Mamusie lipiec - sierpień 2011r. *22*

Nowy wątek, w którym sierpniowe dwupaki mają się obowiązkowo rozpakować :)

LIPIEC
she_gd - 10 lipiec
PysiaKrzysia - 19 lipiec SYN
carmelasoprano - 22 lipiec CÓRKA

SIERPIEŃ
kasisyn - 5 sierpień
Anuleczkaa - 12 sierpień CÓRKA
margola13 - 12 sierpień CÓRKA
Umchi - 16 sierpień SYN
mamasyna - 17 sierpień
kaska2308 - 18 sierpień SYN / Kliniczna
kwiatek3081- 18 sierpnia CÓRKA
hokasia – 20 sierpień SYN
MARKOWA - 26 sierpień CÓRKA ZUZANNA / Kliniczna
Tamara - 26 sierpień
MamaFilipa - 27 sierpień CÓRKA Ola / Poliklinika Ginekologiczno-Położnicza dr Arciszewski Białystok
MissMarple - 27 sierpień CÓRKA Helenka / Kliniczna
Maua_mama - 28 sierpnia SYN Borys Patryk/ Szpital w Wejherowie

Rozpakowane:
francess - 12 czerwca, syn PIOTR 4030g 58cm SN
lisiusowa - 17 czerwca, syn JAŚ 2490g 53cm CC
arisa6 - 26 czerwca, syn JAŚ 3400g 56cm SN
Marta - 27 czerwca,córka 4250g 54cm CC
Carool - 30 czerwca, syn, 3000g 54cm SN
mona_g - 01 lipiec, syn KUBUŚ 3600g 56cm SN
kulka_07 - 02 lipiec, córka 2700g 53cm SN
młodamamuśka - 05 lipiec, syn BARTOSZ
hania_m - 07 lipiec, syn MATEUSZ 3090g 51cm
monika – 09 lipiec, córka AMELIA 3160g 54 cm SN
annamaria836 – 10 lipiec, córka MARIA 3300g 56cm SN
aguseek - 11 lipiec, syn ADAM 3410g 54cm SN
dzdżi - 14 lipiec, córka ZUZANNA 3310g 54cm SN
Nikita987 - 15 lipca, córka NATALIA 3100g 51cm CC
kasiorek555 - 16 lipiec, syn DAMIAN 2900g 53 cm CC
ciezarowska- 17 lipiec, córka ALICJA 3610 g, 59 cm SN
iiikkkaaa - 18 lipiec, córka NINA 2480g 51cm SN
Kate - 19 lipiec, syn JAŚ
aniolqq - 20 lipiec, córka PAULINA 3830g 57 cm SN
donniczka- 21 lipiec, córka IGA 3160g, 53cm, CC
Kasia0606 - 23 lipiec, syn KRZYŚ 2620g 52cm CC
bruxa - 24 lipiec, syn JAŚ 3480g 56 cm CC
agusp - 27 lipiec, syn MIKOŁAJ 3030g 58 cm SN
wercia83 - 27 lipiec, syn MICHAŁ 3540g 51 cm SN
mata82 - 29 lipiec, córka ANTONINA MARIA 3840g 55cm SN
magda84 - 31 lipiec, syn NATANIEL 3640g 56 cm SN
Muszczek - 03 sierpień, syn KRZYŚ 4270g 61cm SN
weronikaxx - 03 sierpień, córka LENKA 3340g 55 cm SN
milka0928 - 08 sierpień, córka KLAUDYNKA 2860g 55cm SN
Tesula - 09 sierpień, córka JULIA 4000g 57cm CC
Kejt - 09 sierpień, córka LENA 4130g 58 cm SN
a_guniek - 10 sierpień, synek MARCEL
gosia_dim_ - 11 sierpień, syn WIKTOR 3515g 58cm SN
Mimi - 11 sierpień, córka POLA 4150g 55 cm SN
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipiec - sierpień 2011r. *22*

No ale liczy się efekt końcowy ;) Ja właśnie zapomniałam się w szpitalu zważyć, a byłam ciekawa :(

4 przez 3 tygodnie, bo 7 to mi zeszło w szpitalu;)

agusp, prześlicznego masz synka!
Przez 3 tygodnie schudłaś 11kg i jeszcze chcesz się głodzić? :p Ja jakbym przestała karmić to bym się na czekoladę rzuciła ;)

No ja się ubieram, bo i tak codziennie na spacer chodzimy, to w piżamie nie bardzo :p Chociaż swoją drogą to w czym siedzę w domu się nie nadaje, bo wiecznie zaplute... Ale w normalnych ciuchach mi wygodniej.

Ja po połogu chciałam biegać, ale co z tego wyjdzie to się okaże za miesiąc ;) Przytyłam w sumie z 17kg, więc sporo, niby mam co zrzucać, ale jakoś strasznie tego na szczęście po mnie nie widać :)

Umchi gratulacje :-)

Śliczne maluszki macie :-)
Ehh kiedy my będziemy mięli swoje maleństwo na świecie ?

My też mamy leżaczek przeznaczony dla niemowląt od urodzenia ale planujemy go używać tak po pierwszym miesiącu, z resztą zobaczymy jaka córcia będzie jak będzie trzymać główkę itd.

Haniu, Umchi to widzę że nas więcej z Osowy :-)

aniolqq - boska Twoja mała:)

A ja muszę moje dziecko utuczyć bo Wasze wszystkie takie pulchne a mój chuderlak:P Teraz wygląda tak:D

image

Mi już zeszło 11kg, zostały niby tylko 4, ale próbowałam wcisnąć się w sukienkę z wesela z sierpnia zeszłego roku i nie ma opcji żeby się dopiąć:/ W sumie dzięki temu, że przeszłam na sztuczne mleko nie muszę się już męczyć białym pieczywem, ryżem i innymi takimi rzeczami, przy których ciężko schudnąć. Moja dieta cud to całkowite wykluczenie węglowodanów z diety - 2 lata temu schudłam dzięki temu 10kg. No i teraz kiedy mały ciągnie z butli mogę w końcu wziąć się za siebie i trochę się przegłodzić;)

a ja dostałam zapalenia piersi :( temp. 38 i ból masakryczny w piersi dostałam antybiotyk ale póki co mam małego nie odstawiać od piersi i go obserwować. idę jeszcze do pediatry zobaczę co powie. a czy któraś z was miała tak i dalej karmiła mimo leków?

aniolqq, fajna ta twoja coreczka, taka puchata na twarzy - slodziak!!! ciekawe jak moja ola bedzie wygladac :)

gosia_dim, pierwszy raz slysze o rolleticu, az weszlam na google i ... oniemialam ... prawie jak madejowe loze ;)

ja dzis zawieszalam swieze firanki w calym mieszkaniu, tzn. firanki wlascicielki mieszkania, bo swoje zabieramy do nowego lokum, pewnie jeszcze dzisiaj zawiesze je w nowym pokoju dzieciaczkow :)

Uf, po wizycie. Bardzo fajna położna, sensowna, nie męczyła mnie dobrymi radami przy drugim dziecku ;-) Mały był w becie pod kocykiem a pani kazała nie przegrzewać :-) Wiktor jest ciepłolubny, w przeciwieństwie do Hani. No i po burzy miałam tylko rozszczelnione okna i był zaduch. Papierki wypełnione, w przyszłym tygodniu umawiam się do pediatry.
Co do wagi, przedwczoraj się ważyłam i spadło mi już 7kg z przybranych 10kg. Po połogu mam ambitny plan kontynuacji rolowania się na rolleticu, bo na aerobik jestem za leniwa i nie pasuje mi muza typu "umcy-umcy" ;-)
aniolqq fajna fotka, córa podobna z buzi do pociechy naszych przyjaciół ;-)

Ja tam wolę nie przeglądać się w lustrze... Cycki prawie do pasa (żeby przynajmniej coś z nich leciało... i wielki flak na brzuchu, który zwisa i się buja przy chodzeniu, a na dodatek nie mogę nic obcisłego na to ubrać bo nie mogę uciskać blizny:(

Czuję się mega nieatrakcyjnie... na dodatek snuje się cały dzień po chacie w koszuli - bo po co się ubierać, i tak co 2 godziny włażę do wyra aby sie wydoić...

Anioloqq - śliczna córeczka
Umchi - gratulacje!!!

aniolqq, ale cudna córeczka :)

No ja już spokojnie chodzę w ciuchach sprzed ciąży, chociaż wagi nie mam to nie wiem ile mi jeszcze zostało, u mamy się zważę w jakiś weekeend. Brzuch jeszcze trochę widać, ale nigdy nie miałam figury modelki, także nie taka wielka zmiana :)

Jakie słodkie te Wasze dzieciaczki:):)

Aniołq, Twoja cória podobna do mojego synka jak się urodził ;-)

Umchi, kiedy spotkam Cie wozeczkiem na spacerku na Osowej? Gratulacje oczywiscie !!

obcięło mojemu dziecku głowę :( spróbuję jeszcze raz, a jak się nie uda to ja rezygnuje :(

image

Uploaded with ImageShack.us

znalazłam jakąś instrukcje, może się uda :)

Tu Paulinka miała 9 dni :)

image

Uploaded with ImageShack.us

Tesula może spróbuj iść z dzidzią i psem np o 20 :) chociaż samej to ciężko...
Na moim leżaczku też pisze żę on narodzin (tzn (0+)) ale ja wole poczkeać...

nie wkleiłam linku - mam dokładnie taki
http://zakupy.linkbaby.pl/do/item/L0539/Bujaczek-Lezaczek

Hej

a ja mam coś w tym stylu i tam jest napisane że od narodzin i my już wkładamy małą do niego - zwłaszcza główny przeciwnik bujania - mój mąż;)

dziś pierwszy raz jesteśmy same - mąż mimo że na zwolnieniu pojechał na spotkanie służbowe:(

a największy problem mi się szykuje na koniec miesiąca - dwie noce go nie będzie a my zawsze wychodzimy z psem ok 22 - 23 i zastanawiam się jak wyjść z psem o tej porze jak będę sama z małą???

My jeszcze w dwupaku. Termin na 24 więc czekamy. Dziś idziemy na koncert Smolika więc może coś się wydarzy... w sumie co mamy sobie odmawiać:) Krwawienie minęło ale mam nadzieję, że to już niedługo. Poza tym wasze dzieciaki to takie słodziaki:)

też bym chętnie wkleiła zdjęcie mojej małej, ale nie mam pojęcia jak to zrobić :(

Muszczek gratuluję sąsiadki :) mi z kolei wszyscy mówią że super wyglądam, a brzuch mam taki jakbym była w 4-5 miesiącu, z tym że miękki i się buja jak szybko idę ;( no i w nic się nie mieszczę z przed ciąży. Od września śmigam na ćwiczenia :) już się zapisałam a akurat 31 kończy mi się połóg :D czekam tylko na tel kiedy zaczynamy.

Umchi gratuluję

Gosia maluszek słodziutki :)

hania ja myślę że leżaczek jest stabilny (za taką cenę). Jakieś 2 lata temu kupowałyśmy koleżance z pracy leżaczek w smyku (też Fisher Price) i za tą samą cenę te metalowe rurki były o połowę cieńsze i w tamtym bałabym się dziecko położyć, ale to się dopiero zauważa jak się ma swoje :).
No moja mała jutro kończy miesiąc i już jest taka fajniutka, wszystko ją interesuje a najbardziej jak się do niej gada :D więc też bym chciała ją włożyć do bujaczka, ale ostatnio wybraliśmy się z małą do sklepu samochodem i jak siedziała w foteliku (a mam wkładkę dla noworodka) było mi jej strasznie żal i miałam wrażenie że jest jej nie wygodnie chociaż cały czas spała i była spokojna.

U nas na szczęście nie ma sąsiadów, bo mieszkamy w takim "niby" domku. Jedynie za ścianą pokoju mamy wujka (brat chłopaka). I malutka dostała od nas przyzwolenie że może czasem w nocy popłakać, żeby się wujkowi odpłacić za to że jak mama była w ciąży on czasami robił nam po złości :P a w dzień jesteśmy prawie cały czas same, chyba że tata ma na 4 do pracy to szybciej wraca :)

Umchi, gratulacje :) 13 sierpnia jak moja siostra.

agusp, można jeść białą czekoladę? Kocham Cię za tę informację :) Bo pizzę też zamierzałam niedługo spróbować, ale czekoladę to tak po kosteczce.
No i fajnie, że masz takie wspomnienia z porodu, dla mnie to raczej nie był najszczęśliwszy dzień w moim życiu, no ale traumy też nie mam.

Bawarkę pamiętam jak moja mama piła, ohyda, nigdy nie odważyłam się spróbować :p Ale ja problemów z laktacją nie mam, pokarmu coraz więcej, chociaż to co było spokojnie wystarczało i jeszcze był zapas...
Ale żeby biednym dzieciom dawać to do picia w przedszkolu?!

U nas Krzyś znów pospał parę godzin, niestety już od 20, więc trochę się zmarnowało ;) Ale wstałam o 10 więc nie jest źle :) W nocy je na razie nieregularnie, ale w dzień mu się już ustala rytm.

Mnie sąsiadka też pytała czy już urodziłam, lepiej, pytała mnie o to w cztery oczy, no to chyba widać, że nie jestem w 9 miesiącu?! Tylko sąsiedzi z góry mówili że słychać dziecko czasami :)