radę chodzić po sklepach, a po porodzie zobaczysz co i jak i dokupisz odpowiedni.

MamaFilipa i co z wózkiem??

mika0928 trzymam kciuki, zreszta za reszte dziewczyn tez :)

a ja z pytaniem, moze głupim, ale w sumie nie wiem czy kupowac nowe czy nie... chodzi mi o stanik do karmienia, kupiłam najpierw 2-teraz sa juz przyciasne... wiec kupiłam jeszcze jeden, ktory teraz tez juz jest przyciasny... i nie wiem czy mam kupowac nastepne...kiedy te cholerne cycki nie beda juz rosły?? i co jak bedzie nawał pokarmu? nie wiem czy kupowac dalej te staniki czy czekac i kupic pozniej? tylko pozniej to kiedy?? temat cycków i staników mnie przerasta :)

Witam weekendowo,

MamoFilipa – trzymam kciuki za wózek

Dziewczyny super fotki z brzuszkami :)

Ja dziś to miałam dopiero noc :( mąż poszalał na Sobótkach tak, że spałam może tylko z godz. może półtora :/ czuwanie jak przy dziecku. Teraz nadal śpi w najlepsze a ja jakoś nie mogę. Dzidzia szalała również całą noc jak i teraz. Pewnie się trochę stresuje wieczornymi badaniami i dlatego spanie mnie nie męczy, na te komory nerkowe – trzymajcie za nas kciuki !!!

Wczoraj żona kuzyna wysłała mi zdjęcie swojego ślicznego synka :) tuz po jego narodzinach.
Mieli mieć cesarkę w niedz. a przełożono ja na wczoraj. Tak więc po południu przyszedł na świat Cezary mając 55 cm. dł. oraz 3650 kg. – teraz rodzina skupia się już tylko na mnie :O

8 dni przed terminem, ale nie miało to związku z szyjką. Lekarz określił łożysko jako dojrzałe (I stopień) i stwierdził że jest za mało wód, chociaż mój gin mnie uspokoił że wszystko w normie. Na USG dopplerowskim w dniu planowanego testu oxy wyszły słabe przepływy pępowinowe i oddychanie przeponą przez dziecko, więc zrobili oxy ale że przez 7 godzin poród nie postępował (słabe skurcze i bóle, brak dalszego rozwarcia, za to pojawiła się krew), to zrobili CC dla dobra dziecka.

Muszczek no to mnie pocieszyłaś :)

gosia_dim_ a urodziłas Hanie wcześniej czy w terminie?

aguseek, ja z Hanią miałam bardzo wcześnie skracającą się szyjkę, rozwarcie i małą wstawioną w kanał (27t.c.), a żadnych oznak porodu nie było, brzuch też wysoko.
Ja też pomarudzę, dzisiejszy dzień "sponsoruje" niewyspanie, zgaga a w dodatku opieka nad hiperaktywną dziś małą, bo żłobek zrobił sobie długi weekend. A ja muszę przy tym wszystkim pracować :/

Mnie też od kilku dni zaczął brzuch pobolewać jak na okres, ale raczej lekko, więc się jeszcze nie przejmuję, zresztą to dopiero 35 tydzień! Ale nie mam nic przeciwko, żeby urodzić na początku 38 :)

MamiFilipa no oby wózek doszedł, czekamy na popołudniowe wieści że wszystko ok....żeby nie zapeszyć ;)

My dzisiaj zamawiamy wózek od producenta, bo jakoś się zagapiliśmy a czas leci....

A ja ciągle leże od 33 tc tak jak kazali i wiecie co...mam wrażenie że trochę lekarze za mocno panikowali, bo u mnie nie widać żadnych szybszych oznak zbliżającego się porodu....a skoro moja szyjka się tak szybko skraca to czemu mam nadal wysoko brzuch i nie mam żadnych bóli, mały szaleje co jest cudowne.... marzy mi się urodzić na początku lipca :( No cóż zobaczymy co powie lekarz w poniedziałek..... no to się wygadałam bo mam dość leżenia już :(

MamoFilipa nie strasz, bo mnie też od jakiegoś czasu pobolewa brzuch jak na okres - przecież to za wcześnie!!!! :P

no u nas tez dopiero strasznie policja cos dalo! facet zadzwonil skruszony, przyznal sie do klamstwa, podal nr listu przewozowego - tym razem poprawnego. takze pismo meza zrobilo co swoje. oczywiscie okazalo sie, ze wozek wyslal dopiero we srode wieczorem!!! czyli po mojej wiadomosci na poczcie glosowej o policji. Wg systemug dpd dzisiaj do 15 wozek powinien byc u nas. Przy czym dokladnie obejrzymy go w obecnosci kuriera, bo ani za grosz nie mam juz zaufania do tego sklepu. Maz dzisiaj ostro dal do zrozumienia, ze jesli cos bedzie nie tak, to idzie na policje i juz. Jesli zas wszystko bedzie ok, to cierpliwie poczekamy na doslanie brakujacej tacki bez zbednego ponaglania. Nic,. w tym kraju trzeba chyba starszyc policja, zeby unikac okradzenia :/

dziewczyny, te z was ktore maja juz bole miesiaczkowe, to juz tuuuuuz tuuuuz, to znaczy ze szyjka powoli sie szykuje i sie rozluznia :) gratki!!! jeju, a u mnie jeszcze 7 tygodni i 2 dni czekania ;)

My dalej w opcji 2 w 1. Młody ma tyle siły, że jak wysadził mi wczoraj kopniaka to chyba gwiazki ujrzałam i mało nie zgięło mnie w pół. Boże skąd to dziecie ma tyle siły.

Dalej czekam, jakieś tam bóle ale miesiączkowe są ale poza tym nic. No nie moge pominąć zmęczenia i tak jak Carool jestem paskudnie marudna. Ojej ciężko ze mną wytrzymać :D

Znając życie Młody jak na złość będzie siedział w brzuchu do samego końca, ku niezadowoleniu mamy :( Oficjalnie 9 dni do terminu. Nawet nie wiem kiedy to zleciało :D

My też mieliśmy problem z wózkiem. Pomijając to że przyszedł uszkodzony i w kiepskim stanie, sprzedawca nie odbierał telefonu. Wysłałam sms, że jeśli wózek nie zostanie dostarczony do mnie w przeciągu tygodnia to ide na policję i przyniosło efekt, po 3 dniach wózek był w domu :D

Inne tematy z forum

Zwrot podatku 2025 (30 odpowiedzi)

Hej.aczy już wysyłają zwroty w Gdyni? ktoś dostał?

dom czy mieszkanie??? (432 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Przeprowadzka- jaka firma? (43 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...