Mamusie lipiec - sierpień 2011r. *21*

Żeby tradycji stało się zadość, zakładam kolejny wątek, z nadzieją, że się w nim rozpakuje, tzn od niedzieli :):):)

mam nadzieję, że wklejam najbardziej aktualną listę:

LIPIEC

she_gd - 10 lipiec
donnieczka - 11 lipiec CÓRKA
PysiaKrzysia - 19 lipiec SYN
carmelasoprano - 22 lipiec CÓRKA
marta82 - 23 lipiec, CÓRKA / TOSIA / Szpital Wojewódzki Elbląg

SIERPIEŃ
Tesula - 2 sierpień CÓRKA Julia/ Swissmed
Muszczek - 4 sierpień SYN Krzyś
Kejt - 5 sierpień CÓRKA
kasisyn - 5 sierpień
a_guniek - 10 sierpień
weronikaxx - 11 sierpień
Anuleczkaa - 12 sierpień CÓRKA
margola13 - 12 sierpień CÓRKA
gosia_dim_ - 14 sierpień SYN Wiktor / Swissmed
milka0928 - 14 sierpień CÓRKA (?) Laura / Szpital w Wejherowie
Umchi - 16 sierpień SYN
mamasyna - 17 sierpień
kaska2308 - 18 sierpień SYN / Kliniczna
kwiatek3081- 18 sierpnia CÓRKA
hokasia – 20 sierpień SYN
MARKOWA - 26 sierpień CÓRKA ZUZANNA / Kliniczna
Tamara - 26 sierpień
MamaFilipa - 27 sierpień CÓRKA Ola / Poliklinika Ginekologiczno-Położnicza dr Arciszewki Białystok
MissMarple - 27 sierpień CÓRKA Helenka / Kliniczna
Maua_mama - 28 sierpnia SYN Borys Patryk/ Szpital w Wejherowie

Rozpakowane:
francess - 12 czerwca, syn PIOTR 4030g 58cm SN
lisiusowa - 17 czerwca, syn JAŚ 2490g 53cm CC
arisa6 - 26 czerwca, syn JAŚ 3400g 56cm SN
Marta - 27 czerwca,córka 4250g 54cm CC
Carool - 30 czerwca, syn, 3000g 54cm SN
mona_g - 01 lipiec, syn KUBUŚ 3600g 56cm SN
kulka_07 - 02 lipiec, córka 2700g 53cm SN
młodamamuśka - 05 lipiec, syn BARTOSZ
hania_m - 07 lipiec, syn MATEUSZ 3090g 51cm
monika – 09 lipiec, córka AMELIA 3160g 54 cm SN
annamaria836 – 10 lipiec, córka MARIA 3300g 56cm SN
aguseek - 11 lipiec, syn ADAM 3410g 54cm SN
dzdżi - 14 lipiec, córka ZUZANNA 3310g 54cm SN
Nikita987 - 15 lipca, córka NATALIA 3100g 51cm CC
kasiorek555 - 16 lipiec, syn DAMIAN 2900g 53 cm CC
ciezarowska- 17 lipiec, córka ALICJA 3610 g, 59 cm SN
iiikkkaaa - 18 lipiec, córka NINA 2480g 51cm
Kate - 19 lipiec, syn JAŚ
aniolqq - 20 lipiec, córka PAULINA 3830g 57 cm SN
Kasia0606 - 23 lipiec, syn KRZYŚ 2620g 52cm CC
bruxa - 24 lipiec, syn JAŚ 3480g 56 cm CC
agusp - 27 lipiec, syn MIKOŁAJ 3030g 58 cm SN
wercia83 - 27 lipiec, syn MICHAŁ 3540g 51 cm SN
magda84 - 31 lipiec, syn NATANIEL 3640g 56 cm SN

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=256518&c=1&k=130#fs

miłej nocki dziewczyny! ja wybieram się jutro na ktg :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipiec - sierpień 2011r. *21*

markowa, jak ci leki na nadcisnienie nie pomoga przez dzien - dwa, to lepiej sie zglosc do szpitala, bo to grozne dla malucha i dla ciebie. w sumie jestes juz w 40 tyg wiec z pewnoscia z tego tytulu wywolaliby ci porod i mialabys swojego malucha przy sobie i oboje bedziecie zdrowi :)

Dzięki, jestem wiele spokojniejsza. Ale okazało się że panikara jestem :P
Nie wiem jak to będzie jak się zacznie. Dziś od rana kłucia z boku brzucha, już tak bardzo chce urodzić, że wyolbrzymiam każdy ból.

Poza tym krwawieniem dostałam leki na słabą morfologię, mała anemia, i wysokie ciśnienie. Tym samym skierowanie do szpitala jeśli ciśnienie się po lekach nie poprawi. Skorzystam jak będę bliżej terminu to mnie nie wywalą z braku miejsc.

A, zapomniałam - nasze cudowne dwutygodniowe dziecko spało dziś ponad 6 godzin w nocy :) Zasnął po 21 i obudził się przed 4 :) Na szczęście byliśmy zmęczeni i położyliśmy się razem z nim, więc tego nie zmarnowaliśmy :)

Markowa ja też po badaniu w szpitalu krwawiłam, także bym się nie martwiła.

Nikita, to dziwne, my napisaliśmy i parę godzin później nam odpowiedzieli - przesłali cztery propozycje menu z cenami. Nasz termin był wolny.

markowa, takie plamienie po badaniu jest zupelnie normalne, jak tak mialam 2 tygodnie temu. plamienie utrzymywalo sie przez ok 4 dni. moze byc tak, ze "cos" sie tam ruszylo, bo przeciez jest blisko porodu :)

dzięki dziewczyny,nie ta nie jest ordynatorem,kurcze akurat zostawiłam książeczkę małej w aucie,a nie pamiętam nazwiska,wiem że ma na imię Katarzyna :P kuzynki mojego męża mi ją poleciły i faktycznie warto w razie gdyby któraś potrzebowała to jutro wkleję kontakt do niej :) może się przyda

iiikkkaaa ten lekarz od bioderek nazywa się Piotr Sieliwończyk, i przyjmuje prywatnie na Miszewskiego. W necie znajdziesz na niego namiary.
A czy ta twoja prywatna pediatra to nie przypadkiem dr Bałanda? Ordynator na Polankach? :) bo myślałam o niej jakby był potrzebny super dobry pediatra :)

u mnie z kolei byla prywatna pani polozna specjalista laktacyjny kazala odstawic sztuczny pokarm, karmic piersia bo mam duzo pokarmu, i to nie prawda ze dziecko sie nie najada:) pokazala jak przystawiac pobudzac dziecko do ssania, przywiozla wage zwazyla mala przybrala 750 g w 13 dni:))) zlota kobieta rowniez odpowiedziala na kazde pytanie:) obejrzala jej kupk, pupke i mowi ze sa oka takie rzadkie:)) rowniez polece kazdemu 120 zl byla 1,5h=)
a ortopeda to dr śiliwonczyk przyjmuje we wrzeszczu za slawetna butka z zapiekankami XL koszt wizyty to 100 zl adres: Miszewskiego 18
kod pocztowy: 80-239
telefon kontaktowy: 0 58 302 66 13

Markowami po takim badaniu w szpitalu to aż krew popłynęła-dosłownie! zobaczyłam sporą plamę na fotelu i mojej koszuli i zwariowałam.. ale to normalne szyjka jest już przygotowana do porodu tym samym umięśniona i "krwista" ;) nie masz co panikować dwa trzy dni możesz plamić
aniolqq zapisałam małą do Kniterowej :) mam daleko ale wiem że warto..
dziewczyny do kogo na te bioderka? wymieniałyście nazwisko..a gdzie przyjmuje ? macie kontakt?
i jeszcze jedno była u mnie ta prywatna pediatra.. dziewczyny złota kobieta! zbadała małą,stwierdziła że jest zdrowa kazała odstawić płyny zostawić tylko linex i siedziała u nas chyba z godzinę rozwiązując każdą moją zagadkę związaną z małą,pracuje na polankach i zdecydowanie mnie uspokoiła,oficjalnie stała się moją awaryjną pediatrą .. cena 120 zł i przysięgam że warta mojego spokoju !
polecam!!

Markowa, z tego co pamiętam to dziewczyny pisały, że takie plamienie po badaniu to całkiem normalna sprawa, bo szyjka jest bardzo bardzo ukrwiona. Trzymaj się :)

My po badaniu. Poród pewnie bliżej terminu:/ ale mam pytanie. Po badaniu szyjki zaczełam plamić w domu. I oczywiście nerwówka miałyście takie zdarzenie bo nie wiem czy to uszkodzone naczynko podczas padania czy może czop zaczął odchodzić. Małe plamienie się utrzymuję do teraz od 17? Help

Dzięki Nikita, powoli przekonuję się właśnie do tej przychodni na Rogalińskiej, w końcu coś trzeba wybrać. A Ty ze sobą też tam chodzisz ??

MamoFilipa trzymam kciuki zebys jednak szybko urodziła i nie musiała czekac do poniedziału...

my chcemy szczepic 6w1 +pneumo+meningo(ale to chyba pozniej)
na rota nie bedziemy szczepic...

Muszczek dzieki za info, pisalam do swojskiego smaku o szczegóły ale zero odzewu, a lubimy tam jesc wiec miejsce sprawdzone :) musze do nich sie przejechac i zaklepac jakis termin, Wasz był wolny? czy musieliscie sie dostosowac?

ktos pytał o przychodnie na rogalinskiej-ja mała zapsałam do dr Skowron, a pielegniarka jest przeurocza, jak rozbierała mała to gadał do niej itp. nie traktowała jak zło konieczne tylko jak przyjemnosc, lekarka w sumie tez była miła dla małej ;)

kulka o swietokrzyskiej słyszałam same złe rzeczy... dobrze ze zabraliscie mała gdzie indziej...

a my wlasnie wrocilismy z ktg - nadal nie wiem co myslec, bo najpierw macica napieta na 20, pozniej na 40 az przez ostatnie 10 minut, na poziomie 60. jakby jeden wielki i dlugi skurcz :/ fakt faktem pobolewa mnie brzuch jak na okres i cos sie tam zaczyna dziac... ale jak na moje oko - nie predko ;) nastepne ktg w poniedzialek i cos mi sie wydaje, ze spokojnie na nie przyjade jeszcze w dwupaku :)

my szczepilismy filipa 3w1 (infanrix firmy gsk, koszt ok 120-140zł) maly bardzo dobrze ja znosil, nie mial nigdy odczynow poszczepiennych ani goraczki/zlego samopoczucia/braku aptetytu. na pneumokoki i meningokoki zaszczepiny dopiero jak bedzie szedl do przedszkola, czyli pewnie w wieku 4-5lat, a na rotawirusy sobie odpuscilismy (szczepi sie tylko na kilka najczestszych rota, a jest ich ponad 20 a i tak czesto szczepionka nie dziala. synek mial 3 mce jak podlapal najrzadszy typ salmonelli, wiec nawet gdyby istniala na nia szczepionka, to i tak by go nie uratowala przed straczuszka;)

My chrzciny też robimy 25 września :) ale w "Na wzgórzu" na Suchaninie. Mam nadzieję że będzie fajnie. Obiad jest za 60 zl lub 80 zł a z przystawkami za 100 zł.

Dadżi a czy ta dr Malinowska to nie przyjmuje przypadkiem w Medycynie Rodzinnej na Warszawskiem tam przy stawiku, a nie w Wilanowskiej ???

Iikkaa dzięki za cynk co do dr Gniadka, nie będę przynajmniej zaskoczona jak wyskoczy z czymś zaskakującym ;)

MissMarple ja moja mała zapislam do tej przychjodni i jak na razie ejstem bardzo zadowolona. pielegniarki mile, ja wybralam dr Malinowska i nie mam zastrzezen , u drugiej pani doktor tez raz byłysmy ( nie pamietam nazwiska a sa chyba tylko dwie pediatry) i tez ok , moze bardziej kontaktowa.

iiikkkaaa a do której pediatry chodziłaś? bo ja swoją małą też zapisałam do swojej dawnej pediatry - dr Płazy :)

MissMarple moją ciążę prowadził Gniadek :) lekarz zawinięty jak słoik na zimę nie zdziw się jak nagle wyjdzie,będzie jadł kanapkę albo zacznie gadać nie na temat.. ale jedno trzeba przyznać.. jeśli będzie coś nie tak (oczywiście takiej opcji nie ma :) ) to on na pewno to znajdzie!
co do przychodni to widzę,że nie tylko kulka mieszka niedaleko :) ja małą zapisałam na stogi do przychodni i pediatry (moja pediatra do lat 18 ) poza tym mamy prywatnego pediatrę i dziś przyjeżdża do małej na wizytę kontrolną..
a dziś mała została z ciocią i kuzynką.. jak cudownie było się wyrwać pierwszy raz samej na zakupy z domku... :) ciocia dała radę znalazła nawet złoty środek na sen małej -balkon :P
a jutro mała kończy równo miesiąc :) co oznacza że za dwa tyg ja będę przeżywać szczepienia.. ;] a póki co to chyba za tydzień idziemy na badanie wzroku bo to było w zaleceniach przy wypisie ze względu na to że mała była takim okruchem w moim beznadziejnym łożysku