Mamusie lipiec-sierpień-wrzesień 2011r. *5*

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPIEC-2011-t192711,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-2011r-t202216,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-t206064,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-3-t208324,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-4-t209793,1,16.html

Lista lipiec/sierpień/wrzesień:

1. arisa6 - 21 czerwiec
2. francess - 2 lipiec
3. mona_g - 3 lipiec
4. Caroool - 3 lipiec
5. kasiorek555 - 7 lipiec
6. lisiusowa - 8 lipiec
7. kulka07 - 10 lipiec
8. she_gd - 10 lipiec
9. annamaria836 - 17 lipiec
10. PysiaKrzysia – 19 lipiec
11. Nikita987 - 19 lipiec
12.aguseek- 20 lipiec
13. carmelasoprano– 22 lipiec
14. marta82 - 23 lipiec
15. magda84 - 27 lipiec
16. Tesula- 2 sierpień
17. agusp - 3 sierpień
18. Muszczek - 4 sierpnia
19. wercia83 - 5 sierpień
20. Kejt - 5 sierpień
21. gosia_dim – 14 sierpień
22. Umchi - 16 sierpień
23. mamasyna - 17 sierpień
24. kaska2308 - 18 sierpnia
25. MARKOWA - 26 sierpień
26. Tamara - 26 sierpnia
27. MamaFilipa - 27 sierpień
28. mamasandry - 5 wrzesień
29. gosiunia1108 - 7 wrzesień
30. sałatka - 8 wrzesień
31. czarna84 - 8 wrzesień
32. pomorzankaanka - 22 września
33. Jumelka - 24 września
34. pieczenienatalia - 27 wrzesień

Ale nas dużo:) Miłego weekendu wszystkim mamusiom:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipiec-sierpień-wrzesień 2011r. *5*

aguseek, nie martw sie, w drugim trymestrze przechodzi czesc 'wyraznych" dolegliwosci, typu nudnosci, wymioty. i to nie oznacza nic zlego, poziom hormonow jest troszke nizszy, twoj organizm sie do nich przyzwyczail, wiec ma troche czasu zeby odetchnac, szczegolnie przez III trymestrem, kiedy to zacznie cie pewnie bolec kregoslup czy mrowiec nogi czy rece, takze ciesz sie chwila wytchnienia :) na pewno wszystko dobrze!!!

nikita, z kosmetykami dla dzieci jest tak, ze to zalezy zupelnie od skory twojego dziecka, dla jednych dzieci johnson jest dobry, dla innych nivea, a dla innych hipp. zawsze warto zasiegac wiedzy, szczegolnie tej praktycznej, z roznych zrodel, wiec idz :) zawsze to jakas ciekawostka :)

ja o polowkowym na razie nie mysle, za tydz mam usg na nt i nb. na polowkowe - jesli bedzie mi dane - wybierzemy sie w 20tc. zaleca sie miedzy 18 a 22-24. sa rozne szkoly, jedni lekarze preferuja juz w 18 inni dopiero pod koniec, czyli 22-24, bo wtedy wszystko jest wieksze i bardziej wyrazne. PTG zaleca miedzy 18 a 24 wiec do wyboru, do koloru :) takie usg trwa ok 40 minut i wszystko, kazdy narzad, kazdy uklad jest bardzo szczegolowo badany i mierzony.

sałatka, ja nie mam zadnego doswiadczenia w opiece nad niemowlakiem i pomyslałam sobie, ze fajnie byłoby sie tam wybrac, no ale skoro odradzasz to czy ja wiem czy pojde....jeszcze sie zastanowie...

i ja obecnie czuje sie o niebo lepiej niz przez pierwsze 3miesiace :) wiadomo roznie bywa, ale obecnie i tak jest lepiej niz wczesniej :)

dziewczyny a kiedy idziecie na połówkowe??

mnie też czasami brzuch pobolewa, tam ćmi...

No ja się czuję o niebo lepiej niż przez pierwsze trzy miesiące. Brzuch mnie pobolewa i spać mi się chce, ale prawie tego nie zauważam, jest wspaniale :) Więc się nie martw, na pewno wszystko ok :)

i ja się melduję w kolejnym wątku :) ja się dziwnie czuję tzn. za dobrze jakoś bo skończyły mi się już wymioty i mdłości, brzuch nie boli nie mam skurczy, mam dużo energii i boję się czy z ciążą wszystko ok:( wizytę mam dopiero w czwartek i koniecznie zrobię usg żeby sprawdzić czy się nic nie stało kurcze.... a czy wy w II trymestrze też się dobrze czujecie bądź czułyście w poprzedniej ciąży??

my mamy przeczucie, ze tez bedzie dziewczynka. moj maz mial dobre przeczucie poprzednio. ja tez zupelnie inaczej czuje sie teraz niz z filipem, mam apetyt na inne rzeczy, inne "dolegliwosci" i wogole jest inaczej :) zobaczymy co to bedzie :)

Co do tego spotkania Johnson Baby to ja odpadam, nie przepadam na tymi kosmetykami, bo po nich mają małą wysypało jak była jeszcze niemowlakiem. No a poza tym czytałam ten harmonogram spotkań, myśle,że zanudziłabym sie tam, bo juz wiele rzeczy wiem :) Ale miło, że dodałas ta stronkę, bo może jakiejś mamie się przyda :)

Fajne byłoby takie domowe usg, ale nie wiem czy bezpieczne dla maluszka byłoby tak częste sprawdzanie, ogladanie itd. Ja tez juz bardzo chciałabym znać płeć i jak bedzie dziwczynka to chyba zostane wrózką, bo w pierwszej ciąży od samgo poczatku wiedziałąm,że bedzie córcia, teraz jest tak samo :)))

A ja dziś goszczę u teściów na wsi, więc nie musiałam się martwić o obiadek, jutro rodzinny obiad

I ja się melduję i uciekam, bo szykujemy się na wesele :)

ja moge polecic ten detektor:

http://allegro.pl/detektor-tetna-plodu-baby-sound-b-nowy-fvat-gwar-i1436598461.html

ma wyswietlacz lcd, na ktorym widac tetno dziecka. sa tez sluchawki. ma odpowiednia czestotliwosc, przez co jest bezpieczny dla dziecka (taka sama jak usg).

Melduję się w nowym wątku.
Mnie wczoraj wieczorem strasznie bolała głowa,a potem w nocy ciągnęło mnie tak strasznie w pachwinach,że wyprostować nóg nie mogłam.Wy też tak macie?

Rano zjadłam jajeczniczkę,a teraz czas się wziąć za sprzątanie i przygotowanie obiadu.

Miłego dnia życzę wszystkim mamusiom.
Pozdrawiam.

Umchi, super ze z maluchem wszystko ok.!
mowisz, ze chłopak bedzie ;) ciekawe czy masz racje :) ja tam czułam raz ze dziewczyna, drugi raz , ze chlopak, a okazało sie ze prawdopodobnie bedzie dziewczyna :)

ja dzisiejszej nocy mialam tylko 2 wycieczki do WC :)

Umchi, super :)

Ja się czuję dobrze, pierwszy raz od dawna nie wstawałam w nocy do łazienki, ale i tak jakoś nieziemsko chce mi się spać dzisiaj. Naprawdę, cały czas ziewam.

My wczoraj mieliśmy robione USG, gdzie lekarz badal przezierność itp, maluszek pięknie się ułożył, więc wszytsko można było pomierzyć. Dziecko jest zdrowiutkie ;-) Mam przeczucie, że lekarz widzial już płeć dziecka, bo powiedział, że za miesiąc już nam powie, a wcześniej mowił, że powie ok 22 tygodnie, więc pewnie było dobrze widac już siusiaka. Coś mam takie przeczucie, że chłopak będzie.

http://aktywnemamy.pl/conference,index.html

idziecie na to?

tez na to patrzyłam, ale ciekawi mnie czemu jest takie tanie, a reszta taka droga...

to nie wiedzialam ze takie cos istnieje :)
znalazlam na allegro nie drogie
http://allegro.pl/monitor-tetna-plodu-summer-ciaza-nowy-i1445166877.html

tez bym chciala miec domowe usg :) w poprzedniej ziacy kupilismy monitor tetna dziecka - tez fajna sprawa. zawsze jak filip sie dluzej nie ruszal, to moglam na swietego spokoju, go sobie posluchac :) takie urzadzonko na prawde polecam :)

odbiór Gdańsk Ujeścisko, ale też możliwy dowóz na terenie 3miasta za drobną dopłatą :)

fajoskie rzeczy robisz! sliczne są!
a tak z ciekawosci sie zapytam, gdzie odbiór? :)

Inne tematy z forum

paznokcie hybrydowe (92 odpowiedzi)

hejka, czy któraś z Was ma może manicure hubrydowy?jeśli tak to napiszcie czy jestescie z tego...

polećcie pakiet medyczny (112 odpowiedzi)

jestem w trakcie poszukiwań i chętnie poznam oferty, jakie macie. Nie ukrywam, że szukam pod...

Od 1go do 1go... czy Wam udaje się cokolwiek oszczedzić? (226 odpowiedzi)

Cześć, mam takie nocne przemyślenia na temat szeroko rozumianych finansów domowych... Oboje mamy...