Mamusie lipiec - sierpień 2011r. *21*

Żeby tradycji stało się zadość, zakładam kolejny wątek, z nadzieją, że się w nim rozpakuje, tzn od niedzieli :):):)

mam nadzieję, że wklejam najbardziej aktualną listę:

LIPIEC

she_gd - 10 lipiec
donnieczka - 11 lipiec CÓRKA
PysiaKrzysia - 19 lipiec SYN
carmelasoprano - 22 lipiec CÓRKA
marta82 - 23 lipiec, CÓRKA / TOSIA / Szpital Wojewódzki Elbląg

SIERPIEŃ
Tesula - 2 sierpień CÓRKA Julia/ Swissmed
Muszczek - 4 sierpień SYN Krzyś
Kejt - 5 sierpień CÓRKA
kasisyn - 5 sierpień
a_guniek - 10 sierpień
weronikaxx - 11 sierpień
Anuleczkaa - 12 sierpień CÓRKA
margola13 - 12 sierpień CÓRKA
gosia_dim_ - 14 sierpień SYN Wiktor / Swissmed
milka0928 - 14 sierpień CÓRKA (?) Laura / Szpital w Wejherowie
Umchi - 16 sierpień SYN
mamasyna - 17 sierpień
kaska2308 - 18 sierpień SYN / Kliniczna
kwiatek3081- 18 sierpnia CÓRKA
hokasia – 20 sierpień SYN
MARKOWA - 26 sierpień CÓRKA ZUZANNA / Kliniczna
Tamara - 26 sierpień
MamaFilipa - 27 sierpień CÓRKA Ola / Poliklinika Ginekologiczno-Położnicza dr Arciszewki Białystok
MissMarple - 27 sierpień CÓRKA Helenka / Kliniczna
Maua_mama - 28 sierpnia SYN Borys Patryk/ Szpital w Wejherowie

Rozpakowane:
francess - 12 czerwca, syn PIOTR 4030g 58cm SN
lisiusowa - 17 czerwca, syn JAŚ 2490g 53cm CC
arisa6 - 26 czerwca, syn JAŚ 3400g 56cm SN
Marta - 27 czerwca,córka 4250g 54cm CC
Carool - 30 czerwca, syn, 3000g 54cm SN
mona_g - 01 lipiec, syn KUBUŚ 3600g 56cm SN
kulka_07 - 02 lipiec, córka 2700g 53cm SN
młodamamuśka - 05 lipiec, syn BARTOSZ
hania_m - 07 lipiec, syn MATEUSZ 3090g 51cm
monika – 09 lipiec, córka AMELIA 3160g 54 cm SN
annamaria836 – 10 lipiec, córka MARIA 3300g 56cm SN
aguseek - 11 lipiec, syn ADAM 3410g 54cm SN
dzdżi - 14 lipiec, córka ZUZANNA 3310g 54cm SN
Nikita987 - 15 lipca, córka NATALIA 3100g 51cm CC
kasiorek555 - 16 lipiec, syn DAMIAN 2900g 53 cm CC
ciezarowska- 17 lipiec, córka ALICJA 3610 g, 59 cm SN
iiikkkaaa - 18 lipiec, córka NINA 2480g 51cm
Kate - 19 lipiec, syn JAŚ
aniolqq - 20 lipiec, córka PAULINA 3830g 57 cm SN
Kasia0606 - 23 lipiec, syn KRZYŚ 2620g 52cm CC
bruxa - 24 lipiec, syn JAŚ 3480g 56 cm CC
agusp - 27 lipiec, syn MIKOŁAJ 3030g 58 cm SN
wercia83 - 27 lipiec, syn MICHAŁ 3540g 51 cm SN
magda84 - 31 lipiec, syn NATANIEL 3640g 56 cm SN

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=256518&c=1&k=130#fs

miłej nocki dziewczyny! ja wybieram się jutro na ktg :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipiec - sierpień 2011r. *21*

Gratulacje Gosia! :))

Gosia gratulacje!!!

No właśnie z tego co pamiętam, w Swissie w umowie było chyba napisane ze po SN 2 doby a po CC 3, ale pewności nie mam:) A ja w sumie sama nawet po naturalnym siedziałam w szpitalu prawie 40h, bo mąż był tak zapracowany, że odebrał nas dopiero wieczorem a wyjść mogłam już z rana;) Ale dobrze karmili i atmosfera fajna, więc wcale nie spieszyło mi się do domu hehe

po cc tez sie lezy tylko 48h :) oczywiscie jesli nie ma zadnych komplikacji. ale kto wie, moze sie spotkaly :)

Gosia serdeczne gratulacje!!!!!!!!!!!!:)))
To chyba razem z Tesulą leżycie w Swissie, bo ona po CC pewnie jeszcze nie wyszła.
Zdrówka dla małego!!!:)

Gosiu ja również gratuluję i życzę zdrówka :-)

No Gosia, gratulacje !! I super, że udało się SN !! Niech Mały rośnie zdrowo.

Jeśli nie dotrwam do 15-ego no to trudno, choć fajnie byłoby mieć dodatkowe 2 tygodnie macierzyńskiego
U mnie znowu bóle i to silniejsze niż rano :-/ auuuuć

Dostałam jeszcze trochę ciuszków a że wszystko już poschło to poprasowałam:-) Dobry sposób na odwrócenie uwagi od bólu :-)

Teraz odpoczywam na piłce...

gosia, moje gratulacje!!! :) jejku, jak ja chcialabym juz miec to za soba, caly ten stres zwiazany z wyjazdem i pobytem poza domem :)

Wczoraj o 15:24 urodziłam Wiktora, 3515g, 58cm. Poród tradycyjny, siłami natury. Pojechaliśmy z mężem o 4 rano do Swissmedu, tam położna trochę pomarudziła, że to jeszcze nic się nie dzieje i że się wynudzimy. Potem oksytocyna, bo skurcze były dość słabe, choć częste. No i po 15 udało się ;P Młody wylazł dość wymęczony, ale i z nim i że mną wszystko OK.

No doczytałam w końcu o co kaman z tym dodatkowym macierzyńskim. Macie racje z tym 15, wtedy podstawowy się skończy już 1 stycznia 2012 i będą nas obowiązywać nowe warunki:) Jupi.
W niedziele ide na mecz mam nadzieję, że z emocji nie urodzę.

mnie czop odchodzil powoli, w zeszlym tygodniu. chyba juz go nie mam - ale nie wiem! BO... moj lekarz dal wczoraj ciala na calej dlugosci... ja rozumiem, ze on siedzi w tej klinice od rana do wieczora, ze bylismy wczoraj u niego jako ostatni, ze od dzisiaj ma urlop, ale to, co wczoraj zrobil spowodowalo, ze mialam ochote nie zaplacic za wizyte... zrobil mi tylko podstawowe usg (glowka, brzusio, noga, wody), nie chcialo mu sie ani sprawdzic lozyska (choc na karcie wpisal "wspolczynnik mozgowo-lozyskowy w normie" a nawet nie chcialo mu sie zmierzyc przeplywow, choc dokladnie wiem jak sie tego dokonuje, bo mialam w poprzedniej ciazy robione), nie sprawdzil mi szyjki (ani przez usg, ani nawet na normalnym fotelu), nie wiem czy mam juz zgladzona szyjke, czy mam czop, czy mam juz jakies rozwarcie... nie wiem nic. i oczywiscie staly tekst "nie wiem kiedy bedzie pani rodzic, tego sie nie wie". eh, co za LEN! zaprosil mnie za 3 tyg i nie zlecil ani morfo ani moczu, nic!!! czyli sporo po terminie!!! co za olewacki balwan!!! do tego polozna, znowu jakas mlodziutka, zle podpiela mi ktg - wyobrazcie sobie, ze odktylam to w srodku badania, calkiem przypadkiem - jak wzielam gleboki oddech, wychodzil skurcz na poziomie 50-70!!! a puls malej niby skalam do 270!!! co oczywiscie bylo smieszne, bo osluchowo puls byl taki sam :D normalnie zmarnowana wizyta:/ jeszcze synek w drodze powrotnej robil z tylu histerie jak nigdy :( o mamo, obym urodzila zanim ten balwan wroci z urlopu!

dziś mój termin ale wczoraj pani doktor stwierdziła że nic się nie zapowiada - szyjka tylko ciut skrócona, zero rozwarcia także czekamy
w weekend mam podjechać do szpitala na ktg a jak do 19go nic się nie ruszy to będziemy wywoływać choc tego chciałabym uniknąć
pozdrawiam!

Mi wczoraj odszedł czop, ale ja już czekam do 15 sierpnia, żeby zalapać się na ten dłuższy macierzyński, więc lepiej niec mały się nigdzie nie wybiera.

A u nas objawów jednak ciąg dalszy odszedł mi czop lub jego część (nie wiem ile powinno tego być a już raz troszkę odeszło) Bóli w tej chwili żadnych
Kto wie może ja będę następna :-))

co do gosi, to rzeczywiscie, nic dzisiaj nie napisala. oczywiscie moze byc zajeta hania lub nie miec neta, ale rownie dobrze moze byc juz mama :)

ja czuje sie tak, jakbym miala urodzic za pol roku :/

ja uznaje stan podgoraczkowy od 37.5 a goraczke od 38.5. jak jest temperatra do 37.4 to normalnie wychodze na dwor /chyba ze jest duuuuzy wiatr/. powyzej 37.5 nie wychodze, jak jest powyzej 38 podaje nurofen /panadol u nas nie dziala/ wazne, zeby w trakcie goraczki nie przegrzewac dziecka, ubierac je tak samo, bo maluchy nie potrafia same zbic sobie temperatury poprzez pocenie sie. aczkolwiek schladzania dziecka, typu zimne mokre skarpetki itd tez nie stosuje.

No to czekamy na kolejne wieści o nowych mamusiach :-)

Zaczynamy 40 tydzień...
U nas noc spokojna ale rano pobudka z dość silnymi bólami okresowymi W sumie liczyłam że się rozkręci ale jak wstałam wszystko się uspokoiło... czyli czekamy dalej

Trzymam kciuki za dzieciaczki z problemami!

No właśnie coś Gosia się nie odzywa. Może jest już po :)
U nas męczarnia z bólami...Kilka godzin jazdy bez trzymanki i kilka godzin spokoju. I tak od trzech dni ;/

A mojej Helence się jednak wcale nie spieszy na tę stronę. Główka nadal nisko, ale rozwarcia żadnego, wszystko sformowane i zamknięte, także bardzo prawdopodobne, że to ja zamknę sierpniową listę... Cóż pozostaje czekać. Przynajmniej jak urodzę to już wszystkie będziecie takie mądre i doświadczone Mamuśki, że będziecie mnie instruować co do kup, mleka i bioderek :)

Ciekawe czy Gosia już rodzi, bo coś jej nie słychać. Maua mamo bo Ty chyba jeszcze nie ;) ?

Powodzenia z dzieciaczkami Mamusie. Co do temperatury u Maluszków, to tak jak pisze Markowa :)